Ένα κουτάβι στο σπίτι

Chasing Chez

Member
10 Ιουνίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη
γεια σας, ειμαι 18 χρονων και θελω να παρω να παρω ενα κουταβι λαπραωτορ.
Μολις τελειωσα το σχολειο και νομιζω πως ειναι η καλυτερη ηλικια να παρει κανεις ενα σκυλι, εγω θα μεινω με το αγορι μου σε ενα διαμερισμα, το σκυλι θα τ εχουμε και οι δυο και θα του αφιερωνουμε πολυ χρονο, καθε μερα θα πηγαινει τις βολτιτσες του. Μηπως λοιπον εκτος απο λαπραωτοπ εχεται να μου προτεινεται κατι αλλο? εχω διαβασει πολλα για ολες τις ρατσες αλλα ηθελα την δικια σας γνωμη διοτι εσεις εχεται σκυλια και ξερεται

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες. Σε πρώτη φάση θα ξεκαθάριζα σε ποιόν θα ανήκει ο σκύλος:)
Φιλικά Σταματία

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Μαλλον η Σταματια εννοει οτι αν χωρισουν καποια στιγμη ο σκυλος τι θα απογινει?????ποιος θα τον κρατησει??

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Σωστα το λεει η σταματια !! Ο κολλητός μου μενει με την κοπελα του που ειχε βρει ενα σκυλο στο δρομο κ απο τοτε τον πηγε κ τον εχουν μαζι, τωρα που τα πραγματα δεν πανε καλα δεν ξερω τι θα γινει ο σκυλος γιατι τα περισσοτερα εξοδα τα εκανε αυτος γενικως σε σπιτι και σκυλο κ τις βολτες κ τα μαθηματα κ ολα !! Πως μπορει τωρα να του παρει το σκυλο κ ολα να ειναι καλα ? Τι γινετε οταν θα γυρισει η κοπελα η το αγορι στο σπιτι του κ οι γονεις τους δεν θα το θελουν ?

Επισεις θα ηθελα να σκεφτεις το πρόγραμμα σου για τα επομενα τουλαχιστον 10χρονια που θα συμβιώσεις με το σκυλο μαζι !

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Παιδιά να ρωτήσω κάτι? Εγώ με το αγόρι μου αγοράσαμε μαζί το κουτάβι μας και μοιραζόμαστε τα έξοδα, το φροντίζουμε από κοινού κτλ. Το σενάριο λέει ότι δε θα χωρίσουμε, αλλά όπως και να έχει, ο Rocky μας δε θα μείνει στο δρόμο, προς Θεού! Το θέμα είναι αλλού. Ενώ μένει στο σπίτι μου, νομίζω πως δεν αναγνωρίζει εμένα ως αρχηγό, αλλά το αγόρι μου! Κι αυτό γιατί ακούει μόνο εκείνον! Γιατί μπορεί να έχει διαφορετική συμπεριφορά απέναντι μας? Δηλαδή στο μυαλό του εγώ είμαι πιο κάτω στην ιεραρχία της αγέλης?
Chasing Chez με συγχωρείς αν σου χαλάω το θέμα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Μαιρουλα μπορεί να μην σε βλέπει κατώτερο αλλά ίσο . και αυτό κακό είναι. Σίγουρα στο μυαλό του σε έχει κατώτερο από τον φίλο σου πάντως.
Chasing το λαπραωτορ είναι το λάμπραντορ; Αν ναι πώς κατέληξες σε αυτη τη φυλή ;

Eπίσης λάβε σοβαρά υποψη σου αυτά που σου λένε τα παιδιά για χωρισμούς κλπ, είναι κάτι που καλύτερα να ξεκαθαρίζεται από την αρχή. Γενικά ο σκύλος είναι ευθύνη 10-15 χρόνων και αυτό πρέπει να το έχεις καλά στο μυαλό σου πριν προχωρήσεις. Οι κουταβίσιοι μήνες που το σκυλάκι σου ειναι χαριτωμένο και σε ξετρελένει περνάνε γρήγορα, οι ευθύνες σου όμως απεναντί του δεν τελειώνουν μέχρι το τέλος.

Last edited:

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Μαιρουλα μπορεί να μην σε βλέπει κατώτερο αλλά ίσο . και αυτό κακό είναι. Σίγουρα στο μυαλό του σε έχει κατώτερο από τον φίλο σου πάντως.
:( :( :( :( :( :( :( και λογικά αυτό δε διορθώνεται, ε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
:( :( :( :( :( :( :( και λογικά αυτό δε διορθώνεται, ε?
Φυσικά και διορθώνεται, το θέμα είναι το να ξέρεις να το χειριστεις. Αν ήξερες δεν θα υπήρχε το πρόβλημα άρα πρέπει να ζητήσεις βοήθεια. Κάτι απλο που κάνω εγώ είναι να προσπαθώ να μιμηθώ την συμπεριφορά του καλού μου γιατί έχω δει ότι το χει πολύ περισσότερο από μένα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Η απάντηση που θα πάρετε πάνω στον έρωτα που νιώθει η κοπέλα (και θυμηθείτε ότι κάποτε υπήρξαμε κι εμείς παιδιά) είναι ότι δε θα χωρίσουν ποτέ.

Chasing Chez, για ποιό λόγο θέλεις να πάρεις λαμπραντόρ; τί σ' αρέσει; Δεν επιλέγουμε ποτέ σκύλο βάσει εμφάνισης (χρησιμοποιούμε λούτρινα γι' αυτό το σκοπό και τα βάζουμε πάνω στο ράφι). Θέλω να πω αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας. Δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας του σκύλου, αλλά αν ταιριάζει και σε 'σενα και τον τρόπο ζωής σου. Γι' αυτό αν και καταλαβαίνω πως είναι να θες να πάρεις σκύλο, να είσαι παράλληλα κι ερωτευμένος (ε ρε κόλλημα που έφαγα :D μη δίνεις σημασία, σε δυο τρεις μέρες μπαίνω κι επίσημα στα τριάντα και νιώθω ήδη αρχαίος) και να ετοιμάζεσαι για την πρώτη σου συγκατοίκηση. Βρείτε κορίτσι μου το χρόνο σας, το χώρο σας, συνηθίστε να ζείτε μαζί και φτάσετε στο σημείο που μια συγκατοίκηση γίνεται δύσκολη και πρέπει ο ένας να σέβεται τις προσωπικές στιγμές κι επιλογές του άλλου και τότε μπορεί να είστε έτοιμοι για σκύλο. Δεν κάνουμε πολλά νέα πράγματα όλα μαζί, ένα ένα.
Φιλικά.

Chasing Chez

Member
10 Ιουνίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη
εχουμε ξαναμεινει μαζι πολλες φορες τα εχουμε απο 16 χρονων(εγω 16 και ο Γιαννης μου 18 και σε ενα χρονο θα παντρευτουμε οποτε το θεμα του χωρισμου δεν το συζηταμε... οσον αφορα το λαπραντορ το επελεξα γιατι ταιριαζει στον τροπο ζωης μου...μας αρεσει να αθλουμαστε και να πηγαινουμε για μπανια και να περναμε πολυ χρονο ολοι μαζι... τωρα εμενα το θεμα μου ειναι αν ειναι καλυτερα να παρω λαπραντορ η δαλματιας η καποια αλλη ρατσα(που να ταιριαζει στον χαρακτηρα μου οπως γερμανικο ποιημενικο) υποψιν οτι ειχα παλια ενα χασκι και σιγουρα το σκυλι-οποιο και να ναι αυτο-θα εκπαιδευτη με εμπειρο εκπαιδευτη....

Last edited by a moderator:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η απάντηση που θα πάρετε πάνω στον έρωτα που νιώθει η κοπέλα (και θυμηθείτε ότι κάποτε υπήρξαμε κι εμείς παιδιά) είναι ότι δε θα χωρίσουν ποτέ...
Γιατί φίλε Grifos, παιδιά δεν είμαστε και τώρα?

Λίγο off-topic:
Συμφωνώ ότι η απάντηση αυτή θα είναι, αλλά "όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει"...
Ετσι, λοιπόν, σε παρόμοιες (απευκτέες - κουνιέμαι από τη θέση μου) περιπτώσεις, συνήθως κρατάει το σκύλο αυτός που έχει πιο μεγάλη οικονομική άνεση (αν τον αγαπάει το σκύλο), ή αυτός που είναι πιο "δεμένος" με το σκύλο, έστω και αν υποφέρει οικονομικά...
Και για τους δύο λόγους, καλόν είναι να συμφωνούν και οι δύο για τη συγκεκριμένη επιλογή σκύλου...

Και, (για να μη με σβήσουν οι moderators) λίγο on-topic:
Λόγω, λοιπόν, των παραπάνω που διατύπωσα, φίλη Chasing Chez, ίσως πρέπει να εξετάσετε σαν βασικό κριτήριο επιλογής το: "The smaller the better"...

Υ.Γ. Μαζί γράφαμε, Casing Chez, οπότε να συμπληρώσω: Εύχομαι με το καλό και να έχετε "βίον ανθόσπαρτον"! Επιπλέον, ίσως θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να γίνει ο γάμος, ώστε να κατασταλάξετε στον τρόπο ζωής σας και στα ωράριά σας κλπ. και να επιλέξετε σκυλάκι με την ησυχία σας...:)

Last edited:

Chasing Chez

Member
10 Ιουνίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη
ναι αλλα να ηθελα κατα καποιον τροπο να του το κανω ως γαμιλιο δωρο (πριν τον γαμο εννοειται) γιατι απο μικρουλις ηθλελε πολυ ενα σκυλακι οπως και εγω αλλωστε. Ευχαριστουμε πολυ johnk, δεν υπαρχει θεμα χρονου και ωραριου γιατι παντα θα ειναι καποιος στο σπιτι... γι αυτο λοιπον θελω να με βοηθησετε και να ρωτησω μιας και προεκυψε το θεμα... ποιος ειναι προτιμοτερο να ειναι ο "αρχηγος της αγγελης μας" εγω η ο Γιαννης???

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...ηθελα κατα καποιον τροπο να του το κανω ως γαμηλιο δωρο (πριν τον γαμο εννοειται) γιατι απο μικρουλις ηθλελε πολυ ενα σκυλακι οπως και εγω αλλωστε.

2) Ευχαριστουμε πολυ johnk, δεν υπαρχει θεμα χρονου και ωραριου γιατι παντα θα ειναι καποιος στο σπιτι...

3) γι αυτο λοιπον θελω να με βοηθησετε

4) και να ρωτησω μιας και προεκυψε το θεμα... ποιος ειναι προτιμοτερο να ειναι ο "αρχηγος της αγγελης μας" εγω η ο Γιαννης???
Αχ, πως μ' αρέσουν αυτά τα ωραία... νάχα τα χρόνια σου!

1) Αυτό είναι που φοβάμαι, εκ μέρους των κατοικιδίων, "τα δώρα"! Γι' αυτό είπα και παραπάνω ότι θα πρέπει να είσαι σίγουρη τι φυλή αγαπάει, ή σε τι φυλή καταλήγει ο Γιάννης... την οποία φυλή θα πρέπει να λατρεύεις κι εσύ... Γι' αυτό, ο μόνος τρόπος είναι ο διάλογος και η από κοινού κατάληξη σε κοινή απόφαση!
Για παράδειγμα, εμένα μου αρέσουν πολύ τα ορεινά ποιμενικά. Η γυναίκα μου δεν τα πολυθέλει στο αστικό περιβάλλον που ζούμε... Εμένα μου αρέσουν και κάποια mastiff, οπότε καταλήξαμε ομόφωνα στο bullmastiff, που αρέσει και στους δύο και είμαστε ευτυχισμένοι και ...αγαπημένοι!!!

2) Εφόσον πάντα θα υπάρχει κάποιος στο σπίτι, η κατάσταση γίνεται ιδανική για σας, αλλά και για το σκύλο! Τόσο για την εκπαίδευσή του, όσο και για την ευημερία του...

3) Εδώ είμαστε, για να σε βοηθήσουμε στις επιλογές σου, αφού μας εξηγήσεις λίγα πράγματα για σας: Δραστήριοι τύποι? αθλητικοί τύποι? Αραχτοί τύποι (πιο πολύ διάβασμα, τηλεόραση κλπ.)? Περπατάτε πολύ? ιδιαίτερα κοινωνικοί? στο σπίτι θα μπαινοβγαίνουν "χιλιάδες" φίλοι και γνωστοί? Είστε παθολογικοί με την τρίχα (του σκύλου)? Παθολογικοί, γενικά, με την καθαριότητα και την τάξη στο σπίτι ή όχι? κλπ. κλπ.

4) Μα, ο Γιάννης, βέβαια, που είναι και συνονόματος!!!!!
Ας σοβαρευτώ, όμως... Εδώ σε θέλω!!!
Αυτή είναι η ερώτηση του 1.000.000€!!!
Το ποιός είναι ο αρχηγός της αγέλης δεν προαποφασίζεται και δεν υπάρχουν "εκλογές" (μεταξύ σας), ή "δημοψήφισμα" (με τη συμμετοχή και των μελών του φόρουμ)...
Ο αρχηγός της αγέλης, απλά αναλαμβάνει την αρχηγία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να το ανακοινώσει σε κανέναν και οι υπόλοιποι τον αναγνωρίζουν και ακολουθούν. Στους ανθρώπους (για τις οικογένειες εννοώ) γίνεται έτσι, απλά, όπως ξέρεις...
Στα ζώα, καμιά φορά προκύπτει μετά από συρράξεις, αιματηρές ή μη...
Στα ζώα, αν προκύψει αρχηγός μετά από σύρραξη, ο "χαμένος" θα πρέπει να αποχωρήσει από την αγέλη, ή να σκοτωθεί από τα υπόλοιπα...
Τα ζώα, αναγνωρίζουν (σχεδόν) αυτόματα τον αρχηγό σε ένα από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, τις περισσότερες φορές χωρίς καμία σύρραξη...
Τι προσπαθώ να πω?
Αρχηγός της αγέλης θα είναι αυτός που είναι και τώρα, μεταξύ σας... :cool:
Αυτόν θα αναγνωρίσει άνετα και ο σκύλος (που, σημειωτέον, καταλαβαίνει τη γλώσσα μας καλύτερα απ' ότι εμείς τη δική του)...
Εσείς οι δύο ξέρετε καλύτερα...:)

Υ.Γ. Μεταξύ μας και για την ιστορία, οι περισσότερες αγέλες των ζώων είναι ...μητριαρχικές!;)

Last edited:

Chasing Chez

Member
10 Ιουνίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη
ωραια αρα εγω!!! πλακα κανω γενικως προσπαθουμε οσο γινεται να μν ειναι κανεις αυτος που εχεγλει την σχεση μας...για αυτο λοιπον ασ αποφασισει ο σκυλος, εγω το ιδιο χαρουμενη θα ειμαι οποιον και να διαλεξει. Λοιπον του Γιαννη του αρεσουν ακριβως οι ιδιες ρατσες που αρεσουν και σε μενα και για αυτο αφησε με μενα την επιλογη σκυλου γιατι λεει οτι εγω ξερω καλυτερα... λοιπον ο Γιαννης ειναι δραστηριοσ και αθλητικοσ οπως και εγω μασ αρεσουν οι μεγαλες βολτες, ναι μπαινοβγαινει πολυς κοσμος στο σπιτι μας...και ειμαστε πολυ κοινωνικοι... μας αρεσουν τα μεγαλα σκυλια και οπως λαπραντορ, δαλματιας,ακιτα, αγιου βεναρδου, μαλαμουτ,χασκι και saaloos wofldogs,γενικως δεν θα υπαρχει καμια διαφονια μεταξυ μασ στην ρατσα...οτι επιλεξω εγω αυτος ειναι συμφωνος.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλησπέρα και να ζήσετε ευτυχισμένοι :)

Με το τελευταίο ποστ είναι που επιβεβαιώνεις αυτό που σου έγραψα. ΔΕΝ επιλέγουμε σκύλο βάσει του τι μάς αρέσει αισθητικά. Αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να κάνουμε λάθος. Αφού έχετε χρόνο και μπορείτε να επιλέξετε, κάντε μια επιλογή με την οποία θα ζήσετε κι οι τρεις ευτιχισμένοι και καθώς θα κοιτάτε για το χαρακτήρα του σκύλου ώστε να είναι συμβατός μ' εσάς σκεφτείτε λιγάκι και το ενδεχόμενο να είναι φιλικός με τα παιδιά, αν αποτελεί βέβαια άμεση κατάληξη κι εδραίωση της σχέσης σας.

Κατά τ' άλλα οι φυλές που έχετε επιλέξει είναι παντελώς άσχετες μεταξύ τους και με διαφορετικές απαιτήσεις και χαρακτήρες. Ακόμη και τα δύο χάσκυ σιβηριανό και μάλαμιουτ έχουν χαρακτηρολογικές διαφορές. Και μια απορία, το Ολλανδικό Λυκόσκυλο το επιλέξατε μόνοι σας βάσει φωτογραφιών ή σάς το πρότεινε κάποιος;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
saarloos*
:eek::confused:
Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυζητηθεί αυτή η "ράτσα"; στο φόρουμ.
Εχεις διαβάσει ας πούμε αυτό:
Saarloos for whom?
και σου φάνηκε καλή ιδέα, συνυπολογίζοντας τις προδιαγραφές σας, ως νέοι ιδιοκτήτες;

Μάλλον πραγματικά, με φωτογραφικά κριτήρια και μόνο, προσπαθείτε να διαλέξετε. Μέγα λάθος.

Chasing Chez

Member
10 Ιουνίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη
οχι δεν το ειδαμε σε φωτογραγιες μονο...πρωτα μας ειπαν πολλοι φιλοι μας που εχουν σκυλια οτι αυτη η πατσα ειναι καταλληλη για μας και επειτα ειπαμε να παμε να ψαξουμε πληροφοριες και φωτογραφιες...