Ένα αιώνιο πρόβλημα...!

30 Απριλίου 2011
16
0
γεια σας!θελω να μοιραστω μαζι σας ενα προβλημα.Κατ'αρχας ειμαι 15 ετων και συνειδητοποιημενη για αυτο που ζηταω,δηλαδη ενα σκυλο!Ξερω οτι ειναι ευθυνη,οτι θελει φροντιδα,περιποιηση ,γιατρο κλπ.εχω διαβασει παρα πολλα πραγματα!ειμαι μοναχοπαιδι και θελω ενα σκυλακι για συντροφια.το πτοβλημα ομως ειναι οι γονεις μου,η μητερα μου συνφωνει με την προυποθεση οτι θα το φροντιζω εγω(που αυτο θελω κι εγω δλδ)αλλα ο πατερας μου δεν το θελει με τιποτα.Λεει τα συνηθισμενα δεν κανουν σε διαμερισμα,θα βρωμαει το σππιτι,κ που θα ειναι οταν λειπω για το σχολειο κλπ....Θελω ενα μικροσωμο π.χ ενα

Yorkshire Terrier .Εχω σκοπο αν ειναι να το παρω το καλοκαιρι ωστε να εχω χρονο ειτε απο αγγελια ειτε απο πετ σοπ.Τι μπορω ομως να πω στον πατερα μου ωστε να αλλαξει γνωμη?!Πραγματικα του το ζηταω εδω και χρονια,ειναι κτι που θελω παρα πολυ!:)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μήπως είναι προτιμότερο μιας και έπονται σε δυο χρόνια κι οι πανελλήνιες να περιμένεις λίγο; Φοβάμαι ότι θα σε στενοχωρήσω πάντως αν δε θέλεις να πάρεις ημιαιμάκι που θα το πάρεις τζάμπα ή Κοκονάκι που θα το πάρεις πολύ φτηνά, φοβάμαι ότι για να πάρεις καθαρόαιμο σκύλο δε θα μπορέσεις να συγκεντρώσεις το ποσό που απαιτείται. Αγορές κάνουμε μόνο από εκτροφέα για να διασφαλίσουμε με όσο περισσότερες πιθανότητες πως θα πάρουμε ένα ζωάκι φυσιολογικά ανεπτυγμένο και απογαλακτισμένο, ισορροπημένο ως προς το χαρακτήρα του και απαλλαγμένο από κληρονομικές παθήσεις.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Μαργαρίτα ένας σκύλος οποιουδήποτε μεγέθους είναι δέσμευση .
Δεδομένου ότι θα ζήσει πολλά χρόνια πρέπει να κοιτάξεις και ποιός θα τον φροντίζει αν σπουδάσεις και αν αυτός θέλει να το κάνει αυτό .
Αν τους δείχνεις ότι είσαι υπεύθυνη και μπορείς να τον αναλάβεις εν μέρη ,αυτό ειναι καλό.Παράδειγμα οι δικοί μου επειδή είχα αλλεργίες μικρή δεν ήθελαν να μου πάρουν σκυλάκι ,όσο και αν τους παρακαλούσα .Βλέπαν όμως ότι εγώ φρόντιζα τα πουλάκια μας τότε ,τις χελωνίτσες μας και αυτοί αναμειγνύονταν ελάχιστα .Έτσι όταν πηραμε την Ρούμπυ ήξεραν ότι θα την φροντίζω όσο μου επέτρεπε η ηλικία μου .Για τα υπόλοιπα όμως ,το "βάρος " θα το είχαν αυτοί (οικονομικά έξοδα ,περιποίηση όταν δεν θα ήμουν εκεί ,να την πηγαίνουμε στον κτηνίατρο ). Ένα σκυλάκι είναι μέλος της οικογένειας και ο καθένας βοηθάει όσο μπορεί .Δεν μπορείς στην ηλικία σου να αναλάβεις όλη την φροντίδα (δεν μιλάω για να το ταίζεισ ή να το βγάζεις βόλτα και να το πλένεις ). Αν κάποιος στην οικογένεια δεν θέλει να συμμετέχει σε αυτό ,είναι δύσκολο .Μόνο με συζήτηση θα λυθεί .

Επίσης θα ήθελα να διαβάσεις για τα πετ σοπ .Υπάρχουν πολλά άρθρα εδώ να ενημερωθείς για το πόσο πρέπει να πάρεις σκυλάκι από εκεί.

30 Απριλίου 2011
16
0
Amaliaz τα ξερω αυτο και ειναι φριχτα πραγματικα!
Grifos περιμενω αρκετα χρονια και νομιζω οτι τωρα ειναι μια καλη ηλικια!Δεν εχω προβλημα δηλαδη δεν θελω να ειναι ρατσας κλπ.απλα θελω να ειναι μικροσωμο...!ασε που δεν ξερω που να ψαξω για ημιαιμα...

30 Απριλίου 2011
16
0
Rooby το ξερω οτι ειναι δεσμευση...!
και οταν σπουδασω θα ειναι παλυ μαζι μου,αφου θα σπουδασω αθηνα.Ειμαι υπευθυνη και δεν ξερω πως να το αποδειξω.δεν ειχα ποτε σκυλακι και εχω διαβασει παρα πολλα σχετικα μ'αυτα.Οσο για τα εξοδα εχεις δικιο!ενταξει την τροφη μπορω και μονη μου,τα αξεσουαρ κλπ. θα βοηθαει και η μητερα μου ομως..ε στο τελος δεν μπορει!!!...ελπιζω και ο πατερας μου.Μα παω να ανοιξω συζητηση και μου λεει τα ιδια!!!!Πραγματικα θελω να βρω επιχειρηματα που να τον κανουν να αλλαξει γνωμη...(εκτος απ'το οτι το θελω πολυ,θα το φροντιζω κλπ)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Μαργαρίτα εγώ δεν θεωρώ ότι είσαι μικρή για να πάρεις σκύλο, όπως απαραίτητη προυπόθεση είναι να συμφωνήσουν 100% οι γονείς σου και να μην τους το επιβαλλεις. Στο λέω αυτό διότι εάν κάνει ο πατέρας σου τώρα την παραχώρηση για να μην στεναχωρηθείς και στο μέλλον δημιουργηθούν κάποια προβλήματα με το σκυλάκι και πελαγώσεις και εσύ την νύφη θα την πληρώσει ο σκύλος. Και στο τέλος τέλος είναι και σπίτι τους όσο είναι δικό σου και θα πρέπει να καλοδεχτούν κι αυτοί τον νέο σας συγκάτοικο.
Και εγώ ήμουν γύρω στα 15 όταν τους έφερα ένα ημίαιμο πόιντερ κακοποιημένο μάλιστα από έναν ηλίθιο που μου το χάρισε με μεγάλη ευκολία, στην αρχή δεν το ήθελαν αλλά ως μοναχοκόρη και εγώ έμεινα δύο ημέρες με το σκυλί αγκαλιά κάνοντας απεργια πείνας και το δέχτηκαν..Τώρα που το σκέφτομαι δεν ήταν καθόλου σωστός ο τρόπος που τους το επέβαλλα γι΄'αυτό και στα λέω αυτά!
Όσο για το "από που" θα το πάρεις, εφόσον συμφωνήσουν και μετά μπορείτε να προσεγγίσετε τα καταφύγια KAZ και FAZOO και να ψάξετε για μικροκαμωμένα σκυλάκια, σε καμμία περίπτωση μην πάρεις από petshop είναι πολύ άσχημο το κύκλωμα που υπάρχει πισω από τα σκυλάκια στις γυάλες και δεν θέλουμε να το υποστηρίζουμε με αγορές.
Αυτά και καλή τύχη :)

Last edited:

30 Απριλίου 2011
16
0
και εγω κατι τετοιο ειχα στο μυαλο μου ....απεργεα πεινας!!!αλλα ξερω οτι αν το κανω αυτο θα με πεταξει και εμενα και το σκυλι παρεα...!!!!να συμφωνησει 100% αποκλειεται.Οσο για το μελλον που λες εγω το εχω ξεκαθαρισει οτι εαν το παρω τωρα δεν υπαρχει καμια περιπτωση να το παρατησω αν του συμβει κτι!Εγω παντως ειμαι αποφασισμενη φετος να παρω!!!τωρα που τελειωνω το καλοκαιρι και τα αγγλικα ειναι ευκαιρια!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Eγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα, πόσο αποφασισμένη και πόσο αδικημένη νοιώθεις που το θέλεις τόσο και δεν σε αφήνουνε, απλά να σου πω ότι για να το απολαύσεις πρέπει να υπάρχει ηρεμία στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και για το σκυλάκι που θα μεγαλώσεις και για εσένα. Το θέμα είναι να μην σου βγει από τη μύτη. Οπότε μην λειτουργήσεις με οδηγό το πείσμα αλλά τη λογική :)
Πάντως μην θυμώνεις με τον μπαμπά σου, άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ ζώα δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα να έχουν ένα σπίτι τους. Μην βλέπεις εσύ που είσαι νέος άνθρωπος, είναι δύσκολο οι μεγάλοι να αλλάξουν συνήθειες. Ένα επιχείρημα που μπορείς να του πεις για να αλλάξει γνώμη είναι ότι τα συν της παρέας ενος σκύλου στην οικογένεια είναι ασύγκριτα περισσότερα από ότι τα πλην και ο μόνος τρόπος να το δει αυτό είναι στην πράξη ;)

Last edited:

30 Απριλίου 2011
16
0
Ενας ανθρωπος που με καταλαβαινει?????????!ΘΑΥΜΑ.
μα θυμωνω διοτι ειναι ακριβως το αντιθετο,δηλαδη ενας ανθρωπος που μεγαλωσε μεσα στα ζωα!.Ζουσε σε χωριο και ειχαν οτι ζωο θες δεν μπορω να καταλαβω την αρνηση του.!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Είναι διοφορετικο να μεγαλωνεις σε περιβαλλον με ζωα και ειναι διαφορετικο να εχεις ζωα μεσα στο σπιτι σου και να κυκλοφορει στους ιδιους χωρους σενα, να ειναι στην κουζινα σου, στο σαλονι σου, στην τραπεζαρια και στην κρεββατοκαμαρα σου.
Σε καταλαβαινω απολυτα αλλα σαν μεγαλυτερη μπορω να καταλαβω και τον μπαμπα σου. Το οτι δεν σημεριζομαι την αποψη του ειναι αλλο θεμα.
Ασε τις απεργιες πεινας και τις πιεσεις κατα μερος. Μπορει να φερουν αντιθετα αποτελεσματα.
Σκεψου οτι αν ο μπαμπας σου ειναι απολυτα και καθετα αρνητικος ακομα και αν τελικα δεχτει οταν θα ξεκινησουν τα κακα και τα τσισα πανω στα χαλια πως θα αντιδρασει? Οταν θα υπαρχουν σε ολο το σπιτι (σε ολα τα πιθανα και απιθανα σημεια) τριχες τι θα κανει?
Αν δεν ειναι ολη η οικογενεια συμφωνοι τα πραγματα δυσκολευουν και οι πιθανοτητες να αναγκαστεις να το διωξεις αυξανονται.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μαργαρίτα μου γνωρίζω ανθρώπους που μεγάλωσαν σε χωριό και μέσα στα ζώα, αλλά με τη νοοτροπία του χωριού, ότι τα ζώα είναι περίπου σαν τα εργαλία κι ότι είναι για να ζουν σε σταύλους...Κι ότι αν μπουν τα ζώα στο σπίτι (πχ. κουνελάκια, γατιά και σκυλιά) αφού τα ζώα δεν μπορούν να γίνουν άνθρωποι, τότε το σπίτι θα γίνει σταύλος... Χρειάζεται να δει άλλα σπίτια όπου υπάρχει αρμονική συνύπαρξη, για να αρχίσει κάπως να πείθεται...

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
συμφωνω και σε καταλαβαινω.
η γνωμη μου ειναι να σκεφτεις πολυ καλα αν οντως θα μπορεσεις να το φροντισεις και να βαλεις λιγο στην ακρη τον ενθουσιασμος γιατι ετσι μονο θα μπορεσεις να δεις καθαρα...
συμφωνω με την Kyveli οτι ενας καλος τροπος ειναι να αναφερεις τα συν της παρεας.αλλα μιλησε του ειλικρινα και πες του οτι πραγματικα το θελεις πολυ και παραδεξου οτι καποιες φορες ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ και ειναι φυσιολογικο.
και ισως ο μπαμπας αν ειναι ανθρωπος που εζησε με ζωα να καταλαβαινει την τεραστια φροντιδα που μπορει να χρειαζεται και γιαυτο να φερνει αντιρρησης.
σκεψου και αυτο που ειπαν για τις πανελληνιες..ειναι ωρες ατελειωτες,διαβασμα,φροντιστηριο,ο δικος σου χρονος να ξεκουραζεσαι που θα τον εχεις αναγκη και το μερος που θα περασεις αν θα σου ειναι ευκολο να τον εχεις μαζι σου.επειτα μην ξεχνας(σαν φοιτητρια στο λεω) συνηθως φερνουν αντιρρηση οι ενοικιαστες οταν τους λες οτι θα εχεις και ενα κατοικιδιο...

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
μη σκεφτεσαι να κανεις απεργια πεινας,οπως σου ειπαν και πιο πανω ειναι λαθος.συζητησε το οσο μπορεις πιο πολυ!!!

30 Απριλίου 2011
16
0
Πραγματικα δεν το ειχα σκεφτει ετσι.....εχετε δικιο μαλλον τα βλεπει σαν εργαλεια!!!=@
ktitikopoula βλεπει απο διαφορους φιλους μου αλλα δεν πειθετε οτι ολα ειναι μια χαρα!!!!
Ναι αλλα αν παρω (με απεργια πεινας..)και στο τελος το δεχτει?!?!!?
πφφφφφ γτ να κανει το τοσο --->ΤΟΣΟ????

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Πραγματικα δεν το ειχα σκεφτει ετσι.....εχετε δικιο μαλλον τα βλεπει σαν εργαλεια!!!=@
ktitikopoula βλεπει απο διαφορους φιλους μου αλλα δεν πειθετε οτι ολα ειναι μια χαρα!!!!
Ναι αλλα αν παρω (με απεργια πεινας..)και στο τελος το δεχτει?!?!!?
πφφφφφ γτ να κανει το τοσο --->ΤΟΣΟ????
Μαργαρίτα μου την δική μου εμπειρία δεν στην είπα με τίποτα ως πρόταση να την μιμηθείς. Το σκυλάκι μας έμεινε μαζί μας μέχρι τα γεραματά του και δεν το μετάνοιωσα ποτέ αλλά πιστεύω πως πρέπει να ξεχάσεις τις απεργίες πεινας και να λύσεις το θέμα με συζήτηση :)

30 Απριλίου 2011
16
0
SOSOULINI εγω πιστευω οτι το εχει παρει απο φοβο αυτο περι"ευθυνης"!Παντως εμενα δεν ειναι ενας απλος ενθουσιασμος γιατι εκτος απ'το οτι το ζηταω ΧΡΟΝΙΑ!θελω να του δωσω αγαπη να το αντιμετωπιζω σαν ενα κανονικο κομματι της ζωης μου!Μα φυσικα θα το παραδεχτω οτι καποτε,καπου σιγουρα θα χρειαστω την βοηθεια του.αλλα αν κανουμε συζητηση! γτ δυστυχως δεν καθεται να συζητησει γι'αυτο το θεμα λεει ενα ¨ΟΧΙ και τελειωσε!και εγω καθομαι να κλαιω και να παρακαλαω πολλες φορες και να θυμωνω βεβαια!

30 Απριλίου 2011
16
0
Ι.Κyveli τι τυχερη που ησουν... =)
μα και εγω αυτο θελω αλλα οπως λεω και πιο πανω δεν ανοιγει συζητησεις γι'αυτο το θεμα και οταν τις ανοιγω εγω καταληγουμε να τσακωνομασστε ή να μου λεει σε 3,4 χρονια...Ε ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ?!?!αν ειναι ετσι στο τελος θα παρω στα 90...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Συγνώμη που θα γίνω σπαστικός δεν είναι η πρόθεση μου αυτή γιατί μεγάλωσα σε οικογένεια φιλόζωη, αλλά δε θέλω να σε στενοχωρήσω. Όμως, ήμουν πολύ καλός μαθητής στο σχολείο παρόλ' αυτά στα Γιάννενα πέρασα. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις και λάθη συμβαίνουν όπως μπορεί και να μπλοκάρεις. Δεν λέω ότι δεν είσαι έτοιμη για σκύλο αν και επίτρεψε μου να τρέφω κάποιες αμφιβολίες γνωρίζοντας τι εστί φοιτητική ζωή. Και δεν εννοώ πως δε θα τα καταφέρεις αν το κάνεις όντως έτσι αλλά ίσως πρέπει να περιμένεις λίγο και να το κάνεις όταν θα στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια, ή τουλάχιστον θα μένεις στο δικό σου (φοιτητικό) σπίτι.

sosoulini

Well-Known Member
11 Απριλίου 2011
57
0
Συγνώμη που θα γίνω σπαστικός δεν είναι η πρόθεση μου αυτή γιατί μεγάλωσα σε οικογένεια φιλόζωη, αλλά δε θέλω να σε στενοχωρήσω. Όμως, ήμουν πολύ καλός μαθητής στο σχολείο παρόλ' αυτά στα Γιάννενα πέρασα. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις και λάθη συμβαίνουν όπως μπορεί και να μπλοκάρεις. Δεν λέω ότι δεν είσαι έτοιμη για σκύλο αν και επίτρεψε μου να τρέφω κάποιες αμφιβολίες γνωρίζοντας τι εστί φοιτητική ζωή. Και δεν εννοώ πως δε θα τα καταφέρεις αν το κάνεις όντως έτσι αλλά ίσως πρέπει να περιμένεις λίγο και να το κάνεις όταν θα στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια, ή τουλάχιστον θα μένεις στο δικό σου (φοιτητικό) σπίτι.
συμφωνω με τον grifos!!!αλλωστε να περναει μονο απο το χερι σου δεν μπορει να σου πει καποιος κατι...

grifos τι εχουν τα γιαννενα??:D:D:D..εγω νομιζω πως εχουν πολυ υψηλοβαθμες σχολες!!!:p