Αναχώρηση για εξωτερικό

Felicia

New Member
9 Δεκεμβρίου 2013
2
0
Δυστυχώς, όπως λεει και ο τίτλος είμαστε αναγκασμένοι να φυγουμε για εξωτερικό. Συγκεκριμένα για Γερμανία. Εχουμε ενα πιτμπουλάκι το οποίο λατρεύουμε και εδω και 3 χρόνια ομορφαίνει τη ζωη μας. Δυστυχώς στην Γερμανία η φυλή του θεωρείται επικινδυνη.

Το να τον αφήσουμε πίσω δεν το σκεφτόμαστε καν. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει με πληροφορίες σχετικά με το τί ισχύει στο Γερμανικό κράτος για αυτά τα σκυλιά, ή γνωρίζει κάποιο λινκ για ενημέρωση, ή εχει προσωπική εμπειρία, θα μας υποχρέωνε.
Βοήθεια γιατί μας εχουνε πει οτι δεν γινεται να τον πάρουμε μαζι μας επειδη είναι πιτμπουλ. :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με την πρεσβεία, μήπως μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες πληροφορίες.

Felicia

New Member
9 Δεκεμβρίου 2013
2
0
Ευχαριστω για τη γρηγορη ανταπόκριση. Θα πάμε εκει όπου ειναι καλύτερα και για το σκύλο. Εχουμε γνωστους στο Dusseldorf και θα προτιμούσαμε να ειμαστε καπου κοντα, αλλά δεν εχουμε προβλημα να πάμε και σε άλλη περιοχη.

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
και μεις γερμανία ειμαστε

χρειάστηκε να έχω κάνει:

-αντιλυσσικό εμβόλιο
-να είναι το ζωάκι τσιπαρισμένο στο όνομα του ιδιοκτήτη
-να έχει διαβατήριο

αυτά είναι τα στάνταρ, και όταν ταξιδέψετε με το καλό να τα έχετε τα χαρτιά του σκυλάκου μαζί σας, εννοώ οχι καπου καταχωνιασμένα. Μπορεί να χρειαστεί να τα δείξετε

Επειδή το ζωάκι ειναι πιτμπουλάκι υπάρχουν όντως κάποιοι όροι, θα σε συγχωρέσεις αλλα δεν γνωρίζω τοσο καλά γερμανικά. Θα χρειαστώ λιγο χρόνο για να μπορέσω να σου πω τι λεει :).

Πάντως μια απο τις υποχρεώσεις μας είναι, όταν εγκατασταθούμε, να δηλωθούμε στο δημαρχείο (της εκάστοτε περιοχής) και να δηλώσουμε και την ύπαρξη σκύλου.

Θα σου πω για τις προυποθέσεις για τα πιτμπουλάκια αφού εχω διαβάσει το λινκ που εστειλε η αλέξια.
Θα μου παρει λιγο χρόνο καθότι δεν το χω με τα γερμανικά:p

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
λοιπον διάβασα λιγο τι παιζει, στη σελίδα που εστειλε η αλέξια
επειδή τα γερμανικά μου δε με χωνεύουν, σε περιπτωση που καποιος το εχει διαβάσει και δει οτι λεω λαθος πράγματα στο παιδι, ας κάνει εναν κόπο να με διορθώση, οκ; Πάμε:

Δεν εχεις πρόβλημα να πάρεις το σκυλί, αλλα εχεις προυποθε΄σεις (που το 'παμε και πιο πάνω)
Θέλουν ο ιδιοκτήτης του πιτ, να είναι πανω απο 18 ετων. Το σκυλί θα κυκλοφορεί παντα στο λουρί και με φίμωτρο

Θέλουν ο ιδιοκτήτης να έχει ειδική άδεια για το σκύλο του. Κάτι σαν....κάρτα ένα πράμα που θα την πάρεις ΕΦΟΣΟΝ περάσεις τεστ καταλληλότητας. Ότι είσαι ικανός να χειριστείς αυτό το ζώο. Πως και που και τι περιλαμβάνει το τεστ δεν γνωρίζω (καθότι ειμαι λαμπραντορού και δεν το χρειάζομαι)

Τωρα, το λινκ της αλέξιας αφορά το ντισελντορφ. Υπάρχει η πιθανότητα διαφορετικά κρατίδια να έχουν διαφορετικούς νόμους για τα σκυλιά. Αν πάτε καπου αλλού θα πρεπει να κοιτάξουμε τι ισχύει για το κρατίδιο που θα πάτε.

Αυτά περιπου

Dreamcatcher

Member
1 Σεπτεμβρίου 2013
24
0
Τρικαλα
Επειδή έχω μεγαλώσει Γερμανία και έζησα στην Αυστρία, έχουν ακριβώς τους ίδιους νόμους
τα pitbull απαγορεύονται μόνο στην περιοχή της Bayern στις άλλες περιοχές της Γερμανίας όχι!
Απλώς στην βόλτα όπως γράφει ο vaggelo είναι υποχρεωτικό να είναι με λουρί και με φίμωτρο δεν έχει σημασία αν είναι εκπαιδευμένο, και υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί ένα τεστ χαρακτήρα για το σκύλο.
Αν όμως το pitbull έχει pedigree δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο τεστ δεν ξέρω για πιο λόγο το κάνουν αυτό.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΕΓΩ ειμαι γερμανιδα και ξερω βεβαια και αρκετα καλα γερμανικα!
Δεν ειναι και τοσο ευκολα τα πραγματα στην γερμανια, με τετοια σκυλια ( Pit Bull, AmStaff, Staff Bull, Βullterrier- και μιξεις απο αυτες της ρατσες).

Βασικα απαγορευτεται απο τον νομο η εισαγωγη σκυλων αυτων των φιλων.
Λεπτομεριες βρισκεις εδω : Hundeverbringungs- und -einfuhrbeschränkungsgesetz – Wikipedia

Ολα τα αλλα- για την διατηρηση τετοιον σκυλων- οπου χρειαζονται να εκλπηρονονται προυποθεσεις, αφορα σκυλια γερμανικης καταγογης- απο κατασχεσεις κλπ.

Τα Pitbull, AmStaff, Staffbull και bullterrier ειναι ΠΑΝΤΟΥ στην γερμανια σε λιστα με "επικινδυνες φυλες" - και ανα κρατιδιο εχει και λιστα με αλλα υποθετικα επικινδινες φυλες- ακομα - συνηθος σε 2 κατηγοριες.

Για το τι αφορα την γερμανια γενικος, βρισκεις πληροφοριες ( στα γερμανικα) εδω Rasseliste – Wikipedia

Για την βορεια ρηνανια βεστφαλια ( που ανηκει το Duesseldorf) ισχυουν παλι αλλα ( συμπληροματικα!) πραγματα. Hundegesetz für das Land Nordrhein-Westfalen – Wikipedia

Για να κατεχεις στην γερμανια τετοιο σκυλο, πρεπει :
Να εισαι ανω τον 18 ετων
να εχεις την σωματικη δυναμη/καταλληλοτητα να οδηγεις εναν τετοιο σκυλο
να ειναι τσιπαρισμενος ο σκυλος
να ειναι στειρομενος ο σκυλος
να εχεις καθαρο ποινηκο μητροω
να δοσεις στην κτηνιατρικη υπηρεσια του κρατιδιου ενα "test καταληλοτητας" (Sachkunde- Nachweis κατι σαν διπλωμα οδηγησης)
Πριν καν δοσεις τετοιες εξετασεις θα πρεπεi :
Να εχεις το ΟΚ απο τον σπιτονοικοκυρη σου, οτι σου επιτρεπεται να εχεις τετοιον σκυλο
να εχεις αποδειξη πληρομης και ασφαλεια αστικης ευθυνης για τον σκυλο
να εχεις αποδειξη πληρομης φορων ( συνηθος αυξημενους 100-200% για αυτες τις φυλες= αναλογα με την πολη που θα μενεις).

Να υπαρχει σιγουρη και ασφαλες περιφραξη της κατοικιας
και ο σκυλος παντα και παντου να ειναι δεμενος με λουρι και φιμοτρο.
Μονο εαν δωσει τεστ χαρακτηρα, μπορει να αφαιρεθει το φιμοτρο.

Αλλα οπος ειπαμε, αυτα ισχυουν- εαν αποφασισει κανεις να παρει εναν τετοιο σκυλο στην γερμανια !
Η εισαγωγη απαγορευτεται ετσι και αλλιως!

Το να τον παρουσιαζεις σαν "ημιαιμο κατι" δεν σου συνηστω ( δεν ειναι χαζοι- το ξερουν το κολπο αυτο), επειδη ακομα και τα ημιαιμα που φερουν φαινοτυπικα σε αυτες της φυλες- απαγορευονται και ο ιδιοκτητης θα πρεπει να αποδειξει ( οχι η υπερεσια!), οτι δεν ειναι. Πραγμα μαλλον πολυ δυσκολο, ειδικα σε ημιαιμο.
Και να ξερεις, οτι στην γερμανια οι νομοι τηρουνται! Παντου υπαρχει αστινομια, δημοτικη αστινομια ή υπαλληλοι του υπουργειο δημοσιας ταξης που ελεγχει τους ιδιοκτητες /συνοδους σκυλων- ειδικα ΑΥΤΩΝ τον σκυλων.
Θα μπορουν να κατασχεσουν τον σκυλο αμεσα- και μετα τρεχεις και δεν φτανεις.

Δεν θα ηθελα να ειμαι στην θεση σου! Μαλλον αδυνατον να παρεις μαζι τον σκυλο σου!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επειδή έχω μεγαλώσει Γερμανία και έζησα στην Αυστρία, έχουν ακριβώς τους ίδιους νόμους
τα pitbull απαγορεύονται μόνο στην περιοχή της Bayern στις άλλες περιοχές της Γερμανίας όχι!
Απλώς στην βόλτα όπως γράφει ο vaggelo είναι υποχρεωτικό να είναι με λουρί και με φίμωτρο δεν έχει σημασία αν είναι εκπαιδευμένο, και υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί ένα τεστ χαρακτήρα για το σκύλο.
Αν όμως το pitbull έχει pedigree δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο τεστ δεν ξέρω για πιο λόγο το κάνουν αυτό.
Αρετα λαθος πληροφοριση εχεις!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα λαθη σου:
Η εισαγωγη Pitbull απαγορευεται σε ολη την γερμανια! Εξαιρεση υπαρχει μονο εαν προκεται για σκυλο βοηθος ΑΜΕΑ, σκυλος υπηρεσιας κλπ.

Εαν δεν εχεις το Sachkundenachweiss απαγορευεται να εχεις τετοιον σκυλο στην κατοχη σου- και βεβαια και να τον κυκλοφορεις εξω- αυτο ισχυει στην βορεια ρηνανια βεστφαλια για ολα τα σκυλια 20/40.
Τεστ χαρακτηρα για Pitbull ειναι απαραιτητο- επειδη θεωρειται σκυλος κατηγοριας 1.
Τα "επικυνδινα σκυλια" ξεχοριζονται σε διαφορετικες κατηγοριες. Το ενα εινα η 1- οπου κατατασσονται σκυλια στα οποια υπαρχει λογο ρατσας αυξημενη επιθετικοτητα
και τα σκυλια τα οποια εδειξαν μια επιθετικοτητα ( εχουν δαγκοσει, εχουν ριξει κατο εχουν σκοτοσει αλλο ζωο κλπ).
Εαν ενας σκυλος εχει Pedigree, οπου αναφερεται ξεκαθαρα οτι ειναι αλλης φυλης, απο αυτες που θεωρουνται επικινδινες- και δεν εχει εμφανισει σημαδια επιθετικοτητας- τοτε και μονο δεν χρειαζεται!
Για τα PitBull χρειαζεται ΠΑΝΤΑ!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αντριάννα,

Δηλαδή (που λέει ο λόγος, τώρα) εγώ ούτε κάν μπορώ να διανοηθώ ότι θα μπορούσα να μετακομίσω στη Γερμανία???

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
johnk, αν σε καίει τόσο, σου δίνω να πας με τον δικό μου που δεν είναι απαγορευμένος, χαρχαρχαρχαρχαρ

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αντριάννα,

Δηλαδή (που λέει ο λόγος, τώρα) εγώ ούτε κάν μπορώ να διανοηθώ ότι θα μπορούσα να μετακομίσω στη Γερμανία???
Στα δικα σου δεν απαγορευεται η εισαγωγη ( με σκοπο να μενεις μονιμα- για διακοπες μπορεις να το παρεις).
Ρητα απαγορευεται στα Pitbull, AmStaff, Staff Bull και Bullterrier και μιξεις αυτων!
Εσενα θα σε εσωζε μαλλον το Pedigree- που γραφει ακριβος τι φυλες ειναι!

To Bullmastiff ειναι σκυλος που θεωρειται σε πολλα κρατιδια "επικινδυνος"- και θελει προυποθεσεις, οπος "εξεταση γνωσεων ( Sachkundenachweiss)- και τετοια.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...To Bullmastiff ειναι σκυλος που θεωρειται σε πολλα κρατιδια "επικινδυνος"- και θελει προυποθεσεις, οπος "εξεταση γνωσεων ( Sachkundenachweiss)- και τετοια.
Είδες? Γι' αυτό σε ρώτησα...:cool:

Ειδικά η Μόκα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη!!! μπορεί να σε πνίξει όταν αρχίσει να σε γλύφει με μανία!!!:D

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αυτες οι λιστες με της "υποτιθεμενες" επικινδυνες φυλες, ειναι γενικος απαραδεκτες.
Και ειδικα εαν σκεφτεις, οτι στης περισσοτερες περιπτοσεις, οπου κινδυνεψε ανθροπος απο σκυλο αφορουσε γερμανικο ποιμενικο ( στατιστικα!)- οποιος δεν εμφανιζεται σε καμια λιστα σε κανενα κρατιδιο!

Αλλα απο την αλλη με βρισκει συμφωνη να υπαρχει ελεγχος και να απαιτειται μια βασικη γνωση ( Sachkundetest) οταν καποιος θελει να παρει μεγλοσωμο σκυλο (20/40 πχ. οπος ειναι στην βεστφαλια).
Δυστυχος βλεπουμε παααρα πολυ συχνα σκυλια σε λαθος χερια.
Οστοσο δεν νομιζω οτι στην ελλαδα θα μπορουσε να αποδιδει ενα τετοιο μετρο- επειδη απλα- δεν υπαρχουν ελεγχοι! Στην γερμανια δεν ειναι δυνατον να εχεις μεγαλοσωμο σκυλο- και να μην σε σταματανε και για ελεγχω. Ακομα και με το γαλλικο μας ειχαν σταματησει ( περιπολος απο το υπουργειο δημοσιας ταξης) και ζητησαν να δουνε την κονκαρδα της εφοριας! Και εκει επρεπε εγω να αποδειξω, οτι ειμαστε μονο τουριστες!