Ένας ωραίος επαγγελματίας

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σημερα το πρωι ειχα την ευκαιρια να μιλήσω στο τηλεφωνο με έναν επαγγελματία εκτροφεα εργασιακων σκυλων από Αθηνα. Από τα γνωστα ονοματα.
Στην ουσια εκτρέφει αλλά και εκπαιδευει από χόμπι και ετοιμαζει σκυλια για πρωταθλημα, μεχρι και παγκόσμιο.
Δεν πηρα για εκπαιδευση, αλλά επειδη ενδιαφερομουν να αγορασω καποια υλικα.

Ο ανθρωπος ευγενεστατος, εξυπηρετικοτατος, γεματος ενδιαφερον και αγαπη για την δουλεια του και τα σκυλια, διεκρινε το ενδιαφερον και την αγωνια μου, με ρωτησε ένα σωρο πραγματα και μετα μου εκανε ολοκληρο μαθημα για οσο του επέτρεπε ο χρονος του.

Μιλησαμε για πανω απο μισαωρο και με καλεσε επανειλημμένως να επισκεφτω τον χωρο του για μια δυο μερες, να δω από κοντα τα σκυλια να μαθαινουν και να δουλεύουν, να βρισκομαι δίπλα στους εκπαιδευτες και χειριστες και να μου δειξουν δωρεαν οσα μπορουν.

Δεν μπορω να απαριθμησω ποσα μου εμαθε στην λιγη ωρα που μιλησαμε και ποσα λαθη μου διεκρινε. Μια κουβεντα ελεγα, δεκα καταλάβαινε.
Φαντασου να εχεις έναν τετοιον ανθρωπο κοντα σου όποτε τον χρειάζεσαι.
Πιστευω εχω ηλικια και κριση για να αξιολογησω ανθρώπους και καταστασεις και ο συγκεκριμενος με άγγιξε από την πρωτη στιγμη.

Οι επαγγελματιες της περιοχης μου είναι μπροστα του σαν παιδακια που το μονο που ξερουν είναι να κραδαίνουν τα εργαλεια εκπαιδευσης και να λενε μεγαλα «θετικα» λογια.

Αν εμενα στην Αθηνα, θα ειχα κανει τον στίβο του δευτερο σπιτι μου και η Ηρα θα ηταν αυτή τη στιγμη ένα αστερι.
Από αυτή την αποψη (και μονο) ζηλευω οσους μενουν στην πρωτευουσα και εχουν τετοια δυνατοτητα.

Δεν προκειται για διαφημιση ουτε θα πω τα στοιχεια του δημοσια ή με ΠΜ για να μην παρεξηγηθω, αλλά θα σας προτρεψω, ειδικα οσους εχουν σκυλια εργασιακών φυλων, να κανετε την ερευνα σας και να «κολλήσετε» σε έναν καλο εκπαιδευτη.
Οχι αναγκαστικα για εργασια αλλά για μια σοβαρη βασικη υπακοη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Μπράβο, γιατί ο τίτλος μου φάνηκε ειρωνικός και περίμενα να διαβάσω τελείως αντίθετα πράγματα :) Είδες που έχουμε καταντήσει; Να εντυπωσιαζόμαστε όταν ένας επαγγελματίας κάνει σωστά το επάγγελμα που έχει διαλέξει...

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τελικά είναι εύκολο ή δύσκολο να βρεις σωστο εκτροφέα, εκπαιδευτή;:p:p:D:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κοιτα Φοιβο, εσενα δεν σου μιλαω γιατι παντα μου πηγαινεις κοντρα :p

Για να βρεις σωστο εκπαιδευτη θελει ψαξιμο και ισως λιγη τυχη. Εγω επεσα πανω του τυχαια.

Για σωστο εκτροφεα θελει ψαξιμο 3 χρονια, διαβασμα, γνωσεις και μεσον όπως ειπαμε!! :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τελικά είναι εύκολο ή δύσκολο να βρεις σωστο εκτροφέα, εκπαιδευτή;:p:p:D:D
Το σχόλιό μου είναι γενικότερης φύσης. Εννοώ επαγγελματία κάθε ειδικότητας. Να πω την αλήθεια, θεωρώ ότι στο θέμα "σκυλιά" επιβάλλεται κυρίως να το αγαπάς αυτό που κάνεις, να το γουστάρεις. Κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό στα περισσότερα επαγγέλματα. Εγώ, όσο περισσότερα διαβάζω εδώ μέσα, τόσο δυσκολεύομαι να καταλάβω ποιός τελικά είναι σωστός εκτροφέας ή εκπαιδευτής. Ολο και ποιό υποκειμενικό το εισπράττω το θέμα. Και περισσότερο στο θέμα του εκπαιδευτή. Τώρα θα μου πεις, ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος τελικά, αλλά μέχρι να φτάσεις σ' αυτό το στάδιο, πρέπει να περάσεις πρώτα από την "επιλογή" κι αυτό μου φαίνεται ότι είναι μεγάλος πονοκέφαλος...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Είμαι πνεύμα αντίδρασης....τι να κάνω....:D:D:p:p

Εγώ πάντως πιστεύω ότι εσύ και οι πράξεις σου,Άρη, είσαι το καλύτερο επιχείρημα ενάντια στα επιχειρήματά σου!
Μέσα σε λιγότερο από 1 χρόνο, από εκεί που ήρθες εδώ μέσα με τις απόψεις και τις γνώσεις που είχες τότε, πλέον μπορείς να βάλεις τα γυαλιά στους περισσοτερους που γράφουμε εδώ και να κινηθείς με ανεση στο χώρο...;)

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Πραγματικά είναι σπάνιο (δυστυχώς) στις μέρες μας να βρεις σωστούς επαγγελματίες ανεξαρτήτως χώρου, που να αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κι εγώ αυτό λέω Αρη... :(
Θα ήθελα πολύ να έχω κάποιον που θα μου δείξει πολλά πράγματα και που θα έχει γνώσεις και επιμονή όταν εγώ την χάνω... ο Κούκης θα ήταν αστέρι εδώ και 3 χρόνια! :D

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
harryf επειδή βλέπω ότι απαγορεύεται να διαφημίζουμε μπορείς να μου στείλεις το όνομα του με ένα pm;

Ευχαριστώ :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επρεπε να το περιμενω τελικα. Αρκετοι φιλοι με ρωτησαν.
Παιδια, υπαρχουν αρκετοι άριστοι και πιθανον καλυτεροι εκπαιδευτες στην Αθηνα.

Μπορουμε να ανοιξουμε ενα θεμα και να τους αναφερουμε ολους? Γιατι να μην διαφημιστουν δημοσια οι καλοι?

ΠΜ δεν στελνω, συγμωμη, αλλά δεν γνωριζω κανεναν εκπαιδευτη προσωπικα και δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα για την δουλεια του.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το ξερω φιλε, αλλά εγω δεν εχω προσωπικη γνωριμια για να το κανω, οπότε δεν θεωρουμαι αξιοπιστος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul