Αγορα σκυλου... το μετα?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Η αφορμη για το παρακτω θεμα ...
Τις προαλλες ηρθε μια κυρια στο μαγαζι να με ρωτησει 5 πραγματα για τον νεο της σκυλο..
Αμερικαν σταφ .. ενα κουκλο δεν το συζηταμε..
Το αγορασε απο πασιγνωστο κτηνιατρο, σε τιμη τσουχτερη θα ελεγα.. πολυ καλο ζωο της υποσχεθηκαν, πολλα υποσχομενο...
δεν θελω να μεινω σε αυτο.. τα εχουμε ξαναπει.
Ηθελε να μου ζητησει καταρχην φιμωτρο να βαλει στον σκυλο για να καταφερει να κοψει το πισω του νυχι, γιατι ο σκυλος 5 μηνων πλεον, δαγκωνε σε οτιδηποτε τον ζοριζε..
Την ρωταω ευγενικα.. ειχατε αλλο σκυλο πριν?
οχι μου απανταει.. και γιατι διαλεξατε αυτη τη ρατσα?
Γιατι λογω περιοχης , ηθελε ενα σκυλο να την φυλαει εκτος απο το να της κανει παρεα..:rolleyes:
"Αλλα τα εχω βρει πολυ σκουρα, δεν με ακουει καθολου.. ειναι πολυ γλυκος δεν λεω.. ομως νομιζω θα τον χρειαστω τον εκπαιδευτη και δυστηχως δεν μου περισευουν καθολου"

Της εξηγω 5 μικρα πραγματα.. ο,τι νομιζα οτι μπορει να την βοηθησει, εν τελει της λεω...
καλυτερα να απευθυνθειτε σε ενα εκπαιδευτη σωστο και επαγγελματια να σας βοηθησει αμεσα. Της δινω το τηλεφωνο...

Συμτωματικα, μενει μια φιλη μου στον κατω οροφο της εν λογω κυριας.. και συναντιεται με τον εκπαιδευτη στην εισοδο της πολυ κατοικιας.. κουβεντα στην κουβεντα..
Ο σκυλακος, ζωη να χει... δεν εχει αφησει σαλονι, τραπεζαρια και πορτα κρεβατοκαμαρας.. οι ανθρωποι προσπαθουν να σωσουν οτι απεμεινε.. Σταματησαν την εκπαιδευση στην μεση, δλδ απο τα 10 μαθηματα που τους προτεινε εκαναν τα 4.. γιατι δεν ειχαν αλλα χρηματα.. και ο Θεος βοηθος..

και σκεφτομαι.. ειναι η μονη? οχι!
Παρα πολλα τετοια περιστατικα.. εχω ακουσει, δει και εχω διαβασει εδω μεσα... και εγω και σεις..
Το να αγοραστει σκυλος ταδε ρατσας.. αλλα μετα τι?
δεν εχουμε λεφτα να αγορασουμε μια αξιοπρεπη τροφη, δεν εχουμε λεφτα για εκπαιδευση που σε πολλες περιπτωσεις ειναι Απαραιτητη, δεν εχουμε λεφτα για καλλοπισμο (που παλι αρκετες φορες ειναι απαραιτητη).. και σε πολλες περιπτωσεις δεν εχουμε λεφτα ουτε για εμβολια ή αλλο προβλημα υγειας!!
Ξερω αλλη μια περιπτωση με μαλτεζ και προβλημα καρδιας .. ομως λεφτα για θεραπεια δεν εχει η κυρια.. και μου κοπαναει οτι τον αγορασε 700 ευρω!! ποιος λεει θα μου δωσει τα λεφτα μου πισω?? [ :eek: (οχι πες μου τι απαντας??!]
ομως το σκ@το μας παξιμαδι το καναμε για να κυκλοφορησουμε με το "καθαροαιμο" διοτι ηταν το ονειρο μας να εχουμε διπλα μας ενα τετοιο σκυλο..
Οποτε καταληγω παλι, στον σκυλο αξεσουαρ που συμπληρωνει στην ολοκληρωση του πλασματικου εαυτου μας...
Παμπολλα τετοια παραδειγματα... τα οποια αντι να αναδεικυνουν την φιλοζωια.. την χαντακωνουν πιο βαθια..

Πριν αγοραστει ενας οποιοσδηποτε σκυλος ας σκεφτουμε λογικα.. για τον εαυτο μας πιο πολυ αυτη την φορα!!
Τα λεφτα να τον αγορασω τα εχω.. τα λεφτα του μετα που θα τα βρω?? ΟΙ σκυλοι δεν ειναι προγραματα στον υπολογιστη..
Πιο απλα αγοραζεις διλιτρο, τα λεφτα για την βενζινη που καιει, εχεις? θα τα εχεις?
Μηπως.. λεω μηπως.. να μην αγορασω και να κρατησω τα λεφτα για το μετα?
Ή αν στην τελικη δεν μπορω την συντηρηση, καλυτερα ας μεινω χωρις σκυλο.. δεν πειραζει.. ή ακομα καλυτερα ας υιοθετησω ενα, και το χιλιαρικο /πεντακοσαρικο που θα ξοδευα ας το διαθεσω σε τροφη, εκπαιδευση, υγεια του ζωου μου.. Ειναι απλα τα πραγματα! Λιγη λογικη θελει!!

αυτα ..πολυ πολυ φιλικα!! :):rolleyes:

Last edited by a moderator:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητή kasi,

...ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

Θίγεις ένα πολύ σοβαρό (και πολύ επίκαιρο) θέμα και έχεις αφάνταστο δίκιο!!!
Και, να σου το πω και αλλιώς: Θίγεις την καρδιά του προβλήματος "αδέσποτο"!

Για να μην μπω στο μεγάλο πρόβλημα που ζει, τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας...

Τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι... και, τουλάχιστον, πολλοί από αυτούς, που δεν πρόβλεψαν, που δεν είχαν στοιχειώδη σχεδιασμό?
Εδώ σε θέλω...

Ανασύρω από τη μνήμη μου την παρολίγο εξαφάνιση της φυλής του Old English Mastiff, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου... βλέπεις, τρώγανε και πολύ, τα σκασμένα...

Αλλά, ξέρεις, στη χώρα μας (σε γενικές γραμμές) λείπει αυτό που τονίζεις: Η κοινή λογική!
Είμαστε (σε γενικές γραμμές) άνθρωποι που πρέπει προσπαθήσεις πολύ, για να μας αποδείξεις το αυτονόητο!

Σκόρπιες σκέψεις...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
καπου με το φιμωτρο και το να του κοψει το πισω ποδι γιατι δαγκωνει με εχασες....

Εν μερη συμφωνω μαζ σου. Ναι πρεπει περα απο τα λεφτα που πρεπει να εχεις για να αποκτησεις σκυλο πρεπει να εχεις υπολογισει στοn μηνιαιο προϋπολογισμο σου και τα εξοδα του. Για το μελλον ομως ειναι δυσκολο να μπορεις να ξερεις αν θα εχεις τα χρηματα να τον συντηρεις.

Και εμεις οταν αποκτησαμε τα σκυλια μας ειχαμε τα χρηματα να τα συντηρουμε και θεωρητικα θα ειχαμε τα χρηματα να τα συντηρουμε μεχρι το τελος της ζωης τους, καθως η ζωη μας ηταν σταθεροποιημενη πριν ερθουν τα κοριτσια σπιτι (για αυτο και ηρθαν αλλωστε). Τα δεδομενα ομως αλλαξαν τοσο αποτομα που αν και εξακολουθω και δινω την ιδια τροφη που τους εδινα και πλην ελαχιστων μειωσεων οτι τους προσφερα τους προσφερω, αν προκυψει κατι σοβαρο σιγουρα δεν εχω τα χρηματα και δεν ξερω και αν θα μπορεσω να τα βρω.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...θεωρητικα θα ειχαμε τα χρηματα να τα συντηρουμε μεχρι το τελος της ζωης τους, καθως η ζωη μας ηταν σταθεροποιημενη πριν ερθουν τα κοριτσια σπιτι (για αυτο και ηρθαν αλλωστε). Τα δεδομενα ομως αλλαξαν τοσο αποτομα που αν και εξακολουθω και δινω την ιδια τροφη που τους εδινα και πλην ελαχιστων μειωσεων οτι τους προσφερα τους προσφερω, αν προκυψει κατι σοβαρο σιγουρα δεν εχω τα χρηματα και δεν ξερω και αν θα μπορεσω να τα βρω.
Αυτά, δυστυχώς, είναι μέσα στο πρόγραμμα...
Και όλοι οι "σοβαροί" ιδιοκτήτες θα τα αντιμετωπίσουν, εύκολα ή δύσκολα... όπως θα έκαναν με τα παιδιά τους... όπως θα έκαναν και με τον ίδιο τους τον εαυτό...

Τουλάχιστον, εσείς κάνατε το σχεδιασμό σας... όπως κι εμείς... και τα πράγματα, σαφώς, δυσκόλεψαν... ok, ένα κομάτι ψωμί και λίγο τυράκι? Ας είναι έτσι... και τα φαρμακάκια - εμβόλιά τους, αντί για τα τσιγάρα μου? Ας είναι έτσι...:)

Αλλά, νομίζω πως η kasi δεν περιγράφει ακριβώς την δική σου και τη δική μου περίπτωση...;)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Για αυτο το "θα τα εχεις" απαντησα πιο πολυ

Κατα τα αλλα αν η αποκτηση σκυλου δεν ειναι αποφαση που παρθηκε μετα απο πολυ σκεψη και ζυγιζοντας ολες ή εστω τις περισσοτερες παραμετρους το αν θα αγορασεις απο εκτροφειο ή αν θα υιοθετησεις απο καταφυγιο ειναι το τελευταιο.
Γιατι πιστευω οτι το προβλημα δεν ειναι τα 500,1000,1500 της αρχικης αποκτησης.

Δυστυχως οι περισσοτεροι απο εμας απλωνουμε τα ποδια μας πιο εξω απο το παπλωμα μας. Και αυτο ειναι μια νοοτροπια που εχει γιγαντωθει την τελευταια δεκαετια με τα διαποκοδανεια, καρτες κτλ. Ειμαστε προφανως εξαιρετικα αισιοδοξος σαν λαος και πιστευουμε οσο και αν ανοιχτουμε θα τα βγαλουμε περα.

Ο σκυλος ειναι μονο ενα απο αυτα που αποκτουμε ελαφρα την καρδια και με σημαια το εχει ο θεος και ολα καλα θα πανε.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
καπου με το φιμωτρο και το να του κοψει το πισω ποδι γιατι δαγκωνει με εχασες....

ναι ναι!! Συγνωμη! το νυχι απο το πισω ποδι!! αλοιμονο.. οχι το ποδι ολο!! :D ας το διορθωσει αν θελει καποιος..

Μαρια μου, αλλο αυτο που λες.. αν οχι ολοι , τοτε σιγουρα ειμαστε παρα πολλοι σε αυτη την κατασταση..
Ομως και παλι.. εγω δεν εννοω αυτο.. δεν εννοω να βρεις να μαζεψεις καποιο ζωο.. εννοω την λογικη παω και αγοραζω (δεν εξεταζω το απο που) ετσι.. γιατι θελω πειρατη σκυλο.. ειναι τελειος!!

Την Κιρα που πολλοι ειδατε.. ποσο ηθελα να την κρατησω! ο χωρος με καλη θεληση βρισκεται... ομως μπορω? μπορω να ταιζω, εμβολιαζω και αν ημουν πρωταρα χρειαστει να εκπαιδευσω? δεν μπορω! ειμαι στα 3 σκυλιαα και μερικα ακομα 4ποδα..

Αυτος που θελει να αγορασει σκυλο απαιτητικης φυλης.. εκτος απο το Wannabe του σκεφτεται κατι παραπερα? μαλλον οχι!

και εδω ερχομαι και συμφωνω με τον αγαπητο Johnk .. ενας λαος που ζουσε απο διακοποδανεια με τι λογικη περιμενω να σκεφτει τα πιο πολυπλοκα? και λεω πολυπλοκα γιατι για μενα (αλλα ξερω και εσεις) δεν θεωρω τον σκυλο απλη υποθεση.. ισα ισα..

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι... και, τουλάχιστον, πολλοί από αυτούς, που δεν πρόβλεψαν, που δεν είχαν στοιχειώδη σχεδιασμό?
Εδώ σε θέλω...
αυτο που πολλοι φοβομαστε θα κανουν!!
ομως τοτε θα ειναι αργα.. δλδ απλα θα βρεθουν 5 τρελλοι και θα αναρτησουν "βρεθηκε - χαριζεται"
απο πιο πριν μας καιει το ζητημα.. πφφ!!

οπως ειπες... ...ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...το νυχι απο το πισω ποδι!! αλοιμονο.. οχι το ποδι ολο!! :D ας το διορθωσει αν θελει καποιος..

2) Αυτος που θελει να αγορασει σκυλο απαιτητικης φυλης.. εκτος απο το Wannabe του σκεφτεται κατι παραπερα? μαλλον οχι!

3) ...για μενα (αλλα ξερω και εσεις) δεν θεωρω τον σκυλο απλη υποθεση.. ισα ισα..
1) Done! Οπως βλέπετε, η εξυπηρέτηση είναι ταχύτατη...;)

2) Μεγάλη κουβέντα και λίγος ο χρόνος... άντε, το γλυτώσατε το "σεντόνι"!!!:D

3) Ναι, δεν θα έλεγα ότι είναι "είδος πρώτης ανάγκης"... εκτός αν τον έχεις ήδη... οπότε γίνεται μέλος της οικογένειας και μαζί στα εύκολα, μαζί στα δύσκολα...:)

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Δεν έχω αγοράσει ποτέ μου σκύλο και δεν ξέρω αν θα το έκανα ποτέ, και λόγω οικονομικών αλλά κυρίως λόγω ενοχών ( τόσα άμοιρα αδέσποτα είναι εκεί έξω).
Απο εκεί και πέρα το θέμα της εκπαίδευσης δεν έχει να κάνει με λεφτά αλλά με διάθεση.Έχω γίνει κουραστική να μιλάω και να προσπαθώ να βοηθήσω ανθρώπους με σκυλιά που δεν ξέρουν. Με γράφουνε κανονικά. Σαν να μην μιλάω.. και δεν λέω κάτι σπουδαίο απλές τεχνικές που θα κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ευχαριστω...
το περιμενουμε το σεντονι .. οπως παντα θα εχει περισσοτερο ενδιαφερον ( απο το δικο μου!)
στο (3) τουλαχιστον για μας ειναι αυτονοητο..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Έχω γίνει κουραστική να μιλάω και να προσπαθώ να βοηθήσω ανθρώπους με σκυλιά που δεν ξέρουν. Με γράφουνε κανονικά...
Μην ανησυχείς καθόλου...;)
Οπως πάνε τα πράγματα, θα αρχίσουν οι ανταλλαγές σε είδος, του τύπου: "Θα σε βοηθήσω να εκπαιδεύσεις το σκυλί σου και θα μου δίνεις μισό σακί τροφής το μήνα"...:cool::)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Έχω γίνει κουραστική να μιλάω και να προσπαθώ να βοηθήσω ανθρώπους με σκυλιά
που δεν ξέρουν. Με γράφουνε κανονικά
Δεν σε γραφουν.Απλα δεν ακουν αυτα που θελουν και επιλεγουν τον ευκολο δρομο της απαθειας και της απραξιας.το να εκπαιδευσεις ενα σκυλο σωστα, θελει προγραμμα ,θελει ξεσηκωμα,και χρονο .Τα χρηματα τα βαζω σε δευτερη μοιρα μιας και αν σου αρεσει κατι θα βρεις τον τροπο...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Τι τροφη ομως? Acaca ή friskies? :p
Μα καλά, δεν κατάλαβες αμέσως ότι για friskies μιλάω?:D:p

...γιατί και η "εκπαίδευση" που θα προσφέρει κάποιος από εμάς (σε ένα νέο ιδιοκτήτη), του επιπέδου friskies θα είναι!!!:rolleyes:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Απο εκεί και πέρα το θέμα της εκπαίδευσης δεν έχει να κάνει με λεφτά αλλά με διάθεση.Έχω γίνει κουραστική να μιλάω και να προσπαθώ να βοηθήσω ανθρώπους με σκυλιά που δεν ξέρουν. Με γράφουνε κανονικά. Σαν να μην μιλάω.. και δεν λέω κάτι σπουδαίο απλές τεχνικές που θα κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη.
Ναι γιατι σου λεει... σιγα . ποιος ειναι αυτος? και απο και ως που ξερει? δεν υπαρχει ουτε εμπιστοσυνη..
ειναι μεσα και ο εγωισμος.. που ξερει αυτος πιο καλα απο μενα.. ΕΓΩ ξερω! ενα αυτο..
και αν εχεις και "ημιαιμο" ... οσες φορες ημουν με την Ζαιρα.. ΚΑΝΕΙΣ δεν μου εδινε σημασια σε οτι ελεγα... μολις εσκαγε μυτη η/ ο ρατσατος ...ααα!! για πες μας εσυ...
δυο..

τρια...
και καλα στο μαγαζι, ερχονται να ρωτησουν.. πετσοπ.. αρα θα ξερει...
μπαινει μεσα...
-ξερετε ο σκυλος μου τραβαει πολυ.. θελω ενα πνιχτη.. αυτο μου ειπαν θα το λυσει..
- ναι, ποιος σας το ειπε? ξερετε να δουλεψετε τον πνιχτη? αν οχι θα τα κανετε χειροτερα τα πραγμτα...
- δλδ?
- δλδ ... μπλα .. μπλα.. μπλα...

και αντι να ακουει αυτο που ηρθε να ακουσει , εχει πιασει το μπαλακι με το "πιου πιου " και το παταει οση ωρα εγω εξηγω..
δλδ μιλαω στο μπαλακι !!
αντε βγαλε ακρη..
κανεις δεν εχει ή δεν θελει να διαθεσει χρονο να σκεφτει.. να ακουσει.. να μαθει..

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
.Τα χρηματα τα βαζω σε δευτερη μοιρα μιας και αν σου αρεσει κατι θα βρεις τον τροπο...
Οχι διαφωνω γιατι τα βλεπω καθε μερα.. μη κοιτας εδω μεσα μαζευτηκαμε 10-20 τρελοι που η ζωη μας ειναι οι σκυλοι..
Χρηματα να φτιαξουν το image ειτε το δικο τους ειτε κατ'επεκταση του σκυλου εχουν ή βρισκουν....
επι της ουσιας ομως αρνουνται να δωσουν..
να χαλασουν 20-30 ευρω σε βλακειες (οσο και να μη με συμφερει ας το πω) εχουν... να παρουν το σκυλο να πανε στο puppies park (παραδειγμα) να παρουν μια συμβουλη της προκοπης
το θεωρουν πεταμενα λεφτα..

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ο σκύλος gadget με τα gadgetάκια του....
Τα gadgets και η "ράτσα" φαίνονται βλέπεις....
Η σχέση με το σκύλο τι να δείξει....?

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Οχι διαφωνω γιατι τα βλεπω καθε μερα.. μη κοιτας εδω μεσα μαζευτηκαμε 10-20 τρελοι που η ζωη μας ειναι οι σκυλοι..
Χρηματα να φτιαξουν το image ειτε το δικο τους ειτε κατ'επεκταση του σκυλου εχουν ή βρισκουν....
επι της ουσιας ομως αρνουνται να δωσουν..
να χαλασουν 20-30 ευρω σε βλακειες (οσο και να μη με συμφερει ας το πω) εχουν... να παρουν το σκυλο να πανε στο puppies park (παραδειγμα) να παρουν μια συμβουλη της προκοπης
το θεωρουν πεταμενα λεφτα..
Ακριβως αυτο λεω, για πραγματα που θελουν να ξοδεψουν τα χρηματα οπως λες βρισκουν τροπο.Για εκπαιδευση που δεν την πολυθεωρουν αναγκαια ,δεν υπαρχουν τα λεφτα.
Θα μου πεις μια βασικη δεν εχει τριαντα ευρω.Ναι αλλα δεν κραταει ομως και μια εβδομαδα.
Εγω εκανα εργασια στον σκυλο μου και πληρωνα καθε εβδομαδα για να μπορω να ανταποκριθω στις υποχρεωσεις μου.
Τελος παντως ο καθενας βαζει τις προταιρεοτητες του οπως νομιζει.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι αυτο λεω και εγω..
προταιρεοτητα να ειναι το "τι κανω με τον σκυλο" αν΄αυτου η προταιρεοτητα ειναι "θελω σκυλο τωρα"

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ