Ανεξάρτητη!!!

Kiriakos_P

Member
8 Μαρτίου 2012
10
0
Πάτρα
Γειά σας είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα να εκφράσω κάποιες ανησυχίες σχετικά με τη συμπεριφορά της σκυλίτσας μου της Νότας(ημίαιμο κοκερ) . Η ίστορία της είναι αρκετά τραβηγμένη και δεν θέλω να σπαταλίσω το χρόνο σας το μόνο οτι μέχρι να την πάρω είχε περάσει πολλά. Στο θέμα μας όμως την έχω 1,5 χρόνο της έχω κάνει μόνος μου τη βασική εκπαίδευση χωρις βία αλλα όταν βγαίνουμε βόλτα και παίζουμε όταν κουραστεί πάει και κάθεται αρκετά μακρυα απο μένα τι μπορω να κάνω γιάυτό και τι μπορί να το προκαλεί ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Απομακρύνεται από εσένα όταν είσαστε ακόμη έξω ή αφού επιστρέψετε στο σπίτι;

Kiriakos_P

Member
8 Μαρτίου 2012
10
0
Πάτρα
Καλώς σας βρηκα!!! Αυτό ειναι το θέμα μου ενώ στο σπίτι είναι συνέχεια δίπλα , όταν είμαστε έξω κάθεται μακρυά μου σαν να μου λέει ''κοίτα δεν σε έχω και καμιά ανάγκη'' .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Καλά...αυτό είναι μια δική σου ερμηνεία, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα :)

Αφού πρώτα σχολιάσω το ότι την έχεις έξω λυτή και υποθέσω ότι είσαστε σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον και πως αν την φωνάξεις θα έρθει αμέσως, να σε ρωτήσω...τι σε πειράζει να κάθεται μακριά σου; Επί της ουσίας όμως, χωρίς να βάζεις στο μυαλό σου διάφορα σενάρια...:rolleyes:

taxudromos

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2011
86
2
καλως ηρ8ες , οταν κα8εται μακρια σου και εσυ κανεις πως φευγεις χωρις να τις μιλησεις ερχετε μαζι σου?

Kiriakos_P

Member
8 Μαρτίου 2012
10
0
Πάτρα
σαφώς και ειναι μια δικη μου ερμηνεία που ειναι κ λαθος αλλα δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω :) ... συνήθως μέσα στην μεσημεριανη της βολτα στο ενδιαμεσο πηγαινουμε σε ενα σχολειο που οπως καταλαβαινεις ειναι κλειστο απο παντου το θεμα μου ειναι οτι οταν καθεται μακρυα (και εννοω μακρυα ) δεν μπορω να ξερω αν φαει κατι ή αν κανει καμια ατσαλια και τετοιου τυπου πραγματα και επισης οταν την φωναζω μεχρι να ερθει ολο και καποιος γατης θα της τραβηξει την προσοχη οποτε καπου το χανουμε στην πορεια .

Ταχυδρομε καλως σας βρηκα , ναι οταν κανω πως φευγω ή της κρυβομαι πουθενα ερχεται κατευθειαν....

βασικα ξερω πως δεν ειναι μεγαλο προβλημα απλα προσπαθω να δωσω μια ερμηνεια σ'αυτο :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Μην προσπαθείς να δώσεις ερμηνεία.
Προσπάθησε να το διορθώσεις εφόσον σε ενοχλεί. Οχι μόνο για να απαλύνεις τον πληγωμένο σου εγωισμό :p αλλά και για την ασφάλειά της, εφόσον όπως λες, μπορεί να φάει κάτι που δεν πρέπει, ή να ασχοληθεί στο ενδιάμεσο της διαδρομής, με κάτι που δεν πρέπει.
Και ο μόνος τρόπος είναι, με το να είναι δεμένη. Αν δεν θέλεις να είναι στα 1-2 μέτρα, χρησιμοποίησε μακρύτερο ιμάντα. Υπάρχουν και των 5 και των 10 μέτρων. Και περιορίζοντας το εύρος κίνησής της, μάθε της το "εδώ" ή το "δίπλα". Και τραβώντας τον ιμάντα, για να έρθει κοντά σου, μάθε της το "έλα".

Kiriakos_P

Member
8 Μαρτίου 2012
10
0
Πάτρα
Θα προσπαθησω αν και ο χρονος μου ειναι αρκετα περιορισμενος πλεον για καινουριες εντολες ... παντως ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες :)