Ακοινώνητος ή φοβικός;

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
καλησπερα!σημερα γυρισα προβληματισμενη απο τη βολτα κ θελω τα φωτα σας!:-Dας τα παρω ομως απο την αρχη..ο ρουντυ ειναι τωρα 7 μηνων.στη βολτα εχουμε καποια σταθερα φιλαρακια με τα οποια παιζει σαν τρελος.οταν περπαταμε ομως κ συναντησει ενα αγνωστο σκυλι αδιαφορει παντελως,αντε στο τσακιρ κεφι να ριξει ενα μυρισμα κ να με κοιταξει του στυλ ¨συνεχιζουμε παρακαλω?εχει κ αλλα δεντρα να κατουρησω!"το ιδιο κανει κ με τους ιδιοκτητες που θελουν να τον χαιδεψουνδεν θελει βρε αδερφε!τοσο καιρο το παιρνα χαλαρα,στην τελικη κ εγω δεν γουσταρω να με πιανουν αγνωστοι κ βαριεμαι να χαιρεταω οσους συναντω στο δρομο!σημερα ομως ενας κυριος στη βολτα που μου ειπε οτι ειναι κ κτηνιατρος μου τονισε κατηγορηματικα οτι ο μικρος ειναι φοβικος γιαυτο συμπεριφερεται ετσι.κ ιδου το ερωτημα(γιατι σας επρηξα με το σεντονι):ποια χαρακτηριστικα εχει ενας φοβικος σκυλος?εγω παντα θεωρουσα οτι απο τη στιγμη που δεν κατεβαζει αυτια,δεν κρυβεται,δεν βαζει την ουρα στα σκελια,απλα αδιαφορει...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εάν φέρεται έτσι όπως μας λες τότε ο σκυλάκος σου αδιαφορεί!
Εάν δείχνει ότι φοβάται και είναι διστακτικός τότε σημαίνει ότι φοβάται...

Η αδιαφορία δεν είναι συνώνυμη του φόβου!
Πολλές φορές η αδιαφορία είναι αποτέλεσμα άψογης κοινωνικοποίησης σε πολλά περιβάλλοντα και δείχνουν έναν σκύλο ο οποίος έχει περάσει από τα περιβάλλοντα και δεν τον ενδιαφέρουν πλέον λόγω του ότι έχει φάει με το κουτάλι την κοινωνικοποίηση...

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
θεωρω τον εαυτο μου ολιγον ασχετο απο σκυλια για να πω οτι στους 6 μηνες που τον εχω καταφερα να τον κοινωνικοποιησω..υπαρχει ως πιθανοτητα ενας σκυλος να ειναι ετσι εκ φυσεως?δηλ θεωρεις φυσιολογικο την αδιαφορια για χαδι απο εναν αγνωστο,σωστα?η αληθεια ειναι οτι παραξενευομαι να βλεπω ενα τσουρμο σκυλων να κανει τρελες κ αυτον να με κοιταει για να του πεταξω το μπαλακι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.123
Οχι απλά φυσιολογικό...μη σου πω και ιδιαιτέρως επιθυμητό :)
Μην προβληματίζεσαι. Μερικά σκυλιά είναι όντως έτσι και δεν είναι καθόλου κακό.
Αντιθέτως, σε γλιτώνει από πολλούς μπελάδες ;)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
θεωρω τον εαυτο μου ολιγον ασχετο απο σκυλια για να πω οτι στους 6 μηνες που τον εχω καταφερα να τον κοινωνικοποιησω..υπαρχει ως πιθανοτητα ενας σκυλος να ειναι ετσι εκ φυσεως?δηλ θεωρεις φυσιολογικο την αδιαφορια για χαδι απο εναν αγνωστο,σωστα?η αληθεια ειναι οτι παραξενευομαι να βλεπω ενα τσουρμο σκυλων να κανει τρελες κ αυτον να με κοιταει για να του πεταξω το μπαλακι!
Ναι πιθανόν και το ότι έχει μέσα του jack Rassel ευθύνεται για αυτήν την "αδιαφορία"!

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Από αυτά που περιγράφεις, μάλλον αδιάφορος είναι και στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα....Αλλά αυτή είναι η γνώμη μου...
Ο κτηνίατρος είναι για να γιατρεύει του σκύλους....
Ο εκπαιδευτής είναι για να τους εκπαιδεύει...
Ο κτηνίατρος ΔΕΝ μπορεί να σου πει για συμπεριφορές ζώων και ο εκπαιδευτής ΔΕΝ μπορεί να σου πει για προβλήματα υγείας....

Αυτό που όλοι χρησιμοποιούν την ιδιότητα τους για να πουν την "ατάκα" τους δεν το καταλαβαίνω....
Έτσι με είχε πιάσει ένας εκπαιδευτής και μου έλεγε, θα πάρεις αυτές τις βιταμίνες, και μετά θα δίνεις και αυτό...Και εγώ είμαι εκπαιδευτής και ξέρω.....!!! Ότι να'ναι.....

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
σημερα ας πουμε ο εν λογω κυριος που φαγωθηκε να τον χαιδεψει κ ο μικρος απλα μυριζε τα λουλουδια μου κλεισε κ το ματι κ μου ειπε συνομωτικα:"του ριχνεις κ κανα μπερντακι ε?φαινεται!!!!!ολα τα σκυλια ψοφανε για χαδια,εκτος αν φοβουνται τους ανθρωπους!"κ σκεφτηκα οτι αν δινουμε αυτη την εντυπωση στη βολτα αστα να πανε!!!!!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Εγω θα προτεινα να σου πει την γνωμη του καποιος εκπαιδευτης γιατι θεωρω πως ειναι πολυ μικρος για να'χει "φαει τη ζωη με το κουταλι" ωστε ν'αδιαφορει για τους γυρω του (σκυλους στην προκειμενη).
Το να μη θελει να το χαιδευουν αγνωστοι το καταλαβαινω αλλα να μη θελει να'ρθει σ'επαφη εστω για ενα "γεια" μ'αλλα σκυλια δεν...
Ουτε να γρυλισει εστω?
Ενας φιλος εχει jack Rassel μεγαλο σε ηλικια πλεον κ ομως ακομη κ τωρα αδιαφορο δε μενει.
Ειτε θα παιξει ειτε θα γρυλισει.
Δεν αφηνει τπτ να περασει ετσι..
Μπορει βεβαια να ειναι πολυ ηπιο το δικο σου αλλα καλο ειναι να παρεις κ τη γνωμη ειδικου.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ναι πιθανόν και το ότι έχει μέσα του jack Rassel ευθύνεται για αυτήν την "αδιαφορία"!
Α ρε Στέλιο πώς με καταλαβαίνεις! Η δική μου είναι έτσι ακριβώς! Αν δν σε ξέρει καλά, δν ενθουσιάζεται για χάδια. Κρατάει την ουρά τέζα όρθια - δλδ πόσο άλλο να ΜΗΝ φοβάται? - κ συνεχίζει.

Ρουντάκο μην ανησυχείς λοιπόν. Να σημειώσω ότι αν ο άγνωστος δείξει το ενδιαφέρον του με τον σωστό τρόπο, η μικρή μου θα ενδιαφερθεί. Πρέπει να σκύψει κ να της δώσει χέρι να μυρίσει, όχι το βάλει κατευθείαν στο κεφάλι της. Το αν θα κάτσει για χάδια, θα το κρίνει μόνη της, δν την πιέζω κ δν χρειάζεται κιόλας!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
σημερα ας πουμε ο εν λογω κυριος που φαγωθηκε να τον χαιδεψει κ ο μικρος απλα μυριζε τα λουλουδια μου κλεισε κ το ματι κ μου ειπε συνομωτικα:"του ριχνεις κ κανα μπερντακι ε?φαινεται!!!!!ολα τα σκυλια ψοφανε για χαδια,εκτος αν φοβουνται τους ανθρωπους!"κ σκεφτηκα οτι αν δινουμε αυτη την εντυπωση στη βολτα αστα να πανε!!!!!
Οχι... δεν ψοφάνε για χάδι όλα τα σκυλιά!

Σαν παράδειγμα, ο δικός μου κούταβος (6,5 μηνών) δεν "ψοφάει"...
Δέχεται "ψύχραιμα" τα χάδια από κάποιους... γυρνάει το κεφάλι και μυρίζει τα λουλούδια, με κάποιους άλλους... αγριεύει (πολύ σπάνια) σε κάποιους τρίτους, που έχουν κάνει κάποιο λάθος στην προσέγγιση, είτε έχουν κάτι "λάθος" (κατά το ένστικτό του) επάνω τους...
Και, εδώ που τα λέμε, αυτό το "λάθος" το διακρίνω κι εγώ, πριν το διακρίνει ο μικρός...

Ο δικός μου, ψοφάει (κυριολεκτικά) για χάδια, μόνο από την οικογένεια! Και από τους "καθιερωμένους" φίλους...

Οσο δε για τα σκυλιά?
Ψιλοαδιαφορεί... με κάποια που γνωρίζει καλά, θα παίξει για λίγο και μετά θα έρθει σε μας... ή (σε κάθε περίπτωση) στη Μόκα...

Είναι, απλά, "σοβαρός"...
Φοβικό, όμως, δεν θα τον έλεγες! Πίστεψέ με, σαν άνθρωπο που έχει μελετήσει τα θέματα του "φοβικού σκυλιού" πάρα πολύ...

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Αχ αυτοί οι ντόκτορες.. βλακείες σου έλεγε προφανώς είναι αδιαφορία. Αν ήταν φοβικό σκυλί θα έκανε όλα αυτά που είπες ( ουρά στα σκέλια, αυτιά κάτω, θα προσπαθούσε να κρυφτεί κτλ)
Όταν πήγα την δικιά μου για το δεύτερο εμβόλιο δεν πλησίαζε τον κτηνίατρο. Ααα μου λέει δεν είναι καλό αυτό φοβάται! Λογικό δεν είναι του λέω, ακόμα δεν αρχίσαμε να βγαίνουμε έξω τέσσερα-πέντε άτομα έχει γνωρίσει. Και ξεκίνησε ένα κατεβατό ότι αυτό μπορεί να το βγάλει αλλιώς μεγαλώνοντας κ να δαγκώνει τον κόσμο και μπιπ μπλε. Καλός σαν γιατρός, τον ξέρω 15 χρόνια, αλλά απο θέματα συμπεριφοράς είναι...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Θα σου 'λεγα κι εγώ να μην ανησυχείς... Για να είμαι ειλικρινής, μακάρι να ήταν κι ο δικός μου έτσι που θέλει να πάει να "χαιρετήσει" όποιον περάσει στα 2 μέτρα, γνωστό ή άγνωστο.. :p

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ο δικός μου, ψοφάει (κυριολεκτικά) για χάδια, μόνο από την οικογένεια! Και από τους "καθιερωμένους" φίλους...
Έτσι ακριβώς είναι το ένα μου σκυλί. Κι από τους φίλους πάλι με μέτρο. Δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που μπορεί να έχουμε φίλους στο σπίτι κι αυτή απλά μας δείχνει ωραιότατα την πλάτη και πάει στο κρεβάτι της κι αράζει στην ησυχία της.

Το άλλο μου σκυλί απλά ψοφάει για χάδια. Τελεία.

Μάντεψε ποιο απ' τα δύο είναι πιο ενοχλητικό... :)

Φοβικό πάντως δεν είναι κανένα από τα δύο

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
για το δικο μου σκυλο ...τι να πω .....

Nα πλησιασει ξενο ανθρωπο ? .......θα αστειευεστε βεβαια ?.....
Χαδι απο αγνωστο ?...... Τι ειναι αυτο παλι ...αλλο ανεκδοτο ? ....
Να του μιλησει ξενος ? .... απλα "τους γραφει και τους αγνοει επιδεικτικα "
Ειναι βλεπετε Γνωρισμα της φυλης
(χιουμορ ........"rudy .... εισαι σιγουρος οτι εχεις jack και οχι sheltie !!!!!!!)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ο δικός μου πάλι γιατί μας βγήκε τόσο "αγαπούλης"? Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που θέλει είναι το χάδι των άλλων, γιατί χαδιάρης δεν ειναι σε καμία περίπτωση, αλλά αν μπορούσε να παίξει με όποιον βλέπει μπροστά του,θα το 'κανε... Δε νομίζω οτι αυτό είναι γνώρισμα της φυλής... :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο δικός μου πάλι γιατί μας βγήκε τόσο "αγαπούλης"? Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που θέλει είναι το χάδι των άλλων, γιατί χαδιάρης δεν ειναι σε καμία περίπτωση, αλλά αν μπορούσε να παίξει με όποιον βλέπει μπροστά του,θα το 'κανε... Δε νομίζω οτι αυτό είναι γνώρισμα της φυλής... :p
Αυτό είναι το γνώρισμα της φυλής και το απολύτως αναμενόμενο και θετικό!

Αν συνυπολογίσεις ότι αυτά τα σκυλιά αργούν να ωριμάσουν τότε είναι απολύτως φυσιολογικό!Αργότερα θα μείνεις στο πως θα αλλάξει και θα μπαίνουν και άλλα στοιχεία του χαρακτήρα αλλά...και του γνωρίσματος της φυλής...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Αυτό είναι το γνώρισμα της φυλής και το απολύτως αναμενόμενο και θετικό!

Αν συνυπολογίσεις ότι αυτά τα σκυλιά αργούν να ωριμάσουν τότε είναι απολύτως φυσιολογικό!Αργότερα θα μείνεις στο πως θα αλλάξει και θα μπαίνουν και άλλα στοιχεία του χαρακτήρα αλλά...και του γνωρίσματος της φυλής...
Ήδη βλέπω κάτι ψιλά ψιλά που δεν περίμενα να το δω από το χαζεμένο μου, αλλά πραγματικά θα μείνω αν δω τόσο μεγάλη αλλαγή! Πάντως σίγουρα το προτιμώ από το να ήταν επιθετικός π.χ...

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
για το δικο μου σκυλο ...τι να πω .....

Nα πλησιασει ξενο ανθρωπο ? .......θα αστειευεστε βεβαια ?.....
Χαδι απο αγνωστο ?...... Τι ειναι αυτο παλι ...αλλο ανεκδοτο ? ....
Να του μιλησει ξενος ? .... απλα "τους γραφει και τους αγνοει επιδεικτικα "
Ειναι βλεπετε Γνωρισμα της φυλης
(χιουμορ ........"rudy .... εισαι σιγουρος οτι εχεις jack και οχι sheltie !!!!!!!)
ουτε οτι ειχα jack ηξερα!χαχα!ο ρουντυ ειναι λιγο απο ολα!παντως χθες ειδα την διαφορα αδιαφοριας κ φοβου..ειχε ερθει το συνεργειο καθαρισμου στην πολυκατοικια κ τους τρακαραμε.ενω η κοπελα ψοφουσε να τον χαιδεψει αυτος εβαλε την ουρα στα σκελια κ αρχισε να τρεμει..μετα απο 10 λεπτα που προσπαθουσαμε να τον καλμαρουμε την ψιλιαστηκα κ ζητησα απο την κοπελα να αφησει την σκουπα μακρια.κ τοτε πηγε κ χαιδευτηκε μονος του!μολιςτην ξαναεπιασε στα χερια της ξαναρχισε ο φοβος..μαλλον εχει κακες..αναμνησεις απο σκουπα σκεφτομαι!!!!ομως τον πηρα μολις 38 ημερων.ειναι δυνατον να ειχε φαει ξυλο με σκουπα?...ουφ!!!δεν θελω να κρινω χωρις να ξερω βεβαια αλλα αν οι προηγουμενοι τον ειχαν δειρει με σκουπα τοσο μικρο ειναι δυνατον να το "θυμαται"?

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
ουτε οτι ειχα jack ηξερα!χαχα!ο ρουντυ ειναι λιγο απο ολα!παντως χθες ειδα την διαφορα αδιαφοριας κ φοβου..ειχε ερθει το συνεργειο καθαρισμου στην πολυκατοικια κ τους τρακαραμε.ενω η κοπελα ψοφουσε να τον χαιδεψει αυτος εβαλε την ουρα στα σκελια κ αρχισε να τρεμει..μετα απο 10 λεπτα που προσπαθουσαμε να τον καλμαρουμε την ψιλιαστηκα κ ζητησα απο την κοπελα να αφησει την σκουπα μακρια.κ τοτε πηγε κ χαιδευτηκε μονος του!μολιςτην ξαναεπιασε στα χερια της ξαναρχισε ο φοβος..μαλλον εχει κακες..αναμνησεις απο σκουπα σκεφτομαι!!!!ομως τον πηρα μολις 38 ημερων.ειναι δυνατον να ειχε φαει ξυλο με σκουπα?...ουφ!!!δεν θελω να κρινω χωρις να ξερω βεβαια αλλα αν οι προηγουμενοι τον ειχαν δειρει με σκουπα τοσο μικρο ειναι δυνατον να το "θυμαται"?
εαν είχε φάει ξύλο με σκούπα ΝΑΙ το θυμάται....αλλα 38 ήμερών και να τον έδειραν??? ίσως είχε πέσει κανένα σκουπόξυλο με θόρυβο στο πάτωμα και τον είχε τρομάξει.....
Ο σκύλος σου δεν είναι φοβικός είναι εκλεκτικός!
εκτός απο την ουρά στα σκέλια και τα κατεβασμένα αυτιά πολλοί φοβικοι σκύλοι ξαπλώνουν ανάσκελα οταν νιώσουν απειλή....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97