Ένα πολύ ήρεμο sammy:)

piterakos

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2013
82
0
Κερατσίνι
Καλημέρα παιδιά.
Το ξέρω ότι υπάρχουν άπειρα ποστ με αυτο το θεμα αλλα εχω διαβασει σχεδον ολο το φορουμ και δεν ξερω τι πρεπει να κανω στην περιπτωση μου.
Θελω βασικα να δω αν κανω καποιο λαθος εγω ο ιδιος. γιατι 99% κατι κανω λαθος, δεν γινεται να ειναι τρελο το κουταβι.
Λοιπον για να εξηγησω το προβλημα μου θα παρω τα πραγματα απο την αρχη.
Οπως ισως μερικοι γνωριζετε εδω και λιγο καιρο ειμαι ενας κατοχος ενος samoyed θυληκο. Οταν πρωτοηρθε στο σπιτι ηταν ολα ηρεμα κτλ.
στις επομενες ημερες ομως το κουταβακι οπως ειναι φυσικο ξεθαρεψε. μεχρι εδω ολα καλα και φυσιολογικα.
εχουμε κανει αρκετες προοδους στην πανα μας οταν μπορουμε να κρατηθουμε ή ημαστε κοντα εκει τα κανουμε εκει. :D
Καθε μερα αναγκαζομαστε να την αφηνουμε περιορισμενη σε ενα γραφειο που μέσα εκει εχει και το παρκο τις ( το οποιο το απεχθανετε θανασιμα και γιαυτο δεν την κλεινω μεσα και την εχω να βολοδερνει στο δωματιο αυτο.) για 8 περιπου ωρες που λειπουμε στις δουλειες μας. τα βραδυα δεν περιοριζετε ποουθενα για το λογο οτι δεν θελω να νομιζει οτι θα την εχω συνεχεια περιορισμενη. (ηδη ειναι 8 ωρες πολλες για κουταβι να μενει μονο του αλλα τι να κανω που δουλευουμε και οι δυο).
Το ξερω οτι πολυλογο αλλα θελω να καταλαβετε ακριβως πως εχει.
Τώρα το προβλημα ειναι το εξης.
Πλεον οπως ειπα εχει ξεθαρεψη.
Στα παιχνιδια που κανουμε μαζι κτλ και οταν παιζει γενικα δαγκωνει οτι βρει και το κααλαβαινω απολυτα. αλλα δεν σταματαει να δαγκωνει και να γαβγιζει ΠΟΤΕ. μετο που γηρισουμε σπιτι ερχετε μας κανει μια δυο χαρες και αρχιζει τετοιο δαγκωμα σε ποδια γαμπες χερια , που λιγο ελειψε στην γυναικα μου να τις κοψει κομματι. μιλαμε για δαγκωμα κανονικο οχι παιχνιδιου. Προσπαθω ο ταλαιπορος να την αποτρεψω και να τις δωσω κατι αλλο να δαγκωνει αλλα οταν μασ ξαναδει να προχωραμε ξανα το χαβα τις..
Θελω να σας υπενθυμισω οτι δεν περιμενω απο ενα κουταβι να με ακουσει και να κανει οτι τις ζητησω. Απλα ψαχνω ο κακομοιρης ενα τροπο να την κανω τουλαχιστον να μην μασ δαγκωνει τοσο.
Προτάσεις κανείς; Απο κάνα εκπαιδευτή ? το σκέφτομαι πολυ σοβαρα να πάω σε κάποιον ειδικο.
Δεν νομιζω να ειναι φυσιολογικο τέτοιο δάγκωμα την ώρα που δεν παίζουμε.
Εδώ φανταστείτε κοιμόμουνα και ειχα καταλαθος το χερι μου εξω απο το στρωμα και ηρθε και με δαγκωσε στον υπνο μου.Μήπως στρεσάρετε απο τις 8 ώρες που μένει μόνη ? τι να πω. δεν ξέρω. Δεν είναι και το πρωτο σκυλι που μενει μονο του. Ρωτόντας και καποιους αλλους που εχουν την ιδια ρατσα δεν παθανε τα ιδια.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εμενα διαβαζοντας το ποστ σου μου δημιουργηθηκε η ιδεα οτι της λειπει προγραμμα που να κρατατε με ευλαβεια, και ορια (περιορισμος) και μεχρι που μπορει να φτανει με το στομα της. Δεν της αρεσει το παρκο και κανει ενα κουταβακι 2 μηνων οτι του "αρεσει" ? Η οτι νομιζεις τελοσπαντων του αρεσει.

Νομιζω οτι η ηλικια αυτη δεν εχει να κερδισει κατι απο εναν επαγγελματια εκαπιδευτη περα απο 5-10 καλες συμβουλες στο πως να βαλετε ενα σωστο προγραμμα και να φτιαξετε μια ρουτινα για να ειναι το κουταβι ηρεμο.

2 μηνων περα απο φαγητο-παιχνιδι-υπνο δεν νομιζω πως θελει κατι αλλο.

piterakos

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2013
82
0
Κερατσίνι
Προγραμμα οσο αφορα το φαγητο και το παιχνιδι εχει. Οσο αφορα τωρα τον υπνο ακου ακριβως τι κανει γιατι ειναι πονηρη.
Οταν την κλεινω στο παρκο ειτε για να σφουγκαριση η γυναικα μου ειτε για να σιδερωση κτλ κλαιει οπως ειναι φυσικο. αλλα αυτο δεν με ενοχλει. Αυτο που με ανησυχη ειναι οτι αν δει οτι δεν τις ανοιγουμε κανει τα χοντρα τις οπου νανε εκει μεσα και τα παταει και σερνετε πανω τους επιτηδες, γιατι ξερει οτι ετσι θα τις ανοιξω. Οπως καταλαβαινετε εκεινη την στιγμη τις ανοιγω γιατι αν την αφησω εκει μεσα θα πρεπει να την κανω μπανιο καθε 2 ωρες. προτηνετε και το βραδυ να την περιορισω μεσα στο δωματιο ή μεσα στο παρκο ? δεν θα εχει πολλες ωρες μονη τις περιορισμενη ετσι ομως ? γιατι μενει και το πρωι μονη τις 8 ωρες. μην την κανω ποιο αγρια με αυτο το τροπο φοβαμαι. ΚΑι επισης κατι που ξεχασα να γραψω, οπως καταλαβαινετε τα "καλα" που κάνει που θελουν επιβραβευση ειναι πολυ λιγοτερα απο τα "κακα" που κάνει, αυτο έχει ως αποτελεσμα να ακουει συνεχεια ενα ΜΗΗΗΗΗ και ΟΧΙΙΙΙΙ δηλαδη αυτο αν γινεται συνεχεια καταληγη σε καλο ή κακό ??
ειμαι μπερδεμενος. γιατι απλα με προηγουμενα σκυλια που ειχα δεν ειχα αντιμετωπιση κατι παρομοιο

piterakos

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2013
82
0
Κερατσίνι
Η ταπεινη μου γνωμη χωρις να ξερω τι σκεφτετε το κουταβι, ειναι ότι θελει καπου να διωχετευση την ενεργεια του αλλα τι να κανω που δεν μπορω να το βγαλω ακομα εξω.. πρεπει να περαση ακομα κανας μηνας

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Πιστευω οτι αν εχει πανα και δεν τη χρησιμοποιει οτι θα ηταν καλυτερο να κοιμαται μεσα σε κρειτ το βραδυ. Θα χεστει και θα πασαλειφτει μερικες φορες αλλα θα καταλαβει οτι αν το κανει εκει μεσα θα γινεται γουρουνι με τις ακαθαρσιες της. Και τα σκυλια ειναι πολυ καθαρα ζωα. Το κουταβι ομως εχει ξεσκατισμα αρκετο και θα χρειαστει να το πλυνεις μερικες φορες παραπανω. Ετσι ειναι αυτα...

Τωρα για το αν κανει το συνειρμο του στυλ κατσε να πασαλειφτω για να μου ανοιξουν την πορτα εγω δεν το θεωρω πιθανο για ενα κουταβι 2 - 2,5 μηνων. Ισως το βρισκει παιχνιδι. Εχει παιχνιδια μεσα στο παρκο της? Δεν "αγριευει" απο το οτι μενει καποιες ωρες μονη της. "Αγριευει" αν θελεις επειδη ξεπερναει τα ορια και δεν εχετε τροπο να της το δειξετε.

Δεν εχει να κανει με τη ρατσα σαφως και δεν σημαινει οτι αν αρχισει τις βολτες οτι θα μπουν ορια αυτοματως στο μυαλο της. Διαλεξε ή το "οχι" ή το "Μη". Και να μην λες το ονομα της οταν το χρησιμοποιεις ωστε να μην συνδεσει το ονομα της με κατι αρνητικο. Ισως ειναι καλυτερα τελικα να μιλησεις με εναν εκπαιδευτη να σας δωσει 5 σωστες συμβουλες για το πως να χειριζεστε το κουταβι. Αυτο φανταζομαι εννοουσες να πας σε εκπαιδευτη, σωστα?

Αυτη ειναι η αποψη μου απ'οσα περιγραφεις. :)

piterakos

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2013
82
0
Κερατσίνι
Πιστευω οτι αν εχει πανα και δεν τη χρησιμοποιει οτι θα ηταν καλυτερο να κοιμαται μεσα σε κρειτ το βραδυ. Θα χεστει και θα πασαλειφτει μερικες φορες αλλα θα καταλαβει οτι αν το κανει εκει μεσα θα γινεται γουρουνι με τις ακαθαρσιες της. Και τα σκυλια ειναι πολυ καθαρα ζωα. Το κουταβι ομως εχει ξεσκατισμα αρκετο και θα χρειαστει να το πλυνεις μερικες φορες παραπανω. Ετσι ειναι αυτα...

Τωρα για το αν κανει το συνειρμο του στυλ κατσε να πασαλειφτω για να μου ανοιξουν την πορτα εγω δεν το θεωρω πιθανο για ενα κουταβι 2 - 2,5 μηνων. Ισως το βρισκει παιχνιδι. Εχει παιχνιδια μεσα στο παρκο της? Δεν "αγριευει" απο το οτι μενει καποιες ωρες μονη της. "Αγριευει" αν θελεις επειδη ξεπερναει τα ορια και δεν εχετε τροπο να της το δειξετε.

Δεν εχει να κανει με τη ρατσα σαφως και δεν σημαινει οτι αν αρχισει τις βολτες οτι θα μπουν ορια αυτοματως στο μυαλο της. Διαλεξε ή το "οχι" ή το "Μη". Και να μην λες το ονομα της οταν το χρησιμοποιεις ωστε να μην συνδεσει το ονομα της με κατι αρνητικο. Ισως ειναι καλυτερα τελικα να μιλησεις με εναν εκπαιδευτη να σας δωσει 5 σωστες συμβουλες για το πως να χειριζεστε το κουταβι. Αυτο φανταζομαι εννοουσες να πας σε εκπαιδευτη, σωστα?

Αυτη ειναι η αποψη μου απ'οσα περιγραφεις. :)
Σε ευχαριστώ πολυ φίλε μου

piterakos

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2013
82
0
Κερατσίνι
έκλεισα ενα ραντεβου για σημερα το απογευμα με ενα εκπαιδευτη σκυλων για να μου μαθει πως θα χειριστω την μικρη για τους πρωτους 6 μηνες της.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
έκλεισα ενα ραντεβου για σημερα το απογευμα με ενα εκπαιδευτη σκυλων για να μου μαθει πως θα χειριστω την μικρη για τους πρωτους 6 μηνες της.
Εμεις εχουμε μιλησει ηδη οποτε πιστευω πως καλα εκανες απο την στιγμη που κ οι δυο λειπετε πολλες ωρες.
Αν ηταν καποιος σπιτι μεχρι να "ξετιναχτει" ολα θα'ταν πιο απλα αλλα κ παλι θα γινουν με την κατευθυνση του επκαιδευτη.
Μην αγχωνεσαι-στενοχωριεσαι.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
απο την υπογραφη σου βλεπω οτι το σκυλακι ειναι 2.5 μηνων οποτε ειναι αρκετα μικρουλη για να ακουει σε βασικες εντολες. ειναι στην φαση που αρχιζει και ξεθαρευει, ανακαλυπτει τον χωρο γυρο του και αρχιζει και δαγκωνει και κυνηγαει πραγματα.

για το δαγκωμα θα σου ελεγα να βαλεις στο παρκο της 1 παιχνιδακι που ειναι για κουταβακια για να δαγκωνει (πχ kong puppy goodie bone) ετσι ωστε να μαθει οτι δεν δαγκωνουμε οτι βρουμε μπροστα μας αλλα μονο τα ειδικα παιχνιδια. οταν δαγκωνει εσενα και βλεπεις οτι δεν το κανει απαλα ή για παιχνιδι δειξτου οτι δεν σου αρεσει. κανε εναν αποτομο (αλλα οχι δυνατο και με νευρα) ηχο που να σημαινει "μη" ετσι ωστε να καταλαβει οτι αυτο που κανει δεν ειναι δεκτο. επισης οταν το "μαλωνεις" (προφανως δεν προκειται για μαλωμα αλλα του δειχνεις απλα οτι δεν σου αρεσει αυτο που κανει) να μην το κανεις με υφος "σε παρακαλω μικρο μου μην με δαγκωνεις" αλλα με υφος "εγω ειμαι το αφεντικο και αυτο που κανεις δεν το δεχομαι" και να μην αναφερεις το ονομα του.

επισης να το μαθεις στο crate ή στο παρκο. οσο και να κλαιει και να σε κουραζει πρεπει να το υποστεις και να μαθει εκει μεσα γιατι ειναι το καλυτερο για το μελλον του. αν κλαιει πολυ και δεν αντεχεται μπορεις παλι να το διορθωσεις με εναν αποτομο ηχο σαν μαλωμα αλλα χωρις νευρα αλλα μην το βγαζεις εξω και το χαιδευεις γιατι θα μαθει οτι με το να κλαιει θα βγαινει απο το παρκο ή το crate.

για να μην παρεξηγηθω παντως δεν λεω πως πρεπει να το μαλωνεις γιατι προφανως ειναι παρα πολυ μικρο σε ηλικια για να το μαλωνεις. πιστευω το περισσοτερο που μπορεις να κανεις σε αυτη την φαση ειναι ενα "τσσσ"

οι πιο εμπειροι του φορουμ μπορουν να με διορθωσουν αν ειπα καμια βλακεια.

Last edited:

piterakos

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2013
82
0
Κερατσίνι
απο την υπογραφη σου βλεπω οτι το σκυλακι ειναι 2.5 μηνων οποτε ειναι αρκετα μικρουλη για να ακουει σε βασικες εντολες. ειναι στην φαση που αρχιζει και ξεθαρευει, ανακαλυπτει τον χωρο γυρο του και αρχιζει και δαγκωνει και κυνηγαει πραγματα.

για το δαγκωμα θα σου ελεγα να βαλεις στο παρκο της 1 παιχνιδακι που ειναι για κουταβακια για να δαγκωνει (πχ kong puppy goodie bone) ετσι ωστε να μαθει οτι δεν δαγκωνουμε οτι βρουμε μπροστα μας αλλα μονο τα ειδικα παιχνιδια. οταν δαγκωνει εσενα και βλεπεις οτι δεν το κανει απαλα ή για παιχνιδι δειξτου οτι δεν σου αρεσει. κανε εναν αποτομο (αλλα οχι δυνατο και με νευρα) ηχο που να σημαινει "μη" ετσι ωστε να καταλαβει οτι αυτο που κανει δεν ειναι δεκτο. επισης οταν το "μαλωνεις" (προφανως δεν προκειται για μαλωμα αλλα του δειχνεις απλα οτι δεν σου αρεσει αυτο που κανει) να μην το κανεις με υφος "σε παρακαλω μικρο μου μην με δαγκωνεις" αλλα με υφος "εγω ειμαι το αφεντικο και αυτο που κανεις δεν το δεχομαι" και να μην αναφερεις το ονομα του.

επισης να το μαθεις στο crate ή στο παρκο. οσο και να κλαιει και να σε κουραζει πρεπει να το υποστεις και να μαθει εκει μεσα γιατι ειναι το καλυτερο για το μελλον του. αν κλαιει πολυ και δεν αντεχεται μπορεις παλι να το διορθωσεις με εναν αποτομο ηχο σαν μαλωμα αλλα χωρις νευρα αλλα μην το βγαζεις εξω και το χαιδευεις γιατι θα μαθει οτι με το να κλαιει θα βγαινει απο το παρκο ή το crate.

για να μην παρεξηγηθω παντως δεν λεω πως πρεπει να το μαλωνεις γιατι προφανως ειναι παρα πολυ μικρο σε ηλικια για να το μαλωνεις. πιστευω το περισσοτερο που μπορεις να κανεις σε αυτη την φαση ειναι ενα "τσσσ"

οι πιο εμπειροι του φορουμ μπορουν να με διορθωσουν αν ειπα καμια βλακεια.
Και παιχνιδια εχει το μικρο και τα παντα. Απλα σαν "απειρος" δεν ξερω πως για παραδειγμα να συμπεριφερθω οταν εχει κρεμαστει απο την γαμπα μου και δαγκωνει. με το μη και το επιταχτικο υφος δεν καταλαβαινει τιποτα το εχω δοκιμασει. και αναγκαζομαι να την γραμπωσω και να την κανω πιο περα. αλλιως δεν ξεκολλαει. ενταξει το ξερω δεν ειναι το καλυτερο αλλα αλλιως το ποδαρακι μου δεν θα την βγαλει καθαρη. Γιαυτό αναμένω σημερα το απογευμα τι θα μου πει και ο ειδικός του αθλήματος.

piterakos

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2013
82
0
Κερατσίνι
Μόλις έφυγε ο εκπαιδευτης παιδια. και μπορω να πω πανω απο τα μισα που εκανα ηταν λαθος :).
αξιζαν με το παραπανω τα χρηματα επισκεψης γιατι τωρα ξερω τουλαχιστον που βαδιζω. επιπλεον δεν μου εκρηψε οτι σαν χαρακτηρας ειναι πολυ ισχυρος και θελει πολυ δουλεια. αλλα ολα γινονται μου ειπε.

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
αυτο φανηκε απο αυτα που ειπες, ειναι κυριαρχος και θελει παραπανω δουλεια :D
καλα εκανες που πηγες σε εκπαιδευτη, εφαρμοσε αυτα που σου ειπε και ενημερωσε μας

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Σορυ βρε πιτερακο που γραφω εδω αλλα δεν θελω να σου χαλασω το θεμα της αγγελιας με το παρκο.

Εχω την εξης απορια ομως 2,5 μηνων κουταβι που ειναι μαζι σας μονο λιγες μερες ποτε προλαβε και χαλασε τοσο την "σχεση" του με το παρκο ωστε να μην ειναι αναστρεψιμη και να πρεπει να το δωσεις?

piterakos

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2013
82
0
Κερατσίνι
Σορυ βρε πιτερακο που γραφω εδω αλλα δεν θελω να σου χαλασω το θεμα της αγγελιας με το παρκο.

Εχω την εξης απορια ομως 2,5 μηνων κουταβι που ειναι μαζι σας μονο λιγες μερες ποτε προλαβε και χαλασε τοσο την "σχεση" του με το παρκο ωστε να μην ειναι αναστρεψιμη και να πρεπει να το δωσεις?
ετσι μου ειπε ο εκπαιδευτης ετσι θα πραξω. κατι θα ξερει παραπανω απο εμενα με αυτα που ειδε. η αληθεια ειναι οτι κ γω δεν το παρουσιασα ως κατι καλο το παρκο. σαν τιμωρια το ειχε εκλαβη παρα για κατι καλο. οπως ξαναειπα καλυτερα να ακουσω ενα εκπαιδευτη παρα να κανω του κεφαλιου μου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Το οποίο πρόγραμμα, περιλαμβάνει ένα κουτάβι, να κυκλοφορεί ελεύθερο στο σπίτι, όταν εσείς θα λείπετε;

piterakos

Well-Known Member
1 Ιανουαρίου 2013
82
0
Κερατσίνι
όχι. Μου προτεινε να παρω ενα baby gate και να την περιοριζω στο μικρο δωματιακι - γραφειο. αλλα σταδιακα και με τροπο συγκεκριμενο που θελει μια βδομαδα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul