Αλλαγή τροφής

ManosSk

Active Member
11 Οκτωβρίου 2012
31
0
Από το μεσημέρι Παρασκευής ξεκινήσαμε την αλλαγή τροφής στην κουταβίνα μας.

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου τρώει την Hills κονσέρβα με κοτόπουλο και ρύζι λόγω μικρής διάροιας που είχε.

Τώρα της πήρα την Artemis Fresh Mix για κουτάβια. Λόγω ότι η παλιά είναι κονσέρβα και η νέα ξηρή μάλλον της βάλαμε πιο πολύ από την ξηρή από όσο θα έπρεπε αρχικά και ξεκίνησε διάροιες χτες. Σήμερα ειδικά..... νερό!

Της έχω μειώσει την ποσότητα της ξηρής στο ελάχιστο, ενώ η συσκευασία λέει για περίπου 200γρ την μέρα, χτες βράδυ της έβαλα 20 και σήμερα το πρωί άλλα 20 (Τρώει 3 γευματα την μέρα).

Σήμερα το πρωί έφαγε ελάχιστο, που άλλες φορές δεν την προλαβαίναμε!

Λοιπόν τώρα οι ερωτήσεις-σκέψεις μου:

Να συνεχίσουμε την σταδιακή αλλαγή με 60γρ τη μέρα και σιγά σιγά να ανεβαίνουμε, ώστε να συνηθίσει;

Να κάνουμε ρυζάκι σήμερα για μεσημέρι και βράδυ να στρώσει λίγο και μετά συνεχίζουμε;

Να αντικαταστίσουμε το ένα γευμα με ρύζι για μερικές μέρες;

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Με το κοτόπουλο και το ρύζι είχαν σταματήσει οι διάρροιες? Έκανε ποτέ το σκυλί σχηματισμένα κακάκια? Έτσι όπως τα περιγράφεις , το κάτω από 2 μήνών κουτάβι σου που είναι ανεμβολίαστο ακόμα κάνει παρατεταμένη και επιδεινούμενη διάρροια, κάτι που θέλει οπωσδήποτε κτηνίατρο μήπως έχει κολλήσει κάτι σοβαρό!!! Εγώ δεν θα έκανα τόσες αλλαγές τροφής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα έδινα ρύζι με κοτόπουο αν αυτό σταματάει τις διάρροιες, αλλά θα το πήγαινα για εξέταση κοπράνων (μπορεις να τα συλέξεις) το συντομότερο δυνατόν!!!!!!!

ManosSk

Active Member
11 Οκτωβρίου 2012
31
0
Λίγο ρυζάκι για μία μέρα και έστρωσε σχεδόν αμέσως.

Τώρα από αύριο θα της ακολουθήσω μια αργή διαδικασία αλλαγής τροφής, 16 ημερών, αρχίζοντας από 10γρ την 1η μέρα, μέχρι να φτάσω στα 170 που είναι το επιθυμητό.

Ελπίζω να μην έχουμε άλλα παρατράγουδα για να μην ταλαιπωρείται άδικα.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ενα κουταβι με διαροια σημαινει οτι κατι τρεχει,,, μην ξεχνας οτι δεν εχει αντισωματα ακομα,,, μπορει σκουληκια μπορει φλεγμονες η μικροβια στα εντερα.... θελει καθαρο χωρο και μακρυα απο περιεργα πραγματα που μπορει να βαλει στο στομα του,, μια καλη ξηρα τροφη κοτοπουλο με ρυζι,,, και μερικα κοματακια κοτοπουλο ανακατεμενα μαζι της ειναι μια αριστη τροφη που δεν επιβαρυνει το σκυλακι στο στομαχι του οπως οι κονσερβες που πιστευω οτι θαχουν μεσα χιλια δυο παραξενα,,, τωρα καλα θα εκανες να εδινες παραπανω ρυζι και λιγοτερο κοτοπουλο να στρωσει το στομαχι του,,, και μικρη ποσοτητα γενικα..... αν δεις ομως διαροια και ανορεξια παλι το πρωι πηγαινε το αμεσως σε κτηνιατρο... γνωμη μου,,,

ManosSk

Active Member
11 Οκτωβρίου 2012
31
0
Μια χαρά πάει η μικρή. Σήμερα που μίλησα με τον κτηνίατρο μου είπε και αυτός ότι ήταν σίγουρα από την απότομη μεγάλη ποσότητα ξηράς τροφής (Λάθος δικό μου). Από 8,7% πρωτείνη που είχε η κονσέρβα δεν πας σε 27% γρήγορα, πόσο μάλλον για μικρό κουτάβι.

Πυρετό δεν έκανε, αποπαρασίτωση έχει κάνει και φυσικά καθ' όλη την διάρκεια της διάρροιας (1 μέρα σωστή) δεν έχασε ούτε την όρεξη για παιχνίδι και φυσικά για φαγητό (Αυτή δεν χάνεται ποτέ!). Είναι δυνατόν να παρατηρήσω κάτι ανησυχητικό και να μην την πάω στον γιατρό;

Η ξηρά που της ξεκινάω τώρα, έχει και κοτόπουλο και ρύζι Artemis - Holistic Approach to Pet Food

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog