Αλήθεια ή μπούρδες???

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με μια συμβουλή που δόθηκε σε μια γνωστή μου.
Στην πολυκατοικία που μένω,μια κοπέλα έχει ένα Dogo Argentino,αρσενικό,3 ετών.
Τον έχει από 3 μηνών. Ο σκύλος της έχει μεγάλη αδυναμία όπως κι εκείνη σ` αυτόν.
Η κοπέλα όμως έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και πολλές φορές,απ`ότι μου είπε δεν έχει χρήματα να πάρει τροφή στο σκύλο. (Ότι έχει οικονομικό πρόβλημα το ξέρω στάνταρ κι εγώ).
Γι αυτόν τον λόγο κι επειδή αγαπάει πολύ τον σκύλο της σκέφτεται να τον δώσει σε κάποιον που θα μπορεί να του παρέχει όλα όσα χρειάζεται και δεν μπορεί εκείνη και στεναχωριέται.
Το θέμα έχει ως εξής. Το είπε σε κάποιον φίλο της (υποθέτω,δεν ξέρω και πολλές λεπτομέρειες) κι εκείνος της είπε ότι αν δώσει τον σκύλο σε άλλον,τότε πιστεύει ότι δεν θα ζήσει παραπάνω από 1 χρόνο κι αυτό γιατί ο σκύλος θα στεναχωριέται που δεν θα είναι μαζί της.
Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό αλήθεια???
Εκείνη φοβήθηκε μετά από αυτό που της είπαν και βρίσκεται σε δίλημμα. Της είπα ότι θα μπω να ρωτήσω εσάς που έχετε εμπειρία και θα την ενημερώσω.
Επίσης,αν όντως δεν ισχύει κάτι τέτοιο κι ενδιαφέρεται κάποιος για τον σκυλάκο ας μου πει...
Είναι ένας πολύ όμορφος σκύλος και καλός σαν χαρακτήρας.
Της είπα να μου στείλει και φωτο του για να ανεβάσω, αν θέλετε να τον δείτε.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τα σκυλιά δένονται με τα αφεντικά τους, ορισμένα σκυλια πολύ περισσότερο από άλλα. Το dogo argentino ως φυλή έχει υπέροχο χαρακτήρα με τους ανθρώπους, ειδικά με τον άνθρωπο του. Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση ότι έχουν δεθεί σε τέτοιο βαθμό.
Ωστόσο, τα σκυλιά είναι οπορτουνιστικά πλάσματα. Ναι αφοσιωμένα, αλλά και οπορτουνιστικά αν φτάσουν στα όρια της επιβίωσης τους. Τα σκυλιά που έπαθαν κατάθλιψη, χάνοντας τον άνθρωπο τους είναι πολύ μικρό ποσοστό μπροστά στα υπολοιπα που άλλαξαν χέρια. Μην ξεχνάμε ότι η φίλη σου αν το αποφασίσει "οφείλει" να παρακολουθεί την εξέλιξη του σκυλου της (να στειρωθεί, να μην καταλήξει σε αυλή ή μπαλκόνι μόνιμα σαν φύλακας, να του φέρονται σωστά σεβόμενοι τις ανάγκες εκτόνωσης του κλπ)

Δεν υπάρχει δυνατότητα, να βοηθηθεί από τρίτους έστω για το σακί τροφής... είναι κρίμα!

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Τα σκυλιά δένονται με τα αφεντικά τους, ορισμένα σκυλια πολύ περισσότερο από άλλα. Το dogo argentino ως φυλή έχει υπέροχο χαρακτήρα με τους ανθρώπους, ειδικά με τον άνθρωπο του. Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση ότι έχουν δεθεί σε τέτοιο βαθμό.
Ωστόσο, τα σκυλιά είναι οπορτουνιστικά πλάσματα. Ναι αφοσιωμένα, αλλά και οπορτουνιστικά αν φτάσουν στα όρια της επιβίωσης τους. Τα σκυλιά που έπαθαν κατάθλιψη, χάνοντας τον άνθρωπο τους είναι πολύ μικρό ποσοστό μπροστά στα υπολοιπα που άλλαξαν χέρια. Μην ξεχνάμε ότι η φίλη σου αν το αποφασίσει "οφείλει" να παρακολουθεί την εξέλιξη του σκυλου της (να στειρωθεί, να μην καταλήξει σε αυλή ή μπαλκόνι μόνιμα σαν φύλακας, να του φέρονται σωστά σεβόμενοι τις ανάγκες εκτόνωσης του κλπ)

Δεν υπάρχει δυνατότητα, να βοηθηθεί από τρίτους έστω για το σακί τροφής... είναι κρίμα!
Το θέμα είναι ότι απ` την στιγμή που μου λες ότι έστω κι ένα μικρό ποσοστό μπορεί να πάθει κατάθλιψη σίγουρα θα την προβληματίσει περισσότερο.
Για την παρακολούθηση εννοείς ότι αν τυχόν και δημιουργηθεί πρόβλημα κατάθλιψης (εκτός από τα παραπάνω που αναφέρεις) να μπορεί να τον πάρει πίσω?
Όσο για το θέμα της τροφής , ας πούμε ότι τροφή αλλά όχι ακριβή μπορώ να την βοηθήσω εγώ.
Φτάνει όμως αυτό?
Αν αρρωστήσει? Αν χρειαστεί κάτι με την υγεία του? Ή για άλλα που χρειάζεται ένας σκύλος?
Δυστυχώς δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερη βοήθεια οικονομική γιατί έχω και το δικό μου σκυλάκι να φροντίσω που είναι για μένα ένα επιπλέον έξοδο,το οποίο όμως το είχα ήδη σκεφτεί και υπολογίσει από πριν και γι αυτό και το πήρα.
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο αλλά...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το θέμα είναι ότι απ` την στιγμή που μου λες ότι έστω κι ένα μικρό ποσοστό μπορεί να πάθει κατάθλιψη σίγουρα θα την προβληματίσει περισσότερο.
Για την παρακολούθηση εννοείς ότι αν τυχόν και δημιουργηθεί πρόβλημα κατάθλιψης (εκτός από τα παραπάνω που αναφέρεις) να μπορεί να τον πάρει πίσω?
Όσο για το θέμα της τροφής , ας πούμε ότι τροφή αλλά όχι ακριβή μπορώ να την βοηθήσω εγώ.
Φτάνει όμως αυτό?
Αν αρρωστήσει? Αν χρειαστεί κάτι με την υγεία του? Ή για άλλα που χρειάζεται ένας σκύλος?
Δυστυχώς δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερη βοήθεια οικονομική γιατί έχω και το δικό μου σκυλάκι να φροντίσω που είναι για μένα ένα επιπλέον έξοδο,το οποίο όμως το είχα ήδη σκεφτεί και υπολογίσει από πριν και γι αυτό και το πήρα.
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο αλλά...
Θα σου πω το εξης, μη με παρεξηγήσεις όμως...
έχω 4 χρόνια τη μικρή μου, αν είχα θέμα οικονομικό, σοβαρό και μου ελεγαν να τη δώσω καπου να περνάει βασιλικά... όχι δεν θα την εδινα. Θα έκοβα το λαιμό μου να της παρέχω την τροφή της, την αγάπη και τη λατρεία μου την έχει απεριόριστη. Είναι "παιδί μου", την φροντίζω από 2 μηνών, την έχω δει να μεγαλώνει, να χαίρεται, να φοβάται, να φρικάρω ότι μεγάλωσε το κουταβάκι μου όταν ήρθε ο πρώτος οίστρος, να τρομάζω όταν την ακουγα να βήχει ή να κάνει εμετό την τροφή της... δεν μπορώ να διανοηθώ, να ζούμε μακρυά. Ακόμα και αν ο μη γένοιτο, υπήρχε ανάγκη κτηνιατρικής περίθαλψης που δεν μπορούσα άμεσα να καλύψω, θα φρόντιζα να κάνω διακανονισμό με τον κτηνιατρο... την τροφή της ακόμα και αν με πονούσε το κόστος θα την έβγαζα έστω και με δανεικά.

Οπότε αυτό που θα σου πω είναι, πως αν μπορεί να βοηθηθεί οικονομικά για αυτό το σακί τροφής... ναι κάντε το. Το θεωρώ οδυνηρό να "σπάσει" ο δεσμός ανθρώπου-σκύλου, και ειδικά μιας τέτοιας φυλής.
Πολλοι είμαστε άνεργοι, άλλοι δουλεύουμε και μας φεσώνουν... σε κανέναν μας δεν περισσεύουν πλέον τα χρήματα, το ξέρω. Οι καιροί δυσκόλεψαν... αλλά αν βρεθεί αυτό το σακί τροφής και μπορεί να συνεχίσει να του παρέχει τα αναγκαία (εκτόνωση, βόλτες κλπ), μην του αλλάξει τη ζωή.

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Θα σου πω το εξης, μη με παρεξηγήσεις όμως...
έχω 4 χρόνια τη μικρή μου, αν είχα θέμα οικονομικό, σοβαρό και μου ελεγαν να τη δώσω καπου να περνάει βασιλικά... όχι δεν θα την εδινα. Θα έκοβα το λαιμό μου να της παρέχω την τροφή της, την αγάπη και τη λατρεία μου την έχει απεριόριστη. Είναι "παιδί μου", την φροντίζω από 2 μηνών, την έχω δει να μεγαλώνει, να χαίρεται, να φοβάται, να φρικάρω ότι μεγάλωσε το κουταβάκι μου όταν ήρθε ο πρώτος οίστρος, να τρομάζω όταν την ακουγα να βήχει ή να κάνει εμετό την τροφή της... δεν μπορώ να διανοηθώ, να ζούμε μακρυά. Ακόμα και αν ο μη γένοιτο, υπήρχε ανάγκη κτηνιατρικής περίθαλψης που δεν μπορούσα άμεσα να καλύψω, θα φρόντιζα να κάνω διακανονισμό με τον κτηνιατρο... την τροφή της ακόμα και αν με πονούσε το κόστος θα την έβγαζα έστω και με δανεικά.

Οπότε αυτό που θα σου πω είναι, πως αν μπορεί να βοηθηθεί οικονομικά για αυτό το σακί τροφής... ναι κάντε το. Το θεωρώ οδυνηρό να "σπάσει" ο δεσμός ανθρώπου-σκύλου, και ειδικά μιας τέτοιας φυλής.
Πολλοι είμαστε άνεργοι, άλλοι δουλεύουμε και μας φεσώνουν... σε κανέναν μας δεν περισσεύουν πλέον τα χρήματα, το ξέρω. Οι καιροί δυσκόλεψαν... αλλά αν βρεθεί αυτό το σακί τροφής και μπορεί να συνεχίσει να του παρέχει τα αναγκαία (εκτόνωση, βόλτες κλπ), μην του αλλάξει τη ζωή.
Δεν σε παρεξηγώ! Κι εγώ το ίδιο σκεπτικό έχω αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε κάποιον άλλο και παίρνει μια τέτοια απόφαση.
Θα το συζητήσω μαζί της για να καταλάβω τι γίνεται και αν μπορεί να μην σπάσει αυτός ο δεσμός έστω και με την παροχή τροφής αρχικά.
Σ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!

• Like
Reactions: ghelly

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
εγώ θα την ρωτούσα αν είναι ελεύθερη και θα ξενοίκιαζε και θα μέναμε μαζί ;) :giggle:
για το καλό του σκύλου ε :love:
Ελεύθερη είναι αλλά δεν ζει μόνη της. Ζει μαζί με αδερφό άνεργο και μαμά με προβλήματα υγείας.
Συν το γεγονός ότι το δικό μου διαμέρισμα ίσα που χωράει εμάς...2 δίποδα,1 τετράποδο κι άλλο ένα δίποδο που έρχεται για κάποιες μέρες το χρόνο (φοιτητής).:)
Τώρα για σένα δεν ξέρω...Μαζί σου μπορεί και να ερχόταν αν υπήρχε μια ιδιαίτερη συμπάθεια μεταξύ σας λόγω αντίθετου φύλου... :p
Πέρα απ` την πλάκα όμως ένα τσουβάλι τροφή,αμπούλα και αντιπαρασιτικό κολάρο δόθηκε και βρέθηκε και άλλο ένα άτομο να βοηθήσει για την τροφή.
Αυτά για αρχή και βλέπουμε...
Αν κι η δική μου άποψη είναι ότι για την ευζωία του σκυλάκου καλό θα ήταν να μπορούσε να τον φροντίσει κάποιος άλλος που θα τον αγαπήσει το ίδιο και να συνεχίσει να έχει επαφή μαζί του κι η κοπέλα. Λέω εγώ τώρα... :rolleyes:

• Like
Reactions: ntoulis

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα