Αναλογία ύψους βάρους

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Διαβάζοντας αυτό στο rottweiler subforum...: For bitches is 56 - 63 cm.
56 - 57 cm is small / 58 - 59 cm is medium height / 60 - 61 cm is large - correct height / 62 - 63 cm is very large
Weight: approximately 42 kg...,
και συγγνώμη που δε μπορώ να το ανοίξω εκεί το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς στη φυλή.

Η δική μου είναι 60-61 εκατοστά. Τα κιλά της πριν τη στείρωση ήταν 41 και τώρα είναι στα 37.
Μου είχαν πει να την προσέξω να μην παχύνει και λόγω ηλικίας και λόγω στείρωσης.

Τρώει 400 γραμμάρια τη μέρα και μερικές φορές με επιπλέον μαγειρευτό, όχι όμως σε μεγάλη ποσότητα.
Δε γυμνάζεται σε καθημερινή βάση και γενικά δεν έχει έντονη γυμναστική δραστηριότητα.

Ανησυχώ, γιατί βλέπω ότι η μέση της είναι πολύ πιο αδύνατη από το θώρακά της και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως ακριβώς θα έπρεπε να είναι ένα θηλυκό ροτβάιλερ.
Δε θέλω "τούμπανο" σκυλί, αλλά να μην είναι και υποσυτισμένο το καημένο..

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εξετασεις ποτε κανατε τελευταια? Καλαζαρ, ερλιχια, γενικη αιματος και βιοχημικες. Ειναι ολα καλα? Αν εχετε κανει προσφατα κι αν η τροφη της καθεται καλα και δεν βγαζει "3 κιλα" κοπρανα τη φορα, δε νομιζω πως πρεπει να ανησυχεις. Της αλλαξες τροφη και δοση απο αυτο που την ταιζαν πριν?

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Και η δική μου 27 μηνών ήταν 39-40 kg και μετά στείρωσης τη διατηρώ 37. Είναι γενικά λεπτή και απόφάσισα να την κρατάω σε αυτά τα κιλά βασει του πως κινείται, τρέχει, βαδίζει αθλείται κλπ κλπ κλπ.

Μην σε αγχώνει η αναλογία αυτή. Εσύ βλέπεις πως είναι και νοιώθει το σκυλί και +- 2-3 kg δεν λένε τπτ σε ζώα που όταν αφοδεύουν "παράγουν" 1 κιλό περίπου !! lol

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εξετασεις ποτε κανατε τελευταια? Καλαζαρ, ερλιχια, γενικη αιματος και βιοχημικες. Ειναι ολα καλα? Αν εχετε κανει προσφατα κι αν η τροφη της καθεται καλα και δεν βγαζει "3 κιλα" κοπρανα τη φορα, δε νομιζω πως πρεπει να ανησυχεις. Της αλλαξες τροφη και δοση απο αυτο που την ταιζαν πριν?
Εξετάσεις έκανε τον Αύγουστο μαζί με τη στείρωση. Τροφή δεν της άλλαξα, δόση μου είπαν περίπου στο μισό κιλό ξηρά τη μέρα, αλλά εγώ της δίνω 400 γραμμάρια + λίγο μαγειρευτό. Οπότε είμαστε στην ίδια πάνω κάτω ποσότητα. Σίγουρα θα κλέψει και κάποιο μεζεδάκι κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά θεωρείται αμελητέο.
Όταν την πήραμε. ήταν πρησμένη από τη στείρωση και τώρα έχει φύγει το πρήξιμο και φαίνεται σαν να αδυνάτισε. Μου είπαν 2-3 άτομα [άσχετα] ότι είναι αδύνατη, αλλά όταν την κοιτάω από μακριά μου φαίνεται πολύ αθλητική, άσχετα που ψοφάει στα 5 λεπτα τρέξιμο. Όταν την κοιτάω από πάνω όμως, μου φαίνεται πολύ πιο χοντρός ο θώρακάς της και πολύ πιο λεπτή η μέση της.

Για εξετάσεις και μια γενικότερη εικόνα από γιατρό λέω προς τα Χριστούγεννα.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση και τους δυο σας.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...
Όταν την πήραμε. ήταν πρησμένη από τη στείρωση ...
Αυτο ουτε το εχω δει ουτε το εχω ξανακουσει. Πρησμενη ολοκληρη η κοιλια? Συνηθως ενα μικρο πρηξιματακι ισως να εμφανιστει στην περιοχη της τομης. Αλλα να γινεται τουμπανο ο σκυλος επειδη χειρουργηθηκε δε νομιζω. Ισως να ηταν λιγακι τσουπωτη και τωρα αδυνατισε. Δεν ειναι κανονας οτ τα σκυλια θα παχυνουν μετα τη στειρωση. Ισως να βαζουν βαρος πιο ευκολα και γι αυτο θελει προσοχη, οχι φοβο οτι ντε και καλα θα γινει βαρελι, ειδικα αν εχει δειξει οτι δεν βαζει τοσο ευκολα βαρος.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τοπικά ήταν πρησμένη, όχι ολόκληρη. Κοίτα σ' αυτή τη φωτογραφία πώς ήταν η κοιλιά της. Η στείρωση έγινε με πλαστική, όχι με ράμματα, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.
http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/shakira.black.edition-23513/index5.html

Εκείνο το σημείο έχει ξεπρηστεί βέβαια και ίσως γι' αυτό μας φαίνεται πιο αδύνατη τώρα. Όσο να πεις την τρέχω και λίγο παραπάνω απ΄ότι έτρεχε πριν. 2-3 φορές την εβδομάδα στο πάρκο, τρέξιμο με άλλα σκυλιά και ανεβοκατέβασμα στις τσουλήθρες.

Ήταν τσουπωτή όντως, τώρα είναι μοντελάκι. Απλά είπα να ακούσω και μια δεύτερη γνώμη.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Τοπικά ήταν πρησμένη, όχι ολόκληρη. Κοίτα σ' αυτή τη φωτογραφία πώς ήταν η κοιλιά της. Η στείρωση έγινε με πλαστική, όχι με ράμματα, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.
http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/shakira.black.edition-23513/index5.html

Εκείνο το σημείο έχει ξεπρηστεί βέβαια και ίσως γι' αυτό μας φαίνεται πιο αδύνατη τώρα. Όσο να πεις την τρέχω και λίγο παραπάνω απ΄ότι έτρεχε πριν. 2-3 φορές την εβδομάδα στο πάρκο, τρέξιμο με άλλα σκυλιά και ανεβοκατέβασμα στις τσουλήθρες.

Ήταν τσουπωτή όντως, τώρα είναι μοντελάκι. Απλά είπα να ακούσω και μια δεύτερη γνώμη.
Δεν βλεπω τιποτα, διαβαζω το φορουμ "αναποδα" απο "επιλογη μου" και αν δεν πατησεις πανω στο νουμερακι του ποστ που εχει τη # και διπλα τον αριθμο και μετα να κανεις αντιγραφη του συνδεσμου πολλες φορες βλεπω λαθος παραπομπες εγω. Αλλα με βολευει ετσι στο υπολοιπο. Ενιγουει ακουγεται να ειναι καλα κι αφου ασκειται παραπανω και τρωει και λιγοτερη κροκετα μαλλον γι αυτο "ξεφουσκωσε". Γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα ετσι, δεν καταπονουνται τα οστα της. Οταν κανεις τις επομενες εξετασεις θα δεις αν εχεις οντως λογο να προβληματιζεσαι. ;-)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog