Αγγελίες για ζωα

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Μελος του forum προσφατως επεπληξε και ειρωνευτηκε για φιλοζωϊκους λογους νεο μελος που τολμησε να ομολογησει οτι απεκτησε το κουταβι του απο αγγελια. Χωρις να αναφερθει ποτε αν υπηρξε συναλλαγή ή αλλου ειδους εμπορικη πραξη. Επιπλεον αμφισβητηθηκε "με μαντικες ικανοτητες και απο μακριά" η ρατσα του κουταβιου.
Εγω δεν μπορω να κρινω συμπεριφορες αλλα μου γεννηθηκε το ευλογο ερώτημα :

Τι γινονται και που θα καταληξουν στο τελος αυτα τα κουταβια αν λογοι "φιλοζωιας" απαγορεύουν αυτον τον τροπο αποκτησης κουταβιου-σκυλου ;
Ειναι καλες και πολιτικα ορθες οι αγγελιες μονο των "φιλοζωϊκων" σωματειων ;
Γιατι τοτε στο forum υπαρχει τομεας ΑΓΓΕΛΙΕΣ ;

Και τα δικα μου κουταβια απο αγγελια "φιλοζωϊκης" ειναι και μετα την αποκτηση τους εδω και οκτω μηνες (δεκα μηνων τωρα) δεν ενδιαφερθηκε κανενας για την τυχη τους,αν ζουν,αν πεινανε,αν εκαναν τα υπολοιπα εμβολια και τελος παντων πως κατεληξαν, πως ειναι η ζωη τους και σε τι χερια εχουν πεσει.

ΥΓ. Εχουν γινει αρκετες προσπαθειες επικοινωνιας με τους φιλοζωους σωτηρες τους αλλα αποτελεσμα μηδεν.

Last edited:

Deukalionas

Member
28 Οκτωβρίου 2018
10
3
38
Καλησπέρα, είδα κι εγώ την ανάλογη επίθεση και παρενέβησα στο συσκεκριμενο post.

Μάλιστα, μολονοτι παρακολουθώ το forum δεν είχα ποτέ λογαριασμό, ομως δημιούργησα για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι αδιανόητο όταν ένα νέο μέλος έρχεται στην παρέα μας να το διώχνουμε και να το απαξιώνουμε με τέτοιο τροπο.

• Like
Reactions: Solvap

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.336
8.059
Βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος.
Σου φαινεται παραλογο σε μια χωρα με 2 εκ. αδεσποτα να μην επικροτουμε ενεργειες που παραγουν κι αλλα αδεσποτα? Αν περνουμε κουταβια απο γεννες ιδιωτων απλα τους επιβραβευεις να συνεχισουν, απλουστατο.
Συζητηση που εχει ξαναγινει πολλακις, με μια αναζητηση θα δεις αποψεις, διαβαζεις, κρινεις .

Οσο για τα υπολοιπα, τα φορουμ ετσι λειτουργουν, με στοχο την ανταλλαγη αποψεων και χρησιμων εξειδικευμενης θεματολογιας πληροφοριων. Σε μια συζητηση θα ακουστουν αποψεις που μπορει να μη μας αρεσουν και θα τα βρουμε με ολους. Αλλα αν εχουμε λιγο ανοιχτο μυαλο κατι χρησιμο θα κρατησουμε, θα μαθουμε.
Για λαικς και καρδουλες μόνο , υπαρχει το φβ και το ινσταγκραμ.

Last edited:

Deukalionas

Member
28 Οκτωβρίου 2018
10
3
38
Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος χρήστης ποτε δεν ειπε τι ειδους αγγελια είναι (φιλοζωική - ιδιώτης κτλπ). Πόσο μάλλον που ακύρωσε και την κτηνιατρο!! Γιατί όταν κάποιος κάνει μια συγκεκριμένη ερώτηση δεν μπορεί να λάβει απάντηση πάνω σε αυτό και απλά το θέμα πηγαίνει σε άλλα μονοπάτια?

Συμφωνώ είναι φόρουμ και ο καθένας εκφράζει διαφορετικες σκέψεις και απόψεις...αλλά όταν η ερώτηση είναι 'μπορει ένα κοκονι να ζήσει σε ξωτερικο χώρο?' η -αυθαιρετη-απάντηση δεν γίνεται να είναι 'δεν έχεις κοκονι-η κτηνίατρος ειναι λαθος-γιατι πήρες σκύλο από αγγελια-ρωτα τον ιδιωκτητη να σου πει'.......

Mito

Member
23 Οκτωβρίου 2018
10
4
36
Επειδή πραγματικά βλέπω ότι έχει γίνει ένα μεγάλο θέμα γύρω από το post μου και επειδή πραγματικά ο μόνος λόγος που είμαι εδώ είναι για να πάρω πληροφορίες απ όποιον μπορεί για να μεγαλώσω με τον καλύτερο τρόπο το νέο μέλος της οικογένειας μας. Το σκυλάκι το πήρα από αγγελία, το χάριζαν και το μόνο που ήθελα ήταν να του δώσω αγάπη και ένα σπίτι που θα ζει ευτυχισμένο... Αν είναι τόσο εγκληματικό όλο αυτό λυπάμαι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ΥΓ. Εχουν γινει αρκετες προσπαθειες επικοινωνιας με τους φιλοζωους σωτηρες τους αλλα αποτελεσμα μηδεν.
Εξαιτιας αυτων των ανθρωπων που τοσο ευκολα ειρωνευεσαι εχεις εσυ αυτη τη στιγμη τα 2 σκυλια που υποτιθεται οτι αγαπας. Στα εμπιστευτηκαν. Κριμα.

• Like
Reactions: mareco

Deukalionas

Member
28 Οκτωβρίου 2018
10
3
38
Εξαιτιας αυτων των ανθρωπων που τοσο ευκολα ειρωνευεσαι εχεις εσυ αυτη τη στιγμη τα 2 σκυλια που υποτιθεται οτι αγαπας. Στα εμπιστευτηκαν. Κριμα.
Εξαιρετικό συμπέρασμα! Συγχαρητήρια!

Deukalionas

Member
28 Οκτωβρίου 2018
10
3
38
Ετσι απο περιεργια... το συμπερασμα που το ειδες?
Εδώ!

Deukalionas

Member
28 Οκτωβρίου 2018
10
3
38
Όπως θες. Δεν θα παίξω το παιχνίδι της κοροϊδίας. Εξάλλου είμαστε off topic σε ένα forum για τα σκυλιά. Δεν θα κάνω μαθήματα γραμματικής-συντακτικου.

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
@Amaliaz (Εξαιτιας αυτων των ανθρωπων που τοσο ευκολα ειρωνευεσαι εχεις εσυ αυτη τη στιγμη τα 2 σκυλια που υποτιθεται οτι αγαπας. Στα εμπιστευτηκαν. Κριμα.)

Αγαπητη εχω διαβασει τα περισσοτερα post σου απο τοτε που ειμαι μελος και ειχα και εχω καλη γνωμη οσον αφορα την αγαπη σου και το ενδιαφερον σου για τα σκυλια αδεσποτα η μη, ρατσας ή οχι. Μαλιστα σε ειχα ρωτησει τι απεγινε με το σκυλακι που ειχες μαζέψει απο τα φαναρια στο Κορωπι νομιζω. Δεν καταλαβαινω γιατι θεωρεις οτι ολοι οσοι ανηκουν σε φιλοζωϊκες ειναι πραγματι φιλοζωοι και οχι φανατικοι και με παρωπιδες που βρηκαν ενα ενδιαφερον για να γεμιζουν την χωρις αλλα ζωη τους. Νομιζεις οτι οι χωρις δυνατότητα αντιμετωπισης του κοστους θεραπειας, ευθανασιες ειναι σωστη πρακτικη και οχι η ευκολη λυση. Πιστευεις οτι η αφαιρεση των γεννητικων οργανων του ζωου ανταποκρινεται στη πληρη εννοια της λεξης στειρωση. Ξερεις τι κανει στο ορμονικο συστημα ενος νεαρου ζωου και ποσες σοβαροτατες και θανατηφορες ασθένειες πιθανον θα αντιμετωπισει στη ενηλικη ζωη του. Κι' ομως την διαφημιζουν σαν σωτηρια λυση.
Νομιζεις οτι τα σαμπουαν οι κολωνιες και τα κουρεματα ειναι ευζωία του σκυλου,γατας ή αλλου ζωου.
Τωρα οσον αφορα τα κουταβια μου δεν βρεθηκαν στο δρομο αλλα ηταν απο γεννα και τα πηρα μεσω αγγελιας απο site "φιλοζωικης".
Δεν μου τα εμπιστευτηκαν αλλα τα ξεφορτωθηκαν. Πηγα για ενα και πηρα δυο!!
Δεν μετανοιωνω ουτε κατ' ελαχιστον και το ποσο τα αγαπαω ειναι μονο δικο μου θεμα και ουτε θα γραψω τι εχω κανει ή δεν εχω κανει γι' αυτα.
Το κριμα περισσεύει και μην κρινεις αν δεν γνωριζεις πραγματα και καταστασεις.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
@stefanosk
ο τροπος που απαξιωσες τους ανθρωπους που σου εδωσαν τα κουταβια σου σχολιαστηκε απο μενα. Και βεβαια δε θεωρω a priori οτι ολες οι φιλοζωικες απαρτιζονται απο ανθρωπους λογικους, με πραγματικο φιλοζωικα αισθηματα. Ομως, αν υποθετω σωστα εγινε μια γεννα ιδιωτη και το σωματειο μεσολαβησε ωστε τα κουταβια να δωθουν οπως οριζει ο Νομος. Οποτε το να τα ξεφορτωθουν οπως λες, ειναι καταρχην ατοπο, αφου δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ φιλοζωικο σωματειο ή Φιλοζωικη ή Ομαδα ή οπως θες πες το υποχρεωση να αναλαβει τα κουταβια καθε ιδιωτη που απλα δεν προσεξε τη σκυλα του οταν ηταν σε οιστρο. Θα στο πω αλλιως, οι συγκεκριμενες γεννες θα επρεπε να τιμωρουνται απο το Νομο αφου ειναι αυτες που δημιουργουν τα εκατομμυρια αδεσποτα στην Ελλαδα.( αυτο απανταει και στην ερωτηση σου για τις αγγελιες ιδιωτων) Για τις ευθανασιες και τη στειρωση δε θα ανοιξω συζητηση. Εχουν συζητηθει και τα 2 επανειλημμενα στο φορουμ. Για τα κουρεματα και τις κολωνιες, απλα θα γελασω. (μα ειναι δυνατον να κανουμε αυτη τη συζητηση..).
Και βεβαια δε γνωριζω καταστασεις γιατι δεν ημουν παρουσα, αλλα μπορω να σχολιαζω αυτα που γραφονται... και ειλικρινα... ειναι ασχημο αυτο που κανεις. Πριν καποιους μηνες ειχες πει οτι ειχες υπογραψει συμβολαιο υιοθεσιας με υποχρωση στειρωσης αλλα δε θα στειρωσεις γιατι ετσι, το μετανιωσες. Τωρα απαξιωνεις τελειως τους ανθρωπους που βοηθησαν να βρουν σπιτι σεαυτα τα κουταβια και πιθανοτατα μεσολαβησαν σε στειρωση της μανας τους για να μην επαναληφθει σε ενα χρονο το ιδιο.

• Like
Reactions: alexouli and mareco

14 Μαρτίου 2018
15
44
60
Προσωπικά πιστεύω ότι αρκετοί στο forum πιστεύουν ότι δεν είναι πρέπον η έννοια «Φιλόζωος» να περιορίζεται μόνο ως προς το δικό σου κατοικίδιο, αλλά πρέπει - σώνει και καλά - να συμπεριλαμβάνει και όλα τα υπόλοιπα κατοικίδια – δεσποζόμενα και μη.

Πιστεύω επίσης, ότι αρκετοί στο forum έχοντας τις καλύτερες των προθέσεων, εκφράζονται με τρόπο τέτοιο που προκαλούν αντιδράσεις, και μάλιστα αντιδράσεις άσχετες με την ουσία των όσων ειπώθηκαν.

Πολύ πιθανόν για τους συγκεκριμένους να ισχύει το ότι «Η επανάληψη αδελφή ανίας».

Σε κάθε περίπτωση σε ένα δημόσιο forum, δύναται να καταθέτει ο καθένας και το μακρύ του και το κοντό του – αρκεί να το κάνει κόσμια και στα πλαίσια που ορίζει το forum.

Το τι θα προσλαμβάνει ο καθένας από όλο αυτό το «μακρύ & κοντό», επαφίεται στην οξυδέρκεια του και την ικανότητα του να διαβάζει πίσω από τις γραμμές.

Τι να κάνουμε, life is a bitch…

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
@Amaliaz [Πριν καποιους μηνες ειχες πει οτι ειχες υπογραψει συμβολαιο υιοθεσιας με υποχρωση στειρωσης αλλα δε θα στειρωσεις γιατι ετσι, το μετανιωσες.]

Λοιπον για να γινει σαφες πραγματι υπεγραψα συμβολαιο υιοθεσιας με υποχρωση στειρωσης .
Στειρωσης και οχι ακρωτηριασμου του ζωου. Οταν γραφεται κατι σε νομικο κειμενο οι εννοιες των λεξεων ειναι ακριβης και συγκεκριμενες. Η λεγομενη στειρωση των φιλοζωικων και των ημιμαθών κτηνιατρων ειναι ακρωτηριασμος και αφαιρεση ζωτικων οργανων που διαλύει πληρως το ορμονικο συστημα με αποτελεσμα στο μελλον να διπλασιαζονται οι πιθανοτητες να εκδηλωθουν σοβαροτατες ασθενειες οπως π.χ. οστεοσαρκωμα και αλλα πολλα. Τουλαχιστον εγω δεν προτιθεμαι να καταδικασω τα δικα μου κουταβια. Προς ενημερωση λοιπον ψαχνω εδω και μηνες να βρω κτηνιατρο που να μπορει να κανει πραγματικη στειρωση δηλ. είτε απολίνωση ή αλλιώς περίδεση σαλπίγγων στα θυληκα ή βαζεκτομή στα αρσενικα. Ελπιζω να τον βρω εστω και στις κτηνιατρικες σχολες. Αν καποιος γνωριζει καποιον ας με ενημερωσει.
Οσο για τον ελεγχο και την περίθαλψη των αδεσποτων θα επρεπε το κρατος, δημοι κλπ. να κανουν πολλα περισσοτερα και οχι να το αφηνει σε καμμια δεκαρια ατομα που μαζευτηκαν και ιδρυσαν το ταδε φιλοζωικο σωματειο.

ΥΓ 1. Τα υπερ και τα κατα της λεγομενης στειρωσης:
ΥΦ.2 Δεν υπαρχει τιποτε προσωπικο μαζι σου.

Attachments

• Like
Reactions: Amaliaz

Solvap

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
167
250
Αγαπώ ιδιαίτερα αυτό το forum αλλά πικρή αλήθεια είναι ότι πολλοί παλαιοί σπεύδουν σε «δίκη προθέσεων» νέων μελών που θεωρούν «ύποπτους» ότι (α) δεν υιοθέτησαν αδεσποτάκι από φιλοζωική, ή (β) δεν προμηθεύτηκαν το κουτάβι τους από εκτροφέα.

Για να παραφράσω τους Pink Floyd:

Are there any pet shop dog owners in the forum tonight?
Get them up against the wall
There's one in the spotlight, he don't look right to me
Get him up against the wall
That one looks like a puppy mill dog owner!
And that one bought from a schylemporus!
Who let all of this riff-raff into the room?
There's one who bought from a backyard breeder!
And another without a pedigree!
If I had my way
I'd have all of you shot!

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Οσο για τον ελεγχο και την περίθαλψη των αδεσποτων θα επρεπε το κρατος, δημοι κλπ. να κανουν πολλα περισσοτερα και οχι να το αφηνει σε καμμια δεκαρια ατομα που μαζευτηκαν και ιδρυσαν το ταδε φιλοζωικο σωματειο.

ΥΦ.2 Δεν υπαρχει τιποτε προσωπικο μαζι σου.
Μα οι Δημοι εχουν την αποκλειστικη αρμοδιοτητα βαση Νομου. Θελεις να δεις πως και με ποιο τρόπο? Για ριξε μια ματιά...
https://www.facebook.com/mapoultidou/posts/1961432020570516
(οι φωτογραφιες ειναι πολυ σκληρες αλλα ειναι η πραγματικοτητα, οποιος δεν αντεχει καλυτερα να μη το δει)

Εννοείται ότι δεν υπάρχει τιποτα προσωπικο και ειναι σεβαστη και κατανοητη η αποψη σου περι στειρωσης, ευνουχισμου κλπ. Η αντιδραση μου ηρθε περισσοτερο στον τροπο γραφης σου νομιζω τελικα. Απαξιωνεις συνεχεια τους ανθρωπους που προσπαθουν εστω να κανουν τη διαφορα σε μια χωρα που το Κρατος οπως αναφερεις οχι απλα δεν ειναι παρων αλλα κακοποιει τα αδεσποτα ζωα στις περισσοτερες των περιπτωσεων.

• Like
Reactions: stefanosk

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Με συγχωρείτε για το κάπως οφ τόπικ μου, αλλά αν κατάλαβα καλά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι στείρωσης? Εγώ έχω στο πρόγραμμα, όταν φτάσει στην ηλικία που μπορεί, μετά τον πρώτο οίστρο δηλαδή, να στειρωθεί η Ρέα μου.. τί πρέπει να προσέξω? Κάποιοι κάνουν ολική αφαίρεση (η οποία κρύβει κίνδυνο?) & άλλοι κάποιο είδος πιο απλλης στείρωσης (πιο ασφαλές?) ?? :(

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Καλημέρα!

Για τα θηλυκά από όσο γνωρίζω υπάρχουν 3 τρόποι:
• Η αφαίρεση όλων των αναπαραγωγικών οργάνων
• Η αφαίρεση μόνο της μήτρας, διατηρώντας όμως τις ωοθήκες ανέπαφες
• Το δέσιμο των σαλπίγγων

Αυτό που γίνεται συνήθως είναι η αφαίρεση όλων των αναπαραγωγικών οργάνων, που επηρεάζει άμεσα την παραγωγή ορμονών.
Τα υπόλοιπα 2 γίνονται πολύ σπάνια εώς ποτέ, αλλά δεν επηρεάζουν το ενδοκρινικό σύστημα.

Η στείρωση είναι μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται για να καταστήσει το ζώο ανίκανο να αναπαραχθεί. Κάτι που μπορούμε εύκολα να το πετύχουμε χωρίς καμία επέμβαση στον σκύλο μας, αν είμαστε υπεύθυνοι.
Εαν δεν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος που να την καθιστά επιβεβλημένη ή δεν μας δεσμεύει κάποιο συμβόλαιο υιοθεσίας, χρειάζεται να ενημερωθούμε για τις επιπτώσεις που έχει μακροπρόθεσμα στο ζώο πριν πάρουμε μια τέτοια απόφαση.