Αγριάδες ή παιχνίδια;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μιας και βαριέμαι, ας ρωτήσω κάτι που με απασχολεί τώρα τελευταία.

Όπως ξέρετε, όσοι παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις μου, στο δίπλα διαμέρισμα μένουν οι κολλητοί μας με το τρελαμένο, αλλά αξιαγάπητο κατά τα άλλα beagle τους, τη Vodka.

Η σχέση της με τη Shakira είναι μονόδρομος. Τι εννοώ; Η Vodka καθότι 8 μηνών, την προκαλεί πάντα για παιχνίδια, πηδάει πάνω της, προσπαθεί να της τραβήξει την προσοχή με κάθε τρόπο..Η Shakira βράχος! Σαν να μην υπάρχει το κουτάβι ρε παιδί μου..Παρά το γεγονός ότι με ΌΛΑ τα άλλα σκυλιά που συναντάμε είναι απίστευτα φιλική και πρόθυμη για παιχνίδια.

Έχουν αρπαχτεί 2-3 φορές. Η πρώτη ήταν για διεκδίκηση παιχνιδιού, η δεύτερη για διεκδίκηση φαγητού (κάπου το είχα ποστάρει κι αυτό) και η τρίτη γιατί η Shakira πήγε να καβαλήσει τη Vodka. Έτσι, στο άκυρο!

Κι έρχομαι στο θέμα μας. Η Vodka εδώ και μια βδομάδα έχει οίστρο, ο πρώτος της. Κατά τη διάρκεια του προοίστρου, άρχισε να κάνει κάτι χαζά γρυλίσματα πηδώντας πάνω στη Shakira και να σηκώνει τη ράχη της.

Τα γρυλίσματα αυτά συνεχίζουν, αλλά ομολογώ πως δυσκολεύομαι να καταλάβω αν είναι παιχνιδιάρικα ή βρίσκεται σε ετοιμότητα λόγω οίστρου..

Η δικιά μου προς το παρόν δεν αντιδρά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει η ανεκτικότητά της.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή να συμβουλέψω τους φίλους μας σε σχέση με τη συμπεριφορά του beagle ή φάση είναι και θα περάσει;

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Καλύτερα να μην έρχονται σε επαφή αυτό το διάστημα. Μπορεί να τσακωθούν άσχημα για το ποια είναι the top beech. Και ας είναι και στειρωμενη η δικιά σου.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Να πω την αλήθεια το beagle έχει ψιλοηρεμήσει. Ίσως και να πονάει. Γενικά πετυχαίνουμε στιγμές χαλάρωσης ενώ ΠΟΤΕ δεν κάθεται στ' αυγά του..

Κατά τα άλλα όμως το γρύλισμα παραμένει, ειδικά μόλις την πρωτοβλέπει.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Γιατι θελεις σωνει και καλα να κανουν κολλητη παρεα? Αφου η Σακιρα την ανεχεται με αξιοπρεπεια νομιζω πως ειναι πολυ ενταξει απο την πλευρα της. Αν δεν γουσταρει την παρεα της μικρης για τους χ,ψ δικους της σκυλο-λογους δεν νομιζω οτι μπορειτε να τις κανετε με το ζορι αυτοκολλητες. Πιστευω πως πρεπει να σεβαστεις το δικαιωμα της σκυλιτσας σου να κραταει την αδιαφορη σταση της. Δεν ενοχλει κανεναν ουτε και ειναι συμπεριφορα προς διορθωση. Αυτο που θα εκανα εγω ειναι να βγαινουν βολτες μαζι αν βγαινετε ολοι μαζι βολτα καποιες φορες κι αν βρεθουν για καποιον λογο στο ιδιο σπιτι εχει καλως, αλλιως η καθε μια σπιτι της για να μην ζοριζεται κανεις. :)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν καίγομαι να κάνουν παρέα να σου πω την αλήθεια.. Πιο πολύ με ανησυχεί μήπως η δικιά μου τα πάρει καμιά ώρα και δε μπορώ να τη μαζέψω, αν και όπως είπες είναι αξιοπρεπέστατη μέχρι στιγμής.
Και βόλτες μαζί και εκδρομές μαζί, αλλά δε συγκινείται ιδιαίτερα. Η μικρή βέβαια την έχει πρότυπο, όλο από πίσω της και πολλές φορές μιμείται τη συμπεριφορά της.

Ρώτησα περισσότερο για το άλλο σκυλί, μήπως πρέπει να διορθωθεί στη δική του συμπεριφορά κάτι. Αν κι αυτό το καημένο όλο να παίξει θέλει, κι όλο πόρτα τρώει.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Ρώτησα περισσότερο για το άλλο σκυλί, μήπως πρέπει να διορθωθεί στη δική του συμπεριφορά κάτι. Αν κι αυτό το καημένο όλο να παίξει θέλει, κι όλο πόρτα τρώει.
Τι να διορθωσεις σε ενα κουταβι μπιγκλ? :rolleyes: Κι αυτο που θελει να παιξει δεν κανει τιποτα κακο, τρωει πορτα μπορει να φαει και καμια δαγκωνια, για να αποφυγετε τα χειροτερα λογω διαφορας μεγεθους καλυτερα να καθεται η καθε μια στο σπιτι της οσον αφορα τα πηγαινε-ελα στα σπιτια. Ας κανει παρεα με αλλα σκυλια που μπορει να τη γουσταρουν. :)

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Όταν εννοείς σηκώνει τη ράχη της, εννοείς το τρίχωμα? Γιατί αυτό ναι είναι ανησυχητικό. Όπως ανησυχητικό είναι ότι μιλάμε για rot και ένας τσακωμός μπορεί από το τίποτα να στείλει το beagle για μερικά ράμματα στην καλύτερη!!

Εμείς είχαμε ανάλογο πρόβλημα με τους φίλους μας, που έχουν γαλλικό μπουλντόγκ (τι τσαμπούκια είναι αυτά δεν μπορείτε να φανταστείτε, αλλά τον γουστάρω τον τσαμπουκά τους)! :cool:

Και επειδή είμαστε κάθε μέρα μαζί θέλαμε τα σκυλιά μας να μπορούν να συμβιώνουν μαζί! Αλλά με τίποτα όμως! Μιλώντας και με εκπαιδευτή, μας είπε ότι ο μόνος τρόπος είναι να τα έχουμε δίπλα μας όποτε συναντιόμαστε και να μην τα αφήνουμε να κάνουν κιχ, ούτε καν όταν χτυπάει το κουδούνι! Το δοκιμάσαμε μερικές φορές, αλλά ήταν αρκετά κουραστικό αφού δεν κάναμε τίποτα άλλο εμείς.

Οπότε αποφασίσαμε χωριστά και αγαπημένα!\\:D/

Μην ξεχνάς ότι το beagle είναι κουτάβι και ακόμα δεν τίθεται θέμα κυριαρχίας. Όσο μεγαλώνει όμως...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Όταν εννοείς σηκώνει τη ράχη της, εννοείς το τρίχωμα? Γιατί αυτό ναι είναι ανησυχητικό. Όπως ανησυχητικό είναι ότι μιλάμε για rot και ένας τσακωμός μπορεί από το τίποτα να στείλει το beagle για μερικά ράμματα στην καλύτερη!!
.....

Μην ξεχνάς ότι το beagle είναι κουτάβι και ακόμα δεν τίθεται θέμα κυριαρχίας. Όσο μεγαλώνει όμως...
Ναι, σηκώνει το τρίχωμα όπως αγριεύουν κλασικά τα σκυλιά.
Το beagle είχε βγάλει κατά καιρούς κυριαρχικότητα, αν μπορώ να το πω έτσι.

Ήταν αρκετά ακοινώνητο σε σχέση με άλλα σκυλιά. Μετά από δική μου προτροπή, αφού αποκτήσαμε τη Σακίρα και την πηγαίναμε πάρκο, ήρθε κι αυτό. Στην αρχή ήταν πολύ φοβισμένο, ειδικά με τα μεγαλόσωμα. Μέσα σε λίγες μέρες ξεψάρωσε και έτρεχε κι έπαιζε μαζί τους. Αν όμως κάποιο μεγάλο της έκρυβε τον ήλιο, ένιωθε να απειλείται και δε δίσταζε να πιαστεί μαζί του. Άσχετα που συνήθως δε συνεχιζόταν ο καβγάς από μεριάς μεγάλου.

Επίσης, κάποιες φορές έδειξε δόντια τόσο σε μένα όσο και στα αφεντικά του. Μια-δυο φορές που είχα αναλάβει να το πάω εγώ στο πάρκο με δάγκωσε κανονικά όταν προσπάθησα να του βγάλω κάτι που έφαγε από κάτω, άλλες φορές επειδή του λέγανε να κατέβει από το κρεβάτι κι ενώ δεν το έκανε το πλησίαζαν για να το κατεβάσουν και γρύλιζε.

Διεκδικούσε κανονικότατα αυτό που του ανήκε.
Αυτά βέβαια έχουν κοπεί μαχαίρι. Μια, δυο, τρεις, μετά έφαγε σβέρκωμα και ηρέμησε.
Τώρα αρχίζει τα χαζά της στη δικιά μου. Η δικιά μου πέρα βρέχει. Βέβαια, να πω την αλήθεια δεν έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Μια χαρά συμβιώνουν.

Αναρωτιέμαι όμως, μήπως αυτά τα χαζογρυλίσματα σε συνδιασμό με το σήκωμα ράχης πρέπει να διορθωθούν.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Ένα ενήλικο δεν έχει πάντα την όρεξη της τρέλας του κουταβιου . Ειδικά αν το κουταβι έχει φύγει νωρίς από την τοκετομαδα του χωρίς να έχει πάρει μαθηματα συμπεριφοράς. Συνήθως τα ενήλικα αγνοούν η προσπαθούν να αποφύγουν τα κουταβια όταν το παρακανουν. Μετά έρχεται η προειδοποίηση. Γρυλισμα συνήθως. Μετά δαγκωμα διόρθωσης. Όχι για να το βλάψει αλλά για να το τρομάξει. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι και το ενήλικο είναι σωστό. Σε αυτό θα πρέπει να προσέξεις να μην επεμβεις χωρίς να χρειάζεται παρά μόνο αν το ενήλικο συνεχίζει την επίθεση και δεν ελευθερώνει ακόμα και αν το κουταβι έχει παραδοθεί.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Στην περίπτωσή μας, η Vodka είναι το μόνο κουτάβι που δεν έχει όρεξη η Shakira. Με οποιοδήποτε άλλο σκυλί τρελαίνεται να παίζει, ειδικά με το JRΤ που είναι 6 μηνών τώρα..Δεν το αφήνει σε ησυχία λέμε.

Απλά νομίζω πως για τους δικούς της λόγους δε συμπαθεί ιδιαίτερα το μπιγκλ. Το γιατί δε μπορώ να το ξέρω! Ίσως επειδή ήταν εδώ πριν έρθει αυτή;

Και ξαναλέω ότι δε με πειράζει που δεν παίζει μαζί του. Με ανησυχεί ΜΟΝΟ το γεγονός ότι το μπιγκλ έχει περίεργη συμπεριφορά. Τέσπα. Ίσως μετά τον οίστρο ηρεμήσει..

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και συνεχίζω.

Το μικρό μας και αξιαγάπητο μπιγκλ είναι στο τελευταίο στάδιο του οίστρου. Είναι ακόμα λίγο πρησμένη κάτω και τώρα είναι πρησμένοι και οι μαστοί.
Αυτή η συμπεριφορά συνεχίζει από μέρους της. Μόλις βλέπει τη δικιά μου γρύλισμα, σήκωμα ράχης και δώστου άλματα πάνω της.

Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι ότι την πιάνει τρελή μανία για άλλα σκυλιά. Την Κυριακή που τα πήγαμε μεγάλη βόλτα, έτυχε να δούμε 5-6 σκυλιά διαφόρων μεγεθών και φύλου. Μιλάμε ότι έκανε σα δαιμονισμένη να πάει κοντά τους.

Τραβούσε, έτρεχε και έκανε ένα χαζογρύλισμα σαν howl από τη χαρά της. Βρήκα και αντίστοιχο βίντεο στο youtube. Κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

[video=youtube;-OmY1Qxd2-E]http://www.youtube.com/watch?v=-OmY1Qxd2-E[/video]

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul