Αγορα τετραποδου φιλου!!!

Mitsakos_1989

Member
23 Ιανουαρίου 2010
5
0
Καλησπερα σε ολους κατ αρχας. Ειμαι 20 χρονων, φοιτητης στην Κρητη σε σπιτι με μικρη αυλη και διπλα στη θαλασσα \\:D/(το αναφερω ως σημειο που μπορεις να πας βολτα ενα σκυλο) και σκευτομαι να παρω σκυλο (γαλλικο η αγγλικο μπουλντογκ). Δεν εχω εμπειρια ιδαιτερη σε σκυλια, ουτε ειχα ποτε δικο μου. Ομως σκευτομαι οτι θα του δωσω οτι χρειαστει και εχω σκευτει τα τυχον προβληματα που μπορει να προκληθουν στην πορεια (διακοπες,ωρες απουσιας απο το σπιτι, εξοδα,ιατρικη καλυψη κτλ.). Παρ ολα αυτα εχω αποριες και θα ηθελα τη βοηθεια σας....

Πρωτα απο ολα, δεν εχω δει πουθενα το σκυλι το συγκεκριμενο που θελω να παρω και αναρωτιεμαι αν γενικοτερα φερνουν αυτη τη ρατσα στην Ελλαδα(κυριως για το γαλλικο).:confused:(Βεβαια θα παρω τηλεφωνο και σε εκτροφεις για να μαθω, απλα μια εκτιμηση θα την....εκτιμουσα:p)

Δευτερον, ποια η διαφορα ενος καθαροαιμου και ενος ημιαιμου σκυλου? Εχει μεγαλη σημασια ως προς την ανατροφη του? Ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να προσεξω(παρουσιαζει ας πουμε προβληματα οσο μεγαλωνει το ημιαιμο)? Υπαρχει σημαντικη διαφορα στην τιμη αγορας τους μεταξυ τους?:confused:

Τριτον, οταν ειναι μικρα μπορεις να τα αφηνεις σπιτι μονα τους (με τροφη και νερο) για ας πουμε 4-5 ωρες (καθως μπορει να εχω μαθημα (η απλα να θελω να παω για εναν καφε)? (δεν με απασχολει τοσο αν θα κανουν ζημιες η θα λερωσουν, οσο το αν θα κλαινε κ θα ενοχλουν γειτονες η αν παθουν κατι...):confused:

Τεταρτον, αφιερωσα προηγουμενως μερικες ωρες να διαβασω posts παλαιοτερα (εμαθα και οτι δεν πρεπει να αγοραζουμε απο pet shops:-|) και δεν βρηκα καποιο post που να αναφερει ιδιοτητες των σκυλων και της συμπεριφορας τους γενικοτερα ανα τις ηλικιες...παρα μονο κατι για την tv (lol καλο αυτο μ αρεσε:D) και για ενα τυπα που το σκυλι του επαιζε ολην ωρα...Τελος παντων, κατα βαση θα ηθελα να ξερω αν υπαρχουν τιποτα "κολπα" ετσι ωστε να μαθεις σε ενα σκυλι να μη σου χεζει μες το σπιτι η αν απλα με την επιβραβευση και τη φωνη διευθετεις αναλογα την περιπτωση το ολο ζητημα...:confused:

Πεμπτον, τα κουρεματα,κοψιμο νυχιων (οτι ενεργεια χρειαζεται)και ολα τα απαραιτητα προιοντα ειτε ιατρικα ειτε οχι(οπως πχ κλουβι μεταφορας η το λουρι του) μπορουμε να τα παρουμε απο ενα κτηνιατρο η υπαρχουν αλλα ειδη μαγαζιων που τα πουλανε?:confused:

Τελος...μια παρατηρηση...δεν περιμενα να θελουν τοση πολλη φροντιδα και χαρτια...(μετα απο τοσες ωρες διαβασμα εμαθα κατι τελικα lol).
Ξερω οτι πολλα απο αυτα μπορει να υπαρχουν σε παλαιοτερα threads...αν ναι post-αρετε το link να παω διοτι κακα τα ψεματα δεν μπορω να ψαξω ολο το forum:flip:...
Σας ευχαριστω πολυ, οποια βοηθεια ειναι σημαντικη!:)

Υ.Γ. Peace:maria: :rolleyes:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλώς ήρθες!
Μπράβο που το ψάχνεις πριν πάρεις οτιδήποτε!
Μερικές απαντήσεις στα ερωτήματα σου:
Η διαφορά ημίαιμου και καθαρόαιμου απο σωστό εκτροφέα είναι οτι στην πρώτη περίπτωση δεν γνωρίζεις το γενεαλογικό δέντρο του σκύλου (απο που βαστάει η σκούφια του δηλαδή) και ως εκ τούτου αν μιλάμε για κουτάβι, δεν μπορείς να προβλέψεις το χαρακτήρα και τη μορφολογία του. Αν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου και σ'αρέσει συγκεκριμένη φυλή θα πρεπει να το ψάξεις πάρα πολύ το θέμα και να βρεις ένα σοβαρό εκτροφέα. Στην ενότητα Εκτροφή και αναπαραγωγή θα βρεις πολλά θέματα που θα σε βοηθήσουν σ'αυτό.

Αν πάλι δεν σ'ενδιαφέρει να εχει συγκεκριμένη μορφολογία και χαρακτήρα ο σκύλος, μπορείς να ψάξες για ημίαιμο. Σου προτείνω καταρχήν να πάρεις ενήλικο σκύλο, και όχι κουτάβι. Θα γλυτώσεις πολλές ζημιές και πολλά σφουγγαρίσματα και θα έχει ήδη διαμορφωθεί ο χαρακτήρας και η μορφολογία του σκύλου, οπότε θα γνωρίζεις σε ένα μεγάλο βαθμό τι παίρνεις. Αν σε απασχολεί το αν θα δεθεί μαζί σου, να σε πληροφορήσω οτι τα αδέσποτα σκυλιά δένονται πολύ έυκολα και πολύ βαθιά με τον άνθρωπο που θα τους δείξει προσοχή και θα τα φροντίσει οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Οσο για ο θέμα της τουαλέτας, ο σκύλος που βγαίνει τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα και δεν έχει πρόβλημα υγείας, μπορεί πολύ εύκολα να μάθει να μην λερώνει μέσα στο σπίτι και να μην κάνει ζημιές. Είναι απλά θέμα εκπαίδευσης και εκτόνωσης.

Ως προς την υγεία, αν επιλέξεις καθαρόαιμο, θα πρεπει να είσαι πολύ προσεκτικός για κληρονομικές ασθένεις της εκάστοτε φυλής. Αν επιλέξεις σωστό εκτροφέα, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να εμφανίσει πρόβλημα ο σκύλος. Αν πάλι επιλεξεις αδέσποτο, οι αρρώστιες που μαστίζουν τα σκυλιά αυτά είναι κυρίως το καλααζαρ και η ερλιχίωση που μπορούν να ανιχνευθούν με μια εξέταση αίματος (επίσης και η μόρβα, ο τύφος και η λεπτοσπείρωση αλλά αυτά οδηγούν δυστυχώς άμεσα στο θάνατο).

Σου προτείνω γενικά ότι κι αν αποφασίσεις, να επισκευθείς το καταφύγιο/φιλοζωϊκό σωματείο της περιοχής σου και να δουλέψεις κάποιες ωρες εθελοντικά γι'αυτόυς. Ετσι θα μάθεις πολλά για τα σκυλιά πριν αποκτήσεις το δικός σου και θα είσαι πιο έτοιμος να χειριστείς το δικό σου σκυλάκι (καθαρόαιμο ή ημίαιμο) όταν έρθει.

:)

skoobyala

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2010
69
0
Καλησπερα σε ολους κατ αρχας. Ειμαι 20 χρονων, φοιτητης στην Κρητη σε σπιτι με μικρη αυλη και διπλα στη θαλασσα \:D/(το αναφερω ως σημειο που μπορεις να πας βολτα ενα σκυλο) και σκευτομαι να παρω σκυλο (γαλλικο η αγγλικο μπουλντογκ). Δεν εχω εμπειρια ιδαιτερη σε σκυλια, ουτε ειχα ποτε δικο μου. Ομως σκευτομαι οτι θα του δωσω οτι χρειαστει και εχω σκευτει τα τυχον προβληματα που μπορει να προκληθουν στην πορεια (διακοπες,ωρες απουσιας απο το σπιτι, εξοδα,ιατρικη καλυψη κτλ.). Παρ ολα αυτα εχω αποριες και θα ηθελα τη βοηθεια σας....

Πρωτα απο ολα, δεν εχω δει πουθενα το σκυλι το συγκεκριμενο που θελω να παρω και αναρωτιεμαι αν γενικοτερα φερνουν αυτη τη ρατσα στην Ελλαδα(κυριως για το γαλλικο).:confused:(Βεβαια θα παρω τηλεφωνο και σε εκτροφεις για να μαθω, απλα μια εκτιμηση θα την....εκτιμουσα:p)

Δευτερον, ποια η διαφορα ενος καθαροαιμου και ενος ημιαιμου σκυλου? Εχει μεγαλη σημασια ως προς την ανατροφη του? Ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να προσεξω(παρουσιαζει ας πουμε προβληματα οσο μεγαλωνει το ημιαιμο)? Υπαρχει σημαντικη διαφορα στην τιμη αγορας τους μεταξυ τους?:confused:

Τριτον, οταν ειναι μικρα μπορεις να τα αφηνεις σπιτι μονα τους (με τροφη και νερο) για ας πουμε 4-5 ωρες (καθως μπορει να εχω μαθημα (η απλα να θελω να παω για εναν καφε)? (δεν με απασχολει τοσο αν θα κανουν ζημιες η θα λερωσουν, οσο το αν θα κλαινε κ θα ενοχλουν γειτονες η αν παθουν κατι...):confused:

Τεταρτον, αφιερωσα προηγουμενως μερικες ωρες να διαβασω posts παλαιοτερα (εμαθα και οτι δεν πρεπει να αγοραζουμε απο pet shops:-|) και δεν βρηκα καποιο post που να αναφερει ιδιοτητες των σκυλων και της συμπεριφορας τους γενικοτερα ανα τις ηλικιες...παρα μονο κατι για την tv (lol καλο αυτο μ αρεσε:D) και για ενα τυπα που το σκυλι του επαιζε ολην ωρα...Τελος παντων, κατα βαση θα ηθελα να ξερω αν υπαρχουν τιποτα "κολπα" ετσι ωστε να μαθεις σε ενα σκυλι να μη σου χεζει μες το σπιτι η αν απλα με την επιβραβευση και τη φωνη διευθετεις αναλογα την περιπτωση το ολο ζητημα...:confused:

Πεμπτον, τα κουρεματα,κοψιμο νυχιων (οτι ενεργεια χρειαζεται)και ολα τα απαραιτητα προιοντα ειτε ιατρικα ειτε οχι(οπως πχ κλουβι μεταφορας η το λουρι του) μπορουμε να τα παρουμε απο ενα κτηνιατρο η υπαρχουν αλλα ειδη μαγαζιων που τα πουλανε?:confused:

Τελος...μια παρατηρηση...δεν περιμενα να θελουν τοση πολλη φροντιδα και χαρτια...(μετα απο τοσες ωρες διαβασμα εμαθα κατι τελικα lol).
Ξερω οτι πολλα απο αυτα μπορει να υπαρχουν σε παλαιοτερα threads...αν ναι post-αρετε το link να παω διοτι κακα τα ψεματα δεν μπορω να ψαξω ολο το forum:flip:...
Σας ευχαριστω πολυ, οποια βοηθεια ειναι σημαντικη!:)

Καλως ηρθες στην παρεα μας,,
εχεις αρκετες αποριες βλεπω απλα μαγκια σου που ρωτας και μαθαινεις πριν παρεις κατι:)
παντως για να ξερει υπαρχει φιλοζωικος ομιλος στο ηρακλειο και ειναι στην περιοχη φοινικια-μαλαδες αν ξερεις....
εχει παρα πολλα σκυλακια που μπορεις να παρεις......
απλα να ξερεις οτι θα εχεις καποια προβληματα στην μεταφορα του.....γιατι δυστυχως στην κολοχωρα που ζουμε για να ταξιδεψεις με σκυλο ακομα και σε κλουβι ειναι μαρτυριο.......
οσον αφορα για τα αξεσουαρ του σκυλου κλουβια λουρια κλπ οι περισσοτεροι κτηνιατροι εχουν απ ολα στο ηρακλειο αλλα την μεγαλυτερη γκαμα την βρισκεις σε pet shops που υπαρχουν παντου......
σε ποια περιοχη μενεις στο ηρακλειο??????

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Α, ξέχασα. ΤΟ ημίαιμο δεν έχει κόστος αγοράς. ΤΟ καθαρόαιμο έχει μεγάλο κόστος αρχικής αγοράς (δες εδώ πόσο). Η επιλογή σου όμως δεν θα πρεπει να βασιστεί σ'αυτό, διοτι και στις δύο περιπτώσεις το κόστος διατήρησης του σκύλου είναι αυτό που θα πρεπει να σε απασχολεί και αυτό είναι μεγάλο! Δες εδω το μέσο όρο του φόρουμ.

Mitsakos_1989

Member
23 Ιανουαρίου 2010
5
0
Σας ευχαριστω αλανια που μου απαντησατε! Στο μεταξυ ωστοσο ανακαλυψα οτι τα καθαροαιμα ειναι ακριβουτσικα...οποτε μαλλον θα προσπαθησω να βρω κατι μεσω φιλοζωικων ομιλων! Ωστοσο δεν μενω Ηρακλειο. Ειμαι ρεθυμνο αλλα το ταξιδι το κανω αφου ειναι μια ωρα...Ωστοσο αλλη μια ερωτηση...Οταν ταξιδευεις με ΚΤΕΛ μπορεις να παρεις ενα μικρο σκυλι μαζι σου σε κλουβι πανω μαζι μου η πρεπει να το χωσουν στις αποσκευες???:(:confused:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν ξερω!

Μικροσωμο σκυλο ισως!Μεγαλοσωμο με τιποτα!

Για περεταιρω πληροφοριες κανε μια ερωτηση οταν πας να βγαλεις εισητηριο στο κισε η σε καποιον υπευθυνο εκει στα ΚΤΕΛ!:D:D:D

Παντως να ξερεις οτι δεν ειναι και ο,τι καλυτερο να ταξιδευει ο σκυλος κατω στις αποσκευες!Αν ταξιδεψεις καλοκαιρι σε καποια πχ.εξεταστικη που θελεις να πας να δωσεις μαθηματα ειναι ΘΑΝΑΤΟΣ!Γι αυτο σου λεω καθησε και υπολογισε τα ολα!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ωραια και σωστα ολα οσα σου ειπαν μεχρι τωρα

με τον στρατο τι κανεις ; οι γονεις δεν ειναι λυση παντως

και επισης πες μας μερικα πραγματα πως φανταζεσαι την ζωη σου με τον σκυλο ;

μπορει να μην σου ταιριαζουν τελικα οι φυλες που θες και να σου κανει καποια αλλη

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο,τι εκανες και εσυ Νικο!:D

Δεν παιρνουμε σκυλο αν δεν τελειωσουμε απο τις στρατιωτικες μας υποχρεωσεις?

Σημαντικοτατος παραγοντας μεν, αλλα μπορεις να το παλεψεις δε!Αν συμφωνησουν η οικογενεια του στο να αποκτησουν σκυλο θα πρεπει να τεθει και αυτο το ζητημα επι ταπητος...!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Δεν παιρνουμε σκυλο αν δεν τελειωσουμε απο τις στρατιωτικες μας υποχρεωσεις?

ω , ναι

ο Παρης ηταν τυχαιο γεγονος στην ζωη μου τον βρηκα , τον μαζεψα , τον προωθησα , δεν τον πηρε κανεις , επαθε τυφο , δεθηκαμε κατα την θεραπεια , τον κρατησα

ετσι και αλλιως κανεις δεν τον ηθελε

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ω , ναι

ο Παρης ηταν τυχαιο γεγονος στην ζωη μου τον βρηκα , τον μαζεψα , τον προωθησα , δεν τον πηρε κανεις , επαθε τυφο , δεθηκαμε κατα την θεραπεια , τον κρατησα

ετσι και αλλιως κανεις δεν τον ηθελε
Eλα ρε, δεν ήξερα ότι είχε τόσο επεισοδιακή ιστορία ο Πάρης..... !

:D

Mitsakos_1989

Member
23 Ιανουαρίου 2010
5
0
Σ ευχαριστω φιλε που μου υπενθυμιζεις τις υποχρεωσεις και την υπευθυνοτητα που θα πρεπει να εχω απεναντι στο σκυλο...αλλα ανακριση θα μου κανεις? Αν παω φανταρος το πολυ πολυ θα το θανατωσω να μην πεσει σε λαθος χερια καλου κακου και ολα κομπλε*demonio*. Υστερα σκευτομαι τη ζωη με το σκυλι να μην του δινω και ιδιετερο φαι να δω 1) ποσο θα αντεξει και 2)αν θα αντεξει:eye:. Υστερα ειναι μεγαλη γκομενοπαγιδα *agapoylas*οποτε ξες πως πανε αυτα...δεν ειναι και κανα οικοπεδο τα σκυλια.

Ελπιζω να μην το χαψατε:culo::^o...αλλα σοβαρα τωρα αναφορα θα σ δωσω για το πως προκειται να διαχειριστω τον κοπρο μου?
Για τη λυση της αποριας το χω ηδη συζητησει με τους δικους μου και θα εχω καλυψη...οσο κ αν ακουγεται περιεργο. Μετα οσο θα ειμαι φοιτητης ο κοπρος χρειαζεται 30-40 ευρω το μηνα απ οτι ειδα και μες το φορουμ...οποτε σιγα τα ωα.....Χρονο???Απλετο. Σπιτι ειμαι και αραζω ολη μερα! Κρητη ειναι εδω:)maria::cool::rolleyes:)...Οποτε αραξτε. Ρεθυμνο μετα ειναι μια γαματη πολη, μικρη και οσο να ναι οι βολτες ειναι πολυ ευκολες και ωραιες! Δεν θα μου ειναι κοπος η κουραση. Οπως θα βγαινω να παρω τα blue slim rizzla*bobmarley* θα κοβω και μια βολτα παραλιακα κανα χιλιομετρο και θα γυρναω πισω...Αλλη απορια??? :confused::eek:[-(

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
αλλα σοβαρα τωρα αναφορα θα σ δωσω για το πως προκειται να διαχειριστω τον κοπρο μου?
Ποιος σου έκανε ανάκριση αγαπητέ??:confused::confused:
Μια αυτονόητη ερώτηση σου εκανε ο Νίκος, για να σε βοηθήσει εσένα και κατα συνέπεια το μελλοντικό σου σκύλο....
Χαμήλωσε λίγο τους τόνους.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μεχρι στιγμης εχεις μιλησει μονο για το πως περνας στην πολη που σπουδαζεις!Ο σκυλος θα σε συντροφευει και μετα τα 4 χρονια των σπουδων!Θα ειναι μαζι σου 10-15 χρονια!

Ελπιζω και μακαρι να μπορεις να τα βολεψεις ολα και η καλυψη απο την οικογενεια ειναι οντως ενα avantage σε οτι αφορα την φροντιδα του σκυλου!

Mitsakos_1989

Member
23 Ιανουαρίου 2010
5
0
Και ξεχασα...οσον αφορα τη ζωη με σκυλο, δεν σκοπεβω να κανω αθλητισμο μαζι του, ουτε να τον τρεχω ολην ωρα. Ψαχνω για ενα σκυλι που θα ειναι για σπιτι, εννοειται πως θα εχει ενεργεια και θα ασχολουμαι συνεχως μαζι του (δεν παιζει τετοιο θεμα) και οτι θα τον βγαζω να τρεχει κτλ κτλ. Και γι αυτο κατεληξα και σε bulldogs...ειναι ωραιες ρατσες και σωματικα και ψυχικα...Παιχνιδιαρικα μικρα, ευγενικα και οταν μεγαλωνουν ειναι απο τα πιο βαρεμενα (με τη θετικη εννοια παντα). lol

Δεν ανεβασα τονους...ανακριση ειναι οταν ρωτας για τη ζωη του αλλου. Αγαπητε και σεβασμιοτατε...lol

Μετα ρε παιδες...που να ξερω τι παιζει μετα τη σχολη? Τι σημασια εχει? Να ελεγα πως ειναι κατι που απαιτει τα τρελα εξοδα να το σκευτω τοσο μακρινα. Δεν μπορω να ξερω τι γινεται μετα απο 5 χρονια...Εννοειται πως εχω σκοπο να ειμαι μαζι του οσο ζησει (η ποτε δεν ξερεις, ζησω) αλλα περα απο κει τι να σ πω...Θα τελειωσω σπουδες, θα παω λογικα σε καμια αθηνα, και θα αρχισω να δουλεβω σε καποια εταιρια πολυ πιθανον....μπορει να κατσω και κρητη αφου μ αρεσει. Μπορει να γυρισω πατριδα, αγρινιο, αν παιξει κανα κονε. Κετα αφου πιασω δουλεια, μπορει να βρω και καμια γυναικα, να κανω κουτσουβελα, να αγορασω ενα σπιτι παραθαλασσιο για τις διακοπες....και καπου εκει υπολογιζεται ο κοπρος να ψοφαει η/και (μακαρι) να εχουμε απογονους....Ικανοποιητικο????

Last edited:

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εγω σου ειπα γιατι σε ρωτησα οτι σε ρωτησα

απο εκει και περα δικος σου σκυλος δικο σου προβλημα αν επιλεξεις λαθος και προβλημα δικο σου και του σκυλου αν γινουν λαθος τα πραγματα

τα λεφτα δεν ειναι πολλα αν ολα πανε κατ ' ευχην αλλα να εχεις στο νου σου οτι τα εξοδα πολλαπλασιαζονται αν ο σκυλος αρρωστησει

οποτε ενας λογαριασμος στην τραπεζα με λεφτα ΜΟΝΟ για τον σκυλο ειναι καλη ιδεα , αν βαζεις το 10 - 20 % του μηνιατικου σου

τιποτα δεν ειναι αδυνατο

επιμενω ομως οτι το να περιμενεις να τελειωσεις με το στρατιωτικο ειναι το καλυτερο

εγω εχω προβληματα με τον σκυλο μου που τον προσεχε ημητερα μου που ηταν θετικη σε ολα και δεν εκανε τιποτα απο οτι της ειπα ;)

επιθετικοτητα σε αρσενικους

αμφισβητηση της ιεραρχιας

μια καποια ανυπακοη

ολα αυτα ειναι αρκετα να σου σπασουν τα νευρα αν σκεφτεις οτι συνδιαζονται με ολα αυτα στα οποια εμπλεκεις τον σκυλο σου

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά

Γαλλικά και Αγγλικά υπάρχουν στην Ελλάδα...τους εκτροφεις από που τους έχεις βρει? Καλό θα ήταν , αν τους βρήκες από internet...να κάνεις μεγάλη έρευνα και να μην πας στον πρωτο που θα βρεις, επειδη έχει ωραίο Site...και τα λεει ωραία!!! Υπαρχει ένα θέμα που λέει "Πως διαλέγουμε τον σωστό εκτροφεα"...διάβασε το. Μπορεις να ρωτήσεις ότι θέλεις στο forum...:)

Τα ημίαιαμα είναι δωρεαν...και κάνεις και μία καλή πραξη...όταν θα τα παρεις από Σωματειο. Τα καθαρόαιμα..'εχουν το εξής καλό...η κάθε ράτσα έχει τα δικά της γνωρίσματα σε θέματα χαρακτήρα και συμπεριφοράς...οπότε διαβάζοντας για τη ράτσα που σε ενδιαφέρει...μπορεις να ξέρεις πάνω κάτω τι σκύλο θα έχεις μελλοντικά...(πχ. αν θα είναι ενεργητικός, η τεμπέλης...αν θα είναι ανθρωποκεντρικός η σκύλος ολόκληρης της οικογένειας...αν θα είναι φύλακας η όχι...αν θα είναι έυκολος στην εκπαιδευση...κλπ,κλπ,κλπ). Βέβαια, για να έχει ο σκύλος σου τα σωστά χαρακτηριστικά της ράτσας του...θα πρέπει να τον έχεις αγοράσει από έναν καλό εκτροφέα ο οποίος φροντίζει τα κουτάβια που βγάζει να έχουν το σωστό "πακέτο"..της ράτσας και από μορφολογία και από συμπεριφορά. Για αυτο επιμένουμε τόσο πολύ στο θεμα του "σωστού" εκροφεα.
Το ημίαιμο από την άλλη, μπορει να μην έχει όλα τα παραπάνω...αλλά...έχουν το χάρισμα να είναι μοναδικά...και αν το εκπαιδεύσεις και είσαι και εσύ σωστός απέναντι στις ανάγκες του...δεν διαφέρει από ένα καθαρόαιμο.
Την ίδια αγάπη θα σου δώσει, την ίδια χαρά, την ίδια παρεα με οποιοδήποτε καθαρόαιμο. Είναι καθαρα θέμα προσωπικού γούστου του καθενός...:)

Υπάρχουν πολλές λύσεις και πράγματα που μπορεις να κάνεις ώστε να μην έχεις τις παραπάνω ανησυχίες. Όλοι μας εδω μέσα έχουμε μεγαλώσει σκυλιά, ενω δουλεύαμε και περισσότερες ώρες από 4,5..οπότε...μην έχεις καμία ανησυχία.
όταν με το καλο αποκτήσεις το κουταβι η σκύλο που θέλεις...εδω είμαστε εμεις!!!
Δεν θα είσαι μόνος σου σε αυτο!!!:):)

Τεταρτον, αφιερωσα προηγουμενως μερικες ωρες να διαβασω posts παλαιοτερα (εμαθα και οτι δεν πρεπει να αγοραζουμε απο pet shops:-|) και δεν βρηκα καποιο post που να αναφερει ιδιοτητες των σκυλων και της συμπεριφορας τους γενικοτερα ανα τις ηλικιες...παρα μονο κατι για την tv (lol καλο αυτο μ αρεσε:D) και για ενα τυπα που το σκυλι του επαιζε ολην ωρα...
Θα σου πρότεινα να βρεις στο internet τη ράτσα που έχεις επιλέξει...και να διαβάσεις τη περιγραφη για θέματα χαρακτηρα , μορφολογία και υγειας. Βέβαια οι συμπεριφορες των περισσότερων σκύλων δεν έχουν τεράστιες αποκλίσεις ως κουτάβια, (όλα πάνω κάτω τα ίδια κάνουν)...μετά είναι θέμα δικιάς σου σωστής αντιμετώπισης και εκπαίδευσης προς τον σκύλο. Εδω μέσα θα διαβάσεις πολλά και χρήσιμα..:)

Τελος παντων, κατα βαση θα ηθελα να ξερω αν υπαρχουν τιποτα "κολπα" ετσι ωστε να μαθεις σε ενα σκυλι να μη σου χεζει μες το σπιτι η αν απλα με την επιβραβευση και τη φωνη διευθετεις αναλογα την περιπτωση το ολο ζητημα...:confused:

Υπαρχουν και "κόλπα" και όλα...βρες το σκύλο και τα ξαναλεμε!!!:D

Pet shop για λουριά, τροφες, παιχνίδια, και οποιοδήποτε αξεσουάρ..
Γιατροι για θέματα υγείας!!! (ΚΑΙ ΜΟΝΟ)..:D

Άλλο η φροντίδα...άλλο τα χαρτιά..!! Φροντίδα ναι, όπως ένα παιδι, αλλά να ξέρεις πως όσο περισσότερο ασχοληθεις στην αρχη που θα είναι κουτάβι...τόσο πιό ισορροπημένο σκύλο θα αποκτήσεις στο μέλλον...και μετά η ενασχόληση σου μαζί του θα είναι πολύ ευχάριστη...

Α...και καλωσήρθες!!!!!!:D:D:D

Mitsakos_1989

Member
23 Ιανουαρίου 2010
5
0
Οκ sorry για την αντιδραση μου ειχες δικιο. Εχεις τα επιχειρηματα σου! Δεκτα και σ ευχαριστω! Σ ευχαριστω κ εσενα κατερινα για τις συμβουλες και καλως σας βρηκα!!! :)
Αν ειναι θα παω στο ηρακλειο στο φιλοζωικο ομιλο να δω και αν παιζει κατι να μ αρεσει και θα ψαξω για ημιαιμα...Αφου δεν ειναι καποιο προβλημα αυτο και αντιθετα ειναι κατι θετικο, γιατι οχι! Ωστοσο πιστευω πως ειμαι ενα ιδιαιτερα σχολαστικο ατομο, με ορεξη για φροντιδα αλλα με πειθαρχεια απεναντι σε υποχρεωσεις αλλα και παντα χαλαρος! Οποτε δεν νομιζω πως θα εχω προβλημα με ενα σκυλι...Στο κατω κατω τα λατρευω. Και αν και οχι ειδικος, πιστευω ,ωστοσο, πως τον χαρακτηρα σε ενα μεγαλο βαθμο τον διαμορφωνεις εσυ στο κουταβι...Μπορεις να το μαθεις να σκοτωνει το καθε τι που βρισκεται μπροστα του, μπορεις να το μαθεις να κατουραει το αφεντικο σου:D η απλα μπορεις να το μαθεις να ειναι φιλικο και πειθαρχημενο...Στο χερι σου ειναι, οπως και με ενα παιδι (σε παρατεταμενη εκδοχη ωστοσο το παιδι)!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog