Έχω ένα yorkshire mini

polyxeni

New Member
23 Μαρτίου 2011
1
0
έχω ένα yorkshire mini 21 μηνών και τελευταία με απασχολεί πολύ που δεν μπορεί να κοινωνικοποιηθεί με αλλα σκυλιά. είναι πολύ καλο σκυλί και υπάκουο και θα έλεγε κανεις πολύ ήσυχη και πολύ καλή με άλλους ανθρώπους και παιδιά αλλα με αλλα σκυλιά καθόλου...κάποτε ήταν μονη της στην οικογένεια και ήταν η βασίλισσα τώρα και η μαμά μου έχει πάρει σκύλο (αρσενικό) αλλα και ο μπαμπάς μου (επίσης αρσενικό)...δεν τους κάνει καθόλου παρέα και θα έλεγα ότι φοβάται κιόλας γιατί μόλις την πλησιάσουν αγριεύει. όχι για να δαγκώσει αλλα με γαύγισμα...το να πάω στους γονείς μου πια μαζί της έχει γίνει θέμα...μπορεί να μου πεις κανεις τι να κανω?

Last edited by a moderator:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μπορώ να σου πώ να μην γράφεις greeklish γιατί απαγορευεται απο τους κανονισμούς
και γιατί είναι πραγματικό μαρτύριο για κάποιος απο εμάς να μάθουμε καινούργια γλώσσα τώρα στα γεράματα.....

επίσης
πρέπει να κοινωνικοποιήσεις πολύ το ζωάκι σου
έχεις πολύ διάβασμα να κάνεις
ίσως να είναι καλύτερα να πάς σε κάποιον εκπαιδευτή

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
όταν ήταν πιο μικρούλα δεν την είχες φέρει σε επαφή με άλλα σκυλάκια? Αυτό που περιγράφεις ακούγεται καθαρά σαν πρόβλημα κοινωνικοποίησης!
Αν τα σκυλιά των γονιών σου είναι φιλικά και καθόλου επιθετικά, μην αποφευγεις να την φέρνεις σε πεφή μαζί τους, ίσα-ίσα, αλλά να είσαι πάντα μπροστά και προσπάθησε να της δείξεις ότι δεν είναι "κακό" το άλλο σκυλί! Άστα να μυριστούνε, να γνωριστούνε κλπ.
ψάξε στο φόρουμ για θέματα κοινωνικοποίσης :)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καταρχήν καλώς ήρθες.
Κατά δεύτερον δεν υπάρχουν Yorkshire Terrier Mini.

Έλα τώρα να τα πιάσουμε από την αρχή. Τα Yorkies χρειάζονται πολύ κοινωνικοποίηση από πολύ μικρή ηλικία. Πρέπει να γνωρίζουν πολλές και διάφορες καταστάσεις για να αναπτύξουν πλήρως αυτό τον άφοβο χαρακτήρα που τα διακρίνει. Εάν το σκυλάκι σου τους 21 μήνες που το έχεις δεν έχει συναναστραφεί ποτέ ξανά ή αρκετά σκυλάκια όλων σε όλα τα μεγέθη, χρώματα και σχέδια... τότε είναι φυσιολογικό να αισθάνεται ανασφάλεια και φοβία και να μην θέλει επαφές με τα σκυλάκια των γονιών σου (που δε μας λες τι είναι, διότι ως πρώτη εντύπωση σε ένα μη κοινωνικοποιημένο σκυλί το μέγεθος μετράει).
Και από εκεί που δεν ξέρει πως να συμπεριφερθεί ή τι θα αντιμετωπίσει το μικρί, ξαφνικά βρίσκεται σε άλλο χώρο από το δικό του, με δύο σκυλιά (και ένα να ήταν), στο οποίο ανήκει ο χώρος και να πρέπει να το συναναστρφεί κιόλας!!!

Χρειάζεται πολύ δουλειά για να μάθουν τα σκυλιά (και δη τα μικρόσωμα) να χειρίζονται τις επαφές τους με άλλα σκυλάκια. Σε πρώτη φάση μην το ζορίζεις το μικρό σώνει και καλά να πλησιάσει τα άλλα σκυλιά. Κάν 'τε μία προσπάθεια εάν τα σκυλιά των γονιών σού είναι σωστά κοινωνικοποιημένα και ξέρουν πως να φερθούν (και δεν ορμάνε έστω και για παιχνίδι πάνω στο σκυλάκι σου) να συναντηθούν σε ουδέτερο χώρο και με το μαλακό. Να επιλέξει εκείνο πότε θα πάει να μυριστεί και να γνωρίσει τα άλλα σκυλιά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97