Αδεσποτα και βολτα

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Σιγουρα εχει ειπωθει παλι απο πολλους παρομοια ιστορια αλλα να μοιραστω μαζι σας την χθεσινη μου εμπειρια.
Καθως λοιπον χθες το βραδακι ημασταν βολτα και περπαταγαμε ακουω απο μακρυα γαυγισματα. Γυρναω να δω και βλεπω 6 σκυλια να τρεχουν προς την δικια μου γαυγιζοντας. Η δικια μου κατα την προσφιλη της συνηθεια κοκκαλωσε και περιμενε. Ηρθαν λοιπον κοντα και συνεχισαν να γαυγιζουν. Τα 3 απο αυτα πλησιασαν περισσοτερο μη σταματωντας να γαυγιζουν για να μυρισουν. Η δικια μου ηταν αταραχη αλλα καποια στιγμη σαν κατι να την ενοχλησε και πηγε να επιτεθει. Φυσικα την ειχα με το λουρι της και δεν την αφησα να συνεχισει. Τα αλλα σκυλια εκαναν πισω και δεν μας ξαναενοχλησαν.
Ποια ειναι η σωστη αντιμετωπιση παροιμιων καταστασεων?
Να σημειωσω οτι αυτα τα αδεσποτα τα εχουμε ξαναδει πολλες φορες αλλα ποτε ολα μαζι. Ποτε δεν εχει παει να δημιουργηθει καυγας ξανα με κανενα.Βεβαια ποτε δεν δειχνουν να εχουν την ταση να παιξουν κιολας.
Απο εδω και περα τωρα που πηγε να γινει η αρχη πρεπει να προσεχω περισσοτερο ε?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αφου δεν σου εβαλαν και τα γκαζια οι γειτονες που τα ξεσηκωσες παλι καλα.
Το προβλημα υπαρχει ειδικα τους μηνες που ζευγαρωνουν μαζευονται γυρω απο μια σκυλα,κοπαδιαζουν που λεω και εγω.
Σε αλλες περιπτωσεις καποιος τα ταιζει εκει γυρω και υπερασπιζονται την ταιστρα κατα καποιο τροπο.
Αλλαζεις πορεια και εχεις ησυχια.

elenaki

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
37
0
φιλε μου αν δεν σε πλησιαζουν απειλητικα μην κανεις τιποτα ενα απλο ξουτ ειναι οτι πρεπει και θα φοβηθουν και θα φυγουν. Το θεμα ειναι να μην φοβηθεις εκεινη την ωρα και να τους το δειξεις. Πολλοι ιδιοκτητες εχουν μαζι τους ενα μακρυ ξυλο ειναι και αυτο μια λυση για εκφοβισμο σε ακραιες καταστασεις.

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
φιλε μου αν δεν σε πλησιαζουν απειλητικα μην κανεις τιποτα ενα απλο ξουτ ειναι οτι πρεπει και θα φοβηθουν και θα φυγουν. Το θεμα ειναι να μην φοβηθεις εκεινη την ωρα και να τους το δειξεις. Πολλοι ιδιοκτητες εχουν μαζι τους ενα μακρυ ξυλο ειναι και αυτο μια λυση για εκφοβισμο σε ακραιες καταστασεις.
Elenaki ρίξε μία προσεκτική ματιά στο παρακάτω θέμα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Και θα δείς ότι με το μακρύ ξύλο μπορεί να κάνεις τα πράγματα χειρότερα:)

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Το καλοκαιρι που μας περασε,οπως καθε βραδυ πηγαμε την καθιερωμενη μας βολτα,εκει που περιμενα να κανει την αναγκη του μου λεει ο φιλος μου"δεν τον εχεις δει?"γυρναω και εγω και του λεω"τι να δω?"και με το που το λεω βλεπω πραγματικα ενα σκυλο που εμοιαζε με αρκουδα,ηταν μαλλιαρο και πολυ ψηλο,περνω και εγω το σκυλο μου αγκαλια και αρχισα να βαδιζω γρηγορα,ο σκυλος απο πισω μας,πιανω ενα τελαρο που βρηκα και του εκανα κσουτ αλλα αυτος δεν εφευγε,η παλακα ηταν οτι ο φιλος μου ειχε κρυφτει πισω απο ενα αυτοκινητο(αχαχαχα)ξεκινησα να τρεχω και ποιος μας πιανει...αλλα βασικα δεν ηρθε με επιθετικοτητα,απλα εγω τρομαξα που τον ειδα τοσο μεγαλο,ο σκυλος ειχε κολαρο αλλα ο ιδιοκτητης του αφαντος...τωρα που το θυμαμαι εχω πεθανει στα γελια.
Αυτο που εκανα εγω ηταν να μην ξαναπαω απο εκεινη την πλαυρα βολτα,γιατι δεν ηθελα ξανα μια τετοια συναντηση...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
γιατι τι ειχε η συναντηση ;

οχι τον σκυλο αγκαλια και οχι ξυλα και ξουτ

ο σκυλος μας αν ειναι σωστα κοινωνικοποιημενος και ειναι και ο αλλος σκυλος βεβαια (τα αδεσποτα τις περισσοτερες φορες ειναι ΠΟΛΥ καλα κοινωνικοποιημενα ) μπορει να χειριστει μια γνωριμια με αλλον σκυλο

τα περισσοτερα προβληματικα σκυλια ειναι αυτα που τα παιρνουν αγκαλια γιατι εχουν συνδεσει τα αλλα σκυλια με κατι που δεν πρεπει να εχουν επαφη

για αυτο λιγο διαβασμα απο εμας ( γιατι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας ) πανω στην γλωσσα του σωματος των σκυλων και αυτοπεποιθηση ειναι οτι χρειαζεται

mirsini

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2009
46
0
Σήμερα νωρίς το πρωί έβγαλα τον σκύλο μου βόλτα.Λόγω του μεγέθους του, τα σκυλιά που συναντάμε δεν μας πλησιάζουν,γαβγίζουν λίγο από μακριά και φεύγουν.Όμως σήμερα καθώς περπατούσαμε βλέπω ένα boxer,ήταν αρκετά μακριά μας αλλά εγω από ένστικτο επέλεξα να μην προχωρήσω προς το μέρος του.'Ετσι έστριψα στο πρώτο στενό για να το αποφύγω.Κάποια στιγμή ακούω γαβγίσματα και βλέπω το boxer να ορμάει στο μωρό μου,το βούτηξε από τον λαιμό και δεν το άφηνε.Μου έκανε τεράστια εντύπωση το μίσος του boxer έκανε σαν τρελό.Βέβαια ήρθε ένας κύριος τρομοκρατημένος και του φώναζε αλλά αυτο δεν άκουγε,σαν δαιμονισμένο έκανε.:(

ASLY

Active Member
3 Απριλίου 2009
41
0
47
THESSALONIKH
www.facebook.com
Γείά σου.Φαντάζομαι το φόβο που πήρατε και οι δύο σας:confused:Παίζει ρόλο πάντως τί ήταν αυτό που σας όρμισε.Θήλυκο και το δικό σου θηλυκό?ή το αντίστροφο.Αν είναι ίδιο φύλο μαλώνουν συνήθως.

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Το προβλημα υπαρχει ειδικα τους μηνες που ζευγαρωνουν μαζευονται γυρω απο μια σκυλα,κοπαδιαζουν που λεω και εγω.
Σε αλλες περιπτωσεις καποιος τα ταιζει εκει γυρω και υπερασπιζονται την ταιστρα κατα καποιο τροπο.
ετσι ειναι οντως!!και σ' αυτες τις περιπτωσεις δεν εχεις να κανεις με την αντιμετωπιση της επιθετικης τυχον συμπεριφορας μεμονωμενων σκυλιων, αλλα ιδιοκτητης και σκυλος καλουνται να αντιμετωπισουν την συμπεριφορα της αγελης, οπου εγω προσωπικα πιστευω πως τα σκυλια αυτα ακολουθουν πιστα τις εντολες και τις υποδειξεις τους αρχηγου τους...και οσο να πεις ενας αρχηγος, στα πλασια μιας τετοιας αγελης, που εχει μαθει να επιβιωνει και να ανταπεξερχεται στις δυσκολοτερες των περιπτωσεων, δεν πιστευω οτι δεν θα θελησει να αποδειξει την κυριαρχια του και την μαχητικοτητα του ακομη και στο διερχομενο σκυλο....... Και δεν ξερω αν το εχει παρατηρησει κανεις αλλος, αλλα οταν εχω τον σκυλο στον οδηγο, αυτα δειχνουν να εξαγριωνονται ακομη περισσοτερο, και ο δικος μου σκυλος να στρεσσαρεται περισσοτερο.....Οταν παλι τον εχω ελευθερο, στο 90% των περιπτωσεων καταφερνει να χειριστει επιτυχημενα την επιθετικη συμπεριφορα των αλλων.......τωρα οσον αφορα την κοινωνικοποιηση του, αυτος παντα πλησιαζει τα αλλα με απιστευτα φιλικη και παιχνιδιαρικη διαθεση.......αλλα αυτα τις περρισοτερες φορες οταν ειδικα ειναι αγελη, δειχνουν αυξημενη επιθετικοτητα......

και κατι ακομη που θα ηθελα να προσθεσω, ειναι οτι στην χθεσινη μας βολτα, αυτο που πρωτη φορα παρατηρησα, ειναι οτι η επιθετικη συμπεριφορα των αδεσποτων πολλες φορες μπορει να οφειλεται και στην διεκδικηση του αφεντικου του δεσποζομενου σκυλου.......αυτο το συνειδητοποιησα χθες οταν ενας μεγαλοσωμος αρσενικος μας πλησιασε και αρχισε να προσπαθει να με διεκδικησει (οσο κι αν σας φαινεται περιεργο, για μενα ηταν εμφανης η προθεση του) κουνωντας μου την ουρα του, προσπαθωντας να με προσεγγισει κατα το δυνατον περισσοτερο ωστε να χαιδευτει πανω μου ή να μου αποσπασει καποιο χαδι και γενικα δειχνοντας απιστευτα φιλικη και διεκδικητικη διαθεση προς εμενα και απροκαλυπτα επιθετικη στο μικροσωμο σκυλο μου.......και η συμπεριφορα του αυτη εγινε ακομα πιο προφανης οταν σημερα, με πετυχε να κανω βολτα στο ιδιο μερος με μια φιλη μου αυτη τη φορα και με ακολουθησε μεχρι σπιτι....
τι να πω.........δεν ξερω αν εχει τυχει και σε κανεναν απο εσας, παντως εγω τον πονεσα πολυ τον καημενουλη, που εκανε τοσο δρομο στην προσπαθεια του να βρει ενα αφεντικο και λιγη αγαπη και εγω τον αφησα παλι να περιπλανιεται με τις ελπιδες του να εχουν για μια ακομη φορα διαψευστει....νιωθω ασχημα καθε φορα που δεν μπορω να βοηθησω καποιο ακομα απο αυτα τα πανεμορφα πλασματα......

mirsini

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2009
46
0
Γείά σου.Φαντάζομαι το φόβο που πήρατε και οι δύο σας:confused:Παίζει ρόλο πάντως τί ήταν αυτό που σας όρμισε.Θήλυκο και το δικό σου θηλυκό?ή το αντίστροφο.Αν είναι ίδιο φύλο μαλώνουν συνήθως.
Ασε μόλις δω σκυλί χωρίς λουράκι με λούζει κρύος ιδρώτας.Ο Μπάρι δε τσιτώνεται.:(:(:(:(:(

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Η αληθεια ειναι πως το χειροτερο ''μουνταρισμα'' μας το εχει κανει θυληκο που ηταν εξω με τον ιδιοκτητη,χωρις λουρι και οσο και να φωναζε αυτος τον εγραφε κανονικα.
Μπηκα μπροστα απο τη Χιονα εγω,σηκωσα το χερι μου μπροστα στην αλλη...ΤΙΠΟΤΑ.
Ορμησε κανονικα,εσπρωξε και εμενα(λυκοσκυλο ειναι).Απο τοτε αποφευγουμε τις συναντησεις.
Με αδεσποτα ποτε δεν ειχα προβλημα.Ακομα και να ερθουν κοντα με γαυγισμα συνεχιζουμε τη πορια μας και ολα οκ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Και πάλι η συζήτηση θα καταλήξει στους ανίδεους ιδιοκτήτες που ο σκύλος τους ενώ είναι "απόλυτα εκπαιδευμένος", την κρίσιμη στιγμή, ω τι ατυχία, δεν θα ακούσει δίποδο αφεντικό του αλλά το άυλο αφεντικό του, το ένστικτό του, και θα ορμισει στον σκύλο μας....
Δεν τα λέω ειρωνικά τα παραπάνω, θεωρώ ότι είναι η ρίζα του προβλήματος!:mad:
Εκτός από μερικές αγέλες που μπορεί να είναι πιο τσαμπουκαλίδικες σε κάποιες γειτονειές και μερικές μεμονομένες εξαιρέσεις, τα περισσότερα αδεσποτάκαι είναι τα πιο καλόψυχα και κοινωνικοποιημένα σκυλάκια που μπορείς να συνσντήσεις στην βόλτα σου...
Όταν συναντάω, ή μάλλον συναντούσα, αδεσποτάκι δεν πολυσκάω...όταν όμως συναντάω λυμένο οικόσιτο...ένα εγκεφαλικό το βιώνω...:(:mad:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εδω στην Ξανθη συμβαινει το εξης. Αφησανε αδεσποτα σκυλια που συλλεξανε τον χειμωνα αφου τα φροντισανε και τα εμβολιασανε. Γεμισε ο τοπος. Τα συνανταω καθημερινα. Γυρνανε συνηθως σε μικρες παρεες και τα βραδυα μαζευονται κυριως στο Πανεπιστημιο.

Ειναι τελειως ακακα και πολλα ειναι γλυκυτατα και πολυ φιλικα αν και συνεσταλμενα.
Το θεμα ειναι οτι κυριως γυναικες φοβουνται και κτηνιατροι μας συνιστουν προσοχη οταν βγαζουμε τα σκυλια μας στα παρκα γιατι ηδη εχουν πολλα περιστατικα φολας!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul