Έλεος! Δεν αντέχω, βοήθεια!

aggela kara

Active Member
15 Μαρτίου 2011
39
0
35
ΚΟΖΑΝΗ
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ..ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΚΥΛΙΤΣΑ 4,5 ΜΗΝΩΝ ΤΩΡΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΙΕΑ.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΕΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΑΕΙ,ΓΕΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ.ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ,ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ.ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aggela kara

Active Member
15 Μαρτίου 2011
39
0
35
ΚΟΖΑΝΗ
οχι δεν πηγα σε εκπαιδευτη.δεν μπορω οικονομικα.κατι να κανω εγω?υπαρχει?την περιορισα σε ενα δωματιο με τα παιχνιδια της και δικα μου ρουχα για να με αισθανεται κοντα της,αλλα δεν επιασε.

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
οχι δεν πηγα σε εκπαιδευτη.δεν μπορω οικονομικα.κατι να κανω εγω?υπαρχει?την περιορισα σε ενα δωματιο με τα παιχνιδια της και δικα μου ρουχα για να με αισθανεται κοντα της,αλλα δεν επιασε.
Πόσο καιρο την έχεις;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Υπάρχουν πληροφορίες εδώ για το άγχος αποχωρισμού και πρέπει να την εκπαιδεύσεις σταδιακά. Αλλιώς φοβάμαι ότι χρειάζεσαι εκπαιδευτή. Έτσι κι αλλιώς το σκυλί θα χρειαστεί οπωσδήποτε εκπαίδευση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
Δεν υπήρχε λόγος να ανοίξεις νέο θέμα. Μπορούσες να συνεχίσεις την συζήτησή σου στο παλιό.
Να ξέρεις όμως, ότι δεν είναι υποχρεωτικό να καταφέρεις να βρεις βοήθεια στο φόρουμ, όσο και να "φωνάζεις".
Καμμιά φορά δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Τώρα άνοιξες ένα νέο θέμα, όπου θα σου ξαναγίνουν οι ίδιες ερωτήσεις και θα δώσεις τις ίδιες απαντήσεις, και πάει λέγοντας. Crate δοκίμασες; Αν εξακολουθείς όπως λες, να μην "την παλεύεις" άλλο με το σκυλάκι, έχεις δοκιμάσει τα πάντα και απέτυχαν και δεν μπορείς να ζητήσεις και την βοήθεια εκπαιδευτή, ίσως θα πρέπει ν' αρχίσεις να σκέφτεσαι, να την δώσεις κάπου αλλού. Να βρεις επιτέλους, την ησυχία σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.781
7.982
Προσπάθησε λίγο να είσαι ήρεμη, όποτε διαβάζω δικό σου ποστ για αυτό το θέμα νοιώθω το άγχος σου πολύ έντονα, και νομίζω πως και ο σκύλος σου νοιώθει το άγχος σου και αυτό ίσως έχει επηρεάσει την συμπεριφορά του.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί ο σκύλος μου δεν μένει ποτέ ολομόναχος στο σπίτι και τις ελάχιστες φορές που έμεινε είναι ήσυχη, ελπίζω να βρεις ανταπόκριση από ανθρώπους που ξέρουν τεχνικές για να σε βοηθήσουν.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δες κι αυτό. Θα χρειαστείς να κάνεις δουλειά πολλή:

http://www.humanesociety.org/animals/dogs/tips/separation_anxiety.html

http://www.youtube.com/watch?v=NBNhsZD8o2M

http://www.youtube.com/watch?v=FuZhuL94diE

http://www.youtube.com/watch?v=2YZDa2LPc-A

Πάντως το "I will be back" το είχα σκεφτεί κι εγώ με το Μουφ στην αρχή που έκλαιγε όταν έφευγα, αν και δε συνέχιζε να κλαίει, ούτε να γαυγίζει όταν έλειπα. Τώρα το ξέρει και δεν έχει πρόβλημα.

Last edited:

aggela kara

Active Member
15 Μαρτίου 2011
39
0
35
ΚΟΖΑΝΗ
τι μπορει να κανει ο εκπαιδευτης?να την μαθει την εντολη "μεινε" και να μενει εκει?δεν θελω αυτο.δεν κανει ζημιες στο σπιτι.καθεται στην πορτα και κλαει.οταν φευγω κλαει για 10 λεπτα,μετα ησυχαζει.μετα απο καποια ωρα αρχιζει και κλαει γαυγιζοντας.ποσο θα μου κοστισει ο εκπαιδευτης?θα μπορεσει οντως να με απαλλαξει απο το κλαμα της οταν λειπω?

aggela kara

Active Member
15 Μαρτίου 2011
39
0
35
ΚΟΖΑΝΗ
εμενε μονη της και απο την αρχη.εκλαιγε και ελεγα μωρακι ειναι θα αισθανεται ανασφαλεια,σε λιγο καιρο που θα μαθει το σπιτι και εμας θα ηρεμησει.ειχα και αλλο σκυλι,στην αρχη ετσι εκανε και εκεινο,αλλα μετα ησυχασε.αυτη τιποτα.τα ιδια.δεν το εκδηλωνω το αγχος μου.και σιγουρα δεν το καταλαβαινει η μικρη.οχι δεν την εχω συνεχεια αγκαλια.κοιμαται μονη της,αρκει να ειναι κοντα σε καποιον.δεν μπορει μονη της.και εδω δουλευω 3 μερες την εβδομαδα και τις υπολοιπες ειμαι σπιτι,αντε να βγω για εναν καφε.τωρα εκοψα και τον καφε!

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
εμενε μονη της και απο την αρχη.εκλαιγε και ελεγα μωρακι ειναι θα αισθανεται ανασφαλεια,σε λιγο καιρο που θα μαθει το σπιτι και εμας θα ηρεμησει.ειχα και αλλο σκυλι,στην αρχη ετσι εκανε και εκεινο,αλλα μετα ησυχασε.αυτη τιποτα.τα ιδια.δεν το εκδηλωνω το αγχος μου.και σιγουρα δεν το καταλαβαινει η μικρη.οχι δεν την εχω συνεχεια αγκαλια.κοιμαται μονη της,αρκει να ειναι κοντα σε καποιον.δεν μπορει μονη της.και εδω δουλευω 3 μερες την εβδομαδα και τις υπολοιπες ειμαι σπιτι,αντε να βγω για εναν καφε.τωρα εκοψα και τον καφε!
Δοκιμασε να την βγαζεις βολτα πριν φυγεις ωστε να εκτονωνεται και να την αφηνεις καθε μερα μονη της αυξανοντας την ωρα σταδιακα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αγγέλα, ο εκπαιδευτής θα εκπαιδεύσει πρώτον εσένα διότι οι εκπαιδευτές μαθαίνουν τον ιδιοκτήτη να χειρίζεται το σκυλί. Το σκυλί σου χρειάζεται να μάθει αρκετά πράγματα εκτός από το "έλα", "κάτσε" και "μείνε" κι εσύ χρειάζεσαι ψυχραιμία. Έχεις διαβάσει τίποτα στο ίντερνετ για το άγχος αποχωρισμού? Έχεις κοιτάξει στο φόρουμ διάφορα νήματα γι' αυτό? Κοίταξες τα όσα σου έστειλα μόλις στο προηγούμενο μήνυμά μου. Δεν ξέρω πόσα θα σου στοιχίσει ο εκπαιδευτής, αλλά δυστυχώς οι σκύλοι έχουν έξοδα και θέλουν εκπαίδευση. Και ναι, υπάρχουν άτομα που μπορούν και μόνα τους, αλλά έχουν συνήθως ψυχραιμία και διαβάζουν. Προσωπικά δεν ήμουν σε θέση να μάθω τα πάντα στο Μουφ και το πήγα εκπαίδευση, αλλά δεν ξέρω πόσα παίρνουν στην Ελλάδα. Επικοινώνησε πάντως με κάποιον εκπαιδευτή και ρώτα. Δες και όσα σου έγραψα προηγουμένως καθώς κι αυτά:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?14169-quot-%CE%86%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-quot&highlight=%CE%B1%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85

http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...-φορές-όταν-λείπω&highlight=αγχος+αποχωρισμου

Υπάρχουν κι άλλα πολλά.

(Προσπάθησε, αν θέλεις, ν' αφήνεις ένα διάστημα μεταξύ κομμάτων και τελειών διότι μας διευκολύνεις στο διάβασμα. :) )

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
To stress αποχωρισμου δεν αντιμετωπιζεται και δε διαρκει το ιδιο σε ολα τα σκυλια...σε καποια παιρνει πολυ περισσοτερο.
Οταν ειστε μαζι στο σπιτι εχεις δοκιμασει να την απομονωσεις ?

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Εγώ κάνω το εξής (συμβουλή από τα παιδιά εδώ ήταν).
Πριν φύγω δεν του μιλάω και δεν ασχολούμαι μαζί του και όταν γυρνάω πρώτα αφήνω τα πράγματά μου/αλλάζω ρούχα κτλ και μετά ασχολούμαι μαζί του. Πολλές φορές αργώ τόσο να ασχοληθώ που κι εκείνος βαριέται να με παρακαλάει για αγκαλίτσα κι έτσι γυρνάει στο κρεβάτι να κοιμηθεί.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες. Στο φόρουμ θα βρείς σχετικές πληροφορίες. Θέλει δουλειά και υπομονή. Εν τω μεταξύ, προσπάθησε να δείς και λίγο την θετική πλευρά, μέχρι το πρόβλημα να διορθωθεί - ότι δηλαδή η μικρή σε λατρεύει ! Το ξέρω ότι αυτό ακούγεται παράλογο όταν εσύ τραβάς τέτοιο "λούκι", αλλά καταλαβαίνω από αυτά που λές ότι είσαι αποφασισμένη να το παλέψεις.
Δεν έχω παρόμοια εμπειρία, οπότε δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές. Απλώς σκέφτηκα να σου γράψω γιατί σε είδα απελπισμένη. Να ξέρεις ότι όταν κάποιες φορές δεν απαντάμε σε πόστ, δεν είναι επειδή αδιαφορούμε για το πρόβλημα του άλλου, αλλά επειδή δεν γνωρίζουμε πώς να βοηθήσουμε. Σου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου, και ελπίζω όλα να πάνε καλά. :):)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Aggela

είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα και το σκυλί μου δεν ήταν τόσο κουτάβι, αλλα αδέσποτο. Το στρες της ήταν απίστευτο όταν έμενε μόνη της και απ`ότι μου είπαν οι αγανακτισμένοι γείτονες δεν σταμάταγε να κλαίει πάνω απο 1 ΄ωρα συνολικά από τις 6+ που έλειπα.
Ημουν τόσο ανώριμη και άσχετη που πριν προσπαθήσω το οτιδήποτε που ίσως και να έπιανε, απλά τη φόρτωσα στους γονείς μου.
ΜΗΝ κάνεις το ίδιο λάθος, εγώ το έχω μετανιώσει φρικτά, η σκυλίτσα μου μου έχει λείψει τόσο πολύ :(
Εφόσον δε δουλευεις τόσο πολύ απ`ότι λες άρα έχεις χρόνο να ασχοληθείς, κάνε το! Διάβασε τα λινκ της Σαρας και κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για το άγχος αποχωρησμού, με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρεις. ΑΝ έχεις ήδη δοκιμάσει τα "κολπα" που περιγράφονται στα νήματα και δεν βλέπεις αποτέλεσμα, γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να δεις εκπαιδευτη ώστε να μάθεις να χειρίζεσαι το σκυλί σου. ΜΗΝ αφήσεις να περάσει πολύς καιρός ακόμα και χάσεις την κουταβίσια ηλικία στην οποία είναι πολύ πιο εύκολο να "δασκαλεψεις" ένα σκυλι.

Hlektra

Member
4 Απριλίου 2011
7
0
Κοίτα το καλύτερο θα ήταν να δόσεις το σκυλάκι καπου με μεγαλο κήπο που να εχουν και την οικονομικη άνεση να το στιριξουν μα και την ψυχολογικη ..... Αυτό θα ήταν το καλύτερο για το σκυλάκι σου, αλλιώς θα ειναι διστιχισμένο. Καταλαβένω πως έχετε δεθει αλλα σε καποια αλλη φάση της ζωης σου που θα είσαι πιο ετοιμη να στιριξεισ το σκυλί σου θα ηταν καλυτερο να ξαναπαρεις ένα και σαφος πρωτα να εχεις ψαξει για το πως μπορεις εσυ να το εκπεδευσεις ή να μπορεις να το πας σε εκπαιδευτη. Ή εφοσον δεν εχεις την οικονομικη ανεση θα πρεπει να παρεις τηλεφωνω εναν εκπαιδευτη να του εξιγήσεις και να του πεις πωσ δεν εχεις τα καταληλα οικονομικα και να σε συμβουλεψει.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
@Hlektra Γιατί με σε σπίτι με μεγαλο κήπο??? Τι θα βοηθήσει αυτό στο άγχος αποχωρισμού???