Αδέσποτα στο εξωτερικό??

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά καλησπέρα.

Συνέβη κάτι σήμερα που με έβαλε σε σκέψεις: η φιλόζωη κυρία που φιλοξενούσε το (πρωην) αδεσποτάκι μου πριν τον πάρω εγω μου είπε ότι έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατι σκύλος που έδωσε για υιοθεσία σε χώρα του εξωτερικού μέσω γνωστού φιλοζωικού σωματείου της Αθήνας, βρέθηκε να είναι σε πολύ κακή κατάσταση..... το έμαθε τυχαία γιατί κάποιος έκανε καταγγελία στο εξωτερικό και όταν τσεκαραν τα στοιχεία του σκύλου στο τσιπ βρήκαν τα δικά της (προφανώς ο καινουριος ιδιοκτήτης δεν προλαβε/ασχολήθηκε να τα αλλάξει). Οταν ειδοποιησε το σωματείο, της είπαν ότι είναι υπερβολική!

Είναι η δεύτερη φορά που μου λένε κάτι τέτοιο. Την πρώτη φορά δεν έδωσα σημασία (ήταν πάλι από φιλόζωη κυρία που έδωσε σκύλο στο εξωτερικό μέσω σωματείου και μετά χάθηκαν τα ίχνη του).

Τι αποψη έχετε? Απ'οτι κατάλαβα το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.... και υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ ζωοφιλικών σωματείων (αναρωτιέμαι γιατί! τόσα λεφτά παίζονται για τα αδέσποτα??)

Δεν είναι σκοπός μου να δυσφημήσω κάποιο σωματείο, γι'αυτό και δεν αναφέρω ονόματα. Μέχρι τώρα δεν ήθελα να το πιστεψω.... είναι δυνατόν να μην τσεκάρουν τι γίνεται με τα σκυλιά που στέλνουν έξω (όπως τσεκάρουν εδω τα εγχώρια)? δεν μπορώ να φανταστώ φιλόζωο που να έχει υιοθετήσει ζώο από σωματείο και να μη θέλει να πει τι γίνεται με το σκυλί.... εμένα προσωπικά η κυρία που μάζεψε το σκύλο μου και τα 8 αδερφάκια του, έχει έρθει τρεις φορές στο σπίτι μου! Μία πριν τον πάρω και δυο μετά! Καταλήξαμε να γίνουμε φίλες!! Και γενικά το σπίτι μου είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να τσεκάρει ότι φέρομαι σωστά στο σκυλί.... γιατί ο αντίστοιχος γερμανός να έχει πρόβλημα?? Γιατί να χάνονται τα ίχνη των σκυλιών?

Με προβληματίζει πολύ το γεγονός, ειδικά γιατι 6 από τα αδερφάκια του σκύλου μου πήγαν στο εξωτερικό... πολύ θα ήθελα να μάθω που βρήσκονται και τι κάνουν και ίσως να ανταλάξουμε φωτογραφίες! Η αλήθεια είναι ότι δεν προσπάθησα να βρω τα στοιχεία.... ίσως τους ρωτήσω τώρα που προέκυψε το θέμα.

Δεν ξέρω τι λέτε εσεις για όλα αυτά..... αν θέλετε το συζητάμε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Άλλο εσύ άλλο το σωματείο!
Ο μόνος τρόπος για να βρω τι έγιναν τα αδερφάκια είναι μέσω του σωματείου... επιφυλλάσομαι πάντως μέχρι να τους ρωτήσω αν υπάρχουν τα στοιχεία κι αν είναι διατεθιμένοι να τα μοιραστουν μαζί μου....

Και όσον αφορά στις υιοθεσίες στο εξωτερικό υπάρχει όντως τεράστιο θέμα.
Δηλαδη? Θεωρείς ότι πράγματι υπάρχει εμπόριο; Η ότι απλώς είναι μεμονομένες οι περιπτώσεις που τα σκυλιά κακοπέφτουν;

Για Γερμανία μιλάμε?
Ναι....

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Με το θεμα των υοθεσιων αδεσποτων ειχε ασχοληθει και το υπουργειο.Εχουν γινει πολλα πραγματα με τα ζωα που στελνονται εξω.Δυστυχως καποιοι εκμεταλευονται την αγωνια καποιων φιλοζωων....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κopritis, γνωρίζεις πως ενημερώθηκε για το θέμα η κυρία απ’ την οποία υιοθέτησες το σκύλο σου?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ηταν το τηλέφωνο της στο τσιπακι του σκύλου και την ενημέρωσαν όταν έγινε η καταγγελία....
Αλλά ας μην μπλέξουμε με το συγκεκριμένο περιστατικό (το ανέφερα απλώς ως αφορμή για συζήτηση, γιατι ήταν η δεύτερη φορά που μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο)... παρατράγουδα γίνονται και μέσα και έξω με τις υιοθεσίες.... δεν είναι δυνατόν κανείς να ελέγξει μεσα στις τόοοοοσες υιοθεσίες αν κάποιο σκυλί παραπέσει (ασε που κι ο ορισμός του "παραπέσει" είναι σχετικός).
Απλώς ήθελα τη γνώμη σας για το αν τίθεται καν θέμα! Γιατί μου φαίνεται αδιανόητο ανθρωποι που ξοδεύουν το χρόνο τους για τα ζώα να έχουν οικονομικό όφελος στο μυαλό... (ίσως έίμαι αδαής....)... και εκτός των άλλων δε βλέπω που μπορεί να προκύπτει όφελος! Γιατί να πληρώσει καποιος για να πάρει αδέσποτο από την Ελλάδα;;

Οι εθελοντές του σωματείου, κάποιους απο τους οποίους γνώρησα πρόσφατα και από κοντά, είναι συμπαθέστατοι άνθρωποι.... μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι εν γνώση τους γίνεται εμπορία ζώων..... θα χάσω κάθε πίστη στην άνθρωπότητα (είναι και χρονιάρες μέρες!!!!). :D:D

Απλώς προσπαθώ να καταλάβω απο που προκύπτει αυτος ο πόλεμος μεταξύ φιλοζωων... τι παίζεται??? κρατικές επιχορηγήσεις??

Για όσους ξέρουν περισσότερα για το θέμα, ίσως φανούν αδαείς οι ερωτήσεις μου, αλλά πραγματικά δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν αυτά τα ζητήματα.... και πρέπει να πω ότι θύμωσα..... γιατι την πληρώνουν πάλι τα αδέσποτα...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ θα σταθώ εδώ ... :rolleyes:
Θέλεις να'ρθεις για καφέ, denis?? :p:p:p

Με το θεμα των υοθεσιων αδεσποτων ειχε ασχοληθει και το υπουργειο.Εχουν γινει πολλα πραγματα με τα ζωα που στελνονται εξω.Δυστυχως καποιοι εκμεταλευονται την αγωνια καποιων φιλοζωων....
E, αμα έχει ασχοληθεί το υπουργείο, τοτε εντάξει!!! είμαι ήσυχη!!!!! :D:D:D:D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα αποφασίσει κάποιος να υιοθετήσει σκύλο (μια κ δεν είναι παιδί ες να κάτσει 'τυχαία') κ να φέρεται βάναυσα σε αυτό κ να το κακοποιεί.... Καλά, θα μου πεις μουρλοί κ με ψυχολογικά υπάρχουν πολλοί, αλλά τέσπα.:(

Γερμανία είμαι 5 μήνες τώρα περίπου κ έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλη τη Βαβαρία. Το μόνο ειλικρινά που έχω δει είναι ένας απέραντι σεβασμός στο ον σκύλος, αφού κ η αναλογία ανθρώπου σκύλου εδώ είναι 1:1.

όπως είπαμε βέβαια, υπάρχουν πολλοί μουρλοί κ είναι παγκόσμιο το φαινόμενο, οπότε τους βρίσκεις παντού.

Έστειλα email πάντως στο ΚΑΖ κ τους είπα ότι μπορώ να βοηθήσω όσον αφορά τη φιλοξενεία κ υιοθέτηση αδεσπότων εδώ στη Βαβαρία, όπου είμαι. Τουλάχισςτον να υπάρχει μία εικόνα για το μέλλον κ το σπίτι αυτών των σκυλιών.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Natassa κι εγώ έζησα 4 χρονια στη Γερμανία και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.... αλλα το θέμα δεν είναι η μεμονομένη περίπτωση του τρελού που θα κακοποιήσει σκύλο.... συζητάμε αν τίθεται μεγαλύτερο ζήτημα...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΟΚ. Το διάβασα.... άρα έχει συζητηθεί κι αυτό....
Δεν μπορώ να πω οτι καλύφθηκα πλήρως πάντως.... νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να μάθει κανείς τι γίνεται ειναι από μέσα και αυτό θα κάνω.

Πάντως ασχετα με το τι γίνονται τα σκυλιά αφού πάνε έξω, δεν είδα σε ιστοσελίδα σωματείου να αναρτώνται φωτογραφίες με τους καινουριους ιδιοκτήτες και τα λεγομενα happy endings. Βλέπεις δηλαδή ποια ζωα υιοθετήθηκαν αλλα δε βλέπεις που πήγαν και τι έγιναν (Ελλάδα ή εξωτερικό, δεν έχει σημασία...).

Ευχαρίστως θα αναλαμβανα να οργανώσω κάτι τέτοιο (θα τους το προτείνω). Αν κρίνω απο τον εαυτό μου, οι νεοι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να είναι πολύ θερμοί στο να στέλνουν αναφορές για το πως πανε τα ζώα τους! Νομίζω ότι είναι εξίσου σημαντικό να φύγει η καχυποψία για το πως γίνονται οι υιοθεσίες, όσο είναι και η προσπάθεια να βρεθούν νέες οικογένειες..... (το λέω αυτό γιατι ένα από τα επιχειρήματα που δε στεκουν κατα τη γνώμη μου είναι το ότι "καλά όλοι αυτοί που φωνάζουν για υιοθεσίες στο εξωτερικό τι κάνουν για τα αδέσποτα που πεθαίνουν στην Ελλάδα".)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog