Αγορά αρσενικού Boxer

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
Αποφάσισα τελικά να προβώ στην αγορά αρσενικού σκυλου. Έτσι, χθες το απόγευμα καλωσόρισα σπίτι μου έναν σκύλαρο 3 μηνών και προσπαθούμε ο ένας να συνηθίσει τον άλλον :)

Μ'αυτό το post θα ήθελα να ζητήσω από άτομα που γνωρίζουν την φυλή (κυρίως), τι θα πρέπει να προσέξω στην ανατροφή του Apollo, καθώς γνωρίζω λίγα πράγματα(π.χ. έστρωσα χαλιά για να μην γλιστράει).
Γενικά,όποιος μπορέι ας με συμβουλεύσει,ας μου πει τι να προσέχω κτλ κτλ , και τον ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
Να ζήσετε καλά,
γρήγορε πιανίστα
αφού προχθές γίνοταν συζήτηση για το σκύλο που θες να πάρεις και χθές τον πήρες

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Από που τον πήρες τον μικρό? Κάνε μια αναζήτηση στο forum για τα κουτάβια...Τα βασικά δεν αλλάζουν ανάλογα με τη ράτσα....Καλά έκανες και έβαλες χαλιά...

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
απο εκτροφέα στη θεσσαλονίκη τον πήρα. Απλά αναρωτιόμουνα μήπως σαν φυλή τα boxer έχουν κάτι ιδιαίτερο που δεν γνωρίζω

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
αυτό με τα χαλιά μ είπε,και να μην τον βγάλω βόλτα για μια εβδομάδα γιατί μόλις έκανε εμβόλιο (Vanguard) .
ααα,και να μην τον σηκώνω από τις μασχάλες,αλλά από την κοιλιά.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Δεν συζητήσατε για χαρακτηριστικά, ιδιαιτερότητες, εκπαίδευση, διατροφή κτλ? Εγώ όταν είχα πάει σε εκτροφέα, όχι για να αγοράσω, αλλά για να γνωρίσω από κοντά τη ράτσα που μ ενδιέφερε, είχαμε μιλήσει κάνα δίωρο με τον εκτροφέα....Εντύπωση μου κάνει...

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Μιλήσαμε αρκετά ακόμα κ τη στιγμή που παράλληλα πασπάτευα το κουτάβι πρέσα:D. Μου είπε κάποια πράγματα για τη διατροφή, για τις εκθέσεις για τα σκυλιά του κτλ. Όπως έχω αναφέρει στο αρχικό ποστ μου, ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν στον εκτροφέα είναι η μεγάλη αγάπη για τα σκυλιά του. Γενικά δεν μπορώ να φανταστώ εύκολα εκτροφέα να μην αγαπάει τα σκυλιά του.
Όπως κ να χει εγώ αν έπαιρνα σκύλο θα τον τάραζα στις ερωτήσεις τον εκτροφέα. Δεν βρίσκω για ποιο λόγο θα έπρεπε να κρύψω τις απορίες μου

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
Μια χαρά τα αγαπάει τα σκυλιά του και αυτος :) Μου είπε αυτά που σας είπα καθώς και άλλα (που ήξερα από πριν).
Απλά έκρινα καλο να ρωτήσω εδώ,γιατι υπάρχουν πολλά άτομα με εμπειρία και μπορεί να μάθω κάτι που είτε ξέχασε να μ πει ο εκτροφέας,είτε δεν το ξερε...

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
για να μην πάθει κανα θέμα με τα χεράκια του,αν κατάλαβα καλά.
Ναι, έχει μια λογική...Thanks...
Ίσως για να μη γίνει ζημιά στους αγκώνες....
Αν και δεν το είχα ξανακούσει σαν συμβουλή...

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
Νααα σας ρωτησω.... Προσπαθώ να του μάθω την εντολή ΜΗ (να σταματάει ό,τι κάνει). Το θέμα είναι οτι το διαμέρισμα είναι σαν ένα τεράστιο παιχνίδι για αυτόν: κουρτίνες,χαλάκια,καλώδια, παπούτσια κτλ κτλ. Ετσι, ορισμένες φορές που ζωηρεύει απότομα, είμαι συνέχεια ΜΗ και Μη και Μη....Έχετε κάτι να μου προτείνετε;; Καλά κάνω ή όχι;;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κλούβα....αν έρχεται από εκτροφείο θα πρέπει να έχει ήδη συνηθίσει. Για τα κουτάβια ΄΄ολοι οι χώροι του σπιτιού είναι μια τεράστια παιδική χαρά...Αυτό που πρεπει να κάνεις , είναι να κάνεις το σαλόνι σου ασφαλές για τον σκύλο...Όπως ακριβώς θα έκανες αν είχες μωρό παιδί που μπουσούλαγε. Μάζεψε τα καλώδια...μην αφήνεις αντικείμενα που μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για εκείνον...χαρτιά, παπούτσια....κλπ,κλπ. Όταν ήρθε ο Μπου , 2 μηνών σπίτι μου το σαλόνι μου έγινε "κρανίου τόπος". Σχεδόν μόνο τα έπιπλα είχα αφήσει...Όλα τα υπόλοιπα (τηλεκοντρόλ....κινητά, τσιγάρα..αναπτήρες...μπλα, μπλα, μπλα,) μπήκαν σε συρτάρια η κάπου ψηλά). Είναι και αυτό μέσα στις χαρές του να έχεις κουτάβι.
Σαφώς χρειάζεται και το ΜΗ...για να μάθει σιγά σιγά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει...Ο δικός σε κάποια φάση νόμιζε ότι το όνομά του ήταν ΜΗ...(ποοοολύ άτακτο κουτάβι).
Και μην τον αφήσεις ούτε για 1 λεπτό μόνο του..το πόσο γρήγορα είναι όταν θέλουν να κάνουν τη ζημιά..δεν μπορείς να φανταστείς...Ελπίζω να έχεις πάρει κλούβα...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Α, και κάτι άλλο...Μετά το ΜΗ...και αν τυχόν σταματήσει αυτό που κάνει χρειάζεται και επιβράβευση!!!Αλλιώς η εντολή πάει χαμένη...

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Να το χαίρεσαι το μωράκι σου!!! Να ζήσετε μαζί ευτυχισμένοι για πολλά πολλά χρόνια!!

Αλλά βρε παιδί... βάλε και καμιά φωτογραφία... λιώνω για κούταβους!!

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
3η μέρα τον έχω σήμερα σπίτι. Όπως είπες έχω μαζέψει ό,τι μπορώ αλλά ορισμένα δεν μαζεύονται...πχ κουρτίνες, καλώδια τηλεοράσεως/PC κτλ. Τον έχω συνέχεια στο νου μου(εξάλλου αυτές τις 3 μέρες δεν έχω βγει καθόλου από το σπίτι). Όσον αφορά αυτό που λες για την κλούβα,σήμερα θα πάω να ψάξω να δω τι θα κάνω. ο εκτροφέας μου πρότεινε να πάρω μεγάλο κλουβί μεταφοράς (αυτα τα πλαστικά) έτσι ώστε να το χει σαν σπιτάκι και να μπορώ να τον μεταφέρω με κτελ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το πλαστικό box μεταφοράς είναι ιδανικό για μετακινήσεις και για να κοιμάται ο σκύλος το βράδυ ώστε να μάθει το θέμα της τουαλέτας. Όταν όμως πρέπει να λέιψεις από το σπίτι για 6,7 ώρες και πρέπει ο σκύλος να μείνει περιορισμένος για να μη κάνει ζημιές τότε πρέπει να έχεις κάτι πιο ευρύχωρο, όπως μια κλούβα μεταλλική. Αν αντέχεις οικονομικά χρειάζεσαι και τα 2....

o_pianistas

Active Member
15 Αυγούστου 2012
30
0
Όπως το σκέφτηκα, θα πάρω ένα μεγάλο box μεταφοράς που λες,και για να μάθει την τουαλέτα, και για να μπορώ να τον αφήνω και να βγαίνω από το σπίτι(εντάξει,δεν νομίζω να λείπω 7 ώρες που λες,φοιτητής είμαι
:p ). Αργότερα και όσο μεγαλώνει ο σκύλος μπορεί να του πάρω και κάποιο πάρκο ή κλουβί. Άμεσα δεν μπορώ να αγοράσω και τα 2...

(έβαλα 3 φωτογραφίες να τον καμαρώσετε τον μάγκα)