Ανεβαίνει στο τραπέζι

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Θα με τρελανει αυτο το κουταβι! Η Froggy ειναι 4,5 μηνων. Αρκετα ησυχη για την ηλικια της δεν εχω παραπονο. Εχει κανει ελαχιστες ζημιες οσο ειναι μαζι μας. Εμαθε γρηγορα να μην δαγκωνει οταν παιζουμε και επισης γρηγορα να μην μασουλαει τα τραπεζια και τις καρεκλες. Μεχρι εδω καλα.
Τα προβληματα αρχιζουν οσον αφορα το φαγητο και το τραπεζι. Ειναι απιστευτα λιχουδα και εκει ξεκιναν τα προβληματα μας. Μεζεδακια κτλ οταν τρωμε δεν εχει. Καθεται σε αποσταση 2-3 μετρων απο το τραπεζι οταν τρωμε εγω και το αγορι ή οταν εχουμε παρεα. Αν τρωω μονη μου και την αφησω ξαπλωνει κατω απο τα ποδια μου. Γενικα στο τραπεζι δεν ζητιανευει γιατι εχει καταλαβει οτι δεν προκειται να της δωσουμε τιποτα και καθεται στην θεση που εχουμε επιλεξει οτι θα καθονται και τα 2 σκυλια μου οταν τρωμε (γιατι μπορει εγω να μην εχω θεμα να ειναι στα ποδια μου αλλα πχ μπορει οι καλεσμενοι μου να εχουν προβλημα)
Οταν σηκωθουμε απο το τραπεζι ομως και απομακρυνθουμε θα βαλει τα 2 ποδια της πανω και θα μουφιασει. Σε αυτη την περιπτωση το μη δεν πιανει. Θα πρεπει να παμε κοντα της και να της πουμε μη κατω με αυστηρη φωνη και τις περισσοτερες φορες να την κατεβασουμε εμεις γιατι απο μονη της δεν ξεκολαει. Και οκ λεω 1,2,3,100,500 θα το μαθει. Το προβλημα ομως μεγαλωνει αντι να μειωνεται καπως. Εχει αρχισει και ανεβαινει πανω στις καρεκλες για να φτανει την επιφανεια του τραπεζιου καλυτερα και αν δεν εχω μαζεψει τα πιατα καθεται και τα γλυφει. Και εχει αρχισει και βουταει πραγματα πανω απο το τραπεζι. Πχ ενα σακουλακι πατατακια, ενα σοκολατενιο κεικ, χαρτοπετσετες (που ειναι και οι αγαπημενες της). Και σημερα μασησε 1 αναπτηρα, 1 μασουρακι, 1 λιποζαν και κατι υγρα μαντιλακια.
Και ολα αυτα τα εκανε οταν απομακρυνομασταν απο το τραπεζι πχ μετεφερα τα πιατα στην κουζινα (αποσταση 1,5 μετρο). Σημερα δε περιμενε να παω τουαλετα για να τα βουτηξει.
Οκ καταλαβαινω οτι ειναι κουταβι και οτι θελει να τρωει συνεχεια. Αν μη τι αλλο δε πα να ειναι στην αλλη ακρη του σπιτιου και να ροχαλιζει ετσι και ανοιξω το ψυγειο τρεχει αγουροξυπνημενη μπας και της δωσω κατι να φαει. 10'' ειναι το μεγαλυτερο χρονικο διαστημα που ειμαι στην κουζινα και κανω το οτιδηποτε μεχρι να κανει την εμφανιση της. Και οκ να καταλαβω αν ειναι κατι οντως φαγωσιμο και της μυριζει δελεαστικα αλλα εχουμε ξεπερασει και αυτο το σημειο. Και το να μην τολμω να αφησω το παραμικρο στο τραπεζι δεν ειναι η λυση. Ασε που ανησυχω μην παθει και τιποτα με ολα αυτα που μασουλαει.
θεωρω οτι προσπαθει να αρπαξει διαφορα οταν δεν την βλεπω γιατι ξερει οτι θα της το παρω απο το στομα οτι και αν ειναι αυτο. Το οποιο το κανω με αρκετη ανεση μιας και συνηθως κλεβει τις καλτσες μας για να της μασουλησει.
Τι να κανω για να κοψει αυτη την συνηθεια? Το μη δεν πιανει. Ο δυνατος θορυβος επισης δεν πιανει. Το εχω δοκιμασει και το μονο που καταφερα ηταν να κινειται πιο γρηγορα για να αρπαξει οτι θελει να αρπαξει ή να μασαει πιο γρηγορα αν εχει αρπαξει αυτο που θελει. Καμμια αλλη ιδεα? Περα απο το να μην αφηνω τιποτα στο τραπεζι γιατι πρακτικα ειναι αδυνατο. Αλλωστε και τιποτα να μην βρει στο τραπεζι θα βγει εξω και θα παρει βοτσαλα απο τις γλαστρες (αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Είναι ακριβώς η φάση που την τρώνε τα ούλα της και η...περιέργειά της... Σε αυτή τη φάση εμείς κλάψαμε ότι μπορείς να φανταστείς, ω ναι! πάνω από το τραπέζι...
Οπότε για κάποιο καιρό το τραπέζι εμεις καταφέραμε και το αδειάσαμε(πίστεψέ με, αρκετά δύσκολο να βρεις που θα τοποθετηθούν κάποια πράγματα)

Πολλά μασουλητήρια, πολλά όμως... Κι ένα κόνγκ γεμισμένο με την αγαπημένη της λιχουδια για να την απασχολεί όσο εσύ μαζεύεις τραπέζι? Γι'αυτό το τελευταίο δεν είμαι απολύτως σίγουρη...

Υπομονή........

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Το τραπεζι ετσι και αλλιως εχει ελαχιστα πραγματα πανω γιατι χρησιμοποιειται και σαν τραπεζαρια αλλα και σαν καθημερινο τραπεζι.
Το καταλαβαινω οτι επειδη αλλαζει δοντια θελει κατι να μασαει. Εχεις διαφορα παιχνιδια να μασαει (και την Βaroque επισης).
Οσο για το kong δεν το εχω δοκιμασει γιατι καπου το βουτηξε και το εχει κρυψει. Υποψιαζομαι οτι το εθαψε στον κηπο και θα πρεπει να αγορασω καποιο καινουργιο. Ενθουσιαζεται για τα παντα. Φαντασου οτι οτι εχει μαθει μεχρι στιγμης το εχει μαθει με επιβραβευση με τις κροκετες της τροφης της! Επομενως γαπημενη λιχουδια δεν εχει. Εκτος αν μετραει το φαγητο της Baroque! Που την ιδια τροφη τρωνε αλλα το ξενο ειναι πιο γλυκο... Φοβαμαι ομως οτι ουτε αυτο θα δουλεψει. Απλα θα προσπαθει να τρωει οσο πιο γρηγορα γινεται προκειμενου να προλαβει και το τραπεζι.
Η ανησυχια μου ειναι μηπως δεν ειναι μονο κουταβιστικη συμπεριφορα και της μεινει η συνηθεια και στην ενηλικη ζωη της.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν εξακολουθήσεις το ΜΗ και να την κατεβάζεις κάθε φορά, αργότερα θα το κόψει, αλλά αρκετά αργότερα(γιατί της έχει φανεί κι επικοδομητική η ανάβαση βλέπεις...) Εν τω μεταξύ μπορείς να βάζεις τις καρέκλες κάτω από το τραπέζι (ελπίζω να καταλαβαίνει τι εννοώ) για να μη βρίσκει πάτημα και διευκόλυνση. Και το kong με κάτι κολώδες(π.χ. πατέ) και μετά τις λιχουδιές, ώστε να της πάρει αρκετή ώρα να τα καταφέρει...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Το θεμα δεν ειναι την απασχολω μεχρι να μαζεψω το τραπεζι. Αυτο μου κανει σαν καμουφλαρισμα του προβληματος και οχι επιλυση του. Το θεμα ειναι να μην ανεβαινει στο τραπεζι.
Οι καρεκλες κατω απο το τραπεζι εντελως δεν μπαινουν γιατι εχουν μπρατσα. Αφηνει ενα αρκετο κενο ωστε να μπορεσει να σκαρφαλωσει.

Οχου. Αισθανομαι σαν το ολα του γαμου δυσκολα και η νυφη γκαστρωμενη ενα πραγμα.

Τεσπα συνεχιζουμε με το ΜΗ και βλεπουμε. Σημερα διανθισαμε το ρεπερτοριο μας και με 5 λεπτη τιμωρια στο μπαλκονι. Ποδια στο τραπεζι και αμεσως εξω στο μπαλκονι για λιγο. Ξανα μεσα. Ξανα ποδια στο τραπεζι αντε παλι στο μπαλκονι. Πρεπει να το εκανα μεχρι τις 20 φορες.
Ειναι και πεισματαρα η ατιμη. Σε ποιον εμοιασε αυτο το παιδι!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
ε ποιον εμοιασε αυτο το παιδι!
Στον κουμπάρο! :D:D:D

Ναι, καμουφλάρισμα του προβλήματος είναι αρχικά, βασικά μέχρι να καταλάβει ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα ανεβαίνοντας και κάτω είναι πιό ενδιαφέροντα τα πράγματα.

Και το μπαλκόνι μια χαρά το βρίσκω, εμείς ακολουθήσαμε την τακτική σου με τον καναπέ. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι κόβει την ανεπιθύμητη συμπεριφορά όσο είμαστε παρόντες, όταν λείπουμε... Χορεύει πάνω!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
το οταν λειπει η γατα χορευουν τα ποντικια το ξερεις?

τουλαχιστον στρωσε κατι πανω στον καναπε για να μην στον γεμιζει τριχες.

Η μικρη τωρα που ο μπαμπας λειπει ταξιδι εχει αρχισει και ανεβαινει ξανα το πρωι στο κρεββατι μαζι μου για χουζουρι. Εκει που το ειχαμε κοψει αντε παλι τα ιδια. Και ακολουθει και η αλλη. Βεβαια δεν ειναι τοσο θαραλεα για να ανεβει στο κρεββατι αλλα ερχεται και ξαπλωνει διπλα στο χαλακι. Ποια μερα θα ξεχαστω και θα την πατησω δεν ξερω...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σε ποιο τραγουδι τα κανει ολα αυτα?να το προσεξεις!τι φοραει?δεν πιστευω να ειναι με τα μινια κ να ειναι πανω στο τραπεζι?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν βοηθατε. Εκτος αν ερθετε να της πεταξετε κανα γαρυφαλο.

Καμμια ιδεα αν αυτο που κανω με την τιμωρια ειναι χαζομαρα στην καλυτερη και βλαβερο στην χειροτερη εχετε να μου πειτε?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ το βρίσκω καλό μέτρο.... (αλλά βάλε και κανένα τσιφτετελάκι να παίζει μέχρι να πιάσει το νόημα)

kallia k.

Active Member
18 Ιανουαρίου 2011
26
0
Χωρίς να ξέρω αν είναι βλακεία αυτό που θα προτείνω, τι θα έλεγες να αφήσεις πάνω στο τραπέζι επίτηδες, κάτι όχι και τόσο ευχάριστο, πχ ένα κομμένο λεμόνι... Να το αρπάξει η μικρή, να πάει να το φάει και να δούμε αν θα της αρέσει μετά!! Αν το κάνεις 2-3 φορές, χωρίς να χει τίποτα άλλο το πραπέζι πάνω, δε θα μάθει να μην ανεβαίνει γιατί δεν πρόκειται να βρει τίποτα καλό εκεί?
Και ίσως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να την κυνηγάς να το πάρεις, μπορεί να το βλέπει όλο αυτό σαν παιχνίδι και να το ψιλοκάνει και επίτηδες. Και δειυκρινίζω, οτι αντίστοιχη εμπειρία δεν έχω, αλλά μετά απο κάνα-δυό λεμόνια, εγω δε θα ξανανέβαινα!!:p;)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εφόσον λες ότι υπακούει όταν τρώτε και κάθεται σε απόσταση που έχεις ορίσει είναι...απλά τα πράγματα...

Στρώνεις, βάζεις πιάτα, κάθεσαι να φας...αφού έχεις φάει, σηκώνεις πιάτα, ξεστρώνεις τα πάντα και τελείωσε το πρόβλημα σου...

Άσ'την να ανεβαίνει, μετά 1,2,3,4,5 φορές θα βαρεθεί!

Αυτό που έλεγα και εγώ στην μάνα μου...αν δεν αφήσεις κάτι πάνω στον πάγκο δεν θα μπει στην διαδικασία να ανέβει και ΑΝ ανέβει δεν θα βρει τίποτα οπότε και μετά από κάποιες φορές θα βαρεθεί και θα το σταματήσει...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
@ stelios Αρα δεν αφηνω κατι πανω στο τραπεζι και οταν ανεβαινει και την βλεπω δεν της λεω τιποτα?

note to myself: Να θυμαμαι οτι ουτε τα τσιγαρα δεν μπορω να αφηνω στο τραπεζι. Το κοριτσι μετα τα τζινια και τα τσιφτεντελια εχει σεκλετια και θελει και να καπνισει κιολας.

@ kallia k. καλα μην φανταστεις οτι παιζουμε κυνηγητο στο σπιτι για να της παρω οτι εχει αρπαξει. Απλα την πλησιαζω της λεω αστο και το παιρνω απο το στομα της. Αρκει φυσικα να την δω. Λεμονι δεν εχω δοκιμασει εχω δοκιμασει ομως πιπερι. Αλλα ο καλος ο μυλος ολα τα αλεθει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν ξέρω τι μέθοδο θα ακολουθήσεις εσύ αλλά εγώ με τον δικό μου σκύλο αυτό έκανα!Ψυχολογικό παιχνίδι!

Όσο τον έλεγα "μη" και "όχι" τόσο επίμονος γινόταν και στο τέλος ανέβαινε μόνο και μόνο για να σηκωθώ και να τον μαλώσω!
Υπήρξαν και μέρες όπου με φαγητό πάνω στο τραπέζι έκανα εκπαίδευση κτλ κτλ αλλά τον έβλεπα όλο και γινόταν επίμονος!Αν τύχαινε να τον μαλώσω ας πούμε για κάτι άσχετο τον έβλεπες πήγαινε στο τραπέζι πχ, ή σε πράγματα που ήξερε ότι θα ακούσει "μη" και "όχι" μόνο και μόνο για να με τσιγκλίσει!
Έτσι είσαι χαϊβάνι του λέω?Πάμε ανάποδα λοιπόν...δεν μπορεί 100 η αλεπού και 101 τα αλεπουδάκια!
Έκοψα τα πάντα...τα μάζευα οοοοολα από πάγκο,κουζίνα κτλ όπου μπορεί να έχει πρόσβαση και τον άφησα να κάνει ότι ήθελε χωρίς να τον πω τίποτα...αδιαφορία μέχρι αηδίας!

Μέσα από τέτοιες καταστάσεις στο τέλος έμαθα ότι το πολύ "μη" και "όχι" είναι πολλές φορές κακό!
Όπως κακό είναι να περνάς τον σκύλο μέσα από καταστάσεις για να τον τεστάρεις!Δηλαδή κανονικά αυτό που έπρεπε να κάνω από την αρχή ήταν να μην αφήνω τίποτα πάνω οπουδήποτε!Τέλος!

Πλέον δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να κάνει το οτιδήποτε!

Εξαρτάται τον σκύλο, εξαρτάται τον χαρακτήρα του σκύλου, εξαρτάται από το τι νεύρα έχει ο σκύλος, εξαρτάται από το τι νεύρα έχεις εσύ!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Επειδη την ξερω οτι ειναι λιχουδω δεν την βασανιζω με εκτεθημενη τροφη μονο και μονο για να την μαλωσω μετα.
Δεν μπορω να πω οτι το κανει για να με τσιγλισει καθως τωρα ποια προσπαθει να το κανει οταν δεν την βλεπω για να προλαβει να μασουλησει οτι εχει βαλει στο ματι.
Απο χαρακτηρα ειναι πεισματαρα και συνεχως τεσταρει για να δει που την παιρνει να κανει τι. Σε γενικες γραμμες ειμαι οξυθυμη αλλα οχι με τα σκυλια μου :Ρ
Μαλλον θα δοκιμασω κατι συνδιαστικο. Δλδ τιποτα πανω στα τραπεζια και τους παγκους και οταν την βλεπω τιμωρια. Οπου τιμωρια μην φανταστεις τιποτα τρελο. Απλα την βγαζω στο μπαλκονι για λιγο.
Το μη ετσι και αλλιως δεν το ακουει και τοσο συχνα. Μονο οταν ανεβαινει στο τραπεζι, κλεβει τα παπουτσια μου και σκαβει τον κηπο. 5-6 φορες την ημερα δλδ. Νομιζω οτι δεν την καιω σαν εντολη. Ελπιζω δλδ

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μαρία μου, συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου. Άδειο τραπέζι ώστε να μην έχει κάτι να βουτήξει, και αν κάνει κάτι αμέσως τιμωρία. Δεν νομίζω ότι με 5-6 φορές το "μη" θα το κάψεις σαν εντολή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97