Αλλαγή συμπεριφοράς

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
καλησπέρα παιδιά έχει μία βδομάδα που γυρίσαμε από το πατρικό μου. ο σκύλος με το που ήρθαμε σπίτι παρουσίασε άλλη συμπεριφορά. με δαγκώνει κάτι που δεν έκανε ποτέ. αρπάζει πράγματα που δεν πρέπει και τα καταστρέφει. όλα αυτά δεν τα έκανε πριν γενικότερα ήταν ένα πολύ ήρεμο σκυλάκι μέσα στο σπίτι που δεν πηδούσε από εδώ και από εκεί. τώρα είναι σαν να έχει μπει ο διαολος μέσα του. μάλιστα σήμερα κατούρησε μέσα στο δωμάτιο που κοιμάται ποτέ δεν το έχει κάνει και πρέπει να τα έγλυψε κιόλας γτ τον ανέβασα στην πολυθρόνα για να τα μαζέψω και έκανε έναν εμετό άλλο πράγμα έβγαλε μεγάλη ποσότητα και μύριζαν τσίσα. βόλτες κανονικά πάμε όπως πριν. αλλά δεν ηρεμεί μέσα στο σπίτι. τι μπορώ να κάνω εκτός από υπομονή? και τι μπορώ να κάνω με τα τσίσα του ακόμα και στο μπαλκόνι να τα κάνει πάει και τα γλύφει μέχρι να τα μαζέψω που τα μαζεύω κατευθείαν.:(

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
μπαινει στον 9 μηνα αυριο. στο πατρικό μου άρχισε να δαγκώνει γενικότερα άλλαξε ο τρόπος ζωής του εκεί και ήταν συνέχεια στην τσίτα γιατί τον νευρίαζαν. και δεν τρελαίνεται για το πατρικό μου ούτε το πατρικό μου για αυτόν.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μόνος σου έδωσες την εξήγηση....Θα χρειαστέι λίγο υπομονή και επιμονή από εσένα για να επιστρέψει στη παλιά του συμπεριφορά...Ξεκίνα τον σε crate για ένα διάστημα και βασική υπακοή...
ήρεμα, χωρις φωνές και μαλώματα αλλά με σταθερότητα ...για να μη τον στρεσσάρεις και άλλο...

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
το είχαμε καταργήσει το κρατε γιατί δεν χωρούσε θα πάρω την δευτέρα μεγαλύτερο και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. όσο για τα τσίσα έχεις να μ προτείνεις κάτι. αν τρώνε τα κακά τους του δίνουμε ανανά υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα τσίσα?

Farfallina

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2012
111
0
Καλημέρα σε όλους. Έχω και εγώ πρόβλημα αλλαγής συμπεριφοράς με τον Cookie!!
Την τελευταία εβδομάδα ήμουν άρρωστη, και μπήκα και λίγες μέρες σε νοσοκομείο.
Άφησα τον Cookie στην μητέρα μου, και μου έλεγε ότι όταν τον έβγαζε βόλτες, την τραβούσε πολύ!!
Υπέθεσα ότι μεγάλωσε, και δεν ξέρει να του επιβληθεί. Εχθές που ένιωσα καλύτερα, είπα να βγούμε μια μικρή βόλτα δειλά, δειλά..Αντιμετώπισα ένα αφινιασμένο σκύλο!! Με τραβούσε σαν τρελός, δεν με άκουγε σε καμιά εντολή, και γενικά ήταν άναρχος σε όλα του!! Με κούρασε πολύ, αλλά πιο πολύ προβληματίστηκα. Πως θα ξανά πάρω τον έλεγχο του σκύλου μου...?? Μια εβδομάδα μακριά μου, μπορεί να αλλάξει την συμπεριφορά του?? Παρακαλώ τις συμβουλές σας. Το έχουνε ανάγκη!!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
πιστευω οτι δεν πρεπει να αλλαξεισ τιποτα στισ συνηθειες σας και με τον καιρο θα επανελθει!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Καλημέρα σε όλους. Έχω και εγώ πρόβλημα αλλαγής συμπεριφοράς με τον Cookie!!
Την τελευταία εβδομάδα ήμουν άρρωστη, και μπήκα και λίγες μέρες σε νοσοκομείο.
Άφησα τον Cookie στην μητέρα μου, και μου έλεγε ότι όταν τον έβγαζε βόλτες, την τραβούσε πολύ!!
Υπέθεσα ότι μεγάλωσε, και δεν ξέρει να του επιβληθεί. Εχθές που ένιωσα καλύτερα, είπα να βγούμε μια μικρή βόλτα δειλά, δειλά..Αντιμετώπισα ένα αφινιασμένο σκύλο!! Με τραβούσε σαν τρελός, δεν με άκουγε σε καμιά εντολή, και γενικά ήταν άναρχος σε όλα του!! Με κούρασε πολύ, αλλά πιο πολύ προβληματίστηκα. Πως θα ξανά πάρω τον έλεγχο του σκύλου μου...?? Μια εβδομάδα μακριά μου, μπορεί να αλλάξει την συμπεριφορά του?? Παρακαλώ τις συμβουλές σας. Το έχουνε ανάγκη!!
η μάνα σου το πήγε πίσω, το έπαθα και εγώ με την δικιά μου σε 10-15 μέρες άθελα της κατέστρεψε δουλεία 7-8 μηνών,

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
παντως μου κανει εντυπωση οτι "χαλαει" ένας σκυλος σε 10 -15 μέρες αν έχει σταθερή συμπεριφορα από μέρους σου τον προηγουμενο καιρό ... Εγω αναγκαστηκα να την αφησω εναν μηνα την ειδα την περασμενη Τριτη και σε 2 μέρες με επαναληψη των εντολων της βασικής και με ταισμα από μένα από ξηρά σε barf η σκυλα είναι καλυτερη ... Ασε που ηθελα να ανεβει και λιγο σαν χαρακτηρας και μαλλον το χωριο της εκανε καλό σε αυτό

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
παντως μου κανει εντυπωση οτι "χαλαει" ένας σκυλος σε 10 -15 μέρες αν έχει σταθερή συμπεριφορα από μέρους σου τον προηγουμενο καιρό ... Εγω αναγκαστηκα να την αφησω εναν μηνα την ειδα την περασμενη Τριτη και σε 2 μέρες με επαναληψη των εντολων της βασικής και με ταισμα από μένα από ξηρά σε barf η σκυλα είναι καλυτερη ... Ασε που ηθελα να ανεβει και λιγο σαν χαρακτηρας και μαλλον το χωριο της εκανε καλό σε αυτό
Όταν λέμε να ανέβει εννοούμε να τονωθεί η αυτοπεποιηθηση? Και πώς το κάνουμε αυτό???

Εμένα δεν μου κανει τόσο εντυπωση η αλλαγη ρυθμών του σκύλου. Παθαίνει ενα "σοκ" όταν αλλάζει από το σπιτι μας περιβάλλον, παθαίνει και δεύτερο όταν επιστρέφει σπιτι μας. Είναι ζώα που θελουν τη ρουτίνα, και αυτές οι εναλλαγές τα ταράζουν.

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Πιστεύω ότι εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του σκύλου για το πόσο θα τον επιρεάσει η αλλαγή περιβάλλοντος. Αν γίνεται για πρώτη φορά η αλλαγή με την επιστροφή στον χώρο του και τη συνηθισμένη ρουτίνα επανέρχεται αν όχι αμέσως σιγά σιγά. Ισως κάποια να θέλουν περισσότερο χρόνο.
Για παράδειγμα ο δικός μου όταν τον αφήνουμε στην πεθερά μου συμπεριφέρεται αλλιώς εκεί, γιατί εκείνη δεν ακολουθεί το πρόγραμμα το δικό μου. Όταν επιστρέφει σπίτι όμως είναι σαν να μην έφυγε ποτέ.
Την πρώτη φορά που τον πήγα διακοπές στο νησί έκανε 2 εβδομάδες να συνέλθει είχα αρχίσει να πιστέυω ότι ήταν άρρωστο, όμως την επόμενη φορά δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97