Αγορα Αγίου Βερνάδου θα ήθελα την βοηθειά σας.

onou1988

New Member
14 Ιουλίου 2015
3
0
36
Καλησπέρα σας ,είμαι νέο μέλος σε αυτής την όμορφη παρέα και έχω βοηθηθεί πολύ για το golden retriever μου που ήδη έχω.
Θα ήθελα όμως την πολύτιμη για μένα βοήθειά σας.Θέλω να πάρω ένα θηλυκό Αγίου Βερνάδου .Βρήκα ένα εκτροφείο στην Σερβία που έχω διαβάσει καλά λόγια και από εδώ στο FORUM το οποίο λέγεται www.bernardinci-miki.com.
Εγώ όμως δεν μπορώ να πάω εκεί να δω από κοντά τα σκυλάκια και έτσι μίλησα με έναν εισαγωγέα σκύλων τον οποίο τον βρήκα από το διαδίκτυο,λέγεται Μπίσκας Ηλίας και η εταιρεία του Animal Planet και εδρεύει στις Σέρρες.Του είπα τι ακριβώς θέλω του έδωσα και το site του εκτροφείου από την Σερβία και μου είπε σε 2 μέρες θα μου έχει νέα,θα δει αν υπάρχουν σκυλάκια θα μου στείλει φωτογραφίες και βλέπουμε.
Θα ήθελα να μου πείτε αν προχωράω σωστά την εύρεση για ένα καλό σκυλάκι με pedigree εννοείτε? ή μήπως θα έπρεπε να κάνω κάποιες άλλες κινήσεις ή να κοιτάξω κάπου αλλού?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

onou1988

New Member
14 Ιουλίου 2015
3
0
36
Σε αυτό έχεις πολύ δίκιο σκεφτόμουν να το κάνω.θα στείλω και εγώ mail να δω τι θα μου απαντήσουν.
Απλά ο μεσάζοντας συνεργάζεται και με άλλα εκτροφεία και είπα να πάρω διαφορές γνώμες.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Πιστεύεις ότι ένας εκτροφέας θα δώσει σκύλο σε κάποιον άλλο, πέρα του ιδιοκτήτη;
Ιδιοκτήτη τον οποίο θα περάσει από κόσκινο, για να κρίνει αν είναι κατάλληλος να μεγαλώσει το κουτάβι του.

onou1988

New Member
14 Ιουλίου 2015
3
0
36
Κατάλαβα αυτό δεν το ήξερα ότι ο εκτροφέας σε περνάει από κόσκινο για να σου δώσει το κουταβάκι του.Οπότε μάλλον θα ξεκινήσω μόνος μου να ψάχνω. Προτείνετε κάτι άλλο που θα ήταν καλό να κάνω?

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Παρε τηλεφωνο στον ΚΟΕ αρχικα,μηπως υπαρχει καποιος εκτροφεας στην Ελλαδα.Απο οτι εχω καταλαβει ως τωρα,οι περισσοτεροι εκτροφεις προτιμουν να "διαφημιζονται" στο facebook παρα σε καποιο site που διατηρουν.Αυτο ισχυει τουλαχιστον για καποιες φυλες.Πηγαινε αν μπορεις σε καποια εκθεση του ΚΟΕ που θα γινει στο αμεσο μελλον(δεν ξερω ακριβως ποτε ειναι η επομενη),ακομα και αν δεν εχει σκυλια της φυλης που θελεις,ισως μπορεσεις να βρεις καποια ακρη και καποια ονοματα εκτροφεων.Αποψη μου ειναι να μην ασχοληθεις καθολου με μεσαζοντες,ακομα και αν αργησει η αγορα του σκυλου θα εισαι σιγουρος/η οτι εσυ τουλαχιστον εχεις κανει την επιλογη.

Unkas83

Member
31 Μαϊου 2015
16
5
Πιστεύεις ότι ένας εκτροφέας θα δώσει σκύλο σε κάποιον άλλο, πέρα του ιδιοκτήτη;
Ιδιοκτήτη τον οποίο θα περάσει από κόσκινο, για να κρίνει αν είναι κατάλληλος να μεγαλώσει το κουτάβι του.
μια χαρα τα δινουν οι εκτροφεις τα σκυλια τους σε αλλα ατομα εκτος του ιδιοκτητη για το ταξιδι και χωρις να τον εχουν γνωρισει . χωρις αυτο να σημαινει οτι ο εκτροφεας δεν ειναι καλος η οτι ο σκυλος ειναι β διαλογης. βεβαιως τωρα σε κουταβομεσαζωντα αμα δωσει σκυλο εκτροφεας σημαινει οτι δεν ειναι "εκτροφεας"

• Like
Reactions: ghelly

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Τις περισσοτερες φορες ειναι κουταβεμποροι,κυριως οταν σου λενε οτι μπορουνε να φερουν οτι φυλη θελεις.Αρχικα ο συγκεκριμενος που αναφερθηκε στο πρωτο ποστ,διαφημιζει την επιχειρηση του ως "Importing company dogs".Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως ο συγκεκριμενος κυριος ειχε μια εκπομπη για σκυλους σε τοπικο καναλι που εμμεσως προωθουσε και το πετ σοπ το οποιο διαθετει νομιζω,αλλα παραλληλα σε καποια βιντεο που εδειχνε κατεκρινε τα puppy mills.Μπορει να ειναι διχασμενη προσωπικοτητα,δεν ξερω :confused:

Last edited:

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
μια χαρα τα δινουν οι εκτροφεις τα σκυλια τους σε αλλα ατομα εκτος του ιδιοκτητη για το ταξιδι και χωρις να τον εχουν γνωρισει . χωρις αυτο να σημαινει οτι ο εκτροφεας δεν ειναι καλος η οτι ο σκυλος ειναι β διαλογης. βεβαιως τωρα σε κουταβομεσαζωντα αμα δωσει σκυλο εκτροφεας σημαινει οτι δεν ειναι "εκτροφεας"
Νομίζω παίζουμε με τις λέξεις τώρα και χάνεται η ουσία.

Χωρίς να έχουν γνωρίσει τον ιδιοκτήτη, δεν δίνει κανένας εκτροφέας σκύλο πουθενά.

Unkas83

Member
31 Μαϊου 2015
16
5
Νομίζω παίζουμε με τις λέξεις τώρα και χάνεται η ουσία.

Χωρίς να έχουν γνωρίσει τον ιδιοκτήτη, δεν δίνει κανένας εκτροφέας σκύλο πουθενά.
δεν το εχουν προαπαιτουμενο ολοι οι εκτροφεις

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μπορεί ανετα η επικοινωνια με τον ιδιοκτητη να μην είναι δια ζώσης αλλά μέσω νετ κλπ και να δώσει σκύλο σε άτομο που θα το μεταφέρει από το εκτροφείο στον ιδιοκτητη. Δεν είναι σπάνιο αυτό.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παραιτούμαι
Μην παραιτείσαι! Σωστά τα λέει ο @Unkas83 !

Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω τώρα όμως. Θα κάνω μια προσπάθεια!
Αυτό που λέει ο @Unkas83 δεν είναι θέμα "μεσάζοντα"!

Εγώ ας πούμε θέλω έναν σκύλο από Γερμανία! Τυγχάνει να γνωρίζω κάποιον άνθρωπο, να είναι άνθρωπος του χώρου και να έχει να πάει με τα σκυλιά του πχ. σε μία έκθεση μορφολογίας ή εξέταση εργασίας στην Γερμανία. Ο άνθρωπος αυτός γνωρίζει και αυτός τον εκτροφέα. Επικοινωνώ εγώ με τον εκτροφέα για να περάσει ο άνθρωπος αυτός να παραλάβει το κουτάβι αντί για μένα. Υπάρχει αυτού του είδους η εμπιστοσύνη αν γνωρίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους!

Εν πάσει περιπτώσει, εδώ η περίπτωση του φίλου μας δεν είναι ίδια με αυτήν που περιγράφουμε εμείς!
Η συμβουλή μου είναι επικοινωνία κατευθείαν με το εκτροφείο!

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Είπα και παραπάνω ότι παίζουμε με τις λέξεις και χάνουμε την ουσία.

Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει ο ίδιος ο εκτροφέας, να μιλήσει (μέσω φατσοβιβλίου, Skype, email, τηλεφώνου), με τον ενδιαφερόμενο. Να τον γνωρίσει βρε αδερφέ.

Συμφωνούμε όλοι, ο φίλος μας να μιλήσει με τον εκτροφέα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα