Όταν υπάρχει βούληση...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
υπάρχει και δικαιοσύνη. Ορίστε ένα ενδιαφέρον νέο από το Μαϊάμι:

http://www.cnn.com/2009/CRIME/06/15/florida.cat.killer.arrest/index.html

Ο νεαρός μπορεί να φάει μέχρι 158 χρόνια φυλακή για σκληρότητα (μακάρι) προς τα ζώα! Και να δείτε που θα τον καταδικάσουνε κιόλας. Το ενδιαφέρον δε είναι ότι φυσικά έχει άλλα δυο ποινικά αδικήματα στο ποινικό του μητρώο, τα οποία όμως δεν τα ξέρουμε αφού τα διέπραξε ως ανήλικος και τα αρχεία του είναι επομένως σφραγισμένα.

Μια από τις καλύτερές μου φίλες είναι ψυχίατρος και μου έλεγε τις προάλλες ότι καμιά φορά τους φέρνουν παιδιά που διέπραξαν εγκλήματα και υπάρχει υποψία ότι πάσχουν από κοινωνικοπαθητική διαταραχή (sociopaths). Συνήθως τα υποχρεώνουν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο βάσει του οποίου μπορούν να προβλέψουν αν πρόκειται για τελειωμένη περίπτωση ατόμου με σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα και γεννημένου εγκληματία που δε γνωρίζει τι είναι το σωστό και τι λάθος. Συνήθως τέτοια άτομα δεν αντιδρούν καλά στη θεραπεία και επομένως δεν μπορούν καν να ελέγξουν την ασθένειά τους. Είναι δηλαδή χειρότεροι και από τους πιο βαριά σχιζοφρενείς.

Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο παίζεται και στην Κρήτη αν και το ένστικτό μου απ' ό,τι profiling έχω κάνει, λέει ότι μάλλον πρόκειται για ενήλικες σ' αυτή την περίπτωση. Δε νομίζω πάντως να είναι μεσήλικες.

Last edited:

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Επειδη εχω δουλεψει σε ψυχιατρικη κλινικη , δεν πιστευω οτι υπαρχουν "τελειωμενες" περιπτωσεις ολοι εχουν τις αναλαμπες τους και χιλιαδες ευκαιριες να γιατρευτουν , απλα οι χρονιες ψυχολογικες ασθενειες κανουν "κυκλους" δλδ. εχει κρισεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα και εκει ειναι που πρεπει να εχει καποιον διπλα ωστε να τον προλαβει στις αρχικες εξαψεις και να τον παει στον γιατρο...
Οσο για την Κρητη...
Και παππουδες μην σου πω....οταν ημουν πιτσιρικι ενας παππου ειχε δεσει εναν λυκο σε ενα δεντρο γιατι δεν το ηθελε πια , τον ειχαμε παρει χαμπαρι γιατι γυριζαμε ολοι μερα στα χωραφια και τον πηρε ενας φιλος που ειχε προβατα ...το σκυλι την γλυτωσε και ο παππους τιμωριθηκε!! (πεθανε)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αρρώστειες όπως sociopath, narcissistic personality disorder και borderline personality disorder δυστυχώς λέει η φίλη μου δεν ελέγχονται εύκολα και δε θεραπεύονται με τίποτα. Η κοινωνικοπάθεια (?) δε είναι όντως τελειωμένη περίπτωση στις περισσότερες περιπτώσεις.:( Προσπαθεί η φιλενάδα δε να τις αποφεύγει, αλλά δεν μπορείς πάντα να αποφεύγεις ασθενείς.