'Ήλιος -Ζέστη | Καλοκαίρι & Σκύλος

steliosLoucy

Member
8 Απριλίου 2012
8
0
katerini
Καλημερα σας και χριστος ανεστη!
εχω ενα γαλλακι και θα ηθελα καποιος να μου πει τ σταση πρεπει να εχω το καλοκαιρι μιας και ειναι κοντα γιατι ξτον ερω οτι δεν κανει πολυ ωρα στον ηλιο λογο ηλεκτοπληξιας!αν μπορει καποιος ας μου δωσει λιγεσ πληροφοριες. Ευχαριστω:cool:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ηλεκτροπληξιας; μηπως δερματικά προβλήματα; εν πάση περιπτώσει, μη την έχεις συνέχεια εκτεθημένη,κοίτα να είναι σε σκιά (ομπρέλες,υπόστεγα στις ταβέρνες κλπ) ,κάτι που θα έπρεπε να κάνεις έτσι κι αλλιώς για σένα μιας και η υπερεκθεση στον ηλιο δεν πολυκάνει καλό

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Θερμοπληξία εννοείς. Όσα σου είπαν καί ΠΟΤΈ στο αυτοκίνητο δέν τό αφήνεις.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Επίσης να έχει πάντα δροσερό νερό και στη θάλασσα να είναι σε σκηνούλα καλύτερα και όχι κάτω απο ομπρέλα. Μπορείς να της πάρεις πισινούλα να παίζει ή να την δροσίζεις μόνο με νεράκι στην μπανιέρα ή με πετσετούλες. Υπάρχουν και στρωματάκια για να μένει δροσερή το καλοκαίρι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα γαλλικα ειναι ιδιαιτερα ευαισθητα στην ζεστη- οχι στον ηλιο.
Οι δικες μου λιαζονται με της ωρες.
Θερμοπληξια λεγεται, οπος σου ανεφεραν και πιο πανω.
Ηλεκτροπληξια θα παθει οστοσο, εαν δαγκοσει κανα καλοδιο- η βαζουν την γλωσσα τους μεσα σε καμια μπριζα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λίγο ήλιο χρειάζονται για την βιταμίνη D..απλά εξαρτάτε από την ώρα..που θα κάτσει στον ήλιο όσο και από τον χρόνο παραμονής του ποτέ όμως χωρίς την δική σου επίβλεψη.

Τα λευκά σκυλιά σε αντίθεση με τα σκουρόχρωμα δεν ελκύουν τόσο τον ήλιο ..όμως είναι πιο επιρρεπή στα εγκαύματα.

Οι ώρες με πολύ δυνατό ήλιο δεν είναι οι κατάλληλες για τα σκυλιά να μας ακολουθούν σε δραστηριότητες είτε είναι για μπάνιο στην θάλασσα είτε για βόλτα.

Πάντα πρέπει να έχει άφθονο διαθέσιμο νερό.

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
13
Skilospito Ave.
Παιδια SOS! κι εγω γαλλικο εχω αλλα απο μικρη της αρεσει πολυ να αραζει στον ηλιο.
Πηγαμε την περασμενη βδομαδα 3ημερο και ημασταν ολη μερα παραλια οπως καταλαβαινετε.Με ομπρελα ομως.Και ενω ειχε την δυνατοτητα να κατσει στη σκια,αυτη καθοταν στον ηλιο.
Γυρισαμε λοιπον,και προχθες παρατηρησα οτι εχει βγαλει κατι κοκκινες καντιλες στα σημεια που δεν εχει πολυ τριχωμα..(μασχαλες και μπουτακια).και σ ενα σημειο στην πλατη μεσα απο το τριχωμα επιασα κατι σαν καπαλα,σαν σπυρια που σαν να εβγαζαν αιματακι!
Φρικαρα και πηρα τον κτηνιατρο ο οποιος μου ειπε να της βαλω Bedadin.Τον ρωτησα αν μπορω να της βαλω Bepanthol και επεμεινε στο Bedadin.
Της εβαλα κι απ τα 2 εγω γιατι μονο το bedadin πως θα την ανακουφισει??Δεν ξερω εχω στεναχωρηθει πολυ.Μηπως ειναι κατι σοβαρο?Τι αλλο να παρω να της βαλω??Εχει παθει καποιος κατι αναλογο??
Ειδα που εχετε γραψει για καψιμο στις πατουσες αλλα δεν ξερω αν ειναι το ιδιο πραγμα..
:(:(

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Αυτη η φυλη νομιζω πως απαγορευεται να βρισκεται στις παραλιες με τετοια ζεστη. Ακολουθα τις συμβουλες του γιατρου σας για μερικες ημερες κι αν δεν δεις βελτιωση παιρνεις και δευτερη γνωμη αλλου κτηνιατρου.

Η αποψη μου ειναι, να μην το ξαναπας σε παραλια καλοκαιρι αυτο το σκυλακι. Ζοριζονται πολυ οι βραχυκεφαλες φυλες στην αναπνοη με την ζεστη.

mousouda

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2011
112
39
13
Skilospito Ave.
Το λυπαμαι το μαναρακι να το αφηνω σπιτι μες στη ζεστη..τουλαχιστον στην παραλια κανει και τα πλατσουρισματα της.. πφφ..
διαβασα οτι πρεπει να της βαζω αντηλιακο..αλλα τι αντηλιακο?απο αυτα που βαζουμε κι εμεις ή υπαρχουν ειδικα για σκυλους?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μπορεις να της βαζεις αντιλιακο σπρευ που ειναι για μωρα. Παρολαυτα, μη την αφηνεις να καθεται στον ηλιο οσο και αν το θελει. Μονο κατω απο την ομπρελα.

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
295
264
KORYDALLOS
Κι εγω μετα λυπης μου παρατηρησα οτι η δικη μου δεν ειναι σκυλακι της παραλιας ,πρωτον οταν την πλησιαζω στο νερο κλαιει με μαυρο δακρυ,δεν το θελει καθολου .Οποτε πρεπει να μας περιμενει οταν μπαινοβγαινουμε στο νερο με δυστυχισμενο υφος.Οταν ερθει η ωρα να βουτηξουμε για φετος μαλλον θα την αφησω σπιτι ,στα δροσερα της τα πλακακια με τις χουζουρες της,ουτως η αλλως μονο μερικες ωρες μας παιρνει η ολη υποθεση,δεν καθομαστε κι εμεις με τις ωρες στη θαλασσα!Ιδωμεν..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όλα τα σκυλιά μπορούν να πάθουν εγκαύματα από τον ήλιο....Τα μικρόσωμα η τα σκυλιά που η κοιλιά τους απέχει λιγότερο από το έδαφος κινδυνεύουν περισσότερο από την αντανάκλαση. Και οι πατούσες βέβαια...
Πρέπει να τους βάζουμε αντηλιακό στα σημεία που δεν έχουν τρίχες....μασχάλες, κοιλιά, κλπ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
To θέμα ειναι πως κάθονται να τους βάλουμε αντηλιακό.
Χτες κατεβηκε για πρώτη φορά η δικιά μου στην παραλία (με πετρες, όχι αμμο). Εξερευνησε, βουτηξε πόδια μέσα και αραξε σε μια μαξιλάρα που της κατεβασα από το σπιτι για να μην καθεται στις πέτρες. Πάω και εγώ να μπω να δροσιστώ λίγο και δεν την παίρνω μαζι.΄Ημουν και μόνη μου στην παραλία, οπότε λέω και να κλάψει ποιος θα παραπονεθεί? Πού να ηξερα..! Εκει που ειμαι ως την κοιλια μέσα, παει και ανεβαίνει σε προβλήτα τσιμεντένια παραδίπλα να με παρακολουθεί. Σημειωτεον ειναι χαμηλή και βρέχονται τα πόδια όποιου ειναι πανω. Πάω παραμέσα και μπαίνω στο νερό, και αντί να κλάψει το κουτάβι, ρίχνει σάλτο και βουτάει να μου ερθει. Μενω να την κοιτάω σαν χαζή και τρέχω να την προλάβω μην πιει νερό. Αλλά δεν χτυπουσε τα ποδια εξω από το νερό να πλατσουρίζει, τα χτυπούσε από μέσα οπως τα περισσότερα σκυλια.
Από το φόβο μου μην τρομάξει από την πρώτη εμπειρία με τη θαλασσα πήρα τηλ εκπαιδευτή και μου είπε ότι αφού τα χτυπούσε μέσα τα πόδια και όχι υστερικά έξω από το νερό, δεν αποκλείει στο τέλος να κολυμπάμε και μαζι!!!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
To θέμα ειναι πως κάθονται να τους βάλουμε αντηλιακό.
Χτες κατεβηκε για πρώτη φορά η δικιά μου στην παραλία (με πετρες, όχι αμμο). Εξερευνησε, βουτηξε πόδια μέσα και αραξε σε μια μαξιλάρα που της κατεβασα από το σπιτι για να μην καθεται στις πέτρες. Πάω και εγώ να μπω να δροσιστώ λίγο και δεν την παίρνω μαζι.΄Ημουν και μόνη μου στην παραλία, οπότε λέω και να κλάψει ποιος θα παραπονεθεί? Πού να ηξερα..! Εκει που ειμαι ως την κοιλια μέσα, παει και ανεβαίνει σε προβλήτα τσιμεντένια παραδίπλα να με παρακολουθεί. Σημειωτεον ειναι χαμηλή και βρέχονται τα πόδια όποιου ειναι πανω. Πάω παραμέσα και μπαίνω στο νερό, και αντί να κλάψει το κουτάβι, ρίχνει σάλτο και βουτάει να μου ερθει. Μενω να την κοιτάω σαν χαζή και τρέχω να την προλάβω μην πιει νερό. Αλλά δεν χτυπουσε τα ποδια εξω από το νερό να πλατσουρίζει, τα χτυπούσε από μέσα οπως τα περισσότερα σκυλια.
Από το φόβο μου μην τρομάξει από την πρώτη εμπειρία με τη θαλασσα πήρα τηλ εκπαιδευτή και μου είπε ότι αφού τα χτυπούσε μέσα τα πόδια και όχι υστερικά έξω από το νερό, δεν αποκλείει στο τέλος να κολυμπάμε και μαζι!!!
τελεια προβλεπω να κανετε πολλα μπανια μαζι!!! :) ελπιζω να εχουμε την ιδια καταληξη και εμεις με τον δικο μου απο παρασκευη τελος η εξεταστικη και παε για μπανιοοοο

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και σημερα που την εβαλα την κρατούσα από την κοιλια να νιώθει ασφάλεια και πλατσούριζε, μετά την αφησα να κολυμπήσει εξω και βγήκε με περισση χάρη!!:p