Αγορά Γ. Ποιμενικού

m6george

New Member
20 Αυγούστου 2012
3
0
Γεια σας παιδιά,
Είμαι νέος στο φόρουμ και ενδιαφέρομαι να αγοράσω Γ. Ποιμενικό...Ομολογώ πως πριν από έναν μήνα δεν ήξερα τίποτα ούτε για τη ράτσα, ούτε για τα pedigree των σκύλων. Διαβάζοντας έμαθα για τα λεγόμενα puppet mills και για ποιο λόγο δεν πρέπει να αγοράζουμε από pet shops. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο εκτροφείο Haus Jackson.
Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε την άποψή σας για το συγκεκριμένο εκτροφείο, καθώς και πόσο περίπου θα κοστίσει η αγορά ενός κουταβιού.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Καλώς ήλθες και όπως ανέφερες πολύ σωστά αποκλείουμε την αγορά σκυλου από πετ σοπ για πολλούς λόγους (puppy mills, πλαστό pedigree, κλπ) καθώς επίσης και από γέννες ιδιωτών, κοινώς εκτροφείς της πίσω αυλής (byb back yard breeders).

Για το συγκεκριμένο εκτροφείο δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και δεν το επισκέφτηκα προσωπικα (είμαστε και εμείς στην αναμονή για το γερμανό μας). Πάντως είναι από τα γνωστά εκτροφεία, αλλά ας μιλήσουν καλύτερα άλλα παιδιά που έχουν γ.π. με μεγαλύτερη εμπειρία!

Η αγορά από τη δική μας εμπειρία κυμαίνεται από 900 έως 1200 ευρώ! Από Αθήνα είσαι?

Καλώς ήλθες στο φόρουμ!

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
να παρεις γερμανικο ποιμενικο..οσα και να δωσεις αξιζει τα λεφτα του..
για να διαλεξες αυτο το εκτροφειο λογικα εισαι απο θεσσαλονικη να υποθεσω εεε..εχει και αλλα καλα εκτροφεια θεσσαλονικη παντως..
αν θες μπορω να σου προτεινω κι εγω εναν εκτροφεα απο το εξωτερικο διπλα μας..και σε παρα πολυ καλη τιμη τα κουταβια..καμια σχεση με ελλαδα οι τιμες..μερα με την νυχτα..φυσικα τα κουταβια ειναι με τα pedigree τους και τα βιβλιαρια υγειας ολα κομπλε..και οι γονεις με διακρισεις σε διαφορες εκθεσεις..αν εισαι απο θεσσαλονικη και ενδιαφερεσαι πες μου γιατι μεινανε μονο 2 κουταβια..ενα θηλυκο λιγο μακρυτριχο 5 μηνων το οποιο και το ειδα και απο κοντα και ειναι ολα τα λεφτα..κι ενα ακομα κουταβι γυρω στις 60 ημερων πρεπει να ειναι τωρα...

Last edited:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
να παρεις γερμανικο ποιμενικο..οσα και να δωσεις αξιζει τα λεφτα του..
για να διαλεξες αυτο το εκτροφειο λογικα εισαι απο θεσσαλονικη να υποθεσω εεε..εχει και αλλα καλα εκτροφεια θεσσαλονικη παντως..
αν θες μπορω να σου προτεινω κι εγω εναν εκτροφεα απο το εξωτερικο διπλα μας..και σε παρα πολυ καλη τιμη τα κουταβια..καμια σχεση με ελλαδα οι τιμες..μερα με την νυχτα..φυσικα τα κουταβια ειναι με τα pedigree τους και τα βιβλιαρια υγειας ολα κομπλε..και οι γονεις με διακρισεις σε διαφορες εκθεσεις..αν εισαι απο θεσσαλονικη και ενδιαφερεσαι πες μου γιατι μεινανε μονο 2 κουταβια..ενα θηλυκο λιγο μακρυτριχο 5 μηνων το οποιο και το ειδα και απο κοντα και ειναι ολα τα λεφτα..κι ενα ακομα κουταβι γυρω στις 60 ημερων πρεπει να ειναι τωρα...
Δεν πιστεύω να προτείνεις από κει που πήρες κ το δικό σου ε?

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
καμια σχεση ρε συ.αφου λεω εκτροφεας με διακρισεις στα σκυλια και με ολα τα χαρτια κανονικα...εγω ειπαμε εκανα την βλακεια και τον πηρα απο ιδιωτη..δεν ηξερα τοτε..αρχισα να ψαχνομαι και να διαβαζω μετα...εγω τον γνωρισα μετα απο ενα φιλαρακι που πηρε την δικια του απο εκει..και αν χρειαστει να ξαναπαρω ποτε κουταβι θα παρω απο εκεινον φυσικα και οχι απο ιδιωτη...γιατι εδω στην ελλαδα τα δινουν γυρω στα 1000 ευρω ενω απο μεσα πανε στα 250-350 ευρω...
οριστε και η σελιδα του εκτροφεα που λεω στα σκοπια:
http://www.vardarwolf.com

Last edited:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλέ τι κλίση είναι αυτή??:shock::shock::shock: Δεν γνωρίζω, αλλά έτσι είναι το normal? Ας μας πουν και οι έμπειροι...

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
σκυλαροι ειναι μπορω να πω γιατι τα ειδα και τα 5 του απο κοντα..ειδικα ο αρσενικος του ειναι power..αλλα ελειπε η καλη του η θυλυκια στην ουγγαρια για ζευγαρωμα και δεν μπορεσα να την δω δηστυχως..αν και μου ειπε οτι ξοδεψε αρκετα για να την παει εκει και τελικα ο αρσενικος βαρεσε ασφαιρα..χαχαχα..
νομιζω παντως οτι σχεδον ολοι οι εκθεσιακοι εχουν αυτη την κλιση αν δεν κανω λαθος..

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Δεν ξέρω, ίσως να είναι έτσι, αλλά με το μάτι μου φαίνεται πολύ περίεργο. Περισσότερο για τσουλήθρα μου κάνει αυτό, παρά για φυσιολογική κλίση.

m6george

New Member
20 Αυγούστου 2012
3
0
Από Θεσσαλονίκη είμαι παιδιά. Πάντως δεν βιάζομαι, θα καθίσω να το ψάξω λίγο ακόμα. Όσον αφορά το κουτάβι θα προτιμούσα αρσενικό γιατί τα θηλυκά έχουν και το πρόβλημα της περιόδου..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω προσωπικά δεν θα πήγαινα σε εκτροφέα στα Σκόπια για να πάρω σκύλο, όταν στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλά ΓΠ.

Δεύτερον αν δεις στη σελίδα του Σκοπιανού, έχει 4 θηλυκές και 3 αρσενικά, από τα οποία μόνο 1 αρσενικό έχει kkl1...(συνιστώμενος για αναπαραγωγή), από Zieger Show. Μεγάλο μείον....
Συνέχισε να ψάχνεις....υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα πολύ, πολύ καλά εκτροφεία ΓΠ...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Τα θηλυκά είναι πιο "εύκολα" πάντως και βέβαια υπάρχει και η στείρωση...

Και εγώ αρσενικό πάντως θέλω! Όπως λες ψαξτο καλύτερα και να πας να σχηματίσεις προσωπική άποψη μιλώντας με τον κάθε εκτροφέα, να δεις και ποιος σου ταιριάζει περισσότερο μιας και θα χτίσεις μια σχέση χρόνων μαζί του! Διάβασε και το υπόμνημα που υπάρχει εδώ:

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/πώς.διαλέγω.εκτροφέα;-370/

Iason7

New Member
18 Αυγούστου 2012
2
0
Καλημέρα σε όλους,
Είμαι νέο μέλος του forum και ενδιαφέρομαι να αποκτήσω κουτάβι γερμανικό ποιμενικό. Έχω αφιερώσει αρκετές ώρες στο internet συλλέγοντας πληροφορίες για την συγκεκριμένη φυλή. Κατόπιν και των αναφορών του forum, έχω αποκλείσει τις λύσεις pet shop byb back yard breeders και λοιπά....
Έχω επισκεφτεί 3 εκτροφείς στην Αττική (Clever Canin, Del vento Margio, Marathon Land) οι οποίοι μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση από πλευράς σοβαρότητας, εγκαταστάσεων, σκύλων.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως ταυτοποιείται ένα κουτάβι με συγκεκριμένους γονείς στην Ελλάδα. Ξέρω ότι στην Γερμανία διενεργείται έλεγχος αίματος - DNA από την ένωση του Γερμανικού Ποιμενικού (SV) οπότε αποκλείεται το ενδεχόμενο λάθους...στην Ελλάδα τι ισχύει?
Επίσης, (ενώ γνωρίζω ότι οι σύγχρονοι εκτροφείς διαχωρίζουν τον γερμανικό ποιμενικό σε "show line" "work line"), δεν καταλαβαίνω την ερώτηση: για πιο λόγο θέλεις τον σκύλο? για συντροφιά, φύλαξη η' show?...Εγώ θέλω σκύλο συντροφιάς και φύλακα...Αντιλαμβάνομαι ότι ο σκύλος δεν είναι μηχάνημα με στανταρ τεχνικές προδιαγραφές "όλα σε ένα"...όμως πιστεύω ότι ένας καλός γερμανικός ποιμενικός πρέπει να είναι καλός σύντροφος αλλά και φύλακας μαζί...Υπαρχουν μέλη των οποίων οι σκύλοι καλύπτουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά? και από που πήραν τα κουτάβια?

Επίσης πρόσφατα σε ταξίδι αναψυχής στην Κολωνία δεν έχασα την ευκαιρία να επισκεφτώ έναν εκτροφέα (Worringer Rheinaue). Την συγκεκριμένη στιγμή δεν είχε γέννα αλλά έτσι και αλλιώς ας πούμε οτι δεν εντυπωσιάστηκα από το εκτροφείο...
Υπάρχει κάποιο μέλος του forum που να έχει αποκτήσει κουταβι απευθείας από γερμανικό εκτροφείο? Γενικά οι σκύλοι απο " κορυφαία εκτροφεία" στην Γερμανία είναι πιο ποιοτικοί? ενδείκνυται η αγορά απευθείας απο Γερμανία από άποψη ποιότητας-επαγγελματισμού εκτροφέα? (δεν αναφέρομαι στην δυσκολία μεταφοράς - γλώσσας)
Ελπίζω σε μια απάντηση απο τους πιο έμπειρους

Iason7

New Member
18 Αυγούστου 2012
2
0
m6george συγνώμη κίολας που αντί για απάντηση, υποβάλλω ερωτήματα...απλά το θέμα ¨Αγορά Γ. Ποιμενικού" είναι αυτό που με απασχολεί..
Επίσης όσο πιο πολλά διαβάζω, ναι μεν ενημερώνομαι αλλά ταυτόχρονα μπερδέυομαι...
καλή τύχη στην επιλογή σου

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γεια σας παιδιά,
Είμαι νέος στο φόρουμ και ενδιαφέρομαι να αγοράσω Γ. Ποιμενικό...Ομολογώ πως πριν από έναν μήνα δεν ήξερα τίποτα ούτε για τη ράτσα, ούτε για τα pedigree των σκύλων. Διαβάζοντας έμαθα για τα λεγόμενα puppet mills και για ποιο λόγο δεν πρέπει να αγοράζουμε από pet shops. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο εκτροφείο Haus Jackson.
Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε την άποψή σας για το συγκεκριμένο εκτροφείο, καθώς και πόσο περίπου θα κοστίσει η αγορά ενός κουταβιού.
Ξεκίνα από τα 3 εκτροφεία που υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη-Έδεσσα μιας που κατάγεσαι και από εδώ:
Haus Jackson
Shepherland
Haus Ghor

και μετά αν θες κατεβαίνεις Αθήνα να επισκεφθείς και τα υπόλοιπα:
Del Vento Margio
Clever Canin
Marathon Land
Die Drei Grazien
Vom Kreter Land

και συνεχίζεις μέχρι και Κρήτη:
Vom Peterstolz
Vom Piero land
Vom Kassotakis
Kreta Rex House
Vom Handax Land
Vom Merfiland

Προσωπικά εγώ έχω πάρει σκύλο από το Haus Jackson αλλά εγώ δεν είμαι και "αντικειμενικό παράδειγμα"!
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι να πας σε όσα περισσότερα μπορείς, να δεις με τα μάτια σου τι σε καλύπτει από όλε τις απόψεις!
Κλείσε ραντεβού και πάρ'τα σβάρνα!
Η εκτροφή Γερμανικού Ποιμενικού στην Ελλάδα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και...τον Οκτώβριο έχει έκθεση...Βέβαια δεν θα δεις πολλά Γερμανικά, αλλά θα πάρεις κάποια ιδέα. Μπες στο site του Γερμανικού ομίλου και δες αν θα έχουν έκθεση το φθινόπωρο...Αξίζει να πας και θα τους δεις σχεδόν όλους εκεί...οπότε μιλάς και μαζί τους.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
καλο ειναι να κανεις αυτο που λεει η κατερινα.να παρευρεθεις στην εκθεση και να δεις και την καθε γραμμη του εκτροφειου.εγω εχω παρει απο το clevercanin σκυλο διοτι μου αρεσει η γραμμη που ακολουθει αλλα και ο εκτροφεας.

m6george

New Member
20 Αυγούστου 2012
3
0
Iason 7 και εγώ γι'αυτόν ακριβώς το λόγο θέλω σκύλο...εκτός του ότι πάντα ήθελα ένα σκύλο για συντροφιά, είναι και πολύ καλός για φύλαξη. Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται ειδική εκπαίδευση...όπως και να το κάνουμε, αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι και δει ένα Γ.Ποιμενικό στο σαλόνι θα κάνει μεταβολή και θα το βάλει στα ποδαράκια!
Υ.Γ.συγχωρεμένος φυσικά και καλά κάνεις..