Έλεος καλέ γειτόνισα... (σκύλος που κλαίει)

maryan

Active Member
21 Μαρτίου 2011
25
0
Τα γράφω εδώ, διότι πραγματικά κοντεύω να σκάσω! Αφού έτρεμα κανένα δίωρο από τα νεύρα μου, αποφάσισα να ξεσπάσω μέσω του γραψίματος που είναι και το "φόρτε" μου.
Σήμερα, η αγαπημένη... γειτόνισα έστειλε για ακόμα μια φορά τον πατέρα της να μου πει να κάνω κάτι με τον σκύλο, γιατί την ενοχλεί που κλαίει... Και ο Φιντελάκος κλαίει μόνο αμα λείπω πολλές ώρες (λόγω δουλειάς και μόνο την Κυριακή. Και να αναφέρω ότι έχω δοκιμάσει πολλά για να μην το κάνει). Αυτή που φωνάζει και χτυπάει ότι βρει μπροστά της (πόρτες, τοίχους, τραπέζια) με ιδιαίτερο οίστρο τις βραδινές ώρες, τι πρέπει να την κάνω; Θεωρώ ότι οι άνθρωποι, βάσει όλων όσων έμαθα στο σχολείο, έχουν αυτό που λέμε λογική για να μην φωνάζουν ότι ώρα να'ναι. Αναγνωρίζω ότι σε κάποιο βαθμό έχει δίκιο, αλλά όπως κάνω κι εγώ υποχώρηση όταν ωρύεται, οφείλει να κάνει το ίδιο κι εκείνη...Άντε πια!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Η διαφορά είναι οτι κανείς δεν κάνει παράπονο στην αστυνομία επειδή ο γείτονας βαράει τα τραπέζια.;)Δεν έχεις κάποια άλλη λύση για την Κυριακή ? είναι κουτάβι ο σκύλος σου ?

maryan

Active Member
21 Μαρτίου 2011
25
0
Είναι 9 μηνών περίπου...(δεν ξερω ακριβώς, δεδομένου ότι βρέθηκε στον δρόμο). Καμιά φορά τον πάω στην πίσω αυλή της καφετέριας του αγοριού μου, αλλά ξεσηκώνει τον κόσμο με τα γαβγίσματα του. Τι μπισκότα του έχω, τι διάφορες άλλες λιχουδιές, τι παιχνίδια να έχει να ασχολείται, τίποτα δεν έχει αποδόσει (Να σημειώσω ότι έχω κανονίσει στείρωση για αύριο. Λες αυτό να τον ηρεμήσει λίγο;)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ειλικρινά δεν ξέρω τί να σου προτείνω, καθώς δεν το έχω αντιμετωπίσει με τα δικά μου σκυλιά. Δές μήπως υπάρχουν σχετικά θέματα στο φόρουμ, και ελπίζω ότι θα σε βοηθήσουν μέλη με παρόμοιες εμπειρίες. Η λογική πάντως λέει πως άν ο μικρούλης δεν κλαίει σε ώρες κοινής ησυχίας, δεν μπορούν να φωνάξουν την αστυνομία. Θα σου δημιουργήσουν ίσως θέμα με την πολυκατοικία, ιδίως αν υπάρχουν ένοικοι που δεν συμπαθούν τα σκυλιά. Εφόσον όμως η συγκεκριμένη γειτόνισσα κάνει τόση φασαρία, έχεις και εσύ ένα πάτημα. Ίσως θα ήταν καλό να της μιλήσεις, και να της υπενθυμίσεις ότι εδώ γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, άρα όπως ανέχεστε εσείς την φασαρία της, έτσι οφείλει και αυτή να βάλει νερό στο κρασί της για τον σκύλο. Πάντως δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω ... από στραβόξυλα γείτονες, άλλο τίποτε ! :mad::mad::mad:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τον σκυλο οταν κλαιει τον εχεις μεσα στο σπιτι η εξω? Να υποθεσω το δευτερο. Σε ωρες κοινης ησυχιας
κανονικα ο σκυλος πρεπει να ειναι μεσα γιατι αν θελει μπορει να σου φερει την αστυνομια και να χεις
ντραβαλα. Αν και την θεωρω πολυ μιγιαγγιχτη που την ενοχλει ενα κλαμα. Αν εχει αγχος αποχωρισμου
ο σκυλος θα βρεις πολλα θεματα για το πως θα το αντιμετωπισεις. Τωρα με την στειρωση δεν ξερω αν
θα ηρεμησει, νομιζω ειναι 50-50 οι πιθανοτητες.

maryan

Active Member
21 Μαρτίου 2011
25
0
Μέσα τον έχω, όλες τις ώρες, αλλά προφανώς του λείπει παρέα. Εδώ να προσθέσω ότι και την τηλεόραση του εχω αφήσει ανοιχτή ή ένα ραδιοφώνο να παίζει.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δεν μας χαιρεταει η γειτονισσα τοτε. Ειχε γραψει η dr zhivago ενα πολυ ωραιο αρθρο για το αγχος αποχωρισμου,
εμενα με εχει βοηθησει αρκετα γιατι και που αφηνα την τηλεοραση δεν βελτιονοταν η κατασταση.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Παιχνίδια για να παίζει και ένα κοκκαλάκι να απασχολείται ίσως ; Θα μου πείς, είναι δυνατόν κάθε φορά που λείπεις να του ψωνίζεις ολόκληρο το πετσοπ ; :-s Είναι και μικρούλης ακόμη βέβαια, αλλά πρέπει να συνηθίσει να μένει μόνος του ...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το βρηκα!

Αρχικό μήνυμα απο Dr.Zhivago
Το "σύνδρομο του αποχωρισμού" είναι συνηθισμένο κι υπερτιμημένο πρόβλημα (λύνεται αρκετά εύκολα).

Κάποια βασικά κόλπα:

1) Δεν αφήνεις τον σκύλο σε μεγάλο χώρο όταν λείπεις. Θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια σε μικρό χώρο (πχ. κλούβα ή μικρό δωμάτιο) και δεν θα μπορεί να ανεβάσει τόσο εύκολα την αδρεναλίνη του (η πολλή κίνηση ανεβάζει παλμούς, άγχος κι αδρεναλίνη). Αν δεν έχει ερεθίσματα (είναι κλεισμένος σε κλουβάκι ή σε μικρό δωμάτιο) πιο πιθανό είναι να βαρεθεί και να ξαπλώσει να κοιμηθεί.

2) Για να συνηθίσει ο σκύλος τον χώρο που θα επιλέξεις για το # 1, θα πρέπει να κοιμάται εκεί κάθε βράδι για τουλάχιστον 2 εβδομάδες πρίν αρχήσεις να τον βάζεις εκεί για να φύγεις από το σπίτι. Αυτό γιατί δεν θέλεις να συνδιάσει τον χώρο + την φυγή σου με τιμωρία/φυλακή.
Επίσης, το κλουβάκι/δωμάτιο καλό είναι να έχει "μαγικές εκπλήξεις". Όταν τον βάζεις μέσα να βρήσκει κάτω από το κουβερτάκι του ή σε μία γωνία ένα δώρο (μπάλα, μεζεδάκι, παιχνίδι με μεζέ κρυμμένο μέσα κλπ). Σημαντικό είναι να ΜΗΝ τον δωροδοκείς να μπει, κι ούτε να σε βλέπει να βάζεις την "έκπληξη" εκεί. Να την βρήσκει ως δια μαγείας! Και να μην είναι ίδια έκπληξη κάθε φορά. Σύντομα θα λατρέψει τον χώρο αυτόν!

3) Θα τον βάζεις στο κλουβάκι/δωμάτιο 30 λεπτά πριν φεύγεις από το σπίτι. Δεν θα του δώσεις ΚΑΜΙΑ σημασία μέχριε να φύγεις. Προσοχή! ΟΥΤΕ ένα βλέμμα σου δεν θα του χαρίσεις. Ότι κι αν κάνει. Οι "εκπλήξεις" στο χώρο/κλουβάκι συνεχίζουν να βοηθούν.

4) Θα διαθέσεις ένα σ.κ. (ακόμη καλύτερα ένα 3ήμερο) που θα ασχοληθείς ΠΟΛΥ με ασκήσεις όπου: Θα φεύγεις και θα επιστρέφεις αρχικά σε 20 λεπτά (για 4-5 φορές στην ίδια μέρα). Θα φεύγεις και θα επιστρέφεις σε 30 λεπτά (4-5 φορές την δεύτερη μέρα). Θα φεύγεις και θα επιστρέφεις σε 45 λεπτά (4-5 φορές την τρίτη μέρα). Είναι κουραστικό αλλά θα λύσει το πρόβλημά σου.

5) Σε ΟΛΕΣ τις φορές (ανεξαιρέτως) που θα επιστρέφεις, θα αγνοείς ξανά τον σκύλο για τουλάχιστον 15 λεπτά αφού μπείς στο σπίτι. Θα κάνεις πως δεν υπάρχει (όπως όταν ετοιμάζεσαι να φύγεις).

Δεν θα τον χαιρετάς και δεν θα τον αποχαιρετάς. Ο στόχος εδώ είναι να μειώσεις τελείως το γεγονός πως φεύγεις, όπως και το γεγονός πως επέστρεψες.

Το άλλο που μπορεί να βοήθησει είναι γενικώς να αυξήσεις την άσκηση και τις βόλτες του. Όπως και στους ανθρώπους, η άσκηση ανεβάζει την σερετονίνη στον εγκέφαλο (προσφέρει χαρά κι ηρεμία ενώ αφαιρεί πολύ το άγχος), χώρια του ότι οι κουρασμένοι σκύλοι είναι πάντα καλύτεροι σκύλοι !

Tazmataz

Member
5 Φεβρουαρίου 2011
18
0
kefallonia
Πολυ σωστα τα παραπανω αν τα δοκιμασεις και δε μπορεσεις τελικα να βγαλεις ακρη τοτε απευ8ηνσου σε εναν επαγγελματια εκπαιδευτη για περισσοτερη βοηθεια, εμεις σχηματιζουμε τις εκαστοτε παραξενιες των σκυλιων μας τις περισσοτερες φορες αν οχι ολες.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
και μην ξεχασεις να κανεις παρατηρηση στην γειτονισα καθε φορα που κανει φασαρια....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μέσα τον έχω, όλες τις ώρες, αλλά προφανώς του λείπει παρέα. Εδώ να προσθέσω ότι και την τηλεόραση του εχω αφήσει ανοιχτή ή ένα ραδιοφώνο να παίζει.
Δοκίμασε να κλείσεις την τηλεόραση / ραδιόφωνο. Σε μερικά σκυλιά λειτουργεί ανάποδα, το διαπίστωσα πρόσφατα! :eek:

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
αν παλι δεν κανεις παλι τιποτα ,βαλε φερμουαρ.:D:D
περα απο την πλακα και εμενα που μου το εκανε στις αρχες,εφευγα χωρις να με δει αφου του ειχα βαλει να φαει.
τωρα δεν εχει κανενα προβλημα και να με δει να φυγω

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Τελικά εμείς είμαστε πάάάρα πολύ τυχεροί με τους γείτονες που έχουμε. Τι κλάμα, τι ουρλιαχτά, τι γαβγίσματα (μη φανταστείτε συνέχεια όλα αυτά, αλλά όπως κάνουν όλα τα σκυλιά....) και δεν μας έχουν πει τίποτε.....
Μια φορά μόνο κάποιοι (ποιοι δε μάθαμε) είπαν κάτι στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού κι εκείνη τους είπε "αν έχετε πρόβλημα πηγαίνετε στους ίδιους να παραπονεθείτε" κι εκεί έληξε το θέμα. Κανείς δεν ήρθε να μας πει τίποτε....
Μια μάλιστα, που μένει λίγο πιο πάνω, βλέποντας τον άντρα μου του είπε ότι όταν γαβγίζουν, ο Άρης ειδικά, που ακούγεται στα πέρατα, ....νιώθει συντροφιά....!!!!! Βγάλε άκρη....

Εύχομαι η περίπτωσή σου να έχει αίσιο τέλος και στα χειρότερα..... βάλε φίμωτρο στη γειτόνισσα....!!!!

maryan

Active Member
21 Μαρτίου 2011
25
0
Εύχομαι η περίπτωσή σου να έχει αίσιο τέλος και στα χειρότερα..... βάλε φίμωτρο στη γειτόνισσα....!!!!
Χα, χα, με έκανες και γέλασα!! Το θέμα είναι ότι δεν την βλέπω για να της βάλω φίμωτρο. Άσε που έχω αρχίσει να αμφιβάλλω σοβαρά για το αν είναι το κλάμα του Φιντέλ που την ενοχλεί...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Οι ηλικιωμένοι γείτονες που αγαπούν τα σκυλιά χαίρονται να τα ακούν να γαβγίζουν, γιατί νιώθουν ασφάλεια. Οι δικοί μας γείτονες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, και πολλές φορές μας παρακαλούν να μην τον μαλώνουμε όταν γαβγίζει αργά το βράδυ. Είναι λέει η παρεουλα τους, και τους προσέχει ... :):):)

Τώρα εσύ μάλλον έπεσες στην περίπτωση ... :(

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Οι ηλικιωμένοι γείτονες που αγαπούν τα σκυλιά χαίρονται να τα ακούν να γαβγίζουν, γιατί νιώθουν ασφάλεια. Οι δικοί μας γείτονες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, και πολλές φορές μας παρακαλούν να μην τον μαλώνουμε όταν γαβγίζει αργά το βράδυ. Είναι λέει η παρεουλα τους, και τους προσέχει ... :):):)

:(
Το ίδιο συμβαίνει και με τους διπλανούς μου. Μάλιστα ο σύζυγος έχει μάθει και το στυλ του γαυγίσματος και βγαίνει να δει τι παίζει στον δρόμο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα