Αναζητώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Στην ενότητα «Ζήτηση», επιτρέπεται μόνο η ζήτηση πραγμάτων που έχουν σχέση με το σκύλο και όχι η ζήτηση σκύλων.

Εάν θέλετε να σας χαριστεί καθαρόαιμος σκύλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ζωάκι ράτσας δεν θα βρείτε να χαρίζεται και αυτό γιατί ένας σωστός εκτροφέας, που ξοδεύει χρήμα και χρόνο ώστε να αποκτήσει υγιή ζώα δεν θα τα χαρίσει, αλλά θα τα πουλήσει καθώς αυτή είναι η δουλειά του.

Εάν δεν έχετε χρήματα για την αγορά του, ίσως να μην έχετε και τα χρήματα να το συντηρήσετε, oπότε ίσως είναι καλύτερα να πάρετε σκύλο όταν θα είστε έτοιμος.

Εν ψάχνετε ζώα σε «λογικές τιμές» είναι πολύ πιθανό να είναι διασταυρώσεις και όχι καθαρόαιμα, από ανεύθυνους ιδιοκτήτες (byb), που σε καμία περίπτωση δεν είναι εκτροφείς, αλλά παράνομα και ανεύθυνα ζευγαρώνουν το ζωάκι τους χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας και παράνομα πουλάνε και εκμεταλλεύονται τα κουτάβια.
Φροντίστε να ενημερωθείτε για να μην πέσετε θύμα αγοράζοντας ως καθαρόαιμο ένα κουτάβι χωρίς πιστοποιήσεις καθαροαιμιας (με ότι αυτό συνεπάγεται σε υγειά, μορφολογία και χαρακτήρα).

Σας παρακαλούμε να κρατήσετε μια υπεύθυνη στάση και αν επιμένετε στο θέμα καθαρόαιμου σκύλου, φροντίστε να ενημερωθείτε για την φυλή που σας ενδιαφέρει, αναλογιστείτε εάν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του και απευθυνθείτε σε κάποιον εκτροφέα της φυλής.
Μπορείτε να βρείτε εκτροφείς επικοινωνώντας με τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος στο 210 – 8145165.

Αν πάλι, δεν είστε έμπειρη/ος, είμαστε στη διάθεση σας να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα ζώο που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και να σας ενημερώσουμε για τις απαιτήσεις του. Μπορείτε επομένως να αναλογιστείτε και την περίπτωση υιοθεσίας ημίαιμο ζώου, καθότι υπάρχουν πάρα πολλά σωσμένα από το δρόμο, υγιή και εμβολιασμένα σε σωματεία, με τα οποία συνεργαζόμαστε και περιμένουν να βρουν ένα σπίτι!
.

karamelaki

New Member
3 Ιανουαρίου 2012
4
0
Μέχρι τώρα τελευταία είχα ένα τέτοιο το οποίο το είχα υιοθετήσει από κυνοκομείο ...άλλά πριν λίγες μέρες το έχασα από συστροφή στομάχου όπως μου είπε ο γιατρός :΄(

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Αν και ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω το σκεφτικό των ανθρώπων που ζητούν συγκεκριμένο ρατσάτο για χάρισμα(αγωνιούν μήπως τους ξέφυγε κάτι στα "Χαρίζονται?" Ανησυχούν μήπως ξέμειναν οι φιλοζωικές από chow chow? Ελπίζουν ότι αν τελικά καταλήξουν με τη ράτσα, θα έχουν απήχηση και άλλου είδους αγγελίες: "Ζητώ να μου χαρίσουν εμβόλια,αποπαρασιτώσεις, ξηρά τροφή της προκοπής"?), λυπάμαι πολύ για το σκυλάκι σου

karamelaki

New Member
3 Ιανουαρίου 2012
4
0
Θεώρησα ότι ίσως μπορούσατε να με βοηθήσετε...συγνώμη αν σας πείραξε που ζητάω το συγκεκριμένο αλλά αυτό το ξέρω επειδή είχα τέτοιο και πέρα από αυτό έχω και πολλά αδέσποτα που έχω υιοθετήσει...ευχαριστώ για την βοήθειά σας !!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κάνε μια αναζήτηση στις φιλοζωικές σελίδες και στις σελίδες adespoto.gr κλπ και μπορεί να είσαι τυχερή και να βρεις έναν σκύλο που να μοιάζει με τσόου...Αν μάλιστα δεν σε ενδιαφέρει να είναι ενήλικο...τότε μπορεί και να βρεις. Ασε που μπορεί ψάχνοντας να σου κάνει "κλικ" κάποια άλλη φατσούλα...!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν είναι απαραίτητο αυτό...Υπάρχουν πολλά σκυλιά καθαρόαιμα που τα παρατάνε στο δρόμο...ΔΥΣΤΥΧΩΣ...Σίγουρα δεν ξέρεις ούτε γονείς,,ούτε άλλες πληροφορίες για την υγεία των σκύλων αυτών...αλλά σώζεις ένα από το δρόμο, το στειρώνεις η το ευνουχίζεις υποχρεωτικά και είσαι μια χαρά.

Το θέμα της καθαροαιμίας δεν σε ενδιαφέρει σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί εφόσον το στειρώνεις δεν πρόκειται να ζευγαρώσει...
Αυτοί που θέλουν να "τη βγάλουν στο τζάμπα" ε'ιναι αυτοί που θα μπούνε εδώ μέσα και θα απαιτήσουν να βρούνε καθαρόαιμο κουτάβι...είτε τζάμπα είτε πάρα πολύ φτηνά...
Το karamelaki δεν μου κάνει για τέτοια φάση...

Achi

Active Member
22 Αυγούστου 2012
30
0
Λοιπόν από αυτά που γράφεις κατάλαβα ότι θέλεις να τη βγάλεις τζαμπα. Σωστά;;
Ναι, προφανως καταλαβες καλα, αλλα δεν ξερω που ειναι το κακο...

Με την οικονομική κριση που έχουμε ειμαι αρκετά σίγουρος οτι πολλοί ιδιοκτήτες καθαρόαιμων και μη σκύλων δυσκολεύονται να τα βγαλουν περα...

Γιατι να μην το δώσουν στην κοπέλα;

Καλυτερα ειναι να το παρατήσουν ή (στην καλυτερη) να το δώσουν σε κυνοκομείο;

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Ναι, προφανως καταλαβες καλα, αλλα δεν ξερω που ειναι το κακο...

Με την οικονομική κριση που έχουμε ειμαι αρκετά σίγουρος οτι πολλοί ιδιοκτήτες καθαρόαιμων και μη σκύλων δυσκολεύονται να τα βγαλουν περα...

Γιατι να μην το δώσουν στην κοπέλα;

Καλυτερα ειναι να το παρατήσουν ή (στην καλυτερη) να το δώσουν σε κυνοκομείο;
Το κακό είναι η νοοτροπία πίσω από αυτό που ζητάει και το θράσος. Συγνώμη, αλλά εγώ έτσι το βλέπω. Επειδή η κοπέλα είχε πριν chow chow δεν μου λέει κάτι. Αυτά τα άτομα είναι συνήθως τα πρώτα που θα πάνε σε πετ σοπ ή σε byb για να αποκτήσουν το "καθαρόαιμο" κουτάβι τους. Ίσως να είναι η διατύπωση της πρότασης που με ενοχλεί περισσότερο...δεν ξέρω...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi