Αναζητω σχολη για σκυλο οδηγο

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Θελουμε να αποκτησουμε ενα λαμπραντορ και να εκπαιδευτη για να προσεχει και να ειδοποιει ενα αγορακι 10 χρονων με προβλημα ακοης.
Υπαρχει τετοια σχολη στην ελλαδα? Εψαξα και δεν βρηκα κατι.
Και αν εχετε αλλες γνωσεις η πληροφοριες για το θεμα παρακαλω να μας τις πειτε.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Το ειδικό και το σοβαρό του θέματος απαιτεί υπομονή και έγκυρη πληροφόρηση.

Φυσικά δεν διαλέγουμε έναν οποιονδήποτε σκύλο και έναν οποιονδήποτε εκπαιδευτή για να μας "φτιάξει" ένα σκύλο οδηγό.

Γνώμη μου είναι να αποκτήσετε έναν ενήλικο, ήδη εκπαιδευμένο σκύλο.
Το από που είναι κάτι που θέλει ψάξιμο και θα σας το πουν ειδικοί ή ακόμα και κάτοχοι τέτοιων σκύλων.

Μερικές σελίδες που ίσως βοηθήσουν:

http://www.hearingdogs.org.uk
http://www.ihdi.org
http://hearingdogs.orconhosting.net.nz

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Φυσικά δεν διαλέγουμε έναν οποιονδήποτε σκύλο και έναν οποιονδήποτε εκπαιδευτή για να μας "φτιάξει" ένα σκύλο οδηγό.
Μα γιαυτο απευθηνομαστε σε σαιτ γιατι ψαξαμε και ρωτησαμε αλλα δεν βρηκαμε κατι. Και σκευτηκαμε οτι ρωτοντας πας στην πολη. ξερουμε οτι θελει ειδηκη σχολη και οτι ειναι πολυχρονη η εκπαιδευση αλλα δεν ξερουμε αν υπαρχει κατι τετοιο στην ελλαδα.
Οσο για τον εννηλικο σκυλο που ειπες και ευχαριστω για τα σαιτ Θα ειναι δεμενος με το παιδι πως να παρουμε εναν ενηλικο σκυλο ειναι δυσκολη αποφαση και οταν ειναι απο το εξωτερικο και δεν ξερεις τι ειδους εκπαιδευση εχει κανει και σε τι εκτρωφειο γεννηθηκε και και και ......... Ειμαστε λιγο μπερδεμενη. Ομως το παιδι μεγαλωσε και ηρθε η ωρα να ανεξαρτητοποιηθει και χρειαζεται καποιον διπλα του (οχι την μαμα και το μπαμπα πια)για να τον προειδοποιει.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Οσο για τον εννηλικο σκυλο που ειπες και ευχαριστω για τα σαιτ Θα ειναι δεμενος με το παιδι πως να παρουμε εναν ενηλικο σκυλο ειναι δυσκολη αποφαση και οταν ειναι απο το εξωτερικο και δεν ξερεις τι ειδους εκπαιδευση εχει κανει και σε τι εκτρωφειο γεννηθηκε και και και
δυστηχως σε αυτες τις περιπτωσεις δεν μπορεις να παρεις κουταβι! θα παρεις ενηλικο σκυλι ετοιμο. δεν θα το παρεις απο το οποιο εκτροφειο, θα το παρεις απο σχολη που εκπαιδευει τετοια σκυλια χρονια. τετοιες λυσεις ειναι σαν αυτα που σου προτεινε ο dj.

ο χρηστης liajoe ειχε καποια εμπλοκη με τετοια θεματα

......... Ειμαστε λιγο μπερδεμενη. Ομως το παιδι μεγαλωσε και ηρθε η ωρα να ανεξαρτητοποιηθει και χρειαζεται καποιον διπλα του (οχι την μαμα και το μπαμπα πια)για να τον προειδοποιει.
αν τα αγγλικα δεν ειναι τελεια η οποιοδηποτε διαδικαστικο θεμα προκυψει μη διστασεις

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μια γνωστή μου που έχει πρόβλημα ακοής απλά εκπαίδευσαν τον σκύλο να την κατευθύνει προς την εκάστοτε πηγή ήχου μέσα στο σπίτι με την βοήθεια απλά εκπαιδευτή!
Βέβαια όλα εξαρτώνται κι από το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο καθένας κι από το τι ανάγκες έχει!

Σχετικά με το κουτάβι ή ενήλικος σκύλος, σκέφτείτε μόνο ότι η εκπαίδευση για να γίνει από κουτάβι σοβαρός, υπεύθυνος εργαζόμενος σκύλος θα πάρει αρκετό καιρό...ίσως και πάνω απο χρόνο...

Αντίθετα ένα ήδη εκπαιδευμένο ενήλικο σκυλί θα μπορέσει να εργαστεί με σας πολύ πιο άμεσα!Έχω την εντύπωση ότι και τα σκυλια για άτομα με προβλήματα όρασης είναι ενήλικα, εκπαιδευμένα όταν πηγαίνουν στους ιδιοκτήτες τους!

Αν το σκυλί πάντως προέρχεται απο καλό εκτροφείο που ασχολείται με σκυλιά οδηγούς δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα!Και θα δεθεί με το παιδί και θα κάνει τέλεια την δουλειά του!

Προσωπικά πιστεύω ότι το ενδεχομενο να πρέπει να ψάξετε για κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, αν δεν σας το απαγορεύουν και τα οικονομικά σας φυσικά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταθεί εμπόδιο!Ελπίζω να βρείτε άκρη τελικά!:)

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Παιδια ευχαριστω πολυ εχω στειλει πμ στην λια και νομιζω οτι ειναι η ιδια εκπαιδευτρια τετοιων σκυλων θα περιμενω την απαντηση της και τα φωτα της.

αν τα αγγλικα δεν ειναι τελεια η οποιοδηποτε διαδικαστικο θεμα προκυψει μη διστασεις
Σε ευχαριστω πολυ!

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Σας ευχαριστουμε πολυ μιλησαμε με την κ Ιωαννα που δουλευει μαζι με την κ λια και ολα πολυ καλα αυτη θα μας δωσουν το σκυλακι και αυτοι σε συνεργασια με το παιδι θα εκπαιδευσουν το σκυλο:)
Ωστε να γινει ενας ηρωας και ενα ξεχωριστο σκυλι. Μολις τον αποκτησουμε θα ανοιξουμε κενουριο θεμα για να σας τον γνωρισουμε θα αργησει ομως λιγο. Και παλι σας ευχαριστουμε για τις πληροφοριες σας

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Θελουμε να αποκτησουμε ενα λαμπραντορ και να εκπαιδευτη για να προσεχει και να ειδοποιει ενα αγορακι 10 χρονων με προβλημα ακοης.
.
σε τι ειδους καταστασεις εχεις σκεφτει οτι θα μπορουσε να τον προσεχει και να τον ειδοποιει? (εκτος των καθημερινων ηχων στο σπιτι πχ τηλεφωνο, κουδουνι, ξυπνητηρι που για αυτα υπαρχει πλεον η αναλογη τεχνολογια)

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
σε τι ειδους καταστασεις εχεις σκεφτει οτι θα μπορουσε να τον προσεχει και να τον ειδοποιει? (εκτος των καθημερινων ηχων στο σπιτι πχ τηλεφωνο, κουδουνι, ξυπνητηρι που για αυτα υπαρχει πλεον η αναλογη τεχνολογια)

Αν και λίγο καθυστερημένη η απάντηση :pθα σου πω όσο ξέρω γιατί είναι ανιψάκι μου και όχι παιδί μου . Όταν ένα παιδί φοράει ακουστικά κάποια στιγμή δεν τα θέλει ποια, 1ον γιατί ντρέπεται και 2ον γιατί ξέρει να επικοινωνεί με την νοηματική. Ο σκύλος εκτός του ότι μέσα στο σπίτι θα τον ειδοποιεί για το τηλ η το κουδούνι κτλ που όπως είπες υπάρχει και η τεχνολογία, θα μπορεί να τον ειδοποιεί και για κάποιον που έχει μπει μέσα στο σπίτι χωρίς να έχει χτυπήσει την πόρτα κτλ. Όπως επίσης όταν είναι έξω από το σπίτι να τον ειδοποιεί στην κόρνα ή στο ότι κάποιος έρχεται από πίσω του κτλ. Αλλά το ποιο σημαντικό από όλα τα αλλά είναι η συντρόφια και η παρέα που θα έχει κάθε στιγμή. Δεν ξέρω αν έχεις εμπειρία από παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα γι αυτό θα ήθελα να σου πω ότι αυτά τα παιδιά είναι πολύ συχνά μονά και αυτό όχι μόνο γιατί τα αλλά παιδιά τα κοροϊδεύουν:( η τα θεωρούν κατώτερα:mad: αλλά γιατί δεν μπορούν να ακολουθήσουν στις δραστηριότητες έξω από το σπίτι όπως το να παίξει μπάλα ή να παίξει μπουγέλο ή κρυφτο κτλ όχι βεβαία ότι θα μπορεί να τα κάνει με τον σκύλο όλα αυτά:) αλλά θα έχει πάντα έναν φίλο πρόθυμο να παίξει μαζί του:). Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.:fan:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
. Όταν ένα παιδί φοράει ακουστικά κάποια στιγμή δεν τα θέλει ποια, 1ον γιατί ντρέπεται και 2ον γιατί ξέρει να επικοινωνεί με την νοηματική. Ο σκύλος εκτός του ότι μέσα στο σπίτι θα τον ειδοποιεί για το τηλ η το κουδούνι κτλ που όπως είπες υπάρχει και η τεχνολογία, θα μπορεί να τον ειδοποιεί και για κάποιον που έχει μπει μέσα στο σπίτι χωρίς να έχει χτυπήσει την πόρτα κτλ. Όπως επίσης όταν είναι έξω από το σπίτι να τον ειδοποιεί στην κόρνα ή στο ότι κάποιος έρχεται από πίσω του κτλ. Αλλά το ποιο σημαντικό από όλα τα αλλά είναι η συντρόφια και η παρέα που θα έχει κάθε στιγμή. Δεν ξέρω αν έχεις εμπειρία από παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα γι αυτό θα ήθελα να σου πω ότι αυτά τα παιδιά είναι πολύ συχνά μονά και αυτό όχι μόνο γιατί τα αλλά παιδιά τα κοροϊδεύουν:( η τα θεωρούν κατώτερα:mad: .
αν ανοιξει η πορτα, παλι μπορει να ειδοποιειται με φως.
τωρα, εξω απο το σπιτι, να τον ειδοποιει συνεχως ο σκυλος, για οποιονδηποτε ανθρωπο ερχεται απο πισω, το βρισκω υπερβολικο , αγχωτικο και πως θα επιβαρυνει την ψυχολογια του παιδιου..σαν να ερχεται δηλαδη απο πισω του παντα ενας υποψηφιος εχθρος?:confused:
μπορει καποια στιγμη να αρχισει να ντρεπεται με τα ακουστικα (τα οποια βεβαια προχωροντας η τεχνολογια ,οσο πανε και μικραινουν ), πρεπει ομως να κατανοησει οτι τουλαχιστον στον δρομο, πρεπει να τα χρησιμοποιει διοτι ειναι για την ασφαλεια του.
προσωπικα, δεν θα βασιζομουν σε εναν σκυλο, οσο και εκπαιδευμενος να ηταν.
τη νοηματικη, καλη ειναι να την γνωριζει, καλο ομως ειναι εαν εχει λιγη ακοη να προσπαθει μεσω των ακουστικων να ακουει και να μιλαει, διοτι μονο με την νοηματικη, απομονωνεται.
επισης, εχετε κοιταξει την περιπτωση κοχλιακου εμφυτευματος?
ισως αρμοζει στην δικη του περιπτωση.
δεν θελω να σε αποτρεψω απο την αγορα σκυλου, εννοειται αυτο..
(δεν μας ειπες και τι εγινε, βρηκατε καποιο σκυλι? πες μας οποτε μπορεσεις λεπτομερειες)
εδω εμεις που ακουμε και παλι νιωθουμε ασφαλεια με εναν σκυλο στο σπιτι που μπορει να μας ειδοποιησει για κατι που δεν μπορουμε να αντιληφθουμε,
απλα δεν γινεται να βασιζεται στον σκυλο, πρεπει να μαθει να βασιζεται πρωτα στον εαυτο του και να αξιοποιησει οσα πλεονεκτηματα βρει μεσα του και εξω του γι αυτο το σκοπο.

για τα περι κοροιδιας και κατωτεροτητας, θα κλεισω με ενα αποσπασμα απο τα σταφυλια της οργης, του τζον σταινμπεκ.

"...-ναι, ευκολα το λες...που να βρει δουλεια ενας μονοφθαλμος σαν εμενα...
-ακουσε να σου πω φιλε...εχεις αφησει το ματι σου ξεβουλωτο και ζεχνεις απο βρωμα...τα θες και τα παθαινεις, σου αρεσει!σε κανει και λυπασαι τον εαυτο σου.και βεβαια δεν μπορεις να σταυρωσεις γυναικα ετσι που εχεις αφησει ορθανοιχτη αυτη την τρυπα.κλειστην, πλυσου να ξεβρωμισεις και τοτε θα δεις πως δεν θα θελεις να σπασεις το κεφαλι κανενος...

-εγω σου λεω οτι ο μονοφθαλμος ανθρωπος ειναι αδικημενος, δεν βλεπει τα πραγματα που βλεπουν οι αλλοι.

-δεν ξερεις τι σου γινεται...να σου πω κατι? καποτε γνωρισα μια πουτανα που ειχε ενα ποδι μοναχα.
νομιζεις πως το'κανε για δυο ταλαρα στα στενα?
οχι αδερφε μου...επαιρνε μισο δολαριο παραπανω απο τις αλλες.
κι ελεγε" με ποσες κουτσες εχεις πλαγιασει?με καμια.επειδη λοιπον σου ετυχε κατι σπεσιαλ, θα το πληρωσεις παραπανω..."

-μα δεν ειναι ετσι...
οταν βλεπεις τον αλλον να σε αποστρεφεται ,πληγωνεσαι...
-τοτε σκεπασε το βγαλμενο σου ματι που να σε παρει ο διαολος!
το δειχνεις οπως δειχνει η αγελαδα τον πισινο της!
σ'αρεσει να λυπασαι τον εαυτο σου.
δεν εχεις τιποτα.αγορασε ασπρα ρουχα...βαζω στοιχημα οτι μεθας και πεφτεις στο κρεβατι σου και κλαις...
-λες? λες να βρεθει καμια να της αρεσω?
-και βεβαια! να τους λες πως απο τοτε που εχασες το ματι σου, σου μεγαλωσε η τετοια!"

:):D

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
αν ανοιξει η πορτα, παλι μπορει να ειδοποιειται με φως.
τωρα, εξω απο το σπιτι, να τον ειδοποιει συνεχως ο σκυλος, για οποιονδηποτε ανθρωπο ερχεται απο πισω, το βρισκω υπερβολικο , αγχωτικο και πως θα επιβαρυνει την ψυχολογια του παιδιου..σαν να ερχεται δηλαδη απο πισω του παντα ενας υποψηφιος εχθρος?:confused:
Επιδή δεν ειναι "παιδί μου" αλλά τις αδερφής μου δεν ξέρω ακριβώς να σου πω πως και τι.
Και πως το σκευτηκαν οι γονεις και οι άνθρωποι που μίλησαν πριν πάρουν αυτή την απόφαση.

μπορει καποια στιγμη να αρχισει να ντρεπεται με τα ακουστικα (τα οποια βεβαια προχωροντας η τεχνολογια ,οσο πανε και μικραινουν ), πρεπει ομως να κατανοησει οτι τουλαχιστον στον δρομο, πρεπει να τα χρησιμοποιει διοτι ειναι για την ασφαλεια του.
Ναι μπορεί να είναι για την ασφάλεια του αλλα εξω δεν θα θέλει να τα φοράει στο σπίτι δεν θα εχει πρόβλημα. Και όσο μεγαλώνει αυξάνεται και η βαρυκοήα ίσως κάποια μέρα να μην αρκούν ούτε τα ακουστικά.

προσωπικα, δεν θα βασιζομουν σε εναν σκυλο, οσο και εκπαιδευμενος να ηταν.
Προσωπικά ούτε κι εγω. Και απο όσο ξέρω δεν θα βάσιζεται στο σκύλο απλά θα είναι σαν βοηθος σαν το τρίτο μάτι ή καλύτερα το τρίτο αφτί:)

τη νοηματικη, καλη ειναι να την γνωριζει, καλο ομως ειναι εαν εχει λιγη ακοη να προσπαθει μεσω των ακουστικων να ακουει και να μιλαει, διοτι μονο με την νοηματικη, απομονωνεται
Νοηματική μαθαίνει σαν μία δευτερη γλώσσα παει σε κανόνικό σχολείο και όλοι μιλάμε και το παιδί κανονικά χωρίς νοηματα:p Απλα όπως είπες είναι καλό να την ξέρει για κάθε ενδεχόμενο. Και για να είναι έτοιμος για το γυμνάσιο γιατι τότε θα πάει στην σχολή κοφων.

επισης, εχετε κοιταξει την περιπτωση κοχλιακου εμφυτευματος?
ισως αρμοζει στην δικη του περιπτωση.
Εννοείται όμως στην περιπτωσή του δεν ταιριάζει.

δεν θελω να σε αποτρεψω απο την αγορα σκυλου, εννοειται αυτο..
Ετσι κι αλλιώς θα έπαιρναν ένα σκύλο άλλα προτίμησαν έναν ξεχωριστό σκύλο.

(δεν μας ειπες και τι εγινε, βρηκατε καποιο σκυλι? πες μας οποτε μπορεσεις λεπτομερειες)
Ναι βρήκανε θα το πάρουνε στο σπίτι σε λίγους μήνες νομίζω 2-4. ¨Οταν το πάρουν θα σας γράψω μαζί με την αδερφή μου πολλές λεπτομέριες. Αυτός δεν θα είναι σκύλος οδηγός θα είναι για να μάθει στην πράξη το παιδί τι θα πεί σκύλος "οδηγός"
και εκπαίδευση και φροντίδα κτλ
και μέτα αν τα καταφέρη θα πάρει σκύλο οδηγό και το πρώτο θα είναι ένα σκυλί πολύ καλά εκπαιδευμένο.

εδω εμεις που ακουμε και παλι νιωθουμε ασφαλεια με εναν σκυλο στο σπιτι που μπορει να μας ειδοποιησει για κατι που δεν μπορουμε να αντιληφθουμε,
απλα δεν γινεται να βασιζεται στον σκυλο, πρεπει να μαθει να βασιζεται πρωτα στον εαυτο του και να αξιοποιησει οσα πλεονεκτηματα βρει μεσα του και εξω του γι αυτο το σκοπο.
Αυτό βασικά θέλει να πετύχει να βασίζεται στον εαυτό του άπλα καταλαβαίνεις οτι δεν είναι τόσο ανεξάρτητος όσο άλλα παιδιά στην ηλικία του και με τον σκύλο δίπλα του θα νιώθει σιγουριά και θα γίνει ποιο υπευθηνος εχοντας να περιποίηθει να φροντήσει και να εκπαιδεύση ένα σκύλο με την βοήθεια βέβαια του εκπαιδευτή και των γονιών του.

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Παραμονή προτοχρονιά ήρθε ο Μαικ(σκύλος) στο σπίτι του που όλοι βέβαια ήμασταν εκεί να τον υποδεχτούμε.
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας βοήθησαν απο δω και ευχαριστούμε και τον κ Γιώργο με την υπέροχη οικογένεια του και τα υπέροχα σκυλιά τους:D(*agapoylas*Tuscan).
http://www.laraguidedogs.gr/index.php
Φωτογραφίες δεν βάζω γιατί υπάρχουν ΕΔΩ.
Καλή χρονιά σε όλους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul