Ένα Μουφ την ημέρα... (pest control)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει το ίδιο με τους σκύλους σας, αλλά εδώ και σχεδόν τρία χρόνια συμβαίνει το εξής κουφό. Νοίκιασα το σπίτι που μένω πριν από τρία χρόνια και ο σπιτονοικοκύρης με προειδοποίησε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα καθότι εξοχή, δηλαδή θα πνιγώ στα μυρμήγκια. Μου έδωσε μάλιστα και μυρμηγκοπαγίδες και μου είπε να ψεκάζω. Εγώ τώρα πρώτον απεχθάνομαι αυτές τις αηδίες και δεύτερον ήθελα να πάρω σκύλο και άρχισα να βλέπω εφιάλτες ότι πάει, γλύφει τα ψεκασμένα, τρώει τις παγίδες και πεθαίνει με φρικτό τρόπο. Εν τω μεταξύ όντως είχε το σπίτι μυρμήγκια και με έπιανε υστερία.

Και τότε συμβαίνει το θαύμα: πήρα το Μουφ τον Αύγουστο του 2008 και από τότε εξαφανίστηκαν όλα τα μυρμήγκια ως δια μαγείας και δεν έχουν εμφανιστεί ξανά!! Παγίδες δεν βάζω, εννοείται με τον πεινάλα δεν ψεκάζω, δεν ξέρω αν είναι το ότι κυκλοφορεί με το Frontline Plus, δεν έχω ιδέα αν τον βλέπουν και τον φοβούνται, αλλά ούτε μυρμήγκια έχω, ούτε μύγες (μια φορά τον έπιασα να κυνηγάει μια σαν τρελλός μέχρι που η μύγα αναγκάστηκε να φύγει), ούτε κουνούπια στο σπίτι. Έξω από το σπίτι είναι άλλη υπόθεση με τα κουνούπια.

Καλά, ξέρω για τους Αυστραλέζους που τους βάζουνε να πιάνουνε τερμίτες με αντάλλαγμα μπέηκον, αλλά έχετε εσείς παρατηρήσει τίποτα τέτοιο?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Και εγω μενω σε εξοχη και περυσι πριν παρω το σκυλο ζουσαμε καμια 10ριά φυλες εδω μεσα. Φετος, μονο εμεις οι 2.
Δεν εχω εξηγηση..

Να ειναι που ροχαλιζει ο ICE δεν νομιζω, ή που ειναι λιγο βρωμυλλος... :p

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τι να πω... σκυλια εχω, γατια εχω, παρ' ολα αυτα μυρμηγκια εχω, κουνουπια εχω, σκαθαρια εχω, λιμπελουλες εχω τι μου λειπει; Eνας εξολοθρευτης ισως;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ένα Μουφ!! Τώρα βέβαια όλα αυτά που σας λέω τα γράφω εμπειρικά διότι δεν έχω πείρα της Νέας Ορλεάνης με σκύλο. Όταν ζούσα εκεί ορκιζόμουνα στο όνομα του πευκέλαιου διότι η πόλη είναι το βασίλειο της τεράστιας ιπτάμενης κόκκινης κατσαρίδας! Στο Καλαμποκιστάν δεν έχω δει ως τώρα κατσαρίδες και ελπίζω να μη δω διότι θα μου έρθει νταμπλάς, οπότε δεν έχω ιδέα τι αποτέλεσμα έχει Μουφ και κατσαρίδες.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Θυμάμαι πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή περίπου τη γειτόνισσα να γκρινιάζει ότι έχει πήξει στις σιχαμένες κατσαρίδες. Οι αυλές μας χωρίζονται μόνο από μια μάντρα περίπου 2 μέτρων, αλλά δε νομίζω να ήταν αυτός ο λόγος που εγώ δεν είχα τέτοια προβλήματα :)
Επίσης δεν μας κουτσουλάνε περιστέρια, δεν μας χέζουν οι γάτες, δεν έχουμε μύγες (ζωντανές για πολύ, λόγω του οικιακού μυγοχάφτη). Όλα λογικά, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ζώα που είτε τα κυνηγούν οι σκύλοι, είτε απλά απειλούνται από το γεγονός ότι κινείται άλλο μεγάλο ζώο στον χώρο.
Για τα μυρμήγκια όμως ομολογώ ότι δεν μπορώ να βρω εξήγηση. Εκτός αν τα σκυλιά σκάβουν στον κήπο και δεν τα αφήνουν να κάνουν φωλιές.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα. Το Μουφ δεν σκάβει ποτέ του. Μόνο μουφιάζει. Και ναι, το ενοχλεί πολύ να κινούνται ζωΐφια γύρω του. Σε μια μύγα μέχρι και υποκλίσεις της έκανε πριν την κυνηγήσει αγρίως.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τι να πω... σκυλια εχω, γατια εχω, παρ' ολα αυτα μυρμηγκια εχω, κουνουπια εχω, σκαθαρια εχω, λιμπελουλες εχω τι μου λειπει; Eνας εξολοθρευτης ισως;
Και εγω μια απο τα ιδια! Εχω πλουσιο το ζωικο βασιλειο σπιτι μου! :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Και ο δικος μου εντυπωσιαζεται πολυ απο τους γλαρους!
Νομιζω ομως οτι στο πισω μερος του μυαλου του, τους φανταζεται μεσα στο μπωλ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Του Μουφ λοιπόν οι γλάροι δεν του πολυκάνανε εντύπωση όταν το πήγα τον Ατλαντικό. Νομίζω είναι διότι δεν κάνανε τίποτε άλλο από το να πετάνε και μάλιστα όχι πολύ κοντά ώστε να το προκαλέσουν να τους κυνηγήσει.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οι δικοι μας γλαροι(του Σαρωνικου), κατεβαινουν στην αυλη και τσιμπολογανε. Δικαιολογημενος ο μικρος...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εδώ ευτυχώς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα μιας και μένουμε στο κέντρο της πόλης στον 6ο όροφο, αλλά στη Χαλκιδική ο Κούκης δεν κάνει τίποτα για τα μυρμήγκια και τις σαρανταποδαρούσες που αφθονούν :-k

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εμας η Ισις εχει ξετρελαθει με τις κουκουβαγιες, εχει την εντυπωση οτι της κυνηγαει αλλα βεβαια ουτε που τις πλησιαζει, τρεχει απο πισω, προσπαθει να ανεβει στο δεντρο που σταθηκε αλλα καμια σχεση, αυτη χαιρεται και εμεις ριχνουμε πολυ γελιο.