Αλλαγή στην καθημερινότητά του...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Πρόσφατα άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να φύγω απο το σπίτι των γονιών μου και να μετακομίσω μαζι με τον φίλο μου. Φυσικα θέλω να πάρω και τον Diego μαζι μου, αλλά εδώ αρχίζουν τα προβληματα μου...
Μεχρι τώρα ο Diego δεν εχει μείνει ΠΟΤΕ μόνος του, πάντα είναι κάποιος στο σπίτι μαζί του, οποτε δεν εχει μαθει στην μοναξια. Οταν ειμαστε οι δυο μας θελει να ειναι παντα μαζι μου και ακομα και στο μπανιο να παω και να τον αφησω μονο, κλαψουριζει!! Αν τον παρω ομως μαζι μου θα πρεπει να μενει καποιες ωρες μονος του γιατι εγω θα λειπω τα πρωινα. Αν ηταν κουταβακι δεν θα με ενοιαζε και τοσο γιατι θα μαθαινε σιγα σιγα και θα συνηθιζε να μενει μονος. Τώρα όμως?? Πως θα μπορεσω ξαφνικα να τον βοηθησω να προσαρμοστεί σε αυτη την κατάσταση?? Με έχει αγχώσει πολύ το γεγονος. Προσπαθω να σκεφτω τόσες λύσεις, να τον πηγαινω στη μαμα μου καθε πρωι και μετα να τον ξαναπαιρνω, να λεω στη μαμα μου να πεταγεται καμια φορα να καθεται μαζι του, να μην τον παρω μαζι μου (πραγμα που δεν θελω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ), να μην μετακομισω καθολου... Καμια ιδεα? Θα μπορεσει λετε να προσαρμοστει ή θα είναι δυσκολο? Θελω να κανω οτι ειναι καλυτερο γι αυτον!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Να ερχεται η μαμα σου ή να τον πηγαινεις εσυ δεν ειναι λυση, απλα θα καλυψεις το προβλημα, δεν θα το ξεπερασεις. ΠΡΕΠΕΙ να μαθει να μενει μονος του γιατι μπορει σε καποια φαση να μην μπορει κανεις να ειναι μαζι του. Πιστευω οτι αν ακολουθησεις την εκπαιδευση που γινεται στα κουταβια για αυτο τον σκοπο, σιγα σιγα θα μαθει, μπορει να παρει λιγο περισσοτερο χρονο αλλα θα αξιζει τον κοπο! :)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Εγώ αυτο που θα έκανα στη θέση σου, είναι να μάθει να μένει σε πρώτη φάση μόνος του σε ένα δωμάτιο (όπως είπε η minipinkiller, με μεθόδους για να μάθουν τα κουτάβια) στο σπίτι που ήδη μένει. Έτσι θα του προκληθεί λιγότερο στρες. Όταν κάθεται ήσυχος στο δωμάτιο για κάποιες ώρες (όσες πρέπει), τότε κάνεις τη μετακόμιση. Και όταν επιτευχθεί ο στόχος θα ναι καλύτερα και για σένα και για το σκυλάκο. Απλά με επιμονη και υπομονή ακολούθησε τα βήματα που προτείνοναι. Αξίζει τον κόπο.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν είναι ποτέ αργά το σκυλί να μάθει να μένει μόνο του. Αν ξεκινήσεις και απο τώρα σίγουρα θα το καταφέρεις. Αλλά χρειάζετε χρόνο, υπομονή και επιμονή απο την μεριά σου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97