Αμοιβή - ναι ή όχι?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σε συζήτηση που είχα με γνωστή που έχασε πριν από χρόνια το σκυλί της, μου είπε ότι το χειρότερο λάθος της στην προσπάθεια ανεύρεσής του ήταν το ότι ανέφερε στις αφίσες και αγγελίες "δίδεται καλή αμοιβή". Της τηλεφωνούσαν συνέχεια διάφοροι τρελοί, αλλά και απατεώνες οι οποίοι όχι μόνο δεν είχαν βρει το σκύλο, αλλά επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο της, ξεγελώντας την με δήθεν πληροφορίες. Θυμήθηκα και τη Noela, η οποία, αν δεν κάνω λάθος, είχε παρόμοια εμπειρία. Θεωρώ ότι η χρηματική αμοιβή είναι μεν ένα κίνητρο, αλλά μήπως οι συνέπειες μιας τέτοιας αναφοράς είναι τελικά χειρότερες για τον ψυχισμό του ανθρώπου που έχει και τον πόνο του, έχει και τους απατεώνες / τρελούς να προσπαθούν να τον εξαπατήσουν? Μήπως μπορεί να γίνει ακόμα και επικίνδυνη (υπό την έννοια ότι κάποιοι αετονύχηδες μπορεί όντως να καταφέρουν να εξαπατήσουν τον ιδιοκτήτη του χαμένου σκυλιού)?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θεωρώ ότι η αμοιβή βοηθαει στην ανεύρεση ενός ζώου που χάθηκε κυρίως διότι αποτελεί ισχυρό κίνητρο για κάποιον να επιστρέψει το σκύλο στον ιδιοκτήτη του και όχι να το κρατήσει (ειδικά αν πρόκειται για καθαρόαιμο).

Να εξαπατηθεί αυτός που έχασε το σκύλο το θεωρώ δύσκολο, διότι η αμοιβή δεν δίνεται σε όσους βοηθούν με πληροφορίες, αλλά σε αυτόν που θα επιστρέψει το σκύλο (τις περισσότερες φορές χέρι με χέρι).

Ανθρωποι που θέλουν να κάνουν πλάκα, θα εμφανιστούν ανεξαρτήτως αμοιβής. Εγώ όσες φορές είχα δημοσιεύσει το τηλέφωνο μου σε αγγελίες υιοθεσιών, είχα αντιμετωπίσει άπειρους ανεγκέφαλους που με έπαιρναν κάτι απίθανες ώρες στο σπίτι μου για να κάνουν χαβαλέ με τα αδέσποτα ζώα των αγγελιών. :mad::(

Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζωικό είδος που έχει την ικανότητα να καταντά ηλίθιο, η αμοιβή θα κάνει τη διαφορά?

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Με την αμοιβή,αυξάνονται οι πιθανότητες να σου επιστρέψουν το σκύλο σου,αν έχει κλαπεί φυσικά,όπως κ δίνει το κίνητρο σε όσους βλέπουν ένα παρόμοιο με αυτό που χάθηκε,να το μαζεύουν κ να έρχονται σε επαφή με αυτόν που το έχασε.
Αν δεν υπήρχε η αμοιβή,δε θα ίσχυαν τα παραπάνω.
Θα υπάρξουν κ οι ηλίθιοι,παντού υπάρχουν,αλλά ίσως υπάρξει κ ένας σωστός που θα σου φέρει το σκύλο,νομίζω αξίζει το ρίσκο κάτι τέτοιο.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Συμφωνώ. Αυξάνει τις πιθανότητες να σου τηλ ο κάθε αργόσχολος μαλ@@@ς, αλλά περισσότερο αυξάνει τις πιθανότητες να έχει κάποιος το νου του μήπως και δει πουθενά το σκύλο σου. Εγώ το έχω γραμμμένο και στην ταυτότητα της σκύλας μου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ και εγώ..με την αμοιβή αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθεί το ζώο..

Σίγουρα πολλοί περισσότεροι θα ενδιαφερθούν να το βρούν με αμοιβή ..παρα χωρίς..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εγώ πιστέυω ότι η αμοιβή θα δώσει ένα κίνητρο και τους μη φιλόζωους που δεν γνωρίζουν τον πόνο κάποιου που έχασε το σκύλο του και θα το κάνουν μόνο και μόνο για την αμοιβή!!!;)
Βέβαια αν το σκυλί το έχουν κλέψει για να το βάλουν για puppy mills παραγωγή τότε τα πράγματα δυσκολεύουν...:(:(:(

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Αν ποτέ υποψιαστώ ότι μου κλέψανε τη σκύλα μου, θα κινήσω γη και ουρανό για να την βρω!
Θα επικοινωνήσω με όλα τα κτηνιατρεία, εφημερίδες και περιοδικά αυτής της χώρας (και ό,τι άλλο μπορέσω να σκεφτώ) στέλνοντας στοιχεία τσιπ, τατουάζ και φωτογραφίες, αμοιβή που θα τους κάνει να ζαλιστούν και μετά θα βρω ένα καλό σπίτι να την αναλάβει μια και εμένα θα με κλείσουν μέσα γιατί σκοπεύω να γίνω φονιάς!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλά Λουκία μου θύμισες το εξής: Όταν ήμουν μικρή (και λίγο άγριο νιάτο) και το σκυλί μου κουτάβι το είχα βγάλει βόλτα στο πάρκο κι εκεί που έπαιζε το πήρε ένα παιδάκι κι άρχισε να τρέχει!!!!!!!!!!!!!
Το κυνήγησα, το έπιασα και δεν ξέρω κι εγώ πώς δεν το έδειρα το βλαμμένο! 'Εξαλλη είχα γίνει του ούρλιαζα να τσακιστεί για να μην το βαρέσω άσχημα :shock: