Αλλαγή συμπεριφοράς ;;

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εδώ και μία εβδομάδα τα σκυλάκια μου έχουν αρχίσει και εκδηλώνουν διαφορές στη συμπεριφορές τους. Κάποιες είναι πολύ ανεπαίσθητες, ωστόσο υπαρκτές.

Από την προηγούμενη Τρίτη τόσο η Κιάρα όσο και ο Πατού έχουν αρχίσει να γίνονται περισσότερο επιθετικά, τόσο μεταξύ τους όσο και γενικότερα. Η διαφορά είναι απειροελάχιστη, αλλά αισθητή σε μας που ζούμε μαζί τους συνέχεια. Επίσης, ξεσηκώνονται και γαβγίζουν περισσότερο όταν κάποιος χτυπάει την πόρτα ή το κουδούνι, ή όταν τα πλησιάζει κάποιος άγνωστος στο δρόμο. Πάντα το έκαναν αυτό, αλλά όχι στην ένταση και στο βαθμό που το κάνουν μία εβδομάδα τώρα!

Επίσης, έχω παρατηρήσει απ' τον Πατού ότι τα κάνει μέσα (το έχει κάνει 2 3 φορές ακόμα και μετά από μισάωρη βόλτα). Και έχω βρει και ούρα στο πάτωμα, όχι σε γωνία, οπότε δεν ξέρω αν το κάνει και η Κιάρα.

Η μόνη αλλαγή που έχουν υποστεί την τελευταία βδομάδα είναι πως χάσαμε το τρίτο σκυλάκι της παρέας μας τον Ρούμπη την προηγούμενη Δευτέρα βράδυ από πνευμονικό οίδημα. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο αυτό μπορεί να τα έχει επηρεάσει. Να τονίσω πως η συμπεριφορά μας απέναντί τους δεν έχει αλλάξει. Σίγουρα ο Ρούμπη μας λείπει πάρα πολύ, αλλά δεν τα παραμελούμε ούτε έχουμε μειώσει τον χρόνο που περνάνε μαζί τους.

Τέλος, με τον Ρούμπη κανένα από τα δύο δεν είχε "ιδιαίτερες σχέσεις" υπό την έννοια πως δεν έπαιζαν μαζί του (μεταξύ τους έπαιζαν και παίζουν ακόμα), δεν είχε όρεξη κι αυτός ως μεγαλύτερο αρκετά σκυλί, αλλά γενικότερα οι σχέσεις τους ήταν πάρα πολύ καλές!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Άσε όχι! Σήμερ βρήκα κι άλλα...υπολείμματα στο πάτωμα, ενώ έχω βαρεθεί να τα ακούω να σκούζουν λες και τα σφάζουν όποτε χτυπάει το κουδούνι!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σε μια απλοική προσπάθεια να ερμηνεύσω την συμπεριφορά τους μήπως ο Ρούμπη ήταν ο αρχηγός και μαλώνουν τώρα για το ποιός θα πάρει τα ηνία;
Πιστεύω ότι είναι μία μεταβατική περίοδος και θα ησυχάσουν και παλι τα πνεύματα.
Τα τσίσα μέσα είναι παράξενο, μαρκάρουν μάλλον.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Σε μια απλοική προσπάθεια να ερμηνεύσω την συμπεριφορά τους μήπως ο Ρούμπη ήταν ο αρχηγός και μαλώνουν τώρα για το ποιός θα πάρει τα ηνία;
Πιστεύω ότι είναι μία μεταβατική περίοδος και θα ησυχάσουν και παλι τα πνεύματα.
Τα τσίσα μέσα είναι παράξενο, μαρκάρουν μάλλον.
Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό. Βέβαια ειδική σε αυτά δεν είμαι και δεν ξέρω. Ο Ρούμπη ήταν σχετικά ήσυχο σκυλάκι και όποτε διαπληκτιζόταν (κυρίως με τον Πατού) έκανε πίσω, γιατί ο Πατού έβγαινε ως ο πιο δυναμικός. Παρόλο που στους ανθρώπους αν τον πείραζαν γάβγιζε και ήταν επιθετικός, στον Πατού έκανε πάντα πίσω. Με την Κιάρα δεν είχαν θέματα. Και να πω εδώ πως τύχαινε πολλές φορές ο Πατού και ο Ρούμπη να κοιμούνται μαζί δίπλα δίπλα. Επίσης, το κατούρημα με ανησυχεί κι εμένα γιατί προχθές είδα τον Πατού, μιάμιση ώρα μετά τη βόλτα, να κατεβαίνει από τον καναπέ και ευθαρσώς να κατουράει ένα έπιπλο που τελευταία κατουρούσε και ο Ρούμπη (αλλά λόγω ηλικίας ο Μπήκης είχε μία μίνι ακράτεια γι αυτό). Αλλά με εξέπληξε γιατί το έκανε μπροστά στα μάτια μου και μιάμιση ώρα μετά τη βόλτα!!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Μήπως ο χαμός του Ρούμπυ σας έχει κάνει συναισθηματικά ευάλωτους και χωρίς να το καταλαβαίνετε τους έχετε αφήσει πιο λάσκα τα λουριά; Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτό που είπε η I.Kyveli...Εσείς πώς αντιδράτε σε αυτές τις συμπεριφορές (κατούρημα, γαύγισμα κτλ);

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Μήπως ο χαμός του Ρούμπυ σας έχει κάνει συναισθηματικά ευάλωτους και χωρίς να το καταλαβαίνετε τους έχετε αφήσει πιο λάσκα τα λουριά; Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτό που είπε η I.Kyveli...Εσείς πώς αντιδράτε σε αυτές τις συμπεριφορές (κατούρημα, γαύγισμα κτλ);
Είμαστε όπως ήμασταν! Με εξαίρεση την επόμενη μέρα, την Τρίτη που γενικά όλοι ήμασταν πολύ στενοχωρημένοι, από ένα σημείο και μετά δεν μας καταβάλλει η απουσία του μπροστά τους, ακριβώς γιατί δεν θέλουμε ούτε αυτά να εισπράξουν μελαγχολία ούτε παραμέληση. Εγώ προσωπικά ακόμα και τώρα τον σκέφτομαι και στενοχωριέμαι και βουρκώνω, αλλά όχι μπροστά στα μικρά. Αλλά γενικότερα ούτε στην πειθαρχία έχει αλλάξει η συμπεριφορά μας.

Τώρα αναφορικά με τις συμπεριφορές τους, επειδή μία φορά έτυχε να γίνει μπροστά μας (μπροστά μου συγκεκριμένα) το κατούρημα, επέπληξα τον Πατού με δυνατή φωνή και για κανένα 15 έμεινε δεμένος. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα αρνητικό στο σπίτι, γιατί η μητέρα μου και οι αδερφές μου δεν αφήνουν να υλοποιηθεί εντελώς η τιμωρία γιατί "τον λυπούνται τον κακομοίρη" και γιατί ειδικά η μαμά μου είναι τρελά ερωτευμένη με το Πατουσάκι μας! Οπότε ζορίζομαι λίγο μόνη μου. Βέβαια, επειδή σε αυτή τη τιμωρία ήμουν παρούσα φρόντισα να μην τον πλησιάσει ή του μιλήσει κανείς. Τις άλλες 2 3 φορές έχουμε βρει τα ούρα ετεροχρονισμένα, οπότε εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι (εκτός κι αν κάποιος έχει κάποια πρόταση που εγώ δεν γνωρίζω, οπότε παρακαλώ πείτε μου).

Όσο για τις φωνές τους, οφείλω να παραδεχτώ πως τις τελευταίες 2 μέρες κάνουμε μία μικρή βέβαια πρόοδο, αλλά ως επί το πλείστον (και εδώ μάλλον κάνουμε λάθος, αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να το διαχειριστούμε) τους φωνάζουμε και προσπαθούμε να τα πιάσουμε για να τα περιορίσουμε. Κάτι που δεν καθίσταται πάντα εφικτό, καθώς δεν ξέρεις ποιος και πότε θα σου χτυπήσει το θυροτηλέφωνο!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Αυτο με την πορτα μπορεις να το δουλεψεις και μονη σου λιγο σχετικα ευκολα αν παρακολουθησεις τα βιντεακια που εχει η Victoria Stilwell στο youtube. Εχει ενα σωρο τετοιες περιπτωσεις. Δεν χρειαζονται φωνες κι ουρλιαχτα απο εσας για να λυθει το προβλημα. Το θεμα δεν ειναι να φωναξεις πιο δυνατα απο αυτον αλλα να τους δειξεις οτι αυτο που κανουν ειναι ανεπιθυμητο. Αλλα ενας διορθωνει και 2 να τον υπονομευουν (μαμα κι αδερφη) δεν γινεται δουλεια. :rolleyes:

Το μαρκαρισμα γιατι αυτο που περιγραφεις ειναι μαρκαρισμα πρεπει κι αυτο να το δουλεψεις. Κρειτ εχεις? Το δεσιμο δεν λειτουργει το ιδιο. Το θηλυκο ειναι στειρωμενο? Παιζει να σερνει αλλο σκυλακι στην γειτονια/πολυκατοικια? Γιατι δεν τον εχεις στειρωσει κι αυτον? Ποσο ειναι ηλικιακα?

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Θα τα κοιτάξω τα βιντεάκια, ευχαριστώ!

Όσο για τα τσίσα, ξέχασα να αναφέρω πως ο μικρός (όσο και τα ούρα που βρήκαμε άλλα 2 3 φορές) ήταν σε ένα σκαμπό στο οποίο στόχευε και ο Ρούμπη τελευταία επειδή είχε ακράτια. Το λέω γιατί μάλλον θα παίζει κάποιο ρόλο, γι αυτό πάνε και τα κάνουν εκεί. Βέβαια το έπιπλο πάντα καθαρίζεται, αλλά η μύτη τους ποιος ξέρει τι πιάνει. Crate από τα κλασικά (με τα σίδερα) δεν έχω, αλλά έχουμε τα σπιτάκια τους που κλείνουν μπροστά. Το θηλυκό είναι στειρωμένο ναι και είναι 3.5, ενώ ο Πατού δεν είναι στειρωμένος και είναι 1.5 περίπου. Τον Πατού όσο και τον Ρούμπη, από τη στιγμή που είναι η Κιάρα στειρωμένη και τα έχουμε μονίμως το νου μας, δηλαδή δεν παίζει να φύγουν μόνα τους (γιατί μένουμε σε διαμέρισμα) και να πάρουν από πίσω καμία σκύλα, είπαμε να μην τον στειρώσουμε, γιατί έχω διαβάσει και εδώ πως ενδέχεται να αλλάξει η συμπεριφορά του αρσενικού σκύλου μετά τη στείρωση, οπότε αφού δεν υπάρχει κίνδυνος τέτοιος, γι' αυτό δεν το έχουμε κάνει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Απαντάω μερικώς αντι της Avraki μιας και την κοπάνησε για Μεγαρα ως την παρασκευή. Η Κιάρα ειναι στειρωμένη, και νομιζω και ο Πατου! Το μαρκάρισμα αρχισε την ημέρα που εφυγε ο Μπάκης και συνεχίζεται. Είναι από όσο λέει, απειροελάχιστη η διαφορά, αλλά ειναι πιο στην τσίτα τα δυο τους.

Εμένα αυτό που μου εχει μεινει, ειναι πως επειδη ειναι προσφατος ο θανατος του Μπακη, εισπράττουν ενα ηλεκτρισμένο κλιμα λογω του χαμου, και εκει αποσυντονιζονται!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Δεν αλλαζει τιποτε στα αρσενικα που δεν αλλαζει και στα θηλυκα με τη στειρωση. Εμας ο ενας σκυλος ειναι στειρωμενος απο 1 ετους και τωρα ειναι σχεδον 9. Ισως ηρεμησει σε μερικες ημερες και το κοψει μονος του.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Απαντάω μερικώς αντι της Avraki μιας και την κοπάνησε για Μεγαρα ως την παρασκευή.
Ι am back! :)

Nizinny, δηλαδή λες ότι μπορεί να οφείλεται σε...εξάψεις η συμπεριφορά του Πατού; Ναι, αλλά η Κιάρα τότε πώς εξηγείται που είναι και στειρωμένη; Και έχει ξαναπεράσει εξάψεις ο μικρός αλλά ποτέ δεν ήταν έτσι! Επίσης παιδιά, κάτι που εμένα μου κάνει κάπως κουφό, ο Πατού έχει αρχίσει και υιοθετεί συμπεριφορές του Ρούμπη, κάτι που έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ μετά τη μέρα που εκείνος έφυγε και τις οποίες δεν είχε εκδηλώσει ποτέ πριν!

Και ως προς το κατούρημα καλά κρατεί και από τον Πατού και από τη Κιάρα και στην Αθήνα, αλλά και στα Μέγαρα!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ι am back! :)
Μόνο αεροπλάνο με πανό δεν εχεις αμολύσει πανω από το σπιτι μου, για να με προετοιμάσεις για την αφιξη σου!! :p
Η Φαίδρα τι κάνει? Συνεχίζουν ακόμα Πατου-Κιάρα ή εφυγες και ησυχασαν?

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Μόνο αεροπλάνο με πανό δεν εχεις αμολύσει πανω από το σπιτι μου, για να με προετοιμάσεις για την αφιξη σου!! :p
Η Φαίδρα τι κάνει? Συνεχίζουν ακόμα Πατου-Κιάρα ή εφυγες και ησυχασαν?
Είναι που θέλω να εμπεδώσεις ότι γύρισα!! Δεν με προσέχεις όμως: είπα αν δεις ότι το κατούρημα καλά κρατεί!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
ε μπορει να κατουρηθηκαν απο τη χαρα τους!

Θες να μου το καταστρέψεις το θέμα, το βλέπω εγώ, ύπουλο πλάσμα! Άσε με γιατί έχω πάθει εμμονή και κοιτάω παντού για κάτουρα!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul