Αδύνατος σκύλος και τάισμα

JacksonGSD

Member
1 Οκτωβρίου 2012
9
0
Όπως σωστά παρατήρησε κάποιο μέλος του φόρουμ σε άλλη ανάρτηση, ο μικρός μας φαίνεται λίγο αδύνατος στο μάτι...

Η[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif] αλήθεια είναι οτι αδυνάτισε μέσα στο καλοκαίρι... τον "μπουκώσαμε" λίγο και πήρε κάποια κιλά μετά όμως πήγαμε στον κτηνίατρο, τον ζύγισε στα 31.5kg και μας είπε να μην αγχωνόμαστε κι οτι πιο πολύ καλό παρά κακό του κάνουμε που είναι ελαφρύς... [/FONT]

[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Δεν ξέρω, κι εγώ μικροκαμωμένο τον βλέπω, ιδιαίτερα συγκρίνοντας τον και με τα αδέρφια του που είδα πρόσφατα και με άλλα γερμανικά ποιμενικά κοντά στην ηλικία του (19.5 μηνών). [/FONT]

[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]Τρώει Eukanuba τώρα, αλλά το επόμενο σακί θα είναι Acana (ελπίζω να καταλήξουμε εκεί). Ταΐζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το τσουβάλι, αλλά τον βλέπω οτι πεινάει, ψάχνει την τροφή του, ενώ γενικά δεν είναι λαίμαργος σκύλος. Τρώει ξηρά συντήρησης από 15 μηνών, αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο.

Από ενέργεια και διάθεση είναι σούπερ πάντως, ακούραστος, ακόμα και με 3 βόλτες τη μέρα και παιχνίδι με μπαλάκια και κυνηγητό σε κλειστά γηπεδάκια 2-3 φορές τη βδομάδα...

Λέτε να αρχίσουμε να ταϊζουμε παραπάνω για να τον "ανεβάσουμε" λίγο?
[/FONT]

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Γεια σου φίλε μου!Εγω θα έλεγα να του ανεβάσεις λίγο την τροφή του και σιγά σιγά να αρχίσει να παίρνει κανα κιλάκι!Αλλα αυτο που σου είπε ο κτηνίατρος πάντως ειναι πολυ σωστό!Καλύτερα πιο ελαφρύς!Εγω είμαι στο άλλο άκρο!Εμένα είναι 6 μηνών και 13 ημερών και είναι κιλά 30 ο χοντρός!Και για αυτό τον λόγο του μείωσα την τροφή κατα 50 γραμμάρια!Οπότε μην αγχώνεσαι!Σιγα σιγά να του ανεβάζεις λίγο την τροφή!Ασχετο αλλά πως και δεν του δίνεις royal canin?

JacksonGSD

Member
1 Οκτωβρίου 2012
9
0
Έδινα και Royal Canin σε κάποια φάση κι ενώ στην αρχή ήταν όλα καλά, στην πορεία άρχισε να 'χει πολλά αέρια ο σκύλος κι έτσι την άλλαξα και όντως είδα διαφορά σ'αυτόν τον τομέα!

Κι ενώ δίναμε Eukanuba από 'κει και πέρα, πρόσφατα έμαθα κάποια πράγματα για τη Eukanuba που δε μου άρεσαν, είδα και τα συστατικά της Acana που μου άρεσαν σαφώς περισσότερο κι έτσι λέω να τολμήσω μία ακόμα (τελευταία ελπίζω) αλλαγή...

Κι ο δικός μου 9 μηνών ήταν 34 κιλά, τώρα μέσα στο καλοκαίρι άρχισε να πέφτει! Μάλλον αυτό θα κάνω, θα αρχίσω σιγά σιγά να ταϊζω παραπάνω, έρχεται και χειμώνας τώρα σηκώνει πιο πολύ από το καλοκαίρι όπως και να 'χει!

dimosthenispr

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2011
83
0
Athens
Ετσι!Σιγα σιγά λιγο τροφη παραπάνω και θα γινει μπαμ ο σκύλαρος σου!Πάντως για την Acana εγω που την έδινα στο άλλο σκυλί μου δεν την σήκωνε ο οργανισμός της!Εκανε διάρροιες και για αυτό την ψιλοφοβάμαι!Αλλα βάσει συστατικών είναι απο τις καλύτερες τροφές!Πολυ καλύτερη απο royal και eukanuba!Ααααα!Και να χαίρεσαι τον σκύλαρο σου!!!!!!!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
πολυ αδυνατος πραγματι βαση με τον πινακα βαρους για τον γερμανικο ποιμενικο,,, αλλα ο πινακας δεν τα λεει ολα,,, δηλαδη θελω να πω μηπως εχει λεπτο σκελετο δηλαδη ελαφρυ..??? γιατι εχω δει κατι γερμανικα ψηλα με σκελετο σαν αρμα μαχης και μια κεφαλα τεραστια,,,,!

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Καλημέρα!!
Εμείς που έχουμε αλλάξει πάνω από 6 τροφές, γιατί στην μικρή μας δεν άρεσε καμία, και τελικά κολλήσαμε στην Ακάνα!!! Τρομερή τροφή, φανταστική γούνα, απίστευτη ενέργεια, και τα κόπρανα πάρα πολύ καλά!! Μας "έκατσε" από την αρχή και στα δύο σκυλοπαιδιά μας και είμαστε τρελά ευχαριστημένοι!!! :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κατερίνα(ή Γιάννη) η Acana και η Orijen δίνουν στα Γερμανικά Ποιμενικά μαλακά κόπρανα, ως επί το πλείστον έτσι!
Εξαρτάται και από τον οργανισμό!

Εγώ θα έλεγα να αφήσετε τον μικρό στα κιλά του!

Είναι 19,5 μηνών και 31,5 κιλά άρα σε λίγους μήνες(24 μήνες) θα σταθεροποιήσει τα κιλάκια του στο φάσμα του προτύπου(30-40 κιλά)!
Μην κοιτάτε όμως μόνο τα κιλά του, κοιτάξτε και το ύψος του στο ακρώμιο!Αν είναι μεγαλόσωμος σκύλος είναι λογικό να φαίνεται μικροκαμωμένος σαν σωματότυπος!Αν είναι πάλι πιο κοντός θα φαίνεται κανονικός!
Για παράδειγμα άλλο ένας άνθρωπος με ύψος 1.90 και 100 κιλά και άλλο ένας με 1.70 και 100 κιλά!Ο 1ος θα φαίνεται κανονικός και ο 2ος θα φαίνεται χοντρός!Υπερβολή αλλά καταλαβαίνετε πως το λέω!

Κάνετε και μια ερώτηση στον εκτροφέα, αν και είμαι σίγουρος ότι θα σας πει να τον αφήσετε ως έχει;)!

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Ο Λούπους σε λίγες μέρες θα γίνει 7 μηνών και είναι 32 κιλά. Τον ταίζουμε royal canin junior και εδώ και 2 εβδομάδες του δίνουμε 550 γρ. την ημέρα(που αντιστοιχεί σε δοσολογία σκύλου 8 μηνών με τελικό βάρος 40 κιλά).
Ο σκύλος ήταν πολύ αδύνατος και ανησυχούσαμε πολύ, τώρα είναι κανονικός προς το αδύνατο! Ο Στέλιος μου είπε και σε εμένα οτι μεγάλο ρόλο παίζει το ύψος και έτσι τον μετρήσαμε και αποδείχτηκε οτι τελικά είναι ψηλός για την ηλικία του.

.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δεν ξέρω από Γ.Π. αλλά ο σκυλάκος στις φωτό φαίνεται τρομερά αδύνατος.
Φαίνονται ακόμα και τα κόκκαλα στη ράχη του.
Δεν φαίνεται για μικρόσωμος ή κεφάλας.
Ίσως θα έπρεπε να το ξαναδείτε.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
και μενα μου φαινεται πολυ αδυνατος..ισως να προσθετατε λιγο μαγειρευτο φαγακι ειδικα γιαυτον ..ε?

JacksonGSD

Member
1 Οκτωβρίου 2012
9
0
Έστω και με καθυστέρηση σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας!

Δεν ξέρω βρε παιδιά, με μπερδεύει αυτός ο σκύλος... Από τη μία ναι, και μένα μου φαίνεται αδύνατος, αλλά από την άλλη ούτε τα πλευρά του φαίνονται (ακόμα κι όταν λυγίζει το σώμα αριστερά ή δεξιά) και τα κόκαλα στο θώρακα μόλις που τα πιάνω όταν βάζω το χέρι μου... πφφφ...

Πάντα έτρωγε όσο έγραφε το τσουβάλι πάντως ή λίγο περισσότερο, λιγότερο ποτέ! Μη νομίζετε οτι τον υποσιτίζουμε κι όλας, χαχαχα! Χώρια που κάθε φορά που θα παραγγείλουμε φαγητό παίρνουμε μια μεριδούλα και για το καθαρματάκι.... Χώρια και τα λουκανικάκια που χλαπακιάζει κάθε μέρα για επιβράβευση... Τι να πω??

Στέλιο, εδώ και μια βδομάδα περίπου άρχισε να τρώει Acana (περιττό να πω οτι έχει πάθει την πλάκα του!), αλλά ακόμα τη δίνουμε μαζί με Eukanuba οπότε είναι πολύ νωρίς για να καταλάβω αν του κάθεται καλά, μακάρι να του κάτσει και να καταλήξουμε σ'αυτήν. Ύψος δεν τον έχω μετρήσει ακόμα για να πω την αλήθεια, θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία και θα σας πω.

Για μαγειρευτό λίγο δύσκολα, γιατί ο σκύλος ζει με τον σκυλομπαμπά του, εγώ ακόμα δεν έχω μετακομίσει μαζί τους κανονικά, και δεν υπάρχει καν ηλεκτρική κουζίνα στο σπίτι (ο σκυλομπαμπάς τρώει στη μαμά του!)... ντροπή μας, το ξέρω :p :p :p

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Για το. Σκελετο του ειναι καλο να ναι ελαφρυς. Αν δε φαινονται τα πλευρα του, ειναι οκ, αλλωστε με το χερι πρεπει να μπορεις να τα αισθανεσαι. Μη μενεις στα κιλα μονο σκυλος με σκυλο διαφερει, αν ηταν αδυνατον θα στο λεγε κι ο γιατρος

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

JacksonGSD

Member
1 Οκτωβρίου 2012
9
0
Όντως, ο κτηνίατρος ήταν πολύ ευχαριστημένος με το βάρος του και μάλιστα όταν του είπαμε οτι μας φαίνεται αδύνατος μας είπε να μην προσπαθήσουμε να τον παχύνουμε. Θα μείνω σ'αυτό λοιπόν. Έτσι κι αλλιώς πρόσεξα οτι και παραπάνω να τον ταϊσω βλέπω μεγαλύτερη διαφορά μόνο στα κόπρανα που είναι πολύ περισσότερα, παρά στον ίδιο το σκύλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog