Έχω μια ιδέα για ενημέρωση νέων σκυλογονιών

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Υπάρχουν θέματα στο φόρουμ όπως αυτό www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αναπαραγωγή.ή.διαζευκτικό.εκτροφή;-13746/ , ή αυτό http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/ ή ακόμη κι αυτό www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/τοξικές.τροφές.φυτά.και.ουσίες.για.τον-14572/

που κρύβουν μέσα πολλές αλήθειες τόσο απ' τα αρχικά κείμενα, όσο κι απ' τις απαντήσεις μελών.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι και η λογική με την οποία τίθενται ερωτήματα και απαντώνται είτε με βάση τη λογική είτε ακόμη και πολύ συναισθηματικά.

Πρόκειται πάντως για πράγματα που υπάρχουν μέσα στο φόρουμ κι όχι σώνει και καλά μόνο στα υπομνήματα που αξίζει να τα δουν οι νέοι σκυλογονείς προτού αναλάβουν ευθύνες, προτού καταλήξουν σε αποφάσεις.

Άνθρωποι που δε θα έμπαιναν στο διαδίκτυο ή μπορεί να μην έμπαιναν σ' αυτό το φόρουμ, αλλά κάλλιστα θα απευθύνονταν σε ένα πετ σοπ. Όπως είναι τα φιλικά προς εμάς πετ σοπ, οι φίλοι κτηνίατροι, οι φίλοι εκπαιδευτές και οι φίλοι εκτροφείς.

Πιστεύω θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό, αν τα κείμενα στη μορφή που υπάρχουν στο φόρουμ ως ερωταπαντήσεις, ως ποστ σε ξεχωριστές σελίδες, εκτυπώνονταν και μοιράζονταν απ' αυτούς τους φιλικούς προς εμάς επαγγελματίες και από 'μας τους ίδιους. Ακόμη και από ένα δυο φιλικά βιβλιοπωλεία που θα δέχονταν να τα βάλουν στη βιτρίνα τους σε μια γωνίτσα.

Ο κόσμος κυκλοφορεί, βλέπει, ακούει, συζητάει.

Θα μου πείτε ''και ποιός θα πληρώσει το λογαριασμό''; Ναι είναι ένα πρόβλημα ειδικά τώρα πια. Μια προφανής λύση είναι όλοι εμείς.

Ίσως να μην το σκέφτηκα σωστά, ή να ξέχασα πράγματα, αλλά πιστεύω πως μπορεί να βγει ένα αποτέλεσμα αισθητικά σωστό και σωτήριο για πολλούς ανθρώπους που την έχουν πατήσει σε πολλά θέματα κι έχουν εμπιστευτεί το λάθος άνθρωπο, την κοινή λογική, ή ακόμη και τις δεισιδαιμονίες.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μα δεν μπορουμε να το κανουμε ο καθενας μας;Εκτυπώνουμε και τα δίνουμε.Νομιζω ομως πρεπει να φτιαχτει πιο οργανωμενα.Να κοψουμε,να ραψουμε...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για να γίνει αυτό φαντάζομαι πρέπει να δώσει άδεια ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων ;)

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
ωραια ιδεα αλλά να ξερεις οτι καποια πραγματα που λεμε δεν αρεσουν στα pet shops το ειχαμε κανει με τα ψαρια απο αλλο φορουμ και δυστυχως πολλές φορες δεν ειναι ευκολο

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
είχα στο μυαλό μου κάτι σε καλό χαρτί κι ίσως (το ίσως με πολλά ερωτηματικά λόγω κόστους) μερικές φωτογραφίες με ένα κοινό σήμα και όχι ως μια βιαστική εκτύπωση απ' το σπίτι του ο καθένας. Κάτι που όλοι να βοηθήσουμε σε κάποια φάση αλλά να είναι συλλογικό. Και εννοείται με ένα σωστό ψαλίδισμα κάποιων κειμένων, ή άλλες τροποποιήσεις κι ενδεχομένως σε σχήμα πόκετ κι όχι φύλλου α4 τεραστίων διαστάσεων. Και πολλά ξεχωριστά μικρά εντυπάκια.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
να ξερεις οτι καποια πραγματα που λεμε δεν αρεσουν στα pet shops το ειχαμε κανει με τα ψαρια απο αλλο φορουμ και δυστυχως πολλές φορες δεν ειναι ευκολο
ισα που χεστηκ@ για τους βρωμιαρεους. γιγαντο αφισα θα το κανω και θα το κολλησω εξω απο καθε υποκαταστημα των ''ακατανομαστων''.στην τελικη θα παμε στα πετ σοπ που ξερουμε και συμμερίζονται αποψη μας.
Εγω παλι θα ελεγα να καναμε κατι ευκολα εκτυπωσιμο απο ολους

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Σωστές οι ιδέες για ενημέρωση...Κάπου ίσως βρείτε και δημοσιεύσεις για κάποιο έντυπο/φυλλάδιο που υπήρχε η πρόθεση να "βγει" από το dogforum.gr (δε τις έχω πρόχειρες).

Αυτό που θα πρέπει, πιστεύω, να ξεκαθαρίσουμε (στο μυαλό μας περισσότερο) είναι πως "στόχος" δεν μπορεί να είναι ένας επαγγελματικός κλάδος (οι ιδιοκτήτες pet shop), αλλά η ενημέρωση του "απλού" κυνόφιλου.

Όσους "ηθικούς κανόνες" και αν "καταπατούν" κάποιοι έμποροι (που πείτε μου σε ποιο επάγγελμα δεν γίνονται "εκπτώσεις ηθικής"), δεν θα πρέπει να είναι "στόχος" οι ίδιοι ή η "καταστροφή" της δουλειάς τους. Είναι μια νόμιμη εργασία από την οποία ζουν άνθρωποι και οικογένειες.

Με στόχο την σωστή ενημέρωση και με ευγενική προσέγγιση ακόμα και των ίδιων των εμπόρων (άλλωστε και αυτοί μπορεί να είναι κυνόφιλοι με λάθος ενημέρωση ή νοοτροπία) μπορούν να επιτευχθούν πολλά περισσότερα (προσωπική άποψη ξανά).

Η εμπορική κίνηση και ο "τζίρος" μπορεί να έρθει με άλλο τρόπο και να στηριχθεί από μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων αν συμβαδίζει και με μια "βασική ηθική" και λογική.

Εξάλλου, αν στοχεύεις την βάση, τα θεμέλια, έχεις περισσότερες πιθανότητες να καταρρίψεις το "στρεβλό" οικοδόμημα.