Αγριεψε?

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Πριν απο λιγο ενας αδιακριτος γειτονας εκανε κατι μαστοριλικια διπλα στα καγκελα της αυλης μου.Ηθελε να περασει μια μ@λ@κια πανω απο τα καγκελα μου για να την παει στην αυλη του.
Anyway...

Εμεις με τη Νοελ ημασταν στο μπαλκονι κ η μικρη αρχισε να αγριευει να σηκωνει τριχα κ να γρυλιζει.(Πολυ αστειο ηταν το χαζοκουταβο).Και βεβαια να γαυγιζει διαφορετικα απο οτι ολες τις αλλες φορες που την εχω ακουσει.

Εγω της ελεγα χαμηλοφωνα μπραβο(μην με ακουσει κ ο γειτονας κ με παρεξηγησει) και τη χαιδευα για λιγο.Ελπιζω να μην εκανα λαθος.
Το σκεπτικο μου ειναι οτι η νοελ δεν ξεχωριζει γειτονα απο ξενο μιας και αυτος ηταν ξενος για αυτην.Εχουν ερθει μονο σε μακρινη οπτικη επαφη.

Οποτε παμε καλα?Τι λετε?Θα το εκαναν ολα τα σκυλια αυτο η να ψωνιστω λιγο με το σκυλι μου οτι ειναι "μαγκακι" κ ετσι?:DΗ ειναι πολυ μικρη ακομα και ολα αυτα ειναι χαζομαρες?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγω της ελεγα χαμηλοφωνα μπραβο(μην με ακουσει κ ο γειτονας κ με παρεξηγησει) και τη χαιδευα για λιγο
Εγώ δεν είμαι σίγουρη τι ακριβως επιβράβευες.... το γαυγισμα γενικά? το γάυγισμα σε άντρες? το γαυγισμα σε ξένους? το γαυγισμα στο συγκεκριμένο γείτονα? το γαύγισμα γιατι κάποιος μπηκε στον κήπο σου? την επιθετική συμπεριφορά?

Εσύ φυσικά ξέρεις τι ήθελες, αλλά είσαι σίγουρος οτι το σκυλι κατάλαβε γιατί το επιβραβευες? (φυσικά με μια φορά δεν έγινε τίποτα, αλλά αν θες να το κάνεις συστηματικά φροντισε να μη μπερδεψεις το σκυλί γιατι μπορει να σου βγει ανάποδα.... πχ να γαυγίζει για ψιλου πήδημα και αντε να το σταματήσεις μετά....)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο, ειδικά αν είναι μικρό, το κουτάβι σου να γαύγιζε απλά επειδή φοβόταν...

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Το κουταβι ειναι 5 μηνων και κατι..
Εγω επιβραβευα την εγρηγορση που ειχε στο οτι καποιος ξενος ερχοταν στο σπιτι μας οχι απο την πορτα;).
Δεν ξερω τι επρεπε να κανω γι αυτο ρωταω.
Φανταζομαι οι αλλες 2 επιλογες ηταν αδιαφορια κ μαλωμα.Το μαλωμα δεν παιζει παντως.
Κοπριτης...οταν επιβραβευουμε δλδ το κουταβι οταν τα κανει εξω το επιβραευουμε να τα κανει γενικα?
Πιστευεις οτι δεν καταλαβε οτι γαυγιζε με διαφορετικο τροπο απο οταν θελει να παιξει ας πουμε?Ειναι λεπτο το ζητημα και εχω μπερδευτει...

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
πολυ καλα εκανες γιατι μ αυτο τον τροπο της ενισχυεις την "καχυποψια"της προς τους ξενους.εγω παρακαλαω για κατι τετοιες στιγμες που θα επιβραβευσω το σκυλο μου(φυσικα χαμηλοφωνα).σκεψου οτι αν θελεις να εκπαιδευσεις σωματοφυλακη τον σκυλο σου καποιος εκπαιδευτης-ερεθιστης θα επρεπε να ειναι στην θεση του γειτονα σου κ εσυ να επιβραβευεις την μικρη,οποτε στην περιπτωση σου το τερπνων μετα του οφελειμου!:D
η ηλικια της δεν εχει να κανει ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα,υπαρχουν κουταβια που ειναι καχυποπτα απο μικρα κ αλλα που ειναι αδιαφορα.
ο Αδης για παραδειγμα σαν κουταβι ηταν πολυ ηρεμος κ δεν εδειχνε κανενα σημαδι καχυποψιας.τα πρωτα σημαδια τα εδειξε μετα τα πρωτα μαθηματα σωματοφυλακης γυρω στους 12-13μηνες.αφου ελεγα οτι ο σκυλος θα ειναι βλακας για παντα,αλλα τωρα.....αλλο πραγμα!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αφου έχεις μπερδευτεί εσύ, φαντάσου ο σκύλος! :)
Οπως είπα με μια φορά δε γίνεται τιποτα.... για το κατούρημα, μετά από κάποιες φορές, ο σκύλος συνδιάζει (ααα.... οταν κατουράω εδώ, γουστάρει αυτός.... αμα κατουράω μέσα αδιαφορεί ή με μαλώνει... οπότε να κατουράω έξω καλύτερα). Την πρώτη φορά δεν είναι σίγουρος γιατί τον επιβραβεύεις....

Απλώς να αποφασίσεις εσύ τι θέλεις απο το σκύλο, και ανάλογα να επιβραβεύεις συστηματικά. Αυτό ήθελα να πώ... οχι οτι έκανες κατι λάθος... και να έχεις υποψη σου οτι ο σκύλος δεν το βλέπει πάντα οπως εσύ (πχ μπορει να νομίζει: αααα.... οταν γαυγίζω, αυτός γουστάρει! Οπότε να γαυγίζω συνέχεια!)

Εγώ πχ ποτέ δε θα επιβράβευα σκύλο που κανει "μαγκιές" ή γαυγίζει γιατι δε μ'ενδιαφέρει να έχω σκύλο τσαμπουκά ή φύλακα... ή θα αδιαφορούσα ή θα μάλωνα..... εξαρτάται τι θέλει κανείς απ'το σκύλο.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αν γάβγισε όμως από φόβο με την επιβράβευση μπορεί να ενισχύσεις φοβίες.

Όπως λέει και η kopritis πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το κουτάβι κατάλαβε για ποιο λόγο το επιβράβευσες.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ακομη κ απο φοβο να γαβγισε η αυτοπεποιθηση της ανεβηκε απο την στιγμη που επιβραβευτηκε κ δεν αποκομισε μια ασχημη εμπειρια απο τον γειτονα.
αν π.χ ο γειτονας την τρομαζε η της φωναζε κ εκεινη εφευγε μακρια αυτο θα της ενισχυε την φοβια, στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως εγινε ακριβως το αντιθετο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εγώ δεν είμαι σίγουρη τι ακριβως επιβράβευες.... το γαυγισμα γενικά? το γάυγισμα σε άντρες? το γαυγισμα σε ξένους? το γαυγισμα στο συγκεκριμένο γείτονα? το γαύγισμα γιατι κάποιος μπηκε στον κήπο σου? την επιθετική συμπεριφορά?
Aν θές έναν σκύλο - φύλακα επιβραβεύεις μία τέτοια συμπεριφορά ΕΚΤΟΣ και αν πηγάζει από φόβο. Δηλαδή έκανες καλά ΕΚΤΟΣ και αν γαύγιζε επειδή τον φοβόταν ... εκεί έχεις πρόβλημα γιατί επιβραβεύεις τον φόβο ή μάλλον την ανασφάλεια και η καλύτερη λύση είναι η αδιαφορία, μέχρι να είσαι σίγουρος ότι το σκυλί ενδιαφέρεται από ένστικτο και γαυγίζει από αυτοπεποίθηση.

Γιατί ακριβώς γαύγιζε ο σκύλος θα πρέπει κάποιος που ξέρει καλά να το δεί εκείνη την ώρα για να σου πεί. Και πάλι μπορεί να κάνει λάθος εγώ αποφεύγω να δώσω οποιοδήποτε σήμα ότι αυτό μου αρέσει ή δεν μου αρέσει μέχρι το σκυλί να είναι σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία και να είμαι σίγουρος ότι δεν έχει κάποια μεγάλη φοβία ή είναι ανασφαλές. Στα ανασφαλή σκυλιά το κόβω μαχαίρι έστω και αν δεν γαυγίσουν ποτέ μετά, το θεωρώ καλύτερο.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Μαλιστα....θα μεινω με την απορια δλδ μεχρι να μαθω γιατι γαυγιζε.
Το οτι εγω εφυγα απο το μπαλκονι για λιγο και αυτη καθοταν εκει και γρυλιζε σχεδον απο μεσα της και ηταν σε εγρηγορση λεει κατι?
Αν φοβοταν δεν θα με ακολουθουσε?Τεσπα..
Το σκυλι κοπριτης θα ηθελα να ειναι αν γινεται καχυποπτο με τους ξενους.Αν κ τωρα δεν ειναι καχυποπτη με τους ξενους, με ολους να παιζει θελει.Απλα μου εκανε εντυπωση το οτι ο γειτονας φλερταρε με το να πηδηξει μεσα στην αυλη μου.
Για σωματοφυλακη δεν τρελαινομαι αλλα οχι οτι δε θα με ενδιεφερε κιολας αν εχει τα προσοντα ο σκυλός μου.:rolleyes:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι έχει σχέση μόνο με την γλώσσα του σώματος ...

Μην ξεχνάς ότι ο σκύλος δεν διακρίνει καλά μακριά και επίσης ότι μπορεί να γαύγιζε για πολλούς άλλους λόγους , να μην διέκρινε τον γείτονα ακριβώς αλλά κίνηση στους θάμνους ή να άκουγε κλπ (δεν ξέρω την διαρρύθμιση εκεί )

Τεσπα που λές κι εσύ ο χρόνος θα δείξει - δώσε χρόνο και απλά κάτσε δίπλα του (ασφαλής επιλογή) θηλυκό μπόξερ και καχύποπτο μάλλον δεν θα σου κάτσει ... ;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το σκυλι κοπριτης θα ηθελα να ειναι αν γινεται καχυποπτο με τους ξενους.Αν κ τωρα δεν ειναι καχυποπτη με τους ξενους, με ολους να παιζει θελει.
Δεν ξέρω αγαπητέ... να σου πουν αλλοι που έχουν εμπειρία.... εγώ μονο χαζοβιοληδες σκύλους είχα και το θεωρώ καλή τύχη που θέλει να παίζει με όλους....:):)

Πάντως προσφατα γνώρισα ροττ κουτάβι, το οποίο γαύγιζε μανιακά σε όλους όσους δεν ηξερε, αλλα το έκανε απο φόβο είπαν οι δικοί του και ο εκπαιδευτής.... μόλις απλωνες χέρι προς το μέρος του, συνέχιζε μεν να γαυγίζει αλλά έκανε πίσω, δε δάγκωνε....

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
θηλυκό μπόξερ και καχύποπτο μάλλον δεν θα σου κάτσει ... ;)
:(:( Πλακα κανω οκ.Δε θα πεθανω κιολας.Αν ηθελα καχυποπτο θα επαιρνα αυτα τα μαυρα τα αγρια πως τα λενε?Ροντβαιλερρρ ή Ντομπερρρμαν..:D:D

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Αν θυμάσαι και άλλα για την γλώσσα του σώματός της την ώρα που γαυγιζε θα μας βοηθούσες πολύ... επίσης πως ήταν το στόμα της την ώρα που γαύγιζε...

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Κανονικα ηταν το στομα της...ειχε σηκωσει τριχα καγκελο μεχρι κ στην ουρα της.Στην αρχη γαυγιζε στα τεσσερα κανονικα δλδ και μετα ειχε κατσει κ γρυλιζε λιγο και μετα παλι λιγο γαυγισμα.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Να κάνω μία ερώτηση σχετική-άσχετη; Όλα τα σκυλιά δεν γαβγίζουν προειδοποιητικά ή μπορεί και να γρυλίσουν όταν κάποιος άγνωστος ή μία φιγούρα που δεν διακρίνουν πλησιάζει στον ιδιωτικό μας χωρό; Ή όχι. Ο δικός μας πχ. όταν ακούει δίπλα τον γείτονα να σκαλίζει τον φράχτη, κάνει το ίδιο που περιέγραψε το μέλος πιο πάνω. Τινάσσεται, πλησιάζει κοντά, γαβγίζει προς εκείνη την κατεύθυνση, γρυλίζει μέσα από τα δόντια και ρουθουνίζει και όλας. Συνήθως πάω κοντά, του λέω εντάξει είναι, εντάξει με καθυσηχαστική φωνή και φεύγω. Βέβαια αυτός παραμένει, αλλά αυτό μπορεί να είναι από φόβο, δεν είναι καθαρά μία ένδειξη προειδοποίησης; Ή τα μπερδεύω τα πράγματα με αυτό που λέω και είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις; Δεν ξέρω, πείτε.

1 Απριλίου 2009
15
0
44
Πειραιά
Απ' ότι ξέρω ο σκύλος εχει αναπτυγμένη την αίσθηση του χωρου (κοινής συμβίωσης) την εχει οριοθετήσει αυστηρά και δεν δέχετε κανείς να τον παραβιάσει, ή να είναι αρκετά κοντά. Μάλλον αγρίεψε. Και η δικιά μου το κάνει αυτό (αν και πολύ κοινωνικό ον), στο μπαλκόνι κυρίωσ όταν βγαινει ο διπλανος γαβγίζει και γρυλίζει και στην εξώπορτα όταν νιώθει ότι κάποιος είναι απ'έξω απλά γαβγίζει χωρίς γρύλισμα. Ευτυχώς που το κανει αυτό γιατί άλλη ικανότητα φύλακα (εκτός του γαβγίσματος "συναγερμού") εν κατέει, δεν την βοηθάει και το μέγεθος βλέπετε.

elenaki

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
37
0
Εμενα μου κανει λιγο φοβος. Το σηκωμα της τριχας και το γρυλισμα πολλες φορες σε αυτη την ηλικια ειναι φοβος. πρεπει να ψυχολογουμε καλα το σκυλο μας πριν επιβραυευσουμε. παιζει ρολο και η σταση του σωματος βεβαια αλλα συνηθως αν ο σκυλος εχει φουλ αυτοπεπεοιθηση δε δινει σημασια σε τετοια περιστατικα.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
συνηθως αν ο σκυλος εχει φουλ αυτοπεπεοιθηση δε δινει σημασια σε τετοια περιστατικα.

Δεν εχω κανενα κολημα να αγριευει ο σκυλος μου ουτε να ειναι τρελος φυλακας.
Αλλα τι εννοεις?Πως δλδ πρεπει να αντιδρασει ενας σκυλος με φουλ αυτοπεποιθηση οταν νομιζει οτι ενας ξενος παει να παραβιασει το χωρο του?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog