Αλλόκοτη συμπεριφορά ή μήπως όχι?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν μπορω να μην το προσεξω και δεν μπορω να αποφυγω να το θεσω σαν θεμα.

Περί γατιών και αδεσποτων σκυλων ο λογος.
Το εχω συζητησει αρκετες φορες αλλά όχι σε τετοια βαση.

Η Ηρα στις γατες της πυλωτης μας συμπεριφερεται με ανεκτικοτητα.
Δεν παλαβώνει όταν τις βλεπει. Δεν μπορω να πω φυσικα ότι τις λατρευει.
Εξαλλου υποσχεθηκαμε να μην τις ενοχλουμε, όχι να τις αγαπαμε κι από πανω.
Εχει δεχτει αρκετο φροντιστηριο και μάλωμα και καταλαβε ότι δεν θελω να τις ενοχλει.

Τις γατες στο δρομο και στα παρκα όταν τις βλεπει παθαινει αμόκ.
Η μανία στο τελος μετατρεπεται σε κλάμα.

Παμε στα αδεσποτα σκυλια.
Αυτά του δρομου και ιδιως τα μονιμα των παρκων τα λατρευει και αν δεν τα πλησιασουμε να τα χαιρετισουμε ή αν δεν γνωρισουμε τα καινουρια, θα σκασει.

Τελευταια (πριν λιγες μερες και σημερα το βραδυ) επιτεθηκε και μαλιστα αγρια σε δυο μεγαλοσωμα αδεσποτα που ηταν κατω από το σπιτι.
Τα σκυλια φυγανε τρεχοντας αλαφιασμενα.
Το σημερινο ηταν μαλλον φρεσκοπαρατημένο και ψιλοέμοιαζε με μπεζ σναουτσερ χωρις μούσια και μεγαλα κρεμασμενα αυτια. Σωμα και πόδια τριχα μακριά σγουρή.

Ξαφνιαστηκα γιατι δεν το περιμενα και ημουν χαλαρος όταν πλησιασαμε το σκυλακι.
Τραβουσε προς το μερος του η Ηρα και νομιζα ότι ηθελε γνωριμια και δεν προσεξα το υπουλο στυλ της, αυτό οταν πλησιαζει γάτα.
Ξαφνικα ορμηξε κι εγω το προλαβα στο τσακ.
Αισθανθηκα παρα πολύ ασχημα και θυμωσα πολυ μαζι της.

Δεν γινεται να βλεπω παντου εν δυναμει εχθρους και να ειμαι συνεχεια στην τσιτα, τη στιγμη που εχουμε υπεροχο παρελθον με τα αδεσποτα.

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Η δίαφόρα είναι οτι ήτανε κάτω από το σπίτι !!!

Στα πάρκα παεί έκεινη στο χώρο τους και κάνει τα πάντα για να είναι έυχαριστη και καλοδεχούμενη στο σπίτι όμως δεν ανέχεται αλλά στον χώρο της !!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εγω εκει το απεδωσα. Είναι όμως πολύ ασχημο και αδικο, γιατι αυτά μας καλοδεχονται παντα στον δικο τους χώρο.
Βεβαια στην αρχη είναι επιφυλακτικα, προφανως γιατι η σκυλα μου συνοδευεται από εμένα, επιθετικα όμως δεν ηταν ποτέ. Ουτε εστω μία φορα για να χω να λεω.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν ξερω τι ψυχικα τραυματα και φοβίες είναι δυνατο να κουβαλαει στην ψυχη του ένα αδεσποτο, αλλά πιστευω ότι από αποψη συμπεριφορας, θα ηταν πολύ πιο ευκολη η συμβιωση μου με ένα πρωην αδεσποτο και θα υπακουε περισσοτερο.

Παλιά δεν τους εδινα ιδιαιτερη σημασια. Τώρα με τις βολτες μας, που βλεπω την καλοσυνη τους, πιστευω ότι αν θα μπορουσα να εχω και αλλον σκυλο, θα επαιρνα πιθανοτατα και πολύ ευχαριστως έναν αδεσποτο.
Ισως θα μπορουσε να μαθει στα σκυλια μου καλυτερα από μενα το πώς να συμπεριφερονται.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Παράδειγμα ο δικός μου που ήταν αδέσποτος, επείδη μάλλον είχε φάει ξύλο από αρσενικό έχει μια διστακτικότητα να τους πλησιάσει και μια φοβία στις απότομες κινήσεις ακόμα κι αν είναι καλοπροέρετες.
Είναι κάτι που πάντα πρέπει να το έχω στο μυαλό μου όταν βλεπω κόσμο στη βόλτα να τον πλησιάζει ή όταν καλώ κάποιον φίλο στο σπίτι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul