Όλα τα κακά της μοίρας του

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Είναι που είναι όλα... κάπως, έχω και το σκύλο στο κακό του το χάλι.

Έχει ρε παιδιά μια κολίτιδα-γαστρίτιδα, έχει ξεπεράσει το μήνα πλέον.

Πήρε στην αρχή flagyl, δεν του κανε τίποτα, έπαθε αυτή την κρίση, μετά το γυρίσαμε γρήγορα σε stomorgyl που έχει και μια ακόμα ουσία (δεν ξέρω ποια) σε σχέση με το flagyl, το stomorgyl και από παλιά τον έπαινε, αλλά τώρα μια καλυτέρευε, την άλλη διάρροια χάλι μαύρο.

Πριν κανά 10ήμερο ενώ ήταν να τελειώνει και το stomorgyl και τα κακά του ήτανε ακόμα χάλια, αρχίζει μια μέρα κάτι ασταμάτητους ανάστροφους φταρμούς. Εκείνο το πρωί και το προηγούμενο κάνει και εμετό, που σπάνια κάνει. Πάμε κτηνίατρο, κάνει υπέρηχο, βλέπει φλεγμονή ΚΑΙ στο στο στομάχι (γαστρίτιδα).

Πριν δει τον υπέρηχο σκέφτηκε να δοκιμάσουμε κορτιζόνη κανά δυο μέρες να δει αν μπορούμε να διαγνώσουμε ένα σύνδρομο χρόνιο που προκαλεί κολίτιδες (σαν το ανθρώπινο irritable bowel syndrome κατάλαβα ότι είναι) το οποίο για διάγνωση θέλει είτε βιοψία από κομμάτι του εντέρου (που το αποφεύγουν να πάρουν φυσικά γιατί θέλει νάρκωση, επέμβαση κτλ - εκτός κι αν παράλληλα κάνει κ κάποια άλλη εγχείριση) είτε επειδή καταστέλλεται με κορτιζόνη συνήθως δοκιμάζουν με τη χορήγησή της για κανά διήμερο να το διαγνώσουν έτσι. Αλλά όταν είδε το στομάχι του σε αυτό το χάλι δεν ήθελε να του δώσει κορτιζόνη. Αλλάξαμε εντελώς αγωγή, πήγαμε σε primperan, zantac και λίγο ενεργό άνθρακα με το φαϊ.

Αυτό του κατσε καλύτερα. Οι φταρμοί, που μάλλον ήταν από ερεθισμό στην τραχεία από το χάλι του στομαχιού σταμάτησαν αμέσως. Και οι εμετοί. Μια ψιλοφτιάχναν τα κακά όμως, μια έκανε διάρροια νερό, τώρα ψιλοφτιάξαν πάλι αλλά σα να ξανάδα βλέννα σήμερα, πήγε προχθές πάλι να ξεκινήσει μια κρίση αλλά τον περπάτησα και την προλάβα, δεν ξέρω, έχω αποκαρδιωθεί.

Σα να μη φτάναν όλα αυτά, τον βλέπω εδώ και λίγες μέρες να ξύνει κ να τινάζει τα αυτιά του. Τα καθαρίζω συνήθως, αλλά έχω κάτι τρεχάματα αυτόν τον καιρό, τα παραμέλησα. Παίρνω τώρα λίγο epiotic, πάω να καθαρίσω το πτερύγιο και... τραγωδία! Το τι είχε δεν περιγράφεται. 5 βαμβακάκια μόνο για το πάνω. Του ριξα και surolan και αύριο θα πάω πάλι κτηνίατρο - που ελπίζω να τη βρω, δεν ξέρω κιόλας μες στο σκ. Άσε που τώρα που τον βλέπω γλύφει κ πωπό αυτές τις μέρες και νομίζω ότι από τις άπειρες διάρροιες θα χουν τουμπανιάσει οι πρωκτικοί αδένες...

Πφφφφ δεν την παλεύω, πρέπει να βρω τι έχει. Δε νομίζω ότι είναι ασύνδετα. Έχει ιστορικό με τις κολίτιδες, αλλά είχε κανά χρόνο να πάθει. Και βασικά κάτι θέματα που είχα ψάξει παλιά εδώ που είχα ποστάρει και κάτι μνήμες, έχω την εντύπωση ότι τις μεγάλες κρίσεις τις πάθαινε τέτοια εποχή, Ιούνιο-Ιούλιο. Δεν παίρνω όρκο, πρέπει να βρω τα χαρτιά του.

Υποψιάζομαι πολύ αλλεργίες. Όπως και πάντα, γιατί και όταν το ψαχνα με τη διατροφή του επειδή είχε θέμα με τα κακά του σε τέτοια θέματα έπεφτα. Αλλά σε τι; Σε φαϊ; Σε σκόνη; Σε γύρη ή κάτι ανάλογο; Πώς μπορώ να ψάξω σε τι; Έχει κανείς κάτι παρόμοιο που έχει συναντήσει και έχει καμιά ιδέα τι να πω στην κτηνίατρο να δει κ πώς να ψαχτώ;

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για τις κολίτιδες δεν μπορώ να σε συμβουλέψω γιατί δεν δύναμαι.
Στα αυτιά όμως, αν έχει εξω-ωτίτιδα μπορείς εφόσον τα τινάζει αυτήν την στιγμή να κάνεις μία πλύση όλο το αυτί, θα ρίξεις Surolan μέσα για κάποιες μέρες και μετά ανα τακτά διαστήματα θα παπαριάζεις βαμβάκι με Epiotic, θα καθαρίζεις μόνο το πτερύγιο, θα φοράς χειρουργικά λαστιχένια γάντια, θα απλώνεις 4-5 σταγόνες Surolan/Otomax κτλ το δάχτυλο σου και θα αλοίφεις μόνο στο πτερύγιο, δεν θα ενσταλάζεις βαθειά στο αυτί.
Στις ωτίτιδες η συχνή υγρασία με το πλύσιμο του αυτιού με Epiotic και αγωγή πολλές φορές έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Αμάν μωρε το παιδί, περαστικά του! Και εμείς είχαμε θέμα με διάρροιες κλπ αλλά προκοπή με κάποια θεραπεία δεν είδαμε, μόνο τροφή αλλάξαμε και σωθήκαμε και εγώ και αυτός!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Όχι @betty coltrane , δεν ειναι στειρωμένος. Για την ακρίβεια ήταν να στειρωθεί τώρα Ιούλιο, αλλά επειδή έχει πήξει στο φάρμακο δε μπορούμε να βασιστούμε στις εξετάσεις και θα πάει για Σεπτέμβριο.

Οπότε @vasgial όχι, εξετάσεις δεν έχει ξανακάνει, είχε κάνει προληπτικές μέσα Απριλίου κ ήταν μια χαρά. Τώρα (αφού όμως πήρε ένα κάρο αντιβίωση) ρώτησα την προηγούμενη φορά αν έχει νόημα να κάνουμε και μου πε ότι λόγω φαρμάκων όχι. Να ξαναζητήσω?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οποτε ας πω και γω τη μ@λ@κια μου! Ο Σαντσο εκανε μονιμως διαρροια. Οχι κατα περιοδους για να πω οτι κατι τον ενοχλουσε. Οτι ηταν καποιος ιος. Μια θα εκανε γερα, 6 πολυ μαλακα και 3 διαρροια στις 10.

Πηγαιναμε στη κτηνιατρο συχνα. Πηγαμε και σε δευτερο. Του εδωσα φαρμακευτικες. Αλλαξαμε τροφες. Ο κακομοιρης ετρωγε χορταρι πολυ συχνα. Το οποιο καταλαβαινω οτι σημαινει οτι κατι τον ενοχλει.

Ο δευτερος κτηνιατρος μου ειπε ετσι θα ναι παντα. Ειναι νευρικο. Στρεσαρεται.

Τους τελευταιους μηνες, η εικονα ειναι πολυ διαφορετικη. 9 στις 10 τα κακα ειναι σφικτα και καλοσχηματισμενα. Η αλλαγη ειναι τρομερη αφου χαιρομαι που τα βλεπω (χαχαχα). Η μονη αλλαγη ειναι η στειρωση.
Μπορει να ακουγεται ξεκαρφωτο αλλα εγω πιστευω οτι βοηθησε στο στρες. Δεν μπορει να ναι τυχαιο.

Εχουν περασει 4 μηνες και τους 3 τελευταιους εκανε διαρροια μια φορα.

• Like
Reactions: mareco

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Estranged το πώς σε νιώθω...Αχ αυτή η γαστρίτιδα...Και μένα ταλαιπωριόταν τις τελευταίες εβδομάδες με εμετούς, σπάνια διάρροια, έχασε και κιλά. Τώρα έχει δυο μέρες που τέλειωσε η θεραπεία με stomorgyl, και ξαφνικά σήμερα βλέπω και κάτι σαν 2 σταγόνες αίμα στα κακά της. Έχω αγχωθεί για τα καλά...

sadie

Member
2 Ιουλίου 2015
9
0
35
@glykeria @Estranged
Ρε παιδιά, πολύ άσχημα ακούγονται όλα αυτά….κάντε καμία βιοψία μήπως πρόκειται περί καρκίνου ή τίποτα τέτοιο….

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
@betty coltrane δε μου φαίνεται μαλακία. Έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις ήταν κ ο Άρης, το χειμώνα είχε στρώσει λίγο αλλά όχι τελείως. Το χω σκεφτεί κ εγώ αυτό που λες, αν όχι στρες, να τον επηρεάζει κ ορμονικός παράγοντας.

@sadie για καλό το λες αλλά φάε τη γλώσσα σου ρε μάνα μου! Άντε κ να κάναμε βιοψία, πού; Έντερο; Στομάχι; Αυτά μπορεί να ναι κ από το ήπαρ κ οτιδήποτε. Επεμβατική τακτική χωρίς ένδειξη δεν ακολουθώ. Πάντως η ωτίτιδα μαζί με κολίτιδα και αν ισχύει αυτό που νομίζω, η έξαρση σε συγκεκριμένες εποχές, πολύ με υποψιάζει για αλλεργία. Υπόψιν ότι κ άλλη κτηνίατρο που τον είχε κουράρει μικρό που την είχα ρωτήσει για τα κακά του, μου χε πει ότι επειδή είχε ψώρα μικρός, μπορεί το σκυλί να ναι ατοπικό και να είναι ευαίσθητο σε αλλεργίες.

@vasgial οι εξετάσεις του Απριλιου ήταν κ βιοχημικές. Καμιά ιδέα για κάτι συγκεκριμένο σε βιοχημική που μπορεί να μην το κάνουν συνήθως ίσως;

@glykeria περαστικά σας κ εσάς! Γενικά να ξέρεις, δεν ξέρω που μένεις αλλά Αθήνα-Θεσνικη άκουσα για τρελή έξαρση σε γαστρίτιδες

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Τώρα που ξαναδιάβασα πιο προσεκτικά το ποστ σου με κουφανες Estranged γιατί τις πρώτες μέρες που μας εμφανίστηκαν τα συμπτώματα είχε γίνει το ένα αυτί της τούμπανο, αλλά νομίζαμε πως ήταν τσίμπημα από έντομο. Όταν πήγαμε κτηνίατρο για τα άλλα συμπτώματα εμετούς κλπ. και ρώτησα και για τα αυτιά μου είπε πιθανή αλλεργική αντίδραση ίσως όχι σε έντομο γιατί είχε πρηστεί πολύ λιγότερο βέβαια και το άλλο αυτάκι. Πάντως εμένα κάνει και την άλλη βλακεία η δικιά μου, επειδή έχουμε αυλή με δέντρα κλπ, πήγαινε κρυφά και έπαιρνε από κάτω πεσμένα μούρα και πιθανόν κεράσια (που είναι και τοξικά) αν δεν είμασταν παρόντες...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τι να σου πω @Estranged, τα βήματα όπως τα περιγράφεις που ακολούθησε ο γιατρός σας είναι τα σωστά. Το μόνο που δεν ξέρω αν κάνατε και το παρέλειψες, κατόπιν οδηγιών του, είναι μερικές μέρες αφαγίας.
Το stomorgyl πάντως όταν χρειάστηκε πριν μερικά χρόνια να το πάρει μια από τις δικές μου για κάποια ουλίτιδα, την είχε ξετινάξει. Δεν το ανεχόταν καθόλου ο οργανισμός της.
Κάτι γίνεται με τα στομαχικά. Η πιο μικρή μου δυο μήνες περίπου πριν είχε διάρροιες και εμετούς με βλέννες και αίμα.
Και εμείς τα βήματα αυτά ακολουθήσαμε. Δεν κάναμε υπέρηχο γιατί μετά από μερικές μέρες αφαγίας και αφού είχαν βγει καθαρές οι εξετάσεις τα συμπτώματα υποχώρησαν.
Της είχε κάνει αντιεμετική ένεση όταν το πρόβλημα ήταν σε έξαρση. Μετά από τέσσερεις-πέντε μέρες αφαγίας την ξεκινήσαμε με κοτόπουλο-ρύζι βραστά και της δίναμε μια αντιδοιαρριακή πάστα.
Μήπως βοηθούσε μια εξέταση κοπράνων. Σας το πρότεινε;
Κάθε περίπτωση βέβαια είναι και διαφορετική.
Τι να πω... , περαστικά και γρήγορα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
πριν πολλα χρονια ακομα.... ειχα χρησιμοποιησει σε σκυλο μου με διαροια
ενα φαρμακο.... δεν θυμαμαι καλα... μια γκρι σκονη ηταν που εριχνα στο φαγητο του....
μαγνησιο ηταν? αργιλος ηταν? κ απως ετσι σαν να θυμαμαι... ρωτησε τη γιατρο σου ....
ενα φαρμακο για διαροιες σε γκρι σκονη... που πασπαλιζεις στο φαγητο...
δεν μπορει να υπαρχουν πολλα.... και ειχε φοβερα αποτελεσματα οταν τα υπολοιπα δεν ειχαν πιασει....
διαροια που συνεχιζει ειναι προβλημα...
πρεπει και να τη σταματησει αλλα και να βρεις που οφειλεται... ωστε να τη θεραπευσεις...
περαστικα ευχομαι...

• Like
Reactions: tasos malinoua

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
2 φορες που ο δικος μου εκανε διαρροια ασταματητη για μερες, η γιατρος μου εδωσε αυτο: diarsanyl. Δεν ειναι ακριβως φαρμακευτικο. Ειναι σαν τα δικα μας μαντζουνια. Φυσικα συστατικα. Συνθεση: μοντμοριλλονιτης (κατι σαν αργιλος, απορροφα τα υγρα), ηλεκτρολυτες, σακχαρα.

Ενταξει, μαγικο! Μου ειπε να το δωσω για καποιες μερες. Σιγα! 1 μερα το εδωσα (2 φορες την ημερα) κ ο σκυλος εστρωσε. Ειναι ασφαλες να το χρησιμοποιεις συχνα(συχνα ειπαμε , οχι καθε μερα!). Οποτε φαει κατι ο σκυλος που υποψιαζομαι οτι θα τον πειραξει, του δινω λιγο. Ειναι κρεμα σε σωληναριο. Απαισια γευση κ μυρωδια, συμφωνα με τον σκυλο μου ;)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
2 φορες που ο δικος μου εκανε διαρροια ασταματητη για μερες, η γιατρος μου εδωσε αυτο: diarsanyl. Δεν ειναι ακριβως φαρμακευτικο. Ειναι σαν τα δικα μας μαντζουνια. Φυσικα συστατικα. Συνθεση: μοντμοριλλονιτης (κατι σαν αργιλος, απορροφα τα υγρα), ηλεκτρολυτες, σακχαρα.

Ενταξει, μαγικο! Μου ειπε να το δωσω για καποιες μερες. Σιγα! 1 μερα το εδωσα (2 φορες την ημερα) κ ο σκυλος εστρωσε. Ειναι ασφαλες να το χρησιμοποιεις συχνα(συχνα ειπαμε , οχι καθε μερα!). Οποτε φαει κατι ο σκυλος που υποψιαζομαι οτι θα τον πειραξει, του δινω λιγο. Ειναι κρεμα σε σωληναριο. Απαισια γευση κ μυρωδια, συμφωνα με τον σκυλο μου ;)
Αυτή την κρέμα είχαμε δώσει κι εμείς και επιβεβαιώνω πως είναι αποτελεσματικότατη. Σε δυο μέρες περίπου είχαν υποχωρήσει τα συμπτώματα.
Έχει και δοσομετρητή για να ξέρεις ακριβώς πόσο να του δώσεις.
Η γεύση δεν της άρεσε καθόλου αλλά λίγο με νιάζει.:)

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Κάποια στιγμή που είχαμε το χειμώνα εμετούς-διάρροια πήραμε ercefuryl για μια δυο μέρες αλλά ήταν κάτι τύπου ιωσούλα-γαστρεντερίτιδα, επανήλθε γρήγορα. Η γαστρίτιδα μάλλον είναι κάτι άλλο, μπορεί να λέω και βλακεία τώρα απλά μας βοήθησε στην διάρροια για αυτο το λέω..

Στην αρχή που ήρθε η Ζούμπη σπίτι δοκιμάσαμε διάφορες τροφές, γιατί γενικά δεν έτρωγε (ολιγόφαγη) και ήθελα να δυναμώσει. Κάναμε εξετάσεις αίματος, ως και θυρεοειδή, τελικά κατέληξα οτι είχε απλά άποψη για το φαγητό της..
Είχα ρωτήσει την κτηνίατρο τότε για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις (να δούμε πχ αν έχει κάποια αλλεργία), έχοντας στο νου μου σκύλο γνωστής που έχει αλλεργία στην πρωτεΐνη. Μου είχε πει οτι υπάρχουν αλλά είναι πολυ ακριβές και δεν ήταν τέτοια η κατάστασή μας που να χρειάζονται, οπότε κι εγώ δεν το έψαξα περαιτέρω.
Για το φαγητό σου χει δώσει καμιά συμβουλή ο γιατρός; Μήπως να έπερνες την γνώμη και δεύτερου γιατρού γενικότερα;;

Εύχομαι να βρεθεί γρήγορα το "πρόβλημα" και να λήξει αισίως η ταλαιπωρία σας, περαστικά! :)

• Like
Reactions: Estranged

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
@vasgial την αφαγία δεν την αντέχει, κάνει εμετό γαστρικά υγρά το πρωί ακόμα κι αν έχω παραλείψει μόνο το βραδινό και άλλα οξέα στο στομάχι του δε θέλω να δημιουργήσω. Εξέταση κοπράνων, όχι σε εργαστήριο, μια ματιά στο μικροσκόπιο κάναμε, εκεί δεν είδε κάτι.

@GRDANE @skylakos ευχαριστώ για το φάρμακο, θα το ρωτήσω και σε κάθε ενδεχόμενο θα φροντίσω να προμηθευτώ.

Απλά τώρα δεν πρόκειται απλά για μια διάρροια που θέλω να αντιμετωπίσω, είναι κολίτιδα βαρβάτη, και εκτός που είναι ψωμοτύρι, αυτή τη φορά ήρθε και με παρέα. Με ενδιαφέρουν και ιδέες δλδ να ψάξω να βρω τι είναι αυτό που προκαλεί τις κολίτιδες και τις συχνές διάρροιες.

@l.Kyveli όπως σου είπα, ευχαριστώ, θα ρωτήσω για επανάληψη εξετάσεων.

Ευχαριστώ όλους για τα περαστικά και τις συμβουλές!

D

Deleted member 14614

Guest
Έχετε δοκιμάσει να τραφεί με κτηνιατρική τροφή? Hill's W/D συγκεκριμένα ή κάποια αντίστοιχη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog