Αγορά LABRADOR

StefChios

New Member
28 Αυγούστου 2009
4
0
Καλημέρα σας ,
έχω αποφασίσει ν΄ αγοράσω ένα labrador και άπ΄ ότι έχω καταλάβει από τις συζητήσεις σας και όχι μόνο δεν είναι και ότι καλύτερο να το πάρω από PET SHOP.
Θα ήθελα λοιπόν εάν κάποιος ξέρει να μου προτείνει ένα καλό εκτροφείο για να έρθω σε επικοινωνία μαζί τους. Μένω Χίο και δεν υπάρχει κάποιο εκτροφείο για Labrador.
Και κάτι ακόμα αρσενικό ή θηλυκό; Κάνοντας στείρωση στο θηλυκό υπάρχει κάτι αρνητικό για την υγεία του ζώου;

Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων και συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλεία που κάνετε.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν χρειάζεται να πάρεις από τη Χίο. Κάνε υπομονή και όταν μπορέσεις κάνε ένα ταξιδάκι για να πάρεις το κουτάβι σου. Εκτροφεία λαμπραντόρ έχουμε στην Ελλάδα. Επικοινώνησε με τον ΚΟΕ :)

StefChios

New Member
28 Αυγούστου 2009
4
0
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Νομίζω οτι βρήκα κάπως την άκρη με το εκτροφείο και μάλον θα το αγοράσω.
Έχω βέβαια χάσει λίγο την μπάλα με την επιλογή :ΑΡΣΕΝΙΚΟ ή ΘΗΛΥΚΟ.
Εγώ προτιμώ θηλυκό αλλα με την στείρωση τι γινετε τελικά;
Εχώ μέρες ακόμα να το ψάξω για να μην κάνω κανένα κακό στο ζώο ( με την στείρωση) όχι τίποτα αλλο.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Κ τα δυο μου τα θηλυκά-λίζα & λίλλυ (κ τώρα το τρίτο το πήρα στειρωμένο από το καταφύγιο, τη Λίλλυ) τα στείρωσα.
Για τους λόγους:
ήταν μεγαλόσωμα σκυλιά κ κάθε φορά που αδιαθετούσαν στο διαμέρισμα γινόταν λίγο 'χαμός' (αν υπάρχει κήπος, σαφώς είναι πιο εύκολα τα πράγματα).
Δεύτερον, από τη στιγμή που εκτροφέας δεν είναι κ δεν θα γίνω, ποιός ο λόγος να υπάρξει έστω κ μία μικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι όταν είναι αδιάθετες έξω στη βόλτα (κάθε φορά που αδιαθετούσε τότε η λίζα, περίμεναν 5,6 αδέσποτα από κάτω, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τη βγάζω μόνη μου βόλτα! Κ η Λίζα ήθελε να ζευγαρώσει κ θα καθόταν αν της την 'έπεφτε' άλλο αρσενικό -που έτσι κ έγινε τελικά...:().
Μία μέρα (πριν 8 χρόνια) έβγαζα τη λίζα βόλτα κ ένας μελλοντικός μνηστήρας μάς περίμενε πάλι από κάτω. Δεν έδωσα σημασία, προχώρησα κ καθώς ήμασταν στο μικρό παρκάκι, να 'σου άλλοι δύο 4ποδοι κύριοι.
Βρε να τους διώχνω, τίποτα αυτοί... Να μην τα πολυλογώ η Λίζα ήθελε να πάει, εγώ τράβαγα να φύγουμε κ αυτά από πίσω μας, τρέξιμο λέμε, όχι αστεία.
Λίγα μέτρα κάτω από το σπίτι μας έγινε το 'μοιραίο', δεν μπόρεσα να το αποτρέψω κ έτσι η Λίζα εγκαστρώθην.
Συζήτησα τότε για στείρωση κ έκτρωση ταυτόγχρονα, γιατί κ να έβρισκα σπίτι στα μικρά, ποιός μου εγγυούταν ότι δεν θα έμεναν στον δρόμο κ επίσης δεν θα ζευγάρωναν από εδώ κ από εκεί;
Δυστυχώς η εγγυμοσύνη ήταν προχωρημένη κ δεν επέτρεψε η κτηνίατρος κάτι τέτοιο (ο έξυπνος ο πατέρας μου, που μου έλεγε ότι: "σιγά μην πιάσει μικρά με την πρώτη φορά. Τόσο καρπερή να μας βγήκε;". Κ εγώ τότε δεν ήξερα κ πολλά για σκύλους)...
Τεσπα, η Λίζα γέννησε σπίτι μας τον Ιανουάριο του 2001 οκτώ (8) υγιέστατα κουτάβια, τα οποία κρατήσαμε για 4,5 μήνες κ μετά προσπαθούσαμε να τα δώσουμε σιγά-σιγά σε γνωστούς κυρίως, που θα ξέραμε πώς ζουν τα σκυλάκια.
Τελικά όλα βρήκαν σπίτια κ μέχρι κ σήμερα τα 5 από αυτά ξέρω τί κάνουν (είναι όλα στειρωμένα). Τον Ιανουάριο γίνονται 9 ετών...
Η Λίζα έκτοτε στειρώθηκε, έζησε μέχρι τα 13α της κ μας άφησε, λόγω ηλικίας, πέρυσι τον Νοέμβριο.
Δεν θα ξεχάσω ότι αφού δώσαμε τα σκυλιά, έπαιρνε 8 κάλτσες μας, για 15 μέρες περίπου το έκανε αυτό, κ τις τοποθετούσε στο σημείο που 'χε γεννήσει...

Τη Λίλλυ που πήραμε τον Ιούνιο από το καταφύγιο την παραλάβαμε επίσης στειρωμένη.

alxdamos

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2009
66
0
Athens
μετά από το προηγούμενο έχω αγχωθεί σαν πατέρας χαχαχαχαχα

ξεκινώ ερωτήσεις που δεν ξέρω απο θηλυκά.

α) όταν αδιαθετούν, πόσες μέρες αδιαθετούν? και τα κάνουν τελείως χάλια? έχω αυλή αλλά το σκυλί είναι μέσα στο σπιτι... αυτή την περίοδο πάνε έξω από ένστικτο?

β) πότε αδιαθετούν πρώτη φορα? εννοώ ηλικία

γ) τα σκυλιά πιάνουν όταν αδιαθετήσουν δηλαδή?? δεν είναι σαν τον ανθρώπινο κύκλο??

δ) και τι? αυτές τις μέρες θα έχω από έξω τσογλάνια με μηχανάκια να κάνουν καμάκι στο κορίτσι μου? γκρρρρρρρρρρ

ο αρχικός μου σχεδιασμός ήταν αυτήν την περίοδο να την πηγαίνω σε "ξενώνα" για να μην έχω ατυχήματα (αλήθεια η μάντρα μου είναι κοντά στο 1,5 μέτρο... πηδάνε τα σκυλιά τόσο πολύ??) αλλά από ότι κατάλαβα οι ξενώνες δεν πρέπει να δέχονται θηλυκά στη φάση της περιόδου οπότε μάλλον θα την κλείνω στο μπαλκονάκι και να ξεχάσει τα γκομενιλίκια και τους έρωτες... σεξ μετά το γάμο.. ξεκάθαρα πράγματα..χαχαχαχαχα

Υ.Γ. που να κάνω και κόρη... ωχ την έβαψα...χαχαχααχα

StefChios

New Member
28 Αυγούστου 2009
4
0
Στείρωση

Δεν λέω ότι δεν θέλω να κάνω στέιρωση.
Απλά ρωτάω για να μάθω εάν ξέρετε να δημιουργέι κάποιο πρόβλημα στο ζώο γενικα η στείρωση.
Εγώ επειδή δεν ξέρω νομίζω οτι είναι κάτι άσχημο για το ζώο και δεν θέλω να το στειρώσω αλλά δεν μπορώ να τραβάω και όλα όσα αναφέρει η natassa.....
Επιπλέον δεν θέλω να είμαι ένας απο αυτούς που δημιουργούν αδέσποτα.......Είναι το τελευταίο που θέλω.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω το θεωρω κατι ασχημο για το ζωο, αλλα προφανως ειμαι η μειοψηφια :)
οι περισσοτεροι ειναι υπερ της στειρωσης απο οσο εχω καταλαβει, απλα εμενα οι λογοι αυτοι, (καθαριοτητες, διορθωση συμπεριφορων, αποφυγη ενδεχομενου καρκινου, εγκυμοσυνης)δεν με πειθουν για να αφαιρεσω τα οργανα του ζωου και να του "καταστρεψω" οτι μπορει να "βγαλει" ο χαρακτηρας του..
θελω να τα εχω "ακεραια" διπλα μου .
θεωρω πολυ σπανιο το να συμβει εγκυμοσυνη εαν εισαι προσεκτικος και υπευθυνος,
εαν συμβει ομως, στην σπανια περιπτωση, μπορεις να κανεις την στειρωση αμεσως μετα το ατυχημα (εστω και με υποψια εγκυμοσυνης , εφοσον εχεις στο μυαλο σου την στειρωση) ,
μην περιμενεις να "επιβεβαιωθει" η εγκυμοσυνη.
το δικο μου θηλυκο, το οποιο ειναι μεγαλυτερο απο της νατασσας,
δεν μου εκανε κανενα χαμο απο αιμα στο σπιτι, απλα λιγες μερες, -3-4,εβλεπα κανα δυο μεγαλες σταγονες(εαν δεν τις ειχε ηδη καθαρισει μονη της).
γιατι σκεφτεσαι περισσοτερο το θηλυκο και οχι το αρσενικο?
ειδικα σε αυτη τη φυλη, και τα αρσενικα και τα θηλυκα, ειναι "πραα" σκυλια.
υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος?

Last edited:

StefChios

New Member
28 Αυγούστου 2009
4
0
Έχεις δίκιο, τα σκέφτομαι κι αυτά που λες γι αυτό και ρωτάω. γιατί δεν θέλω να κάνω στείρωση. το λυπάμαι το ζώο.

Θηλυκό προτιμώ γιατί τα θεωρώ πιο ήσυχα από τ αρσενικά και δεν κάνουν και την ανάγκη τους όπου μυρίσουν όπως τα αρσενικά που όλη την ώρα σηκώνουν το πόδι τους και........

εγω το θεωρω κατι ασχημο για το ζωο, αλλα προφανως ειμαι η μειοψηφια :)
οι περισσοτεροι ειναι υπερ της στειρωσης απο οσο εχω καταλαβει, απλα εμενα οι λογοι αυτοι, (καθαριοτητες, διορθωση συμπεριφορων, αποφυγη ενδεχομενου καρκινου)δεν με πειθουν για να αφαιρεσω τα οργανα του ζωου και να του "καταστρεψω" οτι μπορει να "βγαλει" ο χαρακτηρας του..
θελω να τα εχω "ακεραια" διπλα μου .
θεωρω πολυ σπανιο το να συμβει εγκυμοσυνη εαν εισαι προσεκτικος και υπευθυνος,
εαν συμβει ομως, στην σπανια περιπτωση, μπορεις να κανεις την στειρωση αμεσως μετα το ατυχημα (εστω και με υποψια εγκυμοσυνης , εφοσον εχεις στο μυαλο σου την στειρωση) ,
μην περιμενεις να "επιβεβαιωθει" η εγκυμοσυνη.
το δικο μου θηλυκο, το οποιο ειναι μεγαλυτερο απο της νατασσας,
δεν μου εκανε κανενα χαμο απο αιμα στο σπιτι, απλα λιγες μερες, -3-4,εβλεπα κανα δυο μεγαλες σταγονες(εαν δεν τις ειχε ηδη καθαρισει μονη της).
γιατι σκεφτεσαι περισσοτερο το θηλυκο και οχι το αρσενικο?
ειδικα σε αυτη τη φυλη, και τα αρσενικα και τα θηλυκα, ειναι "πραα" σκυλια.
υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μα στην βολτα θα το σηκωνει το ποδι ..τι σε πειραζει?
υπαρχουν παντως θεματα απο γνωστες της φυλης στο φορουμ, για να διαβασεις:)
και ολες τις αποριες σου και τις σκεψεις σου, μπορεις να τις συζητησεις και με τον εκτροφεα..θα σε βοηθησει να αποφασισεις και να εισαι σιγουρος γι αυτο που αποφασισες:)
απο ποιο εκτροφειο θα το παρεις, εαν επιτρεπεται ?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ έχω αρσενικό λαμπραντόρ και δεν σκέφτομαι να τον στειρώσω. Αν είχα θηλυκό όμως, ναι, θα το στείρωνα, γιατί απλά δεν θα το ήθελα να "τύχει". Το μόνο που θα φοβόμουνα θα ήταν το ρίσκο της (κάθε) χειρουργικής επέμβασης, αλλά γι'αυτό και επέλεξα αρσενικό.

treasure

Member
18 Μαρτίου 2007
7
0
Αθήνα
Εγώ έχω αρσενικό λαμπραντόρ και δεν σκέφτομαι να τον στειρώσω. Αν είχα θηλυκό όμως, ναι, θα το στείρωνα, γιατί απλά δεν θα το ήθελα να "τύχει". Το μόνο που θα φοβόμουνα θα ήταν το ρίσκο της (κάθε) χειρουργικής επέμβασης, αλλά γι'αυτό και επέλεξα αρσενικό.
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και φίλες!

Σκεφτόμαστε κι εμείς να πάρουμε λάμπραντορ! Και η δικιά μας απορία είναι αν θα πρέπει να πάρουμε θηλυκό ή αρσενικό.

Έχουμε δυο μικρά κορίτσια και οι περισσότεροι εκτροφείς που έχουμε ρωτήσει μας συμβουλεύουν να πάρουμε θηλυκό και να το στειρώσουμε αν κρίνουμε απαραίτητο (δεδομένου ότι μένουμε σε μονοκατοικία με πολλά-πολλά αδέσποτα απ'έξω και με μάντρα ύψους δυο μέτρων, όχι παραπάνω)!

Σε ερώτησή μου σε αυτούς που προτείνουν το θηλυκό και όχι το αρσενικό, η απάντησή τους είναι πως τα σκυλιά επειδή είναι αγελαία ζώα και έχουν ανάγκη να τοποθετηθούν σε ένα σημείο της πυραμίδας ιεραρχίας, θα προσπαθούν να 'πάρουν τον αέρα' από τα πιο αδύναμα μέλη της οικογένειας, δηλαδή τα παιδιά, ενοχλώντας τα (η λέξη 'ενοχλώντας τα' σε πολλά ομοιοματικά). Έτσι τα αρσενικά σκυλιά, δεδομένης της φύσης τους θα είναι πιο δραστήρια, ίσως πιο επιθετικά, εν γένει πιο δύσκολα να μανουβραριστούν!..ουφ! Αυτά μου είπαν!

Βέβαια, έρχεται κάποιος εκτροφέας και μου λέει πως η στείρωση, την οποία οι περισσότεροι σχετικοί προτείνουν ανεπιφύλακτα (και με προτεινόμενα πλεονεκτήματα όπως αποφύγη, καρκίνου, κ.λ.π.), αποτελεί κακό για το ζώο διότι μετά από λίγο παχαίνει αρκετά, χάνει την ζωντάνια του, και δεν ζει εν τέλει αρκετά χρόνια!

Αυτά έχετε ακούσει κι εσείς?

ΥΓ. Όπως δεν θα ήθελα να με λοβοτομίσουν για να είμαι πιο εύκολα ελεγχόμενος, έτσι δεν θα ήθελα κι εγώ να κάνω κάτι στο ζώο (στείρωση) που να του αλλοιώσει τον χαρακτήρα του! Τώρα αν τα οφέλη της στείρωσης είναι ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΟ σημαντικότερα απ'ότι τα μη οφέλη, το συζητάμε!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
καθε σκυλι θα προσπαθησει να σου παρει τον αερα εαν το αφησεις. Δεν γινονται μονο τα αρσενικα αρχηγοι της αγελης αλλα και τα θηλυκα.
Αυτο σημαινει πως ολα τα μελη της οικογενειας συμμετεχουν στην εκπαιδευση του σκυλου.
Τα θηλυκα ειναι εκ φυσεως πιο ηρεμα, αλλα το προβλημα της ανεπιθυμητης γεννας για μενα ειναι πιο μεγαλο απο τις αταξιες ενος αρσενικου.
Βεβαια η αποφαση ειναι δικη σας :)

treasure

Member
18 Μαρτίου 2007
7
0
Αθήνα
καθε σκυλι θα προσπαθησει να σου παρει τον αερα εαν το αφησεις. Δεν γινονται μονο τα αρσενικα αρχηγοι της αγελης αλλα και τα θηλυκα.
Αυτο σημαινει πως ολα τα μελη της οικογενειας συμμετεχουν στην εκπαιδευση του σκυλου.
Τα θηλυκα ειναι εκ φυσεως πιο ηρεμα, αλλα το προβλημα της ανεπιθυμητης γεννας για μενα ειναι πιο μεγαλο απο τις αταξιες ενος αρσενικου.
Βεβαια η αποφαση ειναι δικη σας :)
Αν επιτρέπεις, από που πήρατε το δικό σας lab? Αν δεν πρέπει να το γράψεις δημοσίως μπορείς να μου στείλεις μήνυμα!

Σ'ευχαριστώ.