Ανοιχτά παράθυρα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θυμαμαι όταν πηγαιναμε εκδρομη με το σχολειο το μονιμο αγχος και αιτια εκνευρισμου του οδηγου και του συνοδου δασκαλου ηταν να μην βγαζουμε κεφαλια και χερια εξω από το παραθυρο.

Στο Στρατο οπου ειχα το γραφειο κινησης, ηταν παγια εντολη τα κεφαλια και τα χερια να είναι μεσα στο οχημα.

Ο κινδυνος ακρωτηριασμου ή ακομα και αποκεφαλισμου είναι μεγαλος ειδικα μεσα στην πολη που συχνα περναμε ξυστά από τα παρκαρισμενα οχηματα ή από τα αντιθετως διερχομενα. Αποδειξη το ποσο συχνα σπαμε ή απλα χτυπαμε τους καθρεφτες.

Άλλη πηγη κινδυνου είναι τα ηλεκτρικα παραθυρα. Πολλα παιδακια χανουν τη ζωη τους κάθε χρονο επειδη πιαζανε με τον διακοπτη του παραθυρου και στραγγαλιστηκαν. Τα περισσοτερα καινουρια αυτοκινητα εχουν αισθητηρα που αν αντιληφθει καποια μικρη πιεση το παραθυρο σταματαει.

Αυτό εσωσε προχθες την Ηρα. Παρολο που ειμαι παρα πολύ προσεκτικος το λαθος εγινε. Θα μιλησω σε λιγο γι αυτό.

Εχω τη δυνατοτητα να κλειδωνω τα πισω παραθυρα ώστε η κορη μου δεν μπορει να τα ανοιγει. Τα περισσοτερα παιδια το βλεπουν σαν παιχνιδι. Αλλα και το παραθυρο του συνοδηγου ανοιγει και κλεινει μετα από ελεγχο. Χερια, ποδια, κεφαλια παιδιου ή σκυλιων δεν βγαινουν ποτε εξω.

Βλεπω κάθε φορα που καλοκαιριαζει πολλους να αφηνουν τα παιδια τους να βγαζουν χερια και κεφαλια εξω, σκυλια που σχεδον κρεμονται από τα παραθυρα και οι ιδιοι οι οδηγοι εχουν το χερι τους τελειως κρεμασμενο εξω.

Χθες λοιπον το αυτοκινητο ειχε αναψει στον ηλιο εξω από το γραφειο και βαζω βιαστικα μεσα την Ηρα για να φυγουμε. Μισοανοιξα τα παραθυρα για να γινει ρευμα γιατι το σκυλι εδειξε αμεσως δυσφορια. Η Ηρα να θυμησω ότι είναι ποιμενικο 30 κιλων.

Παντα βαζω το αλεξηλιο/σκιάδιο το οποιο βοηθαει πολύ και πριν μπουμε μεσα αναβω φουλ τον κλιματισμο με ανοιχτα παραθυρα για να φυγει το ντουμανι. Μετα μπαινουμε. Αν εχεις παιδι μαθαινεις, αλλιως το παιδι θα γινει μουσκεμα όταν μπει και μετα θα το καρφωσει ο κλιματισμος.

Ξαναγυριζω στο στορυ. Μικρη η αποσταση και αφηνω τα παραθυρα ανοιχτα. Παμε σπιτι, παρκαρω και από συνηθεια κλεινω τα παραθυρα. Η Ηρα όμως ειχε ακομα το κεφαλι εξω. Το παραθυρο φυσικα σταματησε αυτοματα όταν συναντησε τον χοντρο λαιμο της αλλα το κεφαλι της εγκλωβιστηκε και το σκυλι τρομοκρατηθηκε.

Αναγκαστηκα να την παρω αγκαλια και ένα σωρο χαδια μετα για να μην παθει φοβια με το αυτοκινητο. Αν ειχα το παλιο μου αυτοκινητο ή/και ένα πιο μικροσωμο σκυλι, το παραθυρο θα του εσπαζε το λαιμο χωρις αμφιβολια. Η πιεση που δεχτηκε η Ηρα ηταν πολύ μικροτερη από αυτην που δεχεται από το λουρι όταν φερμαρει γατα.
Δεν κινδυνευσε ουτε στιγμη αλλα υπο άλλες συνθηκες θα μπορουσε να αποβει μοιραιο και αυτος είναι ο λογος που καθησα και εγραψα αυτό το αρθρο.
Και ενα και μονο ατυχημα αν προλαβουμε αξιζει τον κοπο.

Ευχαριστω
Αρης

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Xριστούλη μου τρομάρα που θα πήρατε, κι εσύ και το σκυλί! ' Εχεις δίκιο, κι εγώ κάτι τέτοιες στιγμές τρέμω και άντε να συνέλθεις μετά!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog