Αγριεύει στο φαγητό

19 Αυγούστου 2008
6
0
Αθήνα-Πετρούπολη
Εχω ενα θυληκο κοκερ το οποιο με το που τελειωσε η δευτερη περιοδος του αρχισε να αγριευει στο φαγητο.
Θεωρω οτι ειναι φυσιολογικο αλλα ο φοβος μου ειναι για το γιο μου που ειναι 2 χρονων.Εχει μαθει να την ταιζει απο μικρη και εχθες ειδα να του γρυλιζει οταν πηγε να βαλει το χερι του κοντα.
Υπαρχει καποια λυση στο θεμα αυτο,ωστε να μην εχω παραπανω προβληματα;
Υ.Σ:Να σημειωσω οτι η Ηρα δεν εχει δαγκωσει ποτε και γενικα ηταν ηρεμη σε τετοια θεματα.

Last edited by a moderator:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Θεωρώ απαραίτητο να κάνει και εκπαίδευση βασικής υπακοής για να επαναπροσδιορίσει την θέση της στην αγέλη σας.

Με τόσο μικρό παιδί στο σπίτι ΜΗΝ το ρισκάρεις. Το οτι δεν γρύλιζε μέχρι τώρα σημαίνει πως τώρα που ενηλικιώθηκε θέλει να κάνει "κουμάντο" στο παιδί σου.

ΔΕΝ έχει να κάνει με το φαγητό. Αν έχει το θράσσος να το κάνει για το φαγητό θα ακούσεις και αλλού γρυλίσματα σύντομα (εκτός αν την εκπαιδεύσεις). Το δάγκωμα δεν απέχει τόσο όσο νομίζεις.

Ένα τόσο μικρό παιδί δεν μπορεί να καταλάβει ότι το γρύλισμα σημαίνει "ΦΥΓΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΔΑΓΚΩΣΩ!".

Εγώ θα έκανα βασική υπακοή στον σκύλο και μετά θα την ανάγκαζα να υπακούσει εντολές του παιδιού πριν από ΚΑΘΕ της γεύμα.

Θα έβαζα το παιδί να πεί "Κάτσε" (ενώ κρατάει το μπολάκι της) και αν δεν καθόταν σε 1-2 δευτερόλεπτα θα φύλαγα το φαγητό της μέχρι το επόμενο γεύμα.

Μετά από μία εβδομάδα (τέλειας υπακοής στο παιδί) θα του έλεγα να το κάνει και με το "κάτω" (να ξαπλώσει δηλαδή η σκύλα ΑΜΕΣΩΣ για να το πάρει).

Αν δεν υπάκουγε ΑΜΕΣΩΣ και με ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να λέει το παιδί την εντολή, δεν θα έτρωγε μέχρι το επόμενο γεύμα.

Ετσι θα σέβεται το παιδί σου εντελώς (και μάλιστα σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο φαγητό).

Σε σας (τους γονείς) γρυλίζει ποτέ; Την καλλωπίζετε με μεγάλη άνεση; Της κόβετε τα νυχάκια χωρίς φασαρίες; Τα αυτάκια της τα καθαρίζετε μ'ευκολία;

Συχνά ο καλλωπισμός βοηθάει (εκτός από την υγεία του σκύλου) στο να θυμίζουμε στα σκυλάκια μας ποιός είναι ο αρχηγός.... Αν δεν σέβεται εσάς 110% είναι φύση αδύνατον να σεβαστεί ένα μωρό 2 ετών.

Τα κοκεράκια μοιάζουν λες και είναι τα πιο γλυκά σκυλάκια στον κόσμο. ΔΕΝ είναι.
Μην αφήνεις το παιδί ΠΟΤΕ μόνο του με τη σκυλίτσα (ούτε για λίγο).

liajoe

Well-Known Member
Σε σας (τους γονείς) γρυλίζει ποτέ; Την καλλωπίζετε με μεγάλη άνεση; Της κόβετε τα νυχάκια χωρίς φασαρίες; Τα αυτάκια της τα καθαρίζετε μ'ευκολία;

Συχνά ο καλλωπισμός βοηθάει (εκτός από την υγεία του σκύλου) στο να θυμίζουμε στα σκυλάκια μας ποιός είναι ο αρχηγός.... Αν δεν σέβεται εσάς 110% είναι φύση αδύνατον να σεβαστεί ένα μωρό 2 ετών.
Πολύ καλή συμβουλή:)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Και η λατρεμενη Victoria Stillwell ειχε ενα περιστατικο με 2 κοκερακια εκ των οποιων το ενα δαγκωσε 2 φορες το ενα απτα παιδια της οικογενειας.
Κατεληξε...κοιμισμενο.:-|

19 Αυγούστου 2008
6
0
Αθήνα-Πετρούπολη
Δεν εχει δειξει δειγματα επιθετικοτητας ουτε σε εμας ουτε στο παιδι(παρα μονο το γρυλισμα στο φαγητο).
Στο θεμα καλωπισμου καθεται χωρις προβλημα ακομα και στο ιδιο το παιδι (παντα με την παρουσια μας φυσικα)
Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι νομιζει οτι εχει ανεβει ενα σκαλοπατι στην ιεραρχια της οικογενειας,βαζοντας τελευταιο το παιδι.
Θα κανω καποιους πειραματισμους βαση των οδηγιων σας να δω τι θα γινει.
Υποψην μιλαμε για ενα σκυλι που ειναι στην κυριολεξια αρνακι και που δεν εχει δαγκωσει ποτε (παρα μονο στο παιχνιδι και αυτο πολυ απαλα)
Ειδωμεν!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι ΠΟΛΥ μικρή για να έχει δαγκώσει. Τώρα ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ...
Της κόβεις τα νύχια;
Δεν μου είπες, την ενοχλεί ο μικρός όταν τρώει;

Last edited:

19 Αυγούστου 2008
6
0
Αθήνα-Πετρούπολη
Ο μικρος της βαζει συνηθως φαγητο και παντα την << ενοχλουσε>>δεν ειχαμε ποτε προβλημα ομως.
Τα νυχια δεν της τα εχω κοψει ακομα.
Το καλο ειναι οτι στο σπιτι δεν ειναι ποτε μονη της με το παιδι,παντα υπαρχει καποιος μαζι.
Θα εχω τον νου μου να δω τις αλλαγες της,γιατι μου εχει κινηση πολυ την περιεργια αυτες τις μερες.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο μικρος της βαζει συνηθως φαγητο και παντα την << ενοχλουσε>>δεν ειχαμε ποτε προβλημα ομως.
Τα νυχια δεν της τα εχω κοψει ακομα.
ΚΑΚΩΣ του επέτρεπες να την ενοχλεί όσο τρώει. ΠΟΛΥ κακώς.
Δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο ανεύθυνο είναι αυτό...

Αναφέρεσαι στη σκυλίτσα σου συνεχώς λες και είναι 7 ετών.
Πόσο είναι ακριβώς ; Λογικά ούτε ενάμιση έτους!

Δεν είχες πρόβλημα μέχρι τώρα απλούστατα επειδή μεχρί τώρα
είχες ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ. Δεν είχε το θάρρος και την αυτοπεπίθηση να κάνει
"τσαμπουκάδες". Είναι απίστευτα σπάνιο να συμβεί αυτό με κουτάβι.
Και οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ σκύλοι ήταν ΟΛΟΙ γλύκες ως κουτάβια.

Ξέχνα λοιπόν το "μέχρι τώρα" γιατί μέχρι τώρα δεν είχες σκύλα,
είχες κουταβάκι, το οποίο ανεχόταν το παιδί σου να την ενοχλεί όταν τρώει μόνο και μόνο επειδή ήταν και εκείνη μικρούλα και τον σεβόταν λιγάκι.

Πάνε αυτές οι εποχές. Μην φαντάζεσαι πως ξέρεις τη σκύλα (ή την οποιαδήποτε άλλη) μέχρι να πάει τουλάχιστον 2-3 ετών. Μέχρι τότε θα ωριμάζει και θα αλλάζει. Με μωρό παιδί εγώ δεν θα είχα ποτέ 100% εμπιστοσύνη σε κανέναν σκύλο. Βασικά πηγάζει από το γεγονός οτι δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ εμπιστοσύνη στα μικρά παιδιά.

Στο χέρι σου είναι να έχει μόνο ωραίες εντυπώσεις από το παιδί και να μην
της μπαίνουν άσχημες "ιδέες", όπως το να τον δαγκώσει.

Τα νύχια θα δυσκολευτείς ΠΟΛΥ να τα κόψεις αφού δεν το έχεις κάνει ακόμη.
ΔΕΝ θα σε αφήσει. Να πας στον κτηνίατρο να σου δείξει πως θα τα κόβεις.
Μετά να τα κόβεις εσύ κάθε 15 μέρες (ανεπαίσθητα, όσο πιο λίγο μπορείς θα κόβεις). Είναι μια εξαιρετική άσκηση για να ξέρεις εσύ και προπαντός εκείνη, ποιός έχει όντως το πάνω χέρι.

Τα δαγκώματα σε παιδιά είναι συνήθως στο πρόσωπο και συχνά απαιτούν περισσότερο από 2 πλαστικές. Η εκπαίδευση του σκύλου σου (δικιά σου θα είναι στην ουσία η εκπαίδευση) κοστίζει πολύ φθηνότερα...

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Μηπως ειναι αλλαγη συμπεριφορας λογω ορμονικων αλλαγων; Το λεω αυτο γιατι και η δικια μου αρχισε να συμπεριφερετε περιεργα και γρυλισε και καπου που δεν επρεπε και μολις προχτες ανακαλυψαμε ψευδοκυηση 2 μηνες μετα τη δευτερη περιοδο. Βεβαια της εκοψα τον τσαμπουκα αμεσως.

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Nα ρωτήσω κάτι άλλο,άσχετα με το αν είναι λαθος που αφηνε ως τωρα το παιδί να πειράζει το σκυλί όσο ετρωγε:

Αν ενα σκυλί αγριεύει,όταν τρώει(για μένα πολύ λογικό,2 από τα 4 σκυλιά μου ψευτογρυλίζουν όταν τους λέω ΘΑ ΣΤΟ ΠΑΡΩ:D )
γιατί πολύ απλά να μη το αφήσουμε στην ησυχία του?
Δηλαδή πρεπει απαραίτητα να το...χαιδευουμε την ωρα που τρώει?
Είναι πρόβλημα?Η ισως θα γίνει πρόβλημα?
Δεν γνωρίζω...

liajoe

Well-Known Member
Τα σκυλιά πρέπει να τρώνε με την ησυχία τους,
χωρίς να τα ταλαιπωρούν παιδιά ή και ενήλικοι.

Αλλά πρέπει οπωσδήποτε ο ιδιοκτήτης να μπορεί
ανα πάσα στιγμή να πέρνει το φαί μακρία από το
σκύλο χωρίσ πρόβλήματα :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συμφωνώ απόλυτα!

Και φυσικά είναι άλλο να χαϊδεύεις το σκύλο σου 1-2 φορές μολις του βάλεις φαγητό και να φεύγεις και ΑΛΛΟ να τον χαϊδεύεις (ή να τον ενοχλείς πιο έντονα) και να ΜΗΝ φεύγεις
ΜΕΧΡΙ να σου γρυλίσει...

Με το 2ο εκπαιδεύεις τον (τελείως μια χαρά κι ευγενέστατο) σκύλο να σου γρυλίζει.

Βασικά, αν ο σκύλος σου δεν έχει μάθει να γρυλίζει στο φαγητό από τ'αδερφάκια του (υπερτιμημένο πρόβλημα που εύκολα διορθώνεται) και αρχίζει να γρυλίζει μήνες αργότερα, ΕΣΥ του το 'μαθες.
Και φυσικά αυτό είναι ΠΟΛΥ σοβαρότερο πρόβλημα (και υποτιμημένο!).

Με παιχνιδάκια του στύλ: "θα στο ΠΑΡΩ!" κι ο πιο γλυκός σκύλος τελικά θα σου γρυλίσει αργά ή γρήγορα.... και όσο και να σε διασκεδάζει αυτό (μα γιατί;; ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό) ΔΕΝ είναι αστείο.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Τα cocker έχουν πολλά τέτοια προβλήματα.
Βάλε τον μικρό να κρατάει αγκαλιά το πιάτο και να τρώει το σκυλί από κεί, χωρίς να κουνιέται ...
οντως... ας φανει αυτο που θα πω του στυλ" η θεια της γιαγιας του εβγατζη ειχε ενα κοκερ..." , αλλα δεν μπορω να μην πω οτι δυο περιπτωσεις που γνωριζω δαγκωματος σκυλιου σε παιδι, ηταν απο κοκερ , χωρις να εχει ενοχληθει σημαντικα (η μια περιπτωση ηταν απλα οτι το παιδι, επιασε με τα δυο του χερια τον σκυλο απο πισω..του κατεστρεψε το προσωπο:()

εγω δεν θα προτεινα αυτο που λεει ο ντενις, γιατι θεωρω οτι τοσο μικρο παιδι, δεν εχει καμια δουλεια να εμπλεκεται με οποιοδηποτε τροπο στο ταισμα η στην εκπαιδευση του σκυλου.
απλα θα κρατουσα ΜΑΖΙ με το παιδι το μπωλ την ωρα που ετρωγε ο σκυλος.
και παντα θα εδειχνα πολυ καθαρα στο σκυλι, οτι το παιδι αυτο, ειναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ-ΜΑΖΙ ΜΟΥ!
(τωρα μην με ρωτατε πρακτικα πως θα το εκανα αυτο, δεν μπορω να αποτυπωσω με λεξεις την καθημερινοτητα μας,τις μικροκινησεις μου, που θεωρω πολυ σημαντικες και απο πριν προκαθορισμενες, ουτε την ...αυρα μου:p)
θα προσπαθησω καποια στιγμη να πω με παραδειγματα καθημερινα, πως καταφερα το ευνοητο..τα σκυλια μου να μην σκεφτονται καν να επιβληθουν σε παιδι μου.
και εννοειται πως σιγουρη δεν ειμαι για τιποτα, ποτε μονο του μικρο παιδι -με σκυλο, ΟΣΗ εμπιστοσυνη και αν εχεις και στο παιδι και στον σκυλο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
θεωρω οτι τοσο μικρο παιδι, δεν εχει καμια δουλεια να εμπλεκεται με οποιοδηποτε τροπο στο ταισμα η στην εκπαιδευση του σκυλου.

απλα θα κρατουσα ΜΑΖΙ με το παιδι το μπωλ την ωρα που ετρωγε ο σκυλος.

Αυτό που προτείνεις είναι και αγχωτικό για την σκύλα, και δύσκολο να γίνεται με τον ίδιο τρόπο για εβδομάδες και .... παράξενο. Δεν έχει δουλεία ΚΑΝΕΙΣ να μένει πάνω από το κεφάλι της την ώρα που τρώει.

Ο σκύλος από τη φύση του θέλει να τρώει με την ησυχία του (τους καταλαβαίνω, έτσι είμαι κι εγώ!:p) γιατί να μην της δώσει αυτό που θέλει ΗΣΥΧΙΑ, αφού πρώτα υπακούει σε εντολή του παιδιού. Δεν θα υπάρχει "τιμωρία" απλώς για να φάει με ησυχία θα πρέπει να το "ζητήσει" ευγενικά στην ουσία.

Η μέθοδός μου είναι δοκιμασμένη σε ΠΟΛΥ πιο επικίνδυνους σκύλους
που οι (ενίληκοι) ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούσαν ποτέ με άλλο τρόπο να τους επιβληθούν. Εδώ είναι το ίδιο σε μικρογραφία.

Δηλαδή, μικρόσωμο λιγότερο επικίνδυνο ζώο, αλλά με μικρό "ιδιοκτήτη" που δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να μαλώσει τον σκύλο.

Για 6 εβδομάδες προτείνω ο σκύλος να μένει νηστικός (μέχρι το επόμενο γεύμα) αν δεν ακούει αμέσως στο "Κάτσε" του παιδιού (για τις πρώτες 2) και στο "Κάτω" (για τις επόμενες 4 εβδομάδες). Μόλις διστάσει να υπακούσει (1-2 δευτερόλεπτα) με ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΗ, το φαγητό της πρέπει να εξαφανίζεται ΑΜΕΣΩΣ.

Θα δείτε πως δεν θα χρειαστεί να μείνει νηστικιά η σκύλα πάνω από 1-2 φορές. Η λαιμαργία των Κόκερ θα είναι σύμμαχος σ' αυτό.... Φυσικά μετά τις 6 εβδομάδες μπορεί το παιδί να ταϊζει τη σκύλα (με η χωρίς εντολή) ή και να μην την ταϊζει.

ΠΟΤΕ όμως δεν θα του ξαναεπέτρεπα να μένει δίπλα στη σκύλα καθ' όλη τη διάρκεια του γεύματός της. Υπάρχει ώρα για παιχνίδι/χάδια και ώρα για φαγητό. Το παιδί πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τη διαφορά και να σέβεται κι αυτός λίγο το σκύλο. Αλλιώς δεν θα είναι ποτέ ασφαλές.

Τώρα, αν η σκύλα δεν έχει εκπαιδευτεί σ' αυτές τις βασικές εντολές και την αγοράσατε με νεογέννητο μωρό στο σπίτι... και μετά του επιτρέψατε να την ενοχλεί όσο τρώει....τι να πω! Αν ΘΕΛΑΤΕ να δαγκώσει το παιδί σας τι θα κάνατε;

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Δεν έχει δουλεία ΚΑΝΕΙΣ να μένει πάνω από το κεφάλι της την ώρα που τρώει.
Χωρις να θελω να διαφωνησω και να αποπροσανατολισω κανεναν η δικια μου πολλες φορες απαιτει να ειμαι πανω απο το κεφαλι της την ωρα που τρωει. Αλλιως δεν. Αν και συνηθως το κανει τα πρωινα προσπαθωντας να μεγαλωσει τον χρονο παραμονης μου πριν φυγω για δουλεια. Ειναι ενα απο τα λαθη μου προερχομενο απο αγχος επειδη ειναι λιτοδιετη.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Αυτό που προτείνεις είναι και αγχωτικό για την σκύλα, και δύσκολο να γίνεται με τον ίδιο τρόπο για εβδομάδες και .... παράξενο. Δεν έχει δουλεία ΚΑΝΕΙΣ να μένει πάνω από το κεφάλι της την ώρα που τρώει.

Ο σκύλος από τη φύση του θέλει να τρώει με την ησυχία του (τους καταλαβαίνω, έτσι είμαι κι εγώ!:p) γιατί να μην της δώσει αυτό που θέλει ΗΣΥΧΙΑ, αφού πρώτα υπακούει σε εντολή του παιδιού. Δεν θα υπάρχει "τιμωρία" απλώς για να φάει με ησυχία θα πρέπει να το "ζητήσει" ευγενικά στην ουσία.

Η μέθοδός μου είναι δοκιμασμένη σε ΠΟΛΥ πιο επικίνδυνους σκύλους
που οι (ενίληκοι) ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούσαν ποτέ με άλλο τρόπο να τους επιβληθούν. Εδώ είναι το ίδιο σε μικρογραφία.

Δηλαδή, μικρόσωμο λιγότερο επικίνδυνο ζώο, αλλά με μικρό "ιδιοκτήτη" που δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να μαλώσει τον σκύλο.

Για 6 εβδομάδες προτείνω ο σκύλος να μένει νηστικός (μέχρι το επόμενο γεύμα) αν δεν ακούει αμέσως στο "Κάτσε" του παιδιού (για τις πρώτες 2) και στο "Κάτω" (για τις επόμενες 4 εβδομάδες). Μόλις διστάσει να υπακούσει (1-2 δευτερόλεπτα) με ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΗ, το φαγητό της πρέπει να εξαφανίζεται ΑΜΕΣΩΣ.
γιατρε μου:p, με ολο το θαρρος, θα διαφωνησω.
καταρχην θεωρω παρα πολυ σκληρη και αδικη την αντιμετωπιση αυτη, ακομη κι αν γινοταν απο ενηλικο, οχι απο παιδι.
με μια μονο εντολη , σε ενα δευτερολεπτο, και στο κατσε και στο κατω αλλιως νηστικο???:eek:
και μαλιστα απο παιδι?
και ειδικα απο παιδι 2 ετων? εχεις επιγνωση τι ειναι ενα παιδακι 2 ετων? μωρο ειναι.
μπορει το μωρο που καλα καλα δεν εχει σταθεροτητα ουτε στο βημα του και ειδικα στην ηλικια των terrible two,s 2-3 ετων περιπου κραταει (ενημερωσου γι αυτην την περιοδο) να κανει αυτα που προτεινεις?
εδω καλα καλα, δεν μπορουμε να ειμαστε "εμεις οι μεγαλοι" τυπικοι σε αυτα και το ξερεις.
ακομη κι αν το παιδι ηταν 4 ετων, παλι θα διαφωνουσα.
κατα την αποψη μου ειναι πολυ αδικο να βαζουμε τον σκυλο στην διαδικασια της στερησης τροφης οταν πειναει, εαν δεν υπακουσει και το..σκατο της οικογενειας και καταλαβαινεις πως το λεω, διοτι αυτο ειναι το πρεπον ισως για εμας και ποιος δεν θα το ηθελε σαν αποτελεσμα, ομως για ποιο λογο να φορτωσω τον σκυλο με τοσο εξτρα αγχος και πιεση?
για να πιστεψω ουτοπικα οτι ολα πανε ρολοι και στην πρωτη, δευτερη, δεκατη ατσουμπαλη αφορμη που θα δωσει το παιδι μου, να βγαλει πανω του το αχτι του?
διοτι αλλο εγω και αλλο το παιδι -και ο σκυλος, το γνωριζει καλα αυτο και θα προσπαθησει να το ανατρεψει , γιατι ξερει οτι μπορει, καποια στιγμη.
και απο αφορμες και στιγμες αδυναμιας, αλλο τιποτα...
δεν ειναι δυνατον κατα την αποψη μου ενα σκυλι να θεωρησει ιδιοκτητη του το παιδι, εναν μικροτερο σωματικα ιδιοκτητη οπως το λες.
εναν ιδιοκτητη εχει , μπορει να ειναι τελευταιος στην οικογενεια, αλλα εναν εχει και ολους τους αλλους θα τους αμφισβητησει αργα η γρηγορα..
με το φαι, προσωπικα, δεν παιζω για να μαθω τα σκυλια μου να ειναι υποτακτικα στα παιδια μου.
το πιατο θα το κρατουσαμε απλα μαζι, ωστε να νιωθει την αυρα του "μαζι εγω και το παιδι μου-ειμαστε ενα- " και να συνηθισει καπως την παρουσια του και σε αυτην την ευαλωτη στιγμη ..
δεν θα περιμενα θαυματα, ξερω πως ειναι ανεπιτρεπτο το σκυλι να βλεπει το παιδι και να γρυλιζει, εστω και απο μακρια οταν τρωει, (τα δικα μου δεν το εκαναν ποτε) , ομως κι εγω δεν τα ζορισα ψυχολογικα με τον τροπο που προτεινεις, ωστε να τους "αναψω τα αιματα" .
εγινε με πιο απλο, καθημερινο, τροπο, στιγμη στιγμη το εκτισα.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
επισης να προσθεσω οτι τα σκυλια που ειναι νηστικα, "αγριευουν", ειναι σε μια διαρκη τσιτα και ενταση...
τα σκυλια μου τα ταιζω μια φορα την ημερα, εαν κατι τυχει και μεινουν νηστικα μεχρι την επομενη, αλλαζει τελειως η συμπεριφορα τους και γινονται επιθετικα.
εαν τιμωρουσα λοιπον ενα κοκερ ειδικα, η αλλο δυσκολης (για αλλους λογους)ιδιοσυγκρασιας σκυλι, με στερηση φαγητου μεχρι το επομενο γευμα και επιπλεον αυτο να εχει γινει επειδη δεν υπακουσε ενα μωρο παιδι, μεχρι το επομενο γευμα του που θα χορτεναι και θα ηρεμουσε,ολες αυτες τις ωρες, μια μερα δηλαδη σχεδον,θα το θεωρουσα εξτρα επικινδυνο για το παιδι μου...
και μια ερωτηση.
εαν το σκυλι δεν υπακουσει οπως λες το παιδι στο πρωτο δευτερο δευτερολεπτο και του στερησεις το φαγητο και δεν υπακουσει μεχρι την διορια που δινεις και την δευτερη φορα, παλι νηστικο θα μεινει?
η εισαι τοσο σιγουρη οτι την δευτερη φορα θα υπακουσει στο δευτερολεπτο την εντολη του ..ζβομπου??? για να ξερω δηλαδη:p
εδω σε ενηλικο λες πως θα κανει την διαδικασια και τρεις λαλουν και δυο χορευουν:paja1:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
εαν το σκυλι δεν υπακουσει οπως λες το παιδι στο πρωτο δευτερο δευτερολεπτο και του στερησεις το φαγητο και δεν υπακουσει μεχρι την διορια που δινεις και την δευτερη φορα, παλι νηστικο θα μεινει?
Ναι. Και ίσως να χρειαστεί να μείνει νηστικό και τρεις μέρες. Το έχω δοκιμάσει σε αρκετούς σκύλους (μεγαλύτερους σε ηλικία και πολύ πιο "δύστροπους") και δεν έχει κρατήσει η νηστία πάνω από τρείς μέρες.

ΑΝ, ξανατονίζω, ΑΝ η σκύλα ξέρει καλά τις εντολές δεν θα υπάρξει πρόβλημα "αδικίας". Άδικο θα το έλεγα μόνο αν η σκύλα δεν καταλαβαίνει τι της λέει το παιδί.

Όσο για το αν είναι αρκετά μεγάλο, μα δεν θα κάνει κάτι μόνο του το παιδί. Απλώς θα δίνει την εντολή. Μπορεί ΑΝ θέλει να δείνει το φαγητό δεν έχει όμως τόση σημασία. Σημασία έχει να νιώθει πως πρέπει να σέβεται το παιδί. Ποτέ δεν υπέθεσα πως το παιδί θα παίρνει το φαγητό όταν η σκύλα δεν υπακούει. Αυτό κι αν θα ήταν επικίνδυνο. Ο γονιός θα απομακρύνει το φαγητό μόλις πρέπει.

Εννοείται πως το παιδί δεν θα καταλάβαινε πως να το κάνει αυτό (ΑΜΕΣΑ ν α φυλάει το φαγητό όπως είναι απαραίτητο).
Εδώ δεν το κατάλαβες εσύ!:p

Μάλλον δεν έγινα κατανοητή.
Ο γονέας (δεν έχει σημασία ποιός φτάνει να το κάνει σωστά),
κρατάει το μπώλ του σκύλου σκέκοντας δίπλα στο παιδί.
Ο μικρός (που έχει ενημερωθεί πριν λίγο για το ότι πρέπει να πει
"Κάτσε" μόνο ΜΙΑ φορά) λέει την εντολή.
Αν κάτσει η σκύλα αμέσως, ο γονιός αφήνει κάτω το μπώλ.
Αν όχι το κρύβει μέχρι το άλλο γεύμα.
Που το σκληρό;
Όλη η "ταλαιπορία" κρατάει μισό λεπτό (και αν)!

Βασικό παραμένει να απομακρύνει ο γονέας ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ αν τρώει η σκύλα.
Αυτό και αν θα είναι επιβράβευση! Οπως είπα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ δουλειά εκεί το παιδί, όσο τρώει.
ΠΟΤΕ.

Θα πεις "τότε γιατί να κάνεις την άσκηση;". Γιατί πρέπει να αποκτήσει σεβασμό για το παιδί η σκύλα (ώρα είναι).

Αυτό που προτείνεις είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο, χρονοβόρο και κουραστικό για τη σκύλα αλλά και για τους ανθρώπους (πιο παιδί θα κάτσει ακίνητο στα ΔΥΟ του χρόνια μέχρι να τελειώσει ο σκύλος όλο το φαϊ κρατόντας το μπολάκι μαζί με τον μπαμπά;; )
Και για ΠΟΣΟ καιρό θεωρείς πως πρέπει να το κάνουν;

Οτί και να λες για την αύρα... μόλις το παιδί βρεθεί κοντά στο σκύλο χωρίς τον μεγάλο ΠΑΕΙ η "κοινή αύρα". Με τη μέθοδό σου θα σέβεται η σκύλα το παιδί ΜΟΝΟ όταν τρώει και είναι όλοι μαζί παρέα. Γενικώς, ΜΟΝΟ όταν είναι δίπλα ο γονιός.

Με τη μέθοδό μου θα σκεφτεί δύο φορές ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ πριν "ξαναυθαδιάσει" στο παιδί.

Όσο για το τι απαιτείς εσύ από τους σκύλους σου, που μένουν έξω και είναι φύλακες -είναι τελείως διαφορετικό. Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερος να σέβονται και πολύ οι σκύλοι σου τα παιδιά σου την ώρα που τρώνε, υπάρχει; Τρώνε μέσα στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σου;

Όταν μένεις με σκύλους ΜΕΣΑ στο σπίτι και μικρά παιδιά, είναι απαραίτητο και ο σκύλος να σέβεται το παιδί, αλλά και το αντίθετο.
Και ναι, στην ιεραρχία, το παιδί πρέπει να είναι ΠΑΝΩ από το σκύλο. Φαινομενικά τουλάχιστον.

Λέω "φαινομενικά", γιατί άν είναι μικρό το παιδί, απλώς ο σωστός σκύλος το θεωρεί "άξιο προστασίας", όχι "ιδιοκτήτη" του. Όπως ένας καλός ποιμενικός αφήνει τα προβατάκια να πιούν πρώτα νερό. Φαινομενικά είναι ανώτερα. Πάντως η διαδικασία (ιεραρχίας) παραμένει ίδια.

Προσέχεις όμως πάντα να μην πιέζεις τα πράγματα (αφήνοντας το παιδί να δώσει λόγο στο σκύλο να το δει διαφορετικά).

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog