Αδέσποτο κουτάβι

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Και εκει που γυριζαμε απο την βραδυνη μας βολτα με την Baroque βλεπω ενα μαυρο πραγμα να διασχιζει τρεχοντας τον δρομο και να κρυβεται κατω απο ενα αμαξι. Γατα λεω θα ειναι και συνεχιζουμε σαν να μην τρεχει τιποτα. Λιγο πιο κατω και παλι η μαυρη σκια μπαινει κατω απο μια μπουλντοζα αυτη τη φορα. Επειδη οι αντιδρασεις της μικρης κυριας δεν ηταν οι ιδιες οπως καθε φορα που βλεπει γατα να κρυβεται σκυβω να δω και να σου ενας μπομπιρας.
Να μην σας τα πολυλογω αγκαλια και σπιτι ο πιτσιρικας.
Και η ερωτηση ειναι η εξης: τι στο καλο τον κανω τωρα?
Η δικια μου ειναι ενηλικη και εμβολιασμενη. Τα κραταω χωριστα? Τσιμπουρια και ψυλους δεν δειχνει να εχει παντως.
Υπαρχει προβλημα που εφαγε acana adult? Την τσακισε στην κυριολεξια και αν του εβαζα και αλλο θα την ετρωγε και αυτη.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τα κρατάς χώρια μέχρι να το δει κτηνίατρος και να σου πεί τι και πως, ακόμα κι αν είναι η δικιά σου εμβολιασμένη...

Δεν πειράζει που έφαγε αδθλτ, έξω θα έτρωγε από τίποτα έως σκουπίδια ή και ψοφίμι...

Και η ερωτηση ειναι η εξης: τι στο καλο τον κανω τωρα?
Χμμμ να σου πω εγώ τι θα έκανα
α)με την παρούσα κατάσταση εκεί που μένω
β) σε πιο άνετο σπίτι

α) Δυστυχώς μόνο φιλοξενία μέχρι να του βρω οικογένεια
β) Θα το κράταγα...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ok αρα σε διαφορετικα δωματια το βραδυ και στον κηπο η Baroque και στο μπαλκονι ο μικρος.
Και ελπιζω αυριο να μπορεσω να τον παω και στον κτηνιατρο γιατι ειμαι και χωρις αμαξι.

Θα πρεπει να αλλαζω και ρουχα μετα απο καθε επαφη? Γιατι και τα 2 μου τριβονται αγκαλια

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Χμμμμ σε αυτό δεν ξέρω τι να σου απαντήσω... Απλά αυτό που σου έγραψα παραπάνω είναι το συμπέρασμα που έβγαλα από τα λόγια της κτηνιάτρου μου όατν της είχα πάει κάτι μωρά ετοιμοθάνατα γατάκια. Συγκεκριμένα μου είχε πεί ότι με τα γατάκια δεν πειράζει, αλλά αν μαζέψω κανένα κουτάβι, να της το πάω πρίν να έρθει σε επαφή με το Ρας (ο οποίος ήταν τότε 8 μηνών και πλήρως εμβολιασμένος)...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν το μικρό δεν έχει ψύλλους, τσιμπούρια ή ψώρα δε νομίζω ότι μπορεί να κολλήσει κάτι σε ενήλικο εμβολιασμένο σκυλί. Με την επιφύλαξη να μου διαφεύγει κάτι γιατί είναι και η ώρα δύσκολη :)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ο νεαρος εφαγε περιπου 100 γρ τροφης. Ηπιε και ενα κουβα νερο. Τουαλετα δεν πηγε αρα το πρωι θα εχω δωρακια.... Και τωρα κοιμαται στο παλιο κρεββατι της Baroque στον ξενωνα.
Μεχρι στιγμης ειναι πολυ ησυχος και θα δουμε πως θα περασει το βραδυ.

Πριν μου πειτε να τα χωρισω στις μεταξυ τους επαφες (κανα μισαωρο) ειχαμε διακυμανσεις απο περιεργεια μεχρι προβληματισμο απο μεριας Baroque για το αγνωστο σκατουλι που της ετρωγε το φαγητο και εισεβαλε σπιτι της. Απο μεριας μικρου 3 λαλουν και 2 χορευουν.

5,5 κιλα ψιλολιγνο αγορι. Αλλα μου φαινεται πολυ σκελετωμενος. Τον χαιδευεις και πιανεις καθαρα ταπλευρα και την σπονδυλικη στηλη. Ασε που φαινονται και τα κοκαλα της λεκανης εμφανως. Εχει και ενα δοντακι σπασμενο αν ειδα καλα

Ειρηνη μου εγω τα χωρισα να ειμαι σιγουρη και αυριο που θα παμε (ελπιζω) στον κτηνιατρο βλεπουμε τι θα μας πει

Attachments

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ωραίο μούτρο! :)
Αφού έχεις δυνατότητα να τα έχεις χωριστά μέχρι να πάει στον γιατρό εννοείται ότι δεν έκανες άσχημα.
Απλά στο λέω για να μην σε πιάνει και πανικός. Σε γενικές γραμμές πιο πολύ κινδυνεύουν τα μικρά από τα ενήλικα παρά το αντίστροφο.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ειπαμε να το σωσουμε απο το να γινει χαλκομανια απο τα αμαξια μην το στειλουμε αδιαβαστο απο αμελεια.

Πρωτος στοχος επετευχθει. Ο μικρος κοιμαται μεσα. Γιατι ειχαμε και κατι διαφωνιες με το αγορι μου επι του θεματος.
Δευτερος στοχος. Ενα ισον κανενα. Για να δουμε πως να πεισω τον κυριο να δεχτει τον δευτερο κυριο μονιμα στο σπιτι.
Λες το οτι θα ειμαστε 2 και 2 και θα εχουμε ισορροπια στα φυλα να πιασει?:rolleyes:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δώστου καλό επιχείρημα, π.χ. Έχει ο καθένας το δικό του και οι 2 σας και τα 2! Άσε που μπορεί η Baroque να σταματήσει τις κονξες στο φαγητό (η ζήλια είναι μεγάάάλο πράγμα)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ενταξει ειμαι ηλιθια. Το παραδεχομαι.
Ο μικρος κυριος αποδειχτηκε μικρη κυρια. Και εγω στην αρχη λεω κοριτσι ειναι αλλα το ειδε και καποιος αλλος και μου ειπε αγορι. Και λεω και εγω λαθος θα κανω αγορι θα ναι. Δεν ειχα και ποτε εμπειρια με τοσο μικρα σκυλακια.
Τεσπα η νεαρα ειναι 2 μηνων και απο οτι δειχνει υγιεστατη. Εμβολιο θα κανουμε την Τριτη. Η κτηνιατρος θελει να περασουν 5 μερες για να βεβαιωθουμε οτι δεν εχει κατι γιατι οπως μου ειπε αν ειναι αρρωστη και της κανει το εμβολιο θα την στειλει στον αλλο κοσμο.
Πηρε το χαπακι για τα σκουλικακια και το απογευμα θα βαλουμε και την αμπουλα. Αρα θα ειμαστε πεντακαθαρες.
Θα γινει μεσαιο προς μεγαλο μεγεθος.

Το βραδυ κοιμηθηκε παρα πολυ ησυχη και δεν μου αφησε δωρακια το πρωι. Τουαλετα πηγε στον κηπο με το που ξυπνησαμε και καταμεσις στο σαλονι σε ανυποπτο χρονο (note to myself: ειναι κουταβι και δεν κρατιεται θελει προσοχη και εκπαιδευση)
Στο αμαξι ηταν πολυ καλη. Ουτε κλαμματα, ουτε σαλια, ουτε εμετους (να τα βλεπει αυτα η αλλη η κακομαθημενη)
Στην βολτα επισης πολυ καλη (μεσα σε σακιδιο βεβαιως βεβαιως) αλλα γαυγιζουμε και γρυλιζουμε σε αρσενικα σκυλια και ηλικιωμενους κυριους (θα το φτιαξουμε ομως)

Με την Baroque μπορει να ερχεται σε επαφη χωρις προβλημα, το ιδιο και με εναν αλλο σκυλο που εχουμε στο χωριο (γιατι θα φυγουμε το Πασχα) αλλα οχι επαφες με σκυλους περα απο το αναγκαστικο λογω συνθηκων.

Αυτα τα νεα μας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Μπράβο σας. Πολύ καλά νέα για το μαυράκι. Να σας ζήσει λοιπόν :)
Μήπως να περιμένετε και 15 αντί 5 μέρες για το εμβόλιο; Καλού-κακού;
Μπράβο πάντως στην γιατρό σου, για τα...αυτονόητα...:rolleyes:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Χίλια μπράβο που σώσατε την μικρούλα ! Είναι απίστευτη γλύκα !!! Χαίρομαι πολύ που σκέφτεσαι να την κρατήσεις, και έχω την αίσθηση ότι σε λίγο που θα ξεθαρρέψει και θα αρχίσει τα κουταβίσια κολπάκια της το αγόρι σου θα πάθει πλάκα και δεν θα το συζητάει κάν να την δώσετε. Είναι πολύ ήσυχη για κουτάβι πάντως, και φαίνεται καλόβολη. Εκτός αν είναι από την ταλαιπωρία που πέρασε ως αδέσποτο, και μετά ξεσπαθώσει. Να τις χαίρεστε και τις δύο κούκλες σας !!! :D:D:D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Ενταξει ειμαι ηλιθια. Το παραδεχομαι.
Ο μικρος κυριος αποδειχτηκε μικρη κυρια. Και εγω στην αρχη λεω κοριτσι ειναι αλλα το ειδε και καποιος αλλος και μου ειπε αγορι. Και λεω και εγω λαθος θα κανω αγορι θα ναι. Δεν ειχα και ποτε εμπειρια με τοσο μικρα σκυλακια.
Τεσπα η νεαρα ειναι 2 μηνων και απο οτι δειχνει υγιεστατη. Εμβολιο θα κανουμε την Τριτη. Η κτηνιατρος θελει να περασουν 5 μερες για να βεβαιωθουμε οτι δεν εχει κατι γιατι οπως μου ειπε αν ειναι αρρωστη και της κανει το εμβολιο θα την στειλει στον αλλο κοσμο.
Πηρε το χαπακι για τα σκουλικακια και το απογευμα θα βαλουμε και την αμπουλα. Αρα θα ειμαστε πεντακαθαρες.
Θα γινει μεσαιο προς μεγαλο μεγεθος.

Το βραδυ κοιμηθηκε παρα πολυ ησυχη και δεν μου αφησε δωρακια το πρωι. Τουαλετα πηγε στον κηπο με το που ξυπνησαμε και καταμεσις στο σαλονι σε ανυποπτο χρονο (note to myself: ειναι κουταβι και δεν κρατιεται θελει προσοχη και εκπαιδευση)
Στο αμαξι ηταν πολυ καλη. Ουτε κλαμματα, ουτε σαλια, ουτε εμετους (να τα βλεπει αυτα η αλλη η κακομαθημενη)
Στην βολτα επισης πολυ καλη (μεσα σε σακιδιο βεβαιως βεβαιως) αλλα γαυγιζουμε και γρυλιζουμε σε αρσενικα σκυλια και ηλικιωμενους κυριους (θα το φτιαξουμε ομως)

Με την Baroque μπορει να ερχεται σε επαφη χωρις προβλημα, το ιδιο και με εναν αλλο σκυλο που εχουμε στο χωριο (γιατι θα φυγουμε το Πασχα) αλλα οχι επαφες με σκυλους περα απο το αναγκαστικο λογω συνθηκων.

Αυτα τα νεα μας.
Tυχερό το κουταβάκι που βρέθηκε στον δρόμο σου !!! Πολλά μπράβο και ευχές και από μένα :)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
mareco πολυ σωστα ειπε η γιατρος για 5 μερες ,φτανουν και περισσευουν για να δουν αν κατι εχει η μικρουλα θα εκδηλωσει συμπτωματα στις 3 μερες η γιατρος εβαλε και 2 επιπλεον για να ειναι σιγουρη και πολυ καλα εκανε ,αν περιμενει 15 μερες αυξανετε ο κινδυνος για ανεμβολιαστο κουταβι ,αν τις πρωτες 5 μερες το κουταβι ειναι καλα δεν πρεπει να περιμενει αλλο για το πρωτο εμβολιασμο

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Και στους 2 γιατρους που πηγαινω τα σκυλια μου (προσεξατε το κτητικο?) εχω μεγαλη εμπιστοσυνη. Περα απο οτι απο πολλες πηγες εχω ακουσει τα καλυτερα, περα απο το οτι ειναι ανθρωποι πανω απ'ολα και φροντιζουν αδεσποτα, μου δημιουργουν και το αισθημα της ασφαλειας.

@ Andromeda Δεν την ειδα και πολυ κομπλεξαρισμενη να σου πω την αληθεια. Η Baroque περναει δυσκολες στιγμες γιατι θελει την ησυχια της και το κουταβι θελει παιχνιδια ολη την ωρα. Αλλα προς το παρον περα απο μια μικρη διορθωση τα πανε αρκετα καλα. Θα δουμε στο μελλον.
Μακαρι να μπορουσαμε να την κρατησουμε αλλα το βλεπω πολυ δυσκολο για διαφορους λογους. Περα απο το οικονομικο δεν ειναι ευκολο να μας κραταν 2 σκυλια οι γονεις μας οταν φευγουμε σκ. Αλλωστε νεοι σκυλογονεις ειμαστε και οι 2 καλα καλα δεν εχουμε μαθει την Baroque που ειναι και ευκολο σκυλι ποσο μαλλον ενα κουταβι. Με φοβιζει λιγο αλλα θα δουμε.

Το κουταβακι δεν ξερω τι μειξη ρατσων ειναι αλλα απο οτι μου ειπε και η γιατρος θελει προσοχη γιατι ειναι τσαμπουκαλου και ευκολα θα μας ανεβει στον σβερκο (πιο πολυ απο οτι αλλα κουταβια). Και για να επιβεβαιωσει το γεγονος πατησε και ενα δαγκωμα στην γιατρο.

Μειονεκτημα: Και αυτη οπως και η Baroque αρνουνται κατηγορηματικα να καταπιουν χαπια. 5 λεπτα με το στομα κλειστο και η ατιμη το εφτυσε!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Κουράγιο με την μικρή τσαμπουκαλού ! :D Σε κάθε περίπτωση πάντως, εσύ την έσωσες και αυτό δεν αλλάζει, είτε την κρατήσεις, είτε την φιλοξενήσεις μέχρι να βρεί ένα μόνιμο σπίτι ... :):):):)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Κλασικη αλητοφατσα η μικρη. Ομορφη ειναι. Για να καταπιει το χαπι αφου το βαλεις αρκετα μεσα με το ενα χερι της κρατας το στομα κλειστο με το κεφαλι στραμενο προς τα πανω και με το αλλο χερι κανεις μαλαξεις στον λαρυγγα .

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ χαπάκι του δίνω σε μια μικρή μπουκιά απο κιμά, χάνεται προς το στομάχι σε δευτερόλεπτα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Συνηθως τα χαπια τα δινω με λιγο τυρι αν και γνωριζω πολυ καλα και τον τροπο με το κλειστο στομα και τις μαλαξεις.
Το χαπι το εδωσε η γιατρος, αρα δεν ηταν απο ελλειψη πειρας αλλα απο πεισμα του κουταβιου.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Μπράβο που την βοήθησες! Φαίνεται πολύ αδύνατη.
Θες να συναντηθούμε να σου δώσω τροφή κουταβιού το βράδυ;