Αδιαφορία όταν κλαίει στο crate??

Lewnidas

Member
15 Απριλίου 2013
6
0
Αθήνα
Διάβασα το θέμα με το κρατε και έχω μια απορία!
Αν όταν κλαίει,έστω και την πρώτη φορά που θα κλείσουμε το πορτάκι μετά το φαί ή την φορά που θα το αφήσουμε για ένα λεπτό μέσα με κλειστό πορτάκι μετά το φαί,δεν θα το θεωρήσει ως φυλακή-τιμωρία-υποχρέωση και γενικα ως κάτι αρνητικό??

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Και εγώ την ίδια απορία έχω!Ας μας βοηθήσει κάποιος που έχει και ξέρει!

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Αν ξεκινήσει και κλαίει μέσα σε ένα λεπτό σημαίνει ότι βιαστήκατε πολύ να κάνετε την μετάβαση. Πηγαίνετε βήματα πίσω κλείνοντας την πόρτα για μικρότερες περιόδους (δευτερολέπτων). Οπως και να έχει το θέμα, αν συμβεί δεν ανοίγεται τη πόρτα όσο κλαίει. Αδιαφορείται τελείως και το αφήνεται να βγει έξω αφού έχει ηρεμήσει.

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Αυτό έχω κι εγώ απορία!Δεν θα το θεωρήσει ως φυλακή και υποχρέωση?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Διαβάστε όλα τα θέματα με το crate να λύσετε τις απορίες σας :)

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Τα έχω διαβάσει,αλλά αυτο που ρωτάω δεν το εξηγεί κάνεις νομίζω stamatia!Τελικά τι γίνεται?

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Με μία φορά δεν παθαίνει τίποτα. Προσοχή απλά η μετάβαση να γίνει σταδιακά. Θα το καταλάβεις το κουτάβι πότε είναι ήρεμο και μπορείς να κλείσεις τη πόρτα. Υποχρέωση θα είναι αν το υποχρεώσεις να μπει μέσα. Το ζητούμενο είναι να μπαίνει μόνο του. Και ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το crate για τιμωρία.

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Τα τελευταία που είπες τα ξέρω!Όμως αφού μπαίνει μόνο του,για ποιο λόγο να αρχίσει τη κλαούνα?
Επίσης,το σταδιακά είναι ας πούμε 2-3 μέρες σε καθε κατάσταση ή μπορει και λιγοτερο αλλά και περισσοτερο ανλαλογα το σκυλί?
Και,τέλος,όταν του βάλω το φαί μέσα ειναι και αθτο ένα σταδιο και εννοώ οτι και εκέι θα περιμενω καποιες μέρεσ ή οταν τελειώσει το φαί θα το κλείσω για ενα δεύτερο?

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τα έχω διαβάσει,αλλά αυτο που ρωτάω δεν το εξηγεί κάνεις νομίζω stamatia!Τελικά τι γίνεται?
Εφόσον τα έχεις διαβάσει θα έχεις καταλάβει από τα έμμεσα συμπεράσματα γιατί το θεωρεί την <φωλιά> του και όχι τιμωρία :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.881
5.151
patra
grdane.blogspot.com
οταν παρατηρησεις οτι το σκυλι χωρις φαι πηγαινει μοο του στο κρειτ και καθεται εστω και για ενα δεκαλεπτο τοτε ειναι ιδανικο ταιμινγκ να αρχισεις να κλεινεις την πορτα..
και στνν αρχη θα βρισκεσαι στο οπτικο του πεδιο..

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Εφόσον τα έχεις διαβάσει θα έχεις καταλάβει από τα έμμεσα συμπεράσματα γιατί το θεωρεί την <φωλιά> του και όχι τιμωρία :)
Δεν καταλαβαίνω το κλάμα ομως αφου είναι φωλιά του.Εχω πεισθεί οτι εντέλει το θεωρεί σπιτι του,απλα αναρωτιέμαι γιατι κλαίει.Μάλλον θα είναι η εκπληξη του κλεισίματος.
Μπορείς να μου δώσεις τη γνώμη σου για τα άλλα 2 μου ερωτήματα?

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
οταν παρατηρησεις οτι το σκυλι χωρις φαι πηγαινει μοο του στο κρειτ και καθεται εστω και για ενα δεκαλεπτο τοτε ειναι ιδανικο ταιμινγκ να αρχισεις να κλεινεις την πορτα..
και στνν αρχη θα βρισκεσαι στο οπτικο του πεδιο..
Αα κατάλαβα!!Πραγμα που θέλει δηλαδή κάποιο χρόνο,ανάλογα και με το σκυλί μάλλον εε?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.881
5.151
patra
grdane.blogspot.com
πολυ χρονο και υπομονη!
και απειρες επαναληψεις... σε καθε εντολη....
τι φυλης ειναι το κουταβι?

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Μη σε ξενερώσω,αλλά δεν έχω ακόμα κουτάβι :p!Και επειδή ενδιαφέρομαι να αποκτησω(μάλλον Γ.Π. εκτροφικο) συλλέγω πληροφορίες απο κάθε τομέα που αφορά το σκυλί!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.881
5.151
patra
grdane.blogspot.com
πολυ καλα κανεις... σου ευχομαι με το καλο να αποκτησεις το νεο σου φιλο!

μακαρι η πλειοψηφια να ρωτουσε... πριν ... παρει σκυλο!

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Υπαρχουν στο You Tube βιντεο στα οποια δειχνουν πως να μαθουμε τον σκυλο να μπαινει στο Crate.Πατας πχ στην αναζητηση Crate training.Λογικα πιστευω οτι θα σας βοηθησουν.

Προσωπικα εχω Crate του σκυλου λιγο μεγαλυτερο για τα κιλα του.Ο σκυλος ειναι 7 κιλα και το Crate για εως 12 κιλα.Το πηρα μεγαλυτερο με το σκεπτικο να ειναι πιο ανετα ο σκυλος οταν πχ τον παω για μπανιο 2 ωρες διαδρομη.Το Crate για τα κιλα του ειναι πολυ μικρο.Τον εξοικιωσα λιγο στην αρχη που το ειχα παρει με λιχουδιες Kong κλπ αλλα δεν του συνεχισα την εκπαιδευση,γιατι ο σκυλος δεν εκανε ποτε ζημιες και ειναι παντα ελευθερος σε ολο το σπιτι.Οταν λειπουμε ολοι απο το σπιτι κλεινω ολες τις πορτες που εχουν προσβαση στο μπαλκονι.

Στην εκπαιδευση του Crate νομιζω πως πρεπει να εχεις υπομονη και να "προχωρας" σιγα σιγα χωρις να πιεζεις τον σκυλο.Πρεπει ο σκυλος να βλεπει το Crate ως χωρο ξεκουρασης η και ασφαλειας.

Αυτο εχω αγορασει...
TRIXIE - Dog On Tour/Friends on Tour Tour Transport Boxes Tour Transport Box Gulliver 3

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Υπαρχουν στο You Tube βιντεο στα οποια δειχνουν πως να μαθουμε τον σκυλο να μπαινει στο Crate.Πατας πχ στην αναζητηση Crate training.Λογικα πιστευω οτι θα σας βοηθησουν.

Προσωπικα εχω Crate του σκυλου λιγο μεγαλυτερο για τα κιλα του.Ο σκυλος ειναι 7 κιλα και το Crate για εως 12 κιλα.Το πηρα μεγαλυτερο με το σκεπτικο να ειναι πιο ανετα ο σκυλος οταν πχ τον παω για μπανιο 2 ωρες διαδρομη.Το Crate για τα κιλα του ειναι πολυ μικρο.Τον εξοικιωσα λιγο στην αρχη που το ειχα παρει με λιχουδιες Kong κλπ αλλα δεν του συνεχισα την εκπαιδευση,γιατι ο σκυλος δεν εκανε ποτε ζημιες και ειναι παντα ελευθερος σε ολο το σπιτι.Οταν λειπουμε ολοι απο το σπιτι κλεινω ολες τις πορτες που εχουν προσβαση στο μπαλκονι.

Στην εκπαιδευση του Crate νομιζω πως πρεπει να εχεις υπομονη και να "προχωρας" σιγα σιγα χωρις να πιεζεις τον σκυλο.Πρεπει ο σκυλος να βλεπει το Crate ως χωρο ξεκουρασης η και ασφαλειας.

Αυτο εχω αγορασει...
TRIXIE - Dog On Tour/Friends on Tour Tour Transport Boxes Tour Transport Box Gulliver 3
Σ' ευχαριστώ πολύ!Να σαι καλά και να χαίρεσαι το σκυλάκο σου!!:)