Ύπνος

MustGK

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2010
27
0
Με προσοχή διάβασα τις συζητήσεις που αφορούσαν προβλήματα ύπνου του σκύλου και τις απαντήσεις των μελών. Και θα θέσω τις δικιές μου καταστάσεις για να μου πείτε τι κάνω λάθος για να προσπαθήσω να το διορθώσω. Πήραμε εδώ και τρεις μέρες τον σκύλο μας που είναι 6 1/2 βδομάδων (δυστυχώς δεν μπορούσαν να το κρατήσουν να μεγαλώσει και άλλο) το οποίο είναι ένα ημίαιμο σιχ τζου και η συμβίωση μας πάει καλά μέχρι τώρα πλην του ύπνου. Το κρεβατάκι του το βάλαμε στο σαλόνι όπως και δίπλα του το νερό και την τροφή του. Την πάνα την έμαθε εύκολα από την δεύτερη μέρα. και τα έχουμε προς το παρόν κοντά στο κρεβατάκι του. Το μόνο πρόβλημα του είναι ότι δεν κοιμάται το βράδυ και κάθε μία ώρα ξυπνάει και κλαίει θέλοντας παρέα και παιχνίδι και έρχεται στην κρεβατοκάμαρα που κοιμόστε κλαίει. Δεν έχουμε εφαρμόσει ακόμα το crate αν και σκέφτομαι να πάω να το πάρω. Δυστυχώς δεν μπορώ να συγκρατηθούμε και να μην δούμε γιατί κλαίει (και πιστεύω ότι άμα δεν σηκωθούμε θα κλαίει όλο το βράδυ. Οπότε θα παρακαλούσα την βοήθεια και τις απόψεις σας. (ο λόγος που ρωτάω ενώ τον έχουμε πολύ λίγο είναι για να προλάβω λάθη που κάνω να μην γίνουν συνήθεια).

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Crate φιλε μου.Βαλτε το και προσπαθηστε να το εκλαβει σαν την φωλια του.
Ειναι μικρο το σκυλακι σας ακομα , μην ανυσηχεις και να εισαι σταθερος απεναντι του.
Οταν λες οχι να το εννοεις , μην το αφησεις να σε ''σπασει'' με τα κλαμματα.
Καλα να περνατε!

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Νομίζω ότι το κουτάβι ήδη έχει βρει τρόπο να σας χειρίζεται! Οι συμβουλες που έχω να δώσω είναι 2:

Αφ'ενός crate για περιορισμό.

Και αφ'έτέρου "σκληρή" στάση. Μην υποκύπτετε στα κλάματα, όσο και αν το ένστικτό σας σας λέει αλλιώς, το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργείτε ένα κλαψιάρικο σκυλί. Αδιαφορία. Και ναι, θα κλαίει πολύ το πρωτο βραδυ. Πάρα πολύ. Θα σταματήσει όμως, δε μπορεί. Το δεύτερο βράδυ θα κλαίει λιγότερο, και κάποια στιγμή απλά θα κοιμάται ήσυχο στο crate του.

Εχετε παρακολουθήσει τη Νταντά αμέσου δράσεως, τι κάνει με τα παιδάκια που κλαίνε και δε θέλουν να πάνε για ύπνο? Αυτά εφάρμοσα στο Λούνο μου τα πρώτα βράδια. 3 βραδια δεν κοιμήθηκα, αλλά το θέμα του ύπνου λύθηκε δια παντός.

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
ρε συ το κουτάβι το έχεις 3ς μέρες ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί δεν κάνεις κάτι λάθος εσύ..το μόνο λάθος που λυγίζεις στο κλάμα του..!αυτα να τον χαιρεσαι!

MustGK

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2010
27
0
Νομίζω ότι το κουτάβι ήδη έχει βρει τρόπο να σας χειρίζεται! Οι συμβουλες που έχω να δώσω είναι 2:

Εχετε παρακολουθήσει τη Νταντά αμέσου δράσεως, τι κάνει με τα παιδάκια που κλαίνε και δε θέλουν να πάνε για ύπνο? Αυτά εφάρμοσα στο Λούνο μου τα πρώτα βράδια. 3 βραδια δεν κοιμήθηκα, αλλά το θέμα του ύπνου λύθηκε δια παντός.
Ποιο επεισόδιο είναι αυτό?

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Σε πολλά επεισόδια...

Να σημειώσω ότι εγώ το Λούνο τον μάζεψα από το δρόμο, οπότε δεν είχα τις 3 πρώτες μέρες ούτε Crate, ούτε γνώση για το πως το χρησιμοποιούμε. Οπότε εφάρμοσα αυτά που είχα δει στην Νταντά.

Τη σωστή διαδικασία πάντως την έκανα το 3ο βράδυ που είχα διαβάσει για crate κτλ. Μπηκε μέσα στο Crate, ξάπλωσα εγώ στον καναπέ δίπλα στο Crate. Εκλαιγε, αλλά αδιαφόρησα πλήρως. Κοιμήθηκε κάποια στιγμη, κοιμήθηκα κι εγώ. Το 4ο βράδυ το ίδιο. Το 5ο βράδυ , τα χαράματα, σηκώθηκα και πήγα στο δωμάτιό μου. Σημασία δε μου έδωσε, συνέχισε να κοιμάται. Και κάπως έτσι λύθηκε ο θέμα του ύπνου.

Αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι τα πρώτα βράδια καλό είναι να κοιμηθείς στο ίδιο δωμάτιο με το κουτάβι. Με τη σημαντική λεπτομέρεια ότι από τη στιγμή που θα μπει στο crate, δεν του μιλάς, δεν το κοιτάς καν. Για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.

MustGK

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2010
27
0
Τα κατέβασα και σε ευχαριστώ για τις συμβουλές όπως και όλους για τις συμβουλές σας. Το πρόβλημα της πάνας σχεδόν λύθηκε και πάει εκεί. Το πρόβλημα του κλάματος συνεχίζεται. Ακόμα το crate δεν το έχω βάλει. Κλαίει το βράδυ και έρχεται στην κρεβατοκάμαρα και μας ψάχνει όπου κλαίει και εκεί για να τον δώσουμε σημασία. Δ=Προς το παρόν δεν τον δίνουμε και ο άτιμος κλαίει πιο πολύ και για ώρα συνεχόμενα. Τώρα τελευταία κοιμάται κάτω στο χαλάκι δίπλα μας. Επίσης κλαίει και για να τον ανεβάσουμε στον καναπέ. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρουμε να το εξαλείψουμε το κλάμα του γιατί πάνε πέντε βράδια κλάματος.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Οσο περισσοτερο καταφερνει αυτο που θελει με το κλαμα τοσο περισσοτερο θα κλαιει.

Φροντιστε να ειναι ξεθεωμενο στην κουραση, ταισμενο περιοριστε το στον χωρο του υπνου και αδιαφορηστε.
Οσο το αφηνετε θα καταληξετε με εναν σκυλο που οταν το παρετε αποφαση να κανετε κατι θα σηκωνει την γειτονια στο ποδι.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
θα σου πω τι έκανα με τη δικιά μου..
την πρώτη μέρα την "έβγαλε" στο box (με κλειστή πόρτα) αλλά σκέψου οτι αν υποθέσουμε οτι το αποδεκτό μέγεθος για κουτί μεταφοράς είναι να μπορεί να κάνει βόλτα γύρω απο τον εαυτό του το σκυλί εκείνο ήταν κάπου 4πλάσιο,έκλαψε το βράδυ κάναμε το λάθος και σηκωθήκαμε,μετά αγοράσαμε crate,την πήρα στο δωμάτιό μου,η αλήθεια είναι οτι κάποιες φορές με ξύπνησε(ελάχιστες) αλλά δε σηκωνόμουν(αν θυμάμαι καλά γιατι έχουν περάσει και αρκετά χρόνια) ,έπειτα σταμάτησε και έκλαιγε μόνο όταν αργούσα πολύ να ξυπνήσω και έπρεπε να βγει για την ανάγκη της.

Με τον μεγάλου μου τώρα που είναι και "πρόσφατος" κούταβος ,3 βράδια δε μπορέσαμε να κοιμηθούμε αλλά δε του δίναμε σημασία,απο την τέταρτη μέρα και για μια εβδομάδα περίπου άρχισε να κλαίει κατα τις 6μιση -7 παρα το πρωί γιατι ξυπνούσε και βαριόταν οπου σηκωνόμασταν και παίζαμε μαζί του και μια εβδομάδα μετά σταμάτησε να κλαίει και περιμένει να ξυπνήσουμε χωρίς να ενοχλεί (Υ)

MustGK

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2010
27
0
Λοιπόν αν και αγόρασα το crate δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Το κλάμα σταμάτησε το βράδυ, σχεδόν καθόλου. έρχεται και κοιμάται το βράδυ δίπλα στο κρεβάτι κάτω. Τώρα έχει τρελαθεί με το δάγκωμα σε όλα και σήμερα τον είδα να προσπαθεί να κάνει σέξ σε ένα αρκουδάκι που έχει για να παίζει και το είχε διαλύσει. Με είχε κάνει εντύπωση γιατί πρωτη φορά το έβλεπα. Είναι φυσιολογικό για τόσο μικρό κουτάβι? Είναι 52 ημερών.

Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα! Επειδή το θέμα είναι σχετικό με τη δική μου εμπειρία, συνεχίζω το thread και την παραθέτω:
Πριν λίγες μέρες υιοθέτησα κι εγώ ενα ημίαιμο κουταβι, το οποιο ειναι κι αυτο 6,5 εβδομαδων.
Η αληθεια ειναι πως αναγκαστηκα να το παρω τοσο μικρό, γιατι στο χωρο οπου ειχαν γεννηθει τα κουταβια ειχαν την δυνατοτητα να το σκανε χωρις να μπορει η μαμα να τα ακολουθησει με αποτελεσμα απο τα 7 κουταβια να χαθουν ηδη 4.
Μετα απο ενα μηνα εντατικης μελετης στο φορουμ, αγορασα crate (μεταλλικο κλουβι) και ενα puppy pen(παρκο) οπου εχω μεσα το crate με ανοιχτη παντα πορτα, μια πανα, παιχνιδια, και της θηκες για το φαγητο και το νερο.
Μεσα στο crate εχω βαλει ενα κρεβατακι, και το εχω σκεπασει στην κορυφη με μια κουβερτουλα, για να της θυμιζει το μερος που μεγαλωσε. Επισης λιγο πριν μπει για να κοιμηθει, ζεσταινω νερο και το βαζω σε ενα μπουκαλι,το κρυβω σε μια φανελα μου, και το βαζω στο κρεβατακι μαζι με το λουτρινο αδερφακι της. Εχω κρυψει και ενα ρολοι για να ακουει τον ηχο, πολλοι ειπαν οτι βοηθαει.
Την εχω απο την τριτη και η αληθεια ειναι πως μονο χθες καταφερα να κοιμηθω.
Η μικρη το πρωτο βραδυ εκλαιγε και ηταν πολυ ανησυχη, και ηταν λογικο.
Την ειχα διπλα στο κρεβατι μου, αλλα δεν την εβοηθησε καθολου αυτο.
Δευτερο βραδυ, δοκιμασα να την αφησω μονη της, αλλα παλι κατεληξε διπλα μου, και εννοειται οτι το κλαμα δεν σταματησε καθολου.
Αυτο γινεται αν σου λειπει η οικογενεια!
Δεν βοηθησε τιποτα.
Η πιτσιρικα καθως περνουσαν οι μερες αρχισε να μας συμπαθει, μασουλαμε παρεα διαφορα παιχνιδια, παιζουμε για μια ωρα πριν παμε για υπνο και ετσι σπαταλαμε ενεργεια.
Εχει αποδεχτει το χωρο της, και πλεον ειμαστε καλα.

Τα δικα μου λαθη:
-Τις πρωτες νυχτες εκλαιγε και πηγαινα να την δω. Αν δεν σταματουσε την επαιρνα στο δωματιο.
Πως το διορθωσα? Ωτοασπιδες! Αλλιως δεν κοιμομουν. Ειχα συνεχεια το αυτι μου τεντωμενο να ακουσω το πρωτο κλαμα.
Και εκλαιγε ανα ωρα!
Εξαντληθηκα κι εγω, και οσο να ναι και η υπομονη μου.

Οσο και να κλαιει, οοο,τι και να κανει, καντε την καρδια σας πετρα και αγνοειστε.
Καποια στιγμη, ειτε σε λιγες μερες, ειτε σε λιγες εβδομαδες, θα αρχισει να κοιμαται περισσοτερο, και να κλαιει λιγοτερο, μεχρι που τελικα θα σταματησει!

Last edited:

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
για να μην ανοιγω και εγω καινουργιο θεμα . δεν ξερω αν ειναι προβλημα η οχι. το κρατε το εχουμε καταργησει ατυχηματα το βραδυ δεν εχουμε και ο κυριος θελει να κοιμαται η στον καναπε η κατω στο χαλι. το θεμα ειναι οτι ξυπναω και τον βλεπω ορθιο. δεν κοιμαται. ενω την υπολοιπη μερα αν ειναι κουρασμενος θα κοιμηθει κανονικα!

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Παιδια εμενα τα πραγματα εξελιχθηκαν λιγο αντιθετα!Τις πρωτες δυο μερες κοιμηθηκαμε μαζι 12-7 το πρωι σηκωθηκαμε καναμε τσισακια κ ξανα υπνος μεχρι τις 10!!Ευγνωμονουσα για το ησυχο μωρακι μου!!ΠαρασκευοΣαββατο ηρθε ο συντροφος μου σπιτι κ μειναμε ολοι μαζι εκει αρχισε το μεγαλο πανηγυρι ξυπνουσε καθε μια ωρα κ ερχοταν πανω του,πηδουσε στο κρεβατι μας,εκλαιγε κτλ χθες που μειναμε μονες ολα καλα κ ωραια το ιδιο προγραμμα!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.272
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK