1) ...ηθελα κατα καποιον τροπο να του το κανω ως γαμηλιο δωρο (πριν τον γαμο εννοειται) γιατι απο μικρουλις ηθλελε πολυ ενα σκυλακι οπως και εγω αλλωστε.
2) Ευχαριστουμε πολυ johnk, δεν υπαρχει θεμα χρονου και ωραριου γιατι παντα θα ειναι καποιος στο σπιτι...
3) γι αυτο λοιπον θελω να με βοηθησετε
4) και να ρωτησω μιας και προεκυψε το θεμα... ποιος ειναι προτιμοτερο να ειναι ο "αρχηγος της αγγελης μας" εγω η ο Γιαννης???
Αχ, πως μ' αρέσουν αυτά τα ωραία... νάχα τα χρόνια σου!
1) Αυτό είναι που φοβάμαι, εκ μέρους των κατοικιδίων, "τα δώρα"! Γι' αυτό είπα και παραπάνω ότι θα πρέπει να είσαι σίγουρη τι φυλή αγαπάει, ή σε τι φυλή καταλήγει ο Γιάννης... την οποία φυλή θα πρέπει να λατρεύεις κι εσύ... Γι' αυτό, ο μόνος τρόπος είναι ο διάλογος και η από κοινού κατάληξη σε κοινή απόφαση!
Για παράδειγμα, εμένα μου αρέσουν πολύ τα ορεινά ποιμενικά. Η γυναίκα μου δεν τα πολυθέλει στο αστικό περιβάλλον που ζούμε... Εμένα μου αρέσουν και κάποια mastiff, οπότε καταλήξαμε ομόφωνα στο bullmastiff, που αρέσει και στους δύο και είμαστε ευτυχισμένοι και ...αγαπημένοι!!!
2) Εφόσον πάντα θα υπάρχει κάποιος στο σπίτι, η κατάσταση γίνεται ιδανική για σας, αλλά και για το σκύλο! Τόσο για την εκπαίδευσή του, όσο και για την ευημερία του...
3) Εδώ είμαστε, για να σε βοηθήσουμε στις επιλογές σου, αφού μας εξηγήσεις λίγα πράγματα για σας: Δραστήριοι τύποι? αθλητικοί τύποι? Αραχτοί τύποι (πιο πολύ διάβασμα, τηλεόραση κλπ.)? Περπατάτε πολύ? ιδιαίτερα κοινωνικοί? στο σπίτι θα μπαινοβγαίνουν "χιλιάδες" φίλοι και γνωστοί? Είστε παθολογικοί με την τρίχα (του σκύλου)? Παθολογικοί, γενικά, με την καθαριότητα και την τάξη στο σπίτι ή όχι? κλπ. κλπ.
4) Μα, ο Γιάννης, βέβαια, που είναι και συνονόματος!!!!!
Ας σοβαρευτώ, όμως... Εδώ σε θέλω!!!
Αυτή είναι η ερώτηση του 1.000.000€!!!
Το ποιός είναι ο αρχηγός της αγέλης δεν προαποφασίζεται και δεν υπάρχουν "εκλογές" (μεταξύ σας), ή "δημοψήφισμα" (με τη συμμετοχή και των μελών του φόρουμ)...
Ο αρχηγός της αγέλης, απλά αναλαμβάνει την αρχηγία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να το ανακοινώσει σε κανέναν και οι υπόλοιποι τον αναγνωρίζουν και ακολουθούν. Στους ανθρώπους (για τις οικογένειες εννοώ) γίνεται έτσι, απλά, όπως ξέρεις...
Στα ζώα, καμιά φορά προκύπτει μετά από συρράξεις, αιματηρές ή μη...
Στα ζώα, αν προκύψει αρχηγός μετά από σύρραξη, ο "χαμένος" θα πρέπει να αποχωρήσει από την αγέλη, ή να σκοτωθεί από τα υπόλοιπα...
Τα ζώα, αναγνωρίζουν (σχεδόν) αυτόματα τον αρχηγό σε ένα από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, τις περισσότερες φορές χωρίς καμία σύρραξη...
Τι προσπαθώ να πω?
Αρχηγός της αγέλης θα είναι αυτός που είναι και τώρα, μεταξύ σας...
Αυτόν θα αναγνωρίσει άνετα και ο σκύλος (που, σημειωτέον, καταλαβαίνει τη γλώσσα μας καλύτερα απ' ότι εμείς τη δική του)...
Εσείς οι δύο ξέρετε καλύτερα...
Υ.Γ. Μεταξύ μας και για την ιστορία, οι περισσότερες αγέλες των ζώων είναι ...μητριαρχικές!