Αδεσποτο σε πολυ ασχημη κατασταση

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
[h=6]SOS Στην παραλια Πελασγιας (νομος Φθιωτιδος) ΠΟΛΥ ασχημα χτυπημενο σκυλακι στο πισω ποδι.Κυριολεκτικα φαινεται το κοκκαλο.Δεν μπορει να το πατησει καθολου και η πληγη ειναι σε κακη κατασταση.
Ρωτησα και ειπαν πως ειναι εκει εδω και καιρο αλλα πρεπει να τραυματιστηκε τις 2-3 τελευταιες μερες. ισως ημιαιμο επανιελ μπρετον οχι πανω απο τεσσαρων μηνων θηλυκο.Το ταιζαν λουομενοι σε διπλανη ταβερνα και ηταν πολυ φιλικο.
Δυστυχως δεν εχω μεταφορικο μεσο και βρισκομαι σε χωριο οπου ουτε κτηνιατρικα ειδη μπορω να βρω.Οποιος μπορει και βρισκεται κοντα ισως απο Πελασγια Στυλιδα Λαμια και κοντινες περιοχες ας βοηθησει οπως μπορει.Καλεσα τη φιλοζωικη Φθιωτιδος αλλα λενε οτι δεν μπορουν να κανουν κατι αμεσα.
Βρισκεται στην παραλια Πελασγιας στο λιμανακι.Ειναι πολυ δεκτικο στο να το αγγιξεις και ζητουσε χαδια το κακομοιρο.Θα επανελθω αν μπορεσω και βρω κατι για την πληγη.Το προβλημα ειναι οτι ουτε μπορω να το παω σε κτηνιατρο λογω ελλειψης μεσου αλλα και δεν ξερω πραγματικα τι να κανω.Κανεις δεν εδειξε το παραμικρο ενδιαφερον και εχω πελαγωσει.[/h]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Καταρχάς ψυχραιμία.

Δεν μπορείς σε πρώτη φάση, να το πάρεις σπίτι σου, να φύγει από τον δρόμο και τους κινδύνους του;
Μέχρι να δεις τι μπορείς να κάνεις, εννοώ. Η μέχρι να μπορεί να βοηθήσει η φιλοζωική ή οποιοσδήποτε.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
καταρχην ηρεμια και ψυχραιμια οπως ειπε και η mareco,καλο θα ηταν ναι να το παρεις σπιτι σου,να κοιταξεις σε εκεινη την περιοχη αν υπαρχει καποια φιλοζωικη η καποιος συλλογος εστω να σε κατευθυνουν καπως η εστω να περιποιηθεις καπως την πληγη,ξερω τι σου λεω τωρα ε....αν ειναι και στην κατασταση που περιγραφεις δε ξερω κατα ποσο μπορεις εσυ(χωρις ιατρικη φρονττιδα)να κανεις κατι....ισως αν μιλουσες σε καποιο κτηνιατρο εκει της περιοχης μηπως καιν σε βοηθησει....για την πληγη αν ειναι μεγαλη ορο φυσικο για πλυσιμο,οχι οξυζενε και τπτ αλλο,καποια αντιβιωση σιγουρα λογικα για ισως καποια μολυνση και μια καλη επουλωτικη(helix derm,ειναι λιγο τσιμπημενη αλλα κανει πραγματικα δουλεια),ομως με την επουλωτικη χρειαζεται δεσιμο(με κολλητικο επιδεσμο που δε χρειαζεται τπτ αλλο και με την καθε αλλαγη πλενεις το προηγουμενο και το ξαναχρησιμοποιεις) και αλλαγη καθε μερα που δε ξερω κατα ποσο εισαι διαθετιμενη να το κανεις αυτο και αν ειναι και εφικτο σε ενα σκυλο που ειναι αδεσποτος και οχι καπου περιορισμενος εστω......μακαρι να ησουν κοντα πραγματικα....

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ακόμα κι αν δεν έχεις μέσο δεν υπάρχει λεωφορείο που να περνάει από το χωριό σου; Ή έστω κάποιος γνωστός με αυτοκίνητο που μπορεί να σε πάει;

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Eυχαριστω για τις πληροφοριες και τις συμβουλες.Το θεμα ειναι οτι ο κοντινοτερος κτηνιατρος ειναι στη Στυλιδα.Η νοοτροπια που υπαρχει εδω πιστεψτε με σε καμια περιπτωση δεν θα αφησει ενα πληγωμενο σκυλακι να ταξιδεψει με λεωφορειο αλλα περαν αυτου δεν εχω κλουβακι μεταφορας μαζι μου.Οσο για καποιον γνωστο απο χτες ψαχνω για τις πιθανοτητες αλλα ειναι ολοι πολυ ''φιλοζωοι''.Και πικραινομαι παρα πολυ απ το οτι αν αυτο ειχε συμβει πριν απο 5 μερες που ηταν εδω ο φιλος μου θα ειχαμε αυτοκινητο και θα τη σωζαμε την ψυχουλα.Απο χτες κοντευω να σκασω γιατι πραγματικα νιωθω οτι ελαχιστα μονο μπορω να βοηθησω.Τελοσπαντων θα κοιταξω για τα παραπανω φαρμακα και θα παρω και τον κτηνιατρο μας στην Αθηνα.Η αλλη φιλοζωικη που παιρνω δεν απαντα.Απο την πρωτη δεν ειχα καμια απαντηση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Επέμενε με τα τηλέφωνα.

Αν πρόκειται για κινητά, στείλε sms ότι θέλεις μόνο να σε βοηθήσουν με την μεταφορά του προς και από τον γιατρό και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβεις εσύ.

Αν έχεις λ/σμό στο facebook, θα σου έλεγα να δημοσιεύσεις και ένα "amber allert" για την μεταφορά. Δεν ξέρεις ποτέ, ποιός μπορεί να ανταποκριθεί.

Βγάλε φωτό του τραύματος και στείλτες με mms ή e-mail στον γιατρό σου στην Αθήνα. Ισως μπορεί να σου δώσει δυό συμβουλές, αντί για μία.

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Λοιπον τα νεα ειναι ευχαριστα -ετσι νομιζω τουλαχιστον-.Προχτες ξεπλυνα την πληγη με φυσιολογικο ορο και εδωσα τροφη την οποια εφαγε με πολυ ορεξη το καημενουλι.Συνεχισα οπως ειπωθηκε και παραπανω με τα τηλεφωνα και απ οτι φαινεται επιασαν τοπο.Η φιλοζωικη Φθιωτιδος σηκωνε τα χερια ψηλα λες και μιλαγαμε για τρομερη αποσταση.Συνεχισα τις πιεσεις και προφανως η φιλοζωικη συνεργαζεται με το κυνοκομειο Λαμιας.Η υπευθυνη της φιλοζωικης μου εδωσε το τηλ της αντιστοιχης του κυνοκομειου και με τα παρα πολλα βρεθηκαν δυο πολυ ευγενικες κυριες να ερθουν να παραλαβουν το σκυλουνι.Η αληθεια ειναι οτι μολις ακουσα για κυνοκομειο ειχα πολλες αμφιβολιες για τα οσα ακουγονται γενικα αλλα απ την αλλη αναμεσα στον επαρχιακο δρομο με αυτοκινητα να τρεχουν και τον καθε σιχαμενο να προσπαθει να ξεφορτωθει το πληγωμενο πλασματακι και ενα ισως πιο ασφαλες προτιμησα το δευτερο.Μιλησα για πολλη ωρα και με τις δυο κυριες απ το κυνοκομειο και προσπαθησα να καταλαβω απ τα λεγομενα τους τη δραση τους.Περαν απ τη θεραπεια μου ειπαν οτι θα προσπαθησουν για υιοθεσια.Και μου ειπαν οτι θα μπορω να παιρνω τηλεφωνο και να ενημερωνομαι για την πορεια υγειας και υιοθεσιας του.Το προβλημα ειναι οτι οσον αφορα το δευτερο σκελος δεν εμπιστευομαι μια δημοτικη αρχη που χει 200 σκυλια τουλαχιστον.Γι αυτο θα κανω οτι μπορω εφοσον γινει λιγο καλυτερα το σκυλακι για να υιοθετηθει.Ειναι ενα αξιαγαπητο πλασμα και μικρουλι,χαρουμενο ακομα και με την πληγη ζωηρο.Ετρεχε με τα τρια ποδαρακια για να ερθει προς το μερος μου για να το χαιδεψω.Θα ενημερωθω για την πορεια υγειας του θα προσπαθησω να το δω απο κοντα τις προσεχεις ημερες και να τραβηξω φωτογραφιες και ελπιζω και απο το forum να βοηθησουν ολοι για την υιοθεσια του.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μπράβο σου!!!
Πραγματικά μπράβο, δεν ειχες τα μέσα να το περιμαζέψεις και αλλος στη θέση σου απλά θα γύρναγε το κεφάλι από την αλλη πλευρά! Μακάρι όλοι να ειχαν τη συνείδηση σου.
Και βγαλε μπόλικες φωτογραφίες για να του βρούμε μια οικογένεια!!!

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Αυτη ειναι η σκυλιτσα!Παρελειψα τις αλλες φωτο που φαινεται πολυ το τραυμα γιατι ειναι καπως αποκαρδιωτικες.Εχει κ αλλο τραυμα οχι ομως πολυ βαθυ στο μπουτακι της το οποιο δε φαινεται στις φωτο.Τις ειχαμε τραβηξει μια μερα πριν τελικα σωθει απο το δρομο.Αδικειται απο το φακο απο κοντα ειναι ακομα πιο ομορφη αν και ταλαιπωρημενη.Σημερα ενημερωθηκα απο την υπευθυνη του κυνοκομειου οτι ειναι καλα και φιλοξενειται σε σπιτι ανθρωπου απ την φιλοζωικη διοτι στο κυνοκομειο υπηρχαν καποια κρουσματα μορβας.Παιρνει αντιβιωση και στο τραυμα τοπικα επουλωτικη αλοιφη.Οταν ειναι εφικτο θα προσπαθησω να την επισκεφτω και να την βγαλω φωτο οπου θα ειναι και σε καλυτερη κατασταση.Με τις καινουριες που θα τραβηξω η που θα μου στειλουν θα προσπαθησω και να προωθησω για υιοθεσια.Αυτη ειναι μια πρωτη γευση λοιπον!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ