Έλεγχοι από την Αστυνομία - Θεσσαλονίκη

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 12 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου και τη συμμετοχή υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χθες (11-10-2018) συντονισμένη δράση στο κέντρο της πόλης.

Η εν λόγω δράση επικεντρώθηκε στην ενημέρωση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.).

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν (22 ) έλεγχοι και δόθηκε σε άπαντες τους ελεγχόμενους ιδιοκτήτες των ζώων προθεσμία τριών ημερών προκειμένου να προσκομίσουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία τα σχετικά έγγραφα προς αποφυγή νομίμων κυρώσεων.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών και σε χώρους αρμοδιότητας των υπολοίπων υφισταμένων Υπηρεσιών της, στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Εδώ η ανακοίνωση

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Κατά πόσο ισχύουν οι ποινές και τα απαραίτητα που σημειώνει το άρθρο;

Δηλαδή, τα 300€ για εγκατάλειψη "συμφέρουν"...

Επίσης, για αυτό υπάρχει κάτι οριστικό και αναγράφεται;

Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής. Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.
https://vimapress.gr/i-astynomia-ekane-elegchous-se-idioktites-zoon-syntrofias/

• Like
Reactions: alexxela

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Δηλαδή, τα 300€ για εγκατάλειψη "συμφέρουν"...
Αν δεν δηλώσω την απώλεια του ζώου μου σε πέντε ημέρες ή το εγκαταλείψω τότε το πρόστιμο είναι 300€.

Αν λοιπόν το εγκαταλείψω και ταυτόχρονα κάνω δήλωση απώλειας στον κτηνίατρο δεν έχω πρόστιμο, όμως γεννάτε το ερώτημα τι θα συμβεί αν το ζώο βρεθεί και δεν το θέλω πίσω ;

Η περίπτωση "εγκατάλειψης" κουταβιών σε κάδο που πηγαίνει ; Σε μία περίπτωση το πρόστιμο πήγε 30.000€ / κουτάβι ( κακοποίηση ζώου ), όταν γίνει το δικαστήριο θα μάθουμε αν τελικά επιβληθεί το πρόστιμο.

Σε άλλη περίπτωση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και χρηματική ποινή 5.000€ για εγκατάλειψη.

Άρθο 5

β) να δηλώνει µέσα σε πέντε ηµέρες την απώλεια του ζώου του σε κτηνίατρο, που έχει πιστοποιηθεί στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήµανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους,

ε) να µην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυµεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρµόδια υπηρεσία του Δήµου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαµβάνει από πιστοποιηµένο κτηνίατρο αντίγραφο της µεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήµανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήµος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου,