Αλλαγή ξηράς τροφής

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους, :)

Όπως ακριβώς έγραψα και παραπάνω στον τίτλο του θέματος,προχώρησα σε αλλαγή ξηράς τροφής του σκύλου μου (λαμπραντόρ 14 μηνών).
Σκέφτηκα πως σταδιακά καλό θα ήταν να αφήναμε πίσω μας την puppy και να προχωρήσουμε στη adult.Έτσι λοιπόν και έπραξα!
Μέχρι πρωτινός της έπαιρνα την Royal Canin Puppy αλλά χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ορισμένα θέματα,όπως η υπερβολική απώλεια τρίχας,σε σημείο να καθαρίζω σε καθημερινή βάση και να μην μπορω ούτε καν να την χαιδέψω μέσα στο σπίτι!Φυσικά έτσι δεν μπορούσα να συνεχίσω πόσο μάλλον να προτιμήσω την ίδια τροφή στον adult κωδικό!
Έτσι πήγαμε στην acana for adults dogs!Περίπου 2 μήνες έχουν περάσει και τα αποτελέσματα όσον αφορά το τρίχωμα είναι κάπως καλύτερα,αν και νωρίς ακόμη για να κρίνω!Βέβαια έχουμε τώρα άλλο θέμα,αυτό με τα κακά και τα αέρια!Τα κακά της είναι μαλακά,σχηματισμένα μέν κάποιες φορές αλλά καθόλου σκληρά,καμία σχέση με αυτά της royal canin δηλαδή,συν του ότι μας εμφανίστηκαν τώρα μέσα σε όλα και τα αέρια άλλοτε υποφερτά άλλοτε πάλι όχι :mad:
Τι μπορώ να κάνω,δεν ξέρω ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις μου τώρα που τελειώνει και η τροφή της.. :confused:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πρόσφατα άρχισα να δίνω την BritCare Salmon&Patato, είμαι αρκετά ευχαριστημένη, αν και βεβαίως είναι νωρίς ακόμα και είμαστε στη φάση που μαδάμε πολύ...

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Δεν ηξερα οτι η Royal Canin (αυτην δινουμε) ευνοει την απωλεια τριχας (κ εχουμε κ μεις αρκετη)
Οσοι ξερουν ας μας διαφωτισουν λιγο παρακαλω για το θεμα..

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
@ Annouko
Δεν φταει η royal αμα πεφτει η τριχα αλλα πως καθεται στο καθε σκυλο η τροφη στη θεση της royal μπορει να ειναι οποιαδηποτε τροφη.Ο συγκεκριμενος σκυλος με την συγκεκριμενη τροφη εχει απωλεια τριχας αν και τα λαμπ μαδανε ολο τον χρονο.
@ Aggelos
Με την acana ποσο δινεις?Δοκιμασε να μειωσεις την ποσοτητα ξεκινα απο 100-110 γρ στο γευμα και βλεπε τα κοπρανα οσο ειναι σκληρα μπορεις να αυξανεις 10-15γρ μολις δεις να μαλακωνουν τοτε σταματας.Αμα μετα απο αυτο εχεις ακομη αερια και απωλεια βαρους τοτε αλλαξε τροφη.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
@thanos tara η ποσότητα που της δίνω ημερησίως είναι πλέον 200 γρ περίπου αλλά στα κιλά είμαστε εντάξει!Σήμερα που την χτένισα με την βούρτσα απογοητεύτηκα,είχε γεμίσει..σε σημείο που να μου θυμίζει τις εποχές της royal canin!
Και το θέμα είναι πως δεν θέλω να αλλάζω και συνέχεια τροφές,δεν είναι και ότι καλύτερο!
Πραγματικά δεν ξέρω ποια τροφή να δοκιμάσω πλέον,έχει "φοβηθεί το μάτι μου"

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
@thanos tara η ποσότητα που της δίνω ημερησίως είναι πλέον 200 γρ περίπου αλλά στα κιλά είμαστε εντάξει!Σήμερα που την χτένισα με την βούρτσα απογοητεύτηκα,είχε γεμίσει..σε σημείο που να μου θυμίζει τις εποχές της royal canin!
Και το θέμα είναι πως δεν θέλω να αλλάζω και συνέχεια τροφές,δεν είναι και ότι καλύτερο!
Πραγματικά δεν ξέρω ποια τροφή να δοκιμάσω πλέον,έχει "φοβηθεί το μάτι μου"
Είναι η εποχή που τα λάμπραντορ μαδάνε έτσι κι αλλιώς, ό,τι τροφή να δώσεις.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
δεν εξαφανιζεται η τριχοπτωση του σκυλου με καμια τροφη.Μην σκας για αυτο,απλα να βλεπεις οτι στα υπολοιπα
σημεια ταιριαζει στον σκυλο σου.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Ναι παιδιά η απώλεια τρίχας,και γενικότερα το να βλέπω τρίχες στο σπίτι μου δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα,γι αυτό και δεν πολυ εστιάζω σε αυτό!
Εγώ σκέφτομαι την αλλαγή τροφής για τον λόγο οτι δεν είμαι ευχαριστημένος με τα κόπρανα του σκύλου,αυτό νομίζω με προβληματίζει περισσότερο απο κάθε άλλο αυτή την στιγμη όχι τόσο η απώλεια τρίχας!
Σήμερα παρεμπιπτόντως ήταν και η προγραμματισμένη επίσκεψη στον (νέο) κτηνίατρο ο οποίος μου συνέστησε και κάτι κάψουλες viacutan λέγονται,αν τις έχει κανείς ακουστά πέραν αυτού http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BC%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/15050-viacutan-plus.html?15050-Viacutan-plus=

thanos10

Member
28 Ιουλίου 2013
6
0
Καλησπέρα παιδιά , ειμαι και εγώ καινούριος στο site και ο λόγος που γράφω είναι γιατί έχω ένα θέμα με το σκύλο μου...... Ειναι pitbull 4 μηνών και πριν απο μια εβδομάδα περίπου του άλλαξα την τροφή...... του πήρα μια καλύτερη απο τη απλή, χωρίς συσκευασία (χύμα) , ξηρά τροφή που του έδινα απο την αρχή !!! Χτές (27/08/13) λοιπόν οταν γύρισα απο τη δουλιά , κατα τις 2 τα μεσανυχτα , ειδα οτι ο σκύλος είχε ενεργηθεί κανα 2 φορές αλλα όχι κανονικά ..... είχε κάνει "ευκοίλια" και επίσης δε μου τρώει με τίποτα την τροφή του (ενω μέχρι χτές την έτρωγε και μάλιστα πολύ ευχάριστα) του έδωσα λίγο απο την παλιά κ έφαγε κανονικά..... νερό πίνει κανονικα. !!!! Υπάρχει περίπτωση να κόλλησε καμιά αρρώστια η απλα δε δέχεται την τροφή κ θα πρέπει να βρώ άλλη? δε θα έπρεπε κανονικά απο το πρώτο κιόλας γεύμα να καταλάβω οτι δε δέχεται την τροφη?
Η τροφή που πήρα λέγεται euro premium και ειναι αυτή : Europremium - products - Euro Premium - Junior & Puppy - Giant

Να προσθέσω οτι ο σκύλος μονο χτές έκανε την ας πούμε διάρροια και ήταν αδύναμος ( για κανενα τέταρτο δε μπορούσε να σταθει )...... τώρα ειναι κ πάλη ζωηρός κ έχει όρεξη για παιχνίδια .... το μόνο πρόβλημα είναι με την τροφη

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog