Αλλαγή τροφής για Labrador 12 μηνών

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Καλησπερα σε ολους ...θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για τις παρακατω τροφες και ποια συνιστατε εσεις ...ιδιως οσοι εχουν Λαμπ και μακαρι να απαντησει και ελληνας εκτροφεας

Λοιπον το λαμπ μου εδω και 1 μηνα δειχνει να μην του αρεσει η Royal Canin labrador junior που του παιρνω....και σκεφτομαι να του αλλαξω τροφη και αν ξερει κανεις να μου πει ποια προτεινει απο τις παρακατω ενδεικτικα που ειδα

1) Acana puppy large ( δεν ξερω τι ειδη υπαρχουν αν ξερει καποιος ας πει)

2) Orijen puppy large

3) Proplan

4 Eukanuba puppy large

Δεν γνωριζω ποια να παρω και θα ημουν ευγνωμων αν καποιος ξερει να απαντησει

Με την Royal Canin puppy labrador Μεχρι και 10 μηνων την ετρωγε σαν τρελος ...μετα σταματησε ...δεν τρελενεται.....και για αυτο θελω να δοκιμασω καποια αλλη...μεχρι τωρα απο θεμα τριχωματος ---κοπρανα κ.ο.κ ειναι ολα μια χαρα

Ευχαριστω εκ των προτερων

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Εγώ θα πρότεινα προς το παρόν την μόνη αλλαγή που θα κάνεις να είναι σε adult της ίδιας εταιρίας εφόσον έχεις δει οτι του ταιριάζει. Αν δεν του αρέσει τότε το σκέφτασαι για αλλαγή. Υπάρχουν πολλές τροφές που δειχνουν πολύ καλύτερες σε συστατικά αλλά στην πράξη μπορεί να μην του ταιριάζουν.
Εγώ μετά την αλλαγή που έκανα σε acana και τα ολέθρια αποτελεσματα στον σκύλο μου παραμένω στην royal.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
μια δοκιμη θα σε πεισει σε σχεση με τις υπολοιπες τροφες.Οι δυο πρωτες ειναι εξαιρετικες σε συστατικα μενει να δεις τι θα πει και ο σκυλος σου.
Περιμενε να γραψει και καποιος που γνωριζει καλυτερα την φυλη μηπως και σε κατατοπισει καλυτερα.

mkekakis

Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
5
0
Εγώ μετά την αλλαγή που έκανα σε acana και τα ολέθρια αποτελεσματα στον σκύλο μου παραμένω στην royal.
I.Kyveli ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο να βρω και να διαβάσω στις 137 σελίδες που μου βγάζει τα μηνύματα σου το πρόβλημα που αντιμετώπισες. Αν μπορείς βάλε ένα link από το σχετικό θέμα ή ανέφερε το εδώ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
I.Kyveli ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο να βρω και να διαβάσω στις 137 σελίδες που μου βγάζει τα μηνύματα σου το πρόβλημα που αντιμετώπισες. Αν μπορείς βάλε ένα link από το σχετικό θέμα ή ανέφερε το εδώ.
Δεν εχει σημασία τι αντιμετώπισα εγώ γιατί καθε σκύλος αντιδρά διαφορετικά στην εκάστοτε τροφή για αυτό και δεν το ανέφερα και όχι για να σε βάλω να ψάξεις ;)
Για την ιστορία ο δικος μου εκανε διαρροιες του το γυρισε σε κολλίτιδα και συνηλθε μόνο με φαρμακευτική τροφή αφού εχασε πολύ βάρος στο μεταξυ.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Η Orijen Puppy Large, στην δοσολογία αναφέρει πως δίνεται μέχρι 14 μηνών το πολύ. Μετά πας σε Adult.
Κάτι αντίστοιχο φαντάζομαι θα δίνει και η Acana Puppy Large.
Θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για να δώσεις Puppy τροφή σε ενήλικο σκυλί.....

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
θα δω τι θα κανω ..δεν ξερω ακομα τι να του δωσω .....το σκεφτηκα για adult royal Kyveli.....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμείς είμαστε πολύ ευχαρηστημένοι με τη Royal Labrador.

Μπορείς να βάζεις κομματάκια κρέας, γιαουρτάκι, αβγό, ψάρι, για να "νοστιμήσει". Ετσι κάνω εγώ και την τρώει με πολύ όρεξη.

ΥΓ. Συνήθως οι puppy είναι πιο νόστιμες από τις adult. Τουλάχιστον ο δικός μου δεν την ήθελε καθόλου την adult μετά την puppy.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Εμενα την τρώει με την ιδια ορεξη απλως επειδή οι κροκέτες ειναι τεραστιες επιτελους τρωει με λιγο πιο αργους ρυθμούς. Αλλα αν δεν του αρεσει και του βαζεις γιαουρτακι ή κοτατζ ή κρεας μεσα δεν είναι κακό αυτό κανω εγώ στον άλλο μου σκύλο.

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
μακαρι να του κανει.........την Royal αυτη την στιγμη ...ενω πειναει.....παει με χαρα ...μυριζει ..τρωει την μιση ποσοτητα και μετα φευγει εντελως αδιαφορος...πραγμα που για λαμπραντορ ειναι αδυνατο........την επομενη μερα την τρωει ολη αναγκαστικα γιατι πειναει πολυ.....σαν να μην τον τραβαει η μυρωδια..ετσι δειχνει την μυριζει αδιαφορα......σαν να σκεφτεται να το φαει...για αυτο λεω να δοκιμασω αλλη

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Τα Labrador πρεπει να τρωνε Puppie ακομα και μετα το πέρας των 12μηνων ετσι δεν ειναι?
Γιατι αναπτυσσονται αργα. Τουλαχιστον αυτη που του δινω γραφει οτι πρεπει να την τρωει μεχρι 24μηνων...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Τα Labrador πρεπει να τρωνε Puppie ακομα και μετα το πέρας των 12μηνων ετσι δεν ειναι?
Γιατι αναπτυσσονται αργα. Τουλαχιστον αυτη που του δινω γραφει οτι πρεπει να την τρωει μεχρι 24μηνων...
ποση πρωτεινη εχει? ξερω οτι οι εκτροφεις lab λενε μετα απο τους 6 μηνες να πεφτει η πρωτεινη και η puppy εχει υψηλη....

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Eχω μεγαλώσει κουτάβια με orijen με πολύ καλά αποτελέσματα,
εχω δει άλλα κουτάβια με την ίδιες τροφές να έχουν προβλήματα, σκελετικά και πάρα πολλά να έχουν προβλήματα και διάροιες με τις ίδιες τροφές,
πιστευω οτι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ιδιοσυγκρασία και η δραστηριότητα του κάθε σκυλιού.

Σαν γενικός κανόνας νομίζω η σωστή αναλογία για το λαμπ είναι χαμηλές πρωτείνες και υψηλά λιπαρά, επίσης δεν λέω όχι σε χαμηλότερης ποιότητας διατροφή σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. γρήγορης ανάπτυξης).

Τα συστατικά των "σούπερ τροφών" είναι πολύ καλά, αλλά δεν ταιριάζουν σε όλα τα σκυλιά, και σε περιπτώσεις μπορεί να κάνουν και ζημιά.

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Γενικα εμενα ειναι δραστηριος....κανει μεγαλους περιπατους (3 ωρες συνολο την μερα) και τρεχει και κανα 30λεπτο .......απο εκει και περα τωρα το καλοκαιρι ειχαμε κοψει τις πολυ μεγαλες βολτες γιατι δεν αντεχε την πολυ ζεστη .. εδω και μια εβδομαδα εχουμε παλι το παλιο προγραμμα μας ..

Απλα δεν του καθεται η μυρωδια......αυτο μου δειχνει .....μερα παρα μερα τρωει αρκετα και ενδιαμεσα την μιση ποσοτητα ( δεν αντεχει κιολας απο την λαιμαργια) :) ...δλδ σε συνολο 2 ημερων θα φαει συνολικα αυτο που επρεπε να φαει..........αλλα οχι με ορεξη.....

Απο την αλλη φοβαμαι μηπως λογω καλοκαιριου οι τροφες ηταν αλλοιωμενες ........

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας ολους.....

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Κι εγω φιλε νομιζω οτι το παραζοριζεις το σκυλι. Τωρα ξερω γω... δεν ειμαι και ειδικος.
Προσωπικα το καθημερινο της ρεπερτοριο σε ασκηση ειναι: 90λεπτα περπατημα κανονικο (3x30') και κανα 5' τρέξιμο με μπαλακι.

Δε το ξαναρωτας;

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Κι εγω φιλε νομιζω οτι το παραζοριζεις το σκυλι. Τωρα ξερω γω... δεν ειμαι και ειδικος.
Προσωπικα το καθημερινο της ρεπερτοριο σε ασκηση ειναι: 90λεπτα περπατημα κανονικο (3x30') και κανα 5' τρέξιμο με μπαλακι.

Δε το ξαναρωτας;
...1,5 ωρα πρωι ....1,5 ωρα βραδυ......... και απογευμα κανα 20λεπτο - 30 λεπτο τρεξιμο σε αλανα με μπαλακι......

Γενικα επειδη ειμαι εκπαιδευτικος (ανεργος προς το παρον αφου διορισμοι γιοκ---το πολυ ως ωρομισθιος) ο χρονος που εχω ειναι απλετος......οποτε ασχολουμαι καθημερινα μαζι του ...οπως και οπου παω τον παιρνω μαζι μου και ελπιζω να το συνεχισω(καφε---φαι ----διακοπες----ακομα και στο φουρνο).....

Τελοσπαντων ναι ..δεν περπαταει λιγο.......το 1,5 ωρα το πρωι μπορει να μην ειναι συνεχομενο....μπορει π.χ να παω καπου να κανω 45 λεπτα να καθισω για καφε καμια ωρα και μετα αλλα 45 πισω.....το βραδυ παει σερι...

Οταν ηταν πιο μικρος εβγαινε 4-5 φορες .....αλλα μετα λογω μαθηματων δεν γινοτανε......

Πηρα ακανα παπι large θα αρχιζω σιγα σιγα να την ανακατευω ...να δω πως παει με αυτη

Ερωτηση...σε καποιο μαγαζι ...ειχα δει συσκευασια με πληρη αφαιρεμενο τον αερα....και πληρη στεγανο...δεν την ξαναβρηκα ομως αυτη την συσκευασια ..αμα ξερει καποιος ποιος τυπος ειναι .....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog