ΑΥΡΑ και ΛΙΖΑ

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Να μαστέ και πάλι :).
Δεν ξέρω τι συμβαίνει φέτος αλλά μας ήρθε και πάλη ένα αδέσποτο στο σπίτι.
Πριν καμιά 10 μέρες που πείρα τηλ. τον πατέρα μου για να μάθω πως τα πάει ο Πάρις ( εδώ από άλλο θέμα) μου λέει μια χαρά αλλά μας ήρθε και έμεινε και ένα κυνηγόσκυλο.
Είναι θηλυκό και πάρα πολύ φιλικό και χαδιάρικο, και μου λέει θα το κρατήσω μήπως και έρχεται στο βουνό μαζί του.
Πάμε και εμείς την Παρασκευή στο χωριό με μια λαχτάρα να παίξει και η Αύρα με τον Πάρη μιας και μας τελείωσε και ο ύστερος αλλά και με μια ανησυχία το πως θα δεχτεί την θηλύκια.
Με το που φτάνω και μπαίνω στην αυλή και κλείνω την πόρτα τι να δω, ένα Rottweiler μέσα στην αυλή και να τρέχει κατά πάνω μας. Σάστισα την αρχή αλλά είδα ότι ήταν πολύ φιλικό και η Αύρα, αν και αρκετά επιφυλακτική και στην τσίτα με το που με πλησίαζε, την δέχτηκε. Αλλά Πάρις και κυνηγόσκυλο πουθενά.
Δεν μπορεί μάλλον είναι στην γύρα και δεν μας άκουσε, έρχεται και ο πατέρας μου και μου λέει "την είδες", "πια" λέω εγώ γιατί αυτό ΔΕΝ είναι κυνηγόσκυλο, "ναι έτσι μου είπαν, αλλά δεν μου πάει η καρδιά να το διώξω".
Και ο Πάρις που είναι? ρωτάω, "Από εχτές εξαφανίστηκε, έψαξα αλλά δεν είναι πουθενά" .
Παντός μέχρι που φύγαμε δεν το είδε κανένας, θέλω να ελπίζω πως κάποιος τον πίρε και τουλάχιστον θα έχει ένα νέο σπίτι.
Και νάμαστε με την Λίζα. Φοβερή σκύλα, τρελά παιχνιδιάρα και χαδιάρα, δεν ξεκόλλαγε στιγμή απο δίπλα μου και έκανε το παν ώστε να την χαϊδεύω και να με ακουμπάει, σε σημείο που αρκετές φορές η Αύρα να ενοχλήτε όταν έμπαινε ανάμεσά μας.
Στο παιχνίδι μάλωσαν λίγο όταν το παιχνίδι το πέταγα και πηγαίναν και τα δύο μαζί και έλεγα στην Λίζα να το φέρει η Αύρα της γάβγιζε όταν δεν το έφερνε. Κατά τα άλλα τα πήγαν πολύ καλά και στην βόλτα στο βουνό η Αύρα ήταν αρκετά χαλαρή ενώ η Λίζα πολύ επιφυλακτική και δεν απομακρύνθηκε από κοντά μου ούτε 2μ.
Το κακό είναι ότι δεν πρόσεξα ότι η Λίζα είχε κάποια σημάδια στο πόδι της από δαγκώματα από το οποίο ένα ήταν πρόσφατο και με την βόλτα το κούρασε τόσο που μετά δεν το πάταγε.
Με τον κτηνίατρο που μίλησα το βράδυ (είναι απο το δίπλα χωρίο) μου είπε πως δεν είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να έχει πύον μέσα και πρέπει να σπάσει και να καθαριστή, με την πρώτη ευκαιρία θα περάσει να την τσεκάρει.
Το μόνο που μπορέσαμε να μάθουμε για την Λίζα είναι ότι την πρωτοβρίκε ένας άλλος χωριανός μέσα στο χωριό να γυρνάει μαζί με την αλυσίδα πάνω της και να περιφέρετε μέσα στην αυλή του.
Προσπάθησε να τις βγάλει την αλυσίδα για να μην πιαστεί πουθενά και με το που την βγάζει η καημένη από την χαρά της τον έκανε τέτοιες χαρές που ο άνθρωπος μπερδεύτηκε και έπεσε πολύ άσκημα (λεκάνη και καρπό).
Έκτοτε ήρθε και έμεινε σε εμάς μιας και ήταν το μόνο σπίτι που την τάιζε (το πολύ 10 σπίτια κατοικούνται τέτοια εποχή), αλλά δεν την αναζήτησε και κανένας.
Είναι τρομερό σκυλί και ειλικρινά πολύ θα είθελα να την πάρω στο σπίτι αλλά δεν γίνεται.
Το πρόβλημα είναι απο μια πρώτη κουβέντα που έκανα να τις βρω σπίτι απογοητεύτηκα όχι γιατί δεν βρήκα ανταπόκριση αλλά γιατί όσοι ήταν θετική την ήθελαν για φύλακα με την έννοια που εδώ μέσα έχουμε πάν πολλές φορές συζητήσει για τα παρατημένα μέσα σε οικόπεδα σκυλιά.
Σας βάζω και μερικές φώτο, για να δείτε και την Λίζα και για μια άποψή απο αυτούς που ξέρουν για το αν είναι Rott και τι ηλικία μπορεί να έχει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ημιαιμο ροτ φαινεται... μικρουλα σε ηλικια ισως.. τα δοντακια της πως ειναι?
Εχει και ψευδονυχο στο ποδαρακι ε?
Μακαρι να βρεθει ο Παρης παλι...
Η Αυρα σας ειναι μια κουκλα!!!

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Amaliaz τα δόντια με το ζόρι με άφηνε να τα δώ, αλλά δεν φαίνονται ναι είναι πολύ μικρό.
Ναι έχει το έβαλα γιατί μου φαινετε μεγάλο το νύχι εκεί.
Τουλάχιστον να το πήρε κάποιος που να τον αγαπάει.
Είδες το μωρό μου :) .

Υ.Γ. Παντός δεν το γλυτώνω στο να μεγαλώσει η οικογένεια μας :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Είναι μια ημίαιμη όμορφη Ροτίτσα!

Καλή ζωή να χει όποιος και αν την κρατήσει!

Η Αύρα πρέπει να είναι πολύ ήρεμο ζώο,μου αποπνέει κάτι τέτοιο γι'αυτό το λέω!
Μπράβο σας!

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
Η αυρα ειναι φινο γκομενακι ...(δε το ειπα εγω ο bojar μου το σφυριξε χιχιχιχιχιχι)

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Η Λίζα, στην 5η και στην προτελευταία φωτογραφία είναι για δάγκωμα!

Η Αύρα φαίνεται από μακρυά ότι είναι κοριτσάκι (ή μόνο σε μένα; ) και μάλιστα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!

Με το καλό να γυρίσει κι ο Πάρης! καλότυχα να είναι και τα τρία!!! :)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
τι ωραίες εικόνες .... παιδιά και σκυλιά μαζί....αγκαλιά.... μπράβο....!!!!

εμένα πάντως μου κάνει απορία πως έφυγε /τον πήραν;;;; τον άλλο σκύλο;;;;

δεν τον ψάξατε;;;;; κανείς δεν είδε τίποτα;;;;

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
agathe λές για τον Πάρι? εγώ θέλω να πιστεύω πως τον πήραν. Κοίτα κόσμο δεν έχουμε και πολύ στο χωριό (καμιά 10-15 τώρα τον χειμώνα). Και όσο νάνε αν δεν είσαι εκί πόσο να μπορείς να προστατέψεις ενα αδέσποτο.
Και η Λίζα είναι αδέσποτη απλός βόλεψε να είμαστε κάθε ΣΚ τώρα τον χειμώνα εκί και να τις έχω χώρο και τροφή οπότε μας περιμένει πάντα εντός τις αυλής. Κάτι που όταν ήρθε ο Πάρις δεν πρόλαβε να το νιώσει.
Τώρα για την Λίζα βολεύει ότι ανεβαίνει και ο πατέρας μου για μέχρι τον άλλον χειμώνα πάνω οπότε θα έχει μόνιμα κάποιον εκί. Μας βγήκε και ο κτηνίατρος της περιοχής φίλος οπότε σειρά έχουν τα εμβόλια και η στείρωση.

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Παντός ο πιτσιρικάς, είναι γειτονάκι (και ο πιο νέος κάτοικος του χωριού :) ), τα πάει τέλεια με την Αύρα.
Είναι ο μόνος που μπορεί να τις πάρει το φρισμπι απο το στόμα (ακόμα και σε εμένα θέλει να την κυνηγήσω για να το δώσει), και όποτε είμαι κουρασμένος τον φωνάζω και του λέω άντε Σταύρο κούρασε την Αύρα τώρα.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
agathe λές για τον Πάρι? εγώ θέλω να πιστεύω πως τον πήραν. Κοίτα κόσμο δεν έχουμε και πολύ στο χωριό (καμιά 10-15 τώρα τον χειμώνα). Και όσο νάνε αν δεν είσαι εκί πόσο να μπορείς να προστατέψεις ενα αδέσποτο.
Και η Λίζα είναι αδέσποτη απλός βόλεψε να είμαστε κάθε ΣΚ τώρα τον χειμώνα εκί και να τις έχω χώρο και τροφή οπότε μας περιμένει πάντα εντός τις αυλής. Κάτι που όταν ήρθε ο Πάρις δεν πρόλαβε να το νιώσει.
Τώρα για την Λίζα βολεύει ότι ανεβαίνει και ο πατέρας μου για μέχρι τον άλλον χειμώνα πάνω οπότε θα έχει μόνιμα κάποιον εκί. Μας βγήκε και ο κτηνίατρος της περιοχής φίλος οπότε σειρά έχουν τα εμβόλια και η στείρωση.

δεν είχα καταλάβει ότι ήταν αδέσποτο......

καλή τύχη με το ....καινούριο που ....σας υιοθέτησε....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τελικά κρατήσατε και το άλλο..μπράβο να τα χαίρεστε παιδιά και σκυλιά.