Έκτορας

30 Μαϊου 2013
23
0
Καλησπέρα σε όλους,

Καλώς σας βρίσκω!

Το 2006 μέναμε στις ΗΠΑ. Πήραμε τον Έκτορα, έναν κούταβο Golden Retriever. Ζήσαμε μαγικά. Απίθανος. Ένα χρόνο μετά διασχίσαμε τις ΗΠΑ με το αμάξι. Ο Έκτορας έκανε βόλτα στο Grand Canyon και Beverly Hills, χαιδευόταν στο Rodeo Drive και έμεινε 1 χρόνο στο Σικάγο. Αργότερα κατούρησε στο Central Park και μετά πετάξαμε για Ελλάδα για να συνεχίσουμε την ζωή μας εδώ. Έκτοτε ζήσαμε αξέχαστα. Μπάνια στο Ιόνιο και βράδια στο Ηρώδειο. Τις καθημερινές στο ΔΣ στην δουλειά. Ήταν ο καλύτερος φίλος μου. Ευχαριστούσα τον θεό για τις χαρές που μας έδινε. Δημιούργησε Hemangiosarcoma, τον κοιμήσαμε 3 μήνες πριν.

30 Μαϊου 2013
23
0
Την περασμένη εβδομάδα, γνωστή μας, ηλικιακά μικρή κοπέλα με ενημερώνει για κουτάβι αδέσποτο και μοναχό έξω από την Θεσσαλονίκη. Δεν το σκέφτηκα πολύ, έφυγα τα 500, το βρήκα, έκατσα 2μιση λεπτά, και γυρίσαμε μαζί τα 500 πίσω στην Αθήνα. Όλο το βράδυ ταξιδεύαμε μαζί - παιχνιδιάρης, κοινωνικός, δυναμικός, πανέξυπνος. Με κοίταζε στον δρόμο όταν οδηγούσα και έπαιζε μαζί μου στις στάσεις.

Ο γιατρός μου είπε περίπου 2 μηνών. Διασταύρωση, ημίαιμος τσομπανοσκυλάκος, με Βέλγικο, και λίγο με Καυκάσιο. Όμως το μέγεθός του μου κάνει μικρό - πολύ μικρό.

Το σπίτι τώρα γέμισε χαρά. Τρέχει σαν τρελός όλη μέρα, μας αγαπάει και τον αγαπάμε, τον φροντίζουμε. (Λες και δεν υπάρχουν αδέσποτα στην Αττική - κόλλησα μαζί του όμως και χωρίς να το σκεφτώ έφυγα να τον βρω).

Αύριο κάνει το πρώτο του εμβόλιο.

30 Μαϊου 2013
23
0
Ελπίζω να ποστάρω σωστά μέχρι τώρα. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω και ποστάρω.
Διαχειριστές, σας παρακαλώ ενημερώστε και διορθώστε πιθανά λάθη μου στον τρόπο που ποστάρω.

Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες. Εάν μπορείτε, σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας τί διασταύρωση μπορεί να είναι και εάν φαίνεται πόσα κιλά περίπου θα γίνει.

Σας στέλνω φωτογραφίες και ενα σύντομο video. Το video είναι αμέσως μετά που κατούρησε στο σπίτι, και έφυγε χαρούμενος - δεν κατάφερα (ακόμα) να γίνω αυστηρός, με πήρε το γέλιο από το τρέξιμο του μικρού.[video=youtube;Tc2ieFHl4vI]http://www.youtube.com/watch?v=Tc2ieFHl4vI[/video]

nikpapah

Member
16 Απριλίου 2013
16
0
Mπράβο φίλε μου να τον χαίρεσαι! Δεν είμαι ο ειδικός στα σκυλιά για να σου πω τι διασταύρωση είναι αλλά θα σου πω μπράβο για την ανθρωπιά σου...

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Μπράβο αυτό θα πεί φιλόζωος 500+500 χλμ να πάρεις ένα αδέσποτο, πάντως τα άξιζε ο μικρός.
Να σου ζήσει είναι πολύ ωραίος.:)
Τώρα με τις ράτσες φαίνεται το ποιμενικό, αλλά δεν είμαι ειδικός, είχε πάρει κάπου το μάτι μου ένα τέστ για dna σκύλων άμα σε ενδιαφέρει το κάνεις και σου λέει ακριβώς τι είναι.

30 Μαϊου 2013
23
0
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Δεν το σκέφτηκα καθόλου (προφανώς). 10 σκυλιά να μου επιτρεπόταν να φρόντιζα, θα το έκανα. Ίσως αργότερα να πάρουμε μια τσομπανοσκυλίτσα που είναι ορφανή. Θα δούμε.

Μου κάνει για μικρός ποιμενικός, με διασταύρωση Tervuren, και λίγο Καυκάσου αλλά σε μικρό μέγεθος. Ο γιατρός μου είπε θα φτάσει τα 30-35 κιλά, εγώ δεν τον βλέπω να ξεπερνά τα 20 - νομίζω.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Αμα ψάξεις στο ίντερνετ έχι πολλές πληροφορίες για την ανάπτυξη των σκύλων γενικά.
Οπως αυτό το διάγραμμα Growth Chart
Αλλά άμα στο είπε ο γιατρός κάτι θα ξέρει παραπάνω.
Τελικά Εκτορα τον λές και αυτόν?

Last edited:

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ωραιος! Να σου ζησει! Εχει και πατουσάρες!!
Αυτον πες τονα Μποτρίνι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Ευτυχώς που έβαλες φωτογραφίες γιατί στο βίντεο τρέχει τόσο γρήγορα που δεν φαίνεται!!!!
Έκανες 500 χλμ για τον κούταβο ε; Aυτά να τα ακούνε κάποιοι που μένουν Περιστέρι και το κουτάβι δίνεται στον Πειραιά και ρωτάνε αν το φέρνουνε delivery..
Φοβερός κούταβος, αυτός να δεις που στο τέλος θα σηκώσει και αφτιά!! (κατά το θα σου ξυρίσει το μουστάκι! :p)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τ'αυτιά θεώρησέ τα σηκωμένα ήδη!

Να σας ζήσει, να τον χαίρεστε και να έχει μια ευτυχισμένη ζωή μαζί σας μέχρι τα βαθιά του γεράματα!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
500 χιλιομετρα πηγαινε και αλλα 500 ελα Αρα 1000 εκανε ο ανθρωπος και αυτα σε μια μερα!!

Εγω μαλλον ενα υπνακο βραδυνο θα τον εριχνα καιμθα ξεκιναγα τπ επομενο πρωι :)

30 Μαϊου 2013
23
0
1,140 χιλιόμετρα για την ακρίβεια. Ο κούταβος ήταν λίγο βόρεια της Θεσσαλονίκης. Έφυγα στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, έφτασα στις 9μιση. Έφυγα στις 9.35 (9μιση ουστιαστικά) και έφτασα στις 5 το πρωί.

Ευχαριστώ για το Growth chart. Με απασχολεί το μέγεθος. Τον προτιμώ μεγάλο παρά μικρό. Βέβαια ψυχούλα είναι ότι και να ναι.

Δεν έχουμε όνομα. Έκτορας ήταν ένας για μένα. Μόνο ένας. Δεν θα υπάρξει άλλος Έκτορας.
Η γυναίκα μου πρότεινε το "Θράσος" (ο Θράσος από το Θρασύβουλος), το Φρίξος, τον Σίμπα, δεν έχουμε αποφασίσει αλλά μέχρι τώρα μου άρεσε το Θράσος. Ο μικρός δεν φοβάται τίποτα και έχει θράσος.

Μας αρέσει και τον αγαπάμε. Όμως οι τελευταίες μέρες για μένα ήταν δύσκολες. Σκέφτομαι πολύ τον Έκτορα, μου λείπει πολύ, και πολλές φορές τον επισκέπτομαι, του λέω το αγαπημένο του τραγούδι, λέω μια προσευχούλα και φεύγω.

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Φίλε εγώ όπως είδα τα πόδια απο τις φώτο πιστεύω θα γίνει μεγάλος,μην σου πω ότι θα ξεπεράσει και τα 40 κιλά αφού είναι και αρσενικό,ετοιμάσου για πολύ φαί,να σου ζήσει!!!!

30 Μαϊου 2013
23
0
Δεν είμαι σίγουρος.

Το Growth Chart λέει περίπου στο 15%-20% βρίσκεται τώρα που είναι 8 εβδομάδων. Στον χρόνο περίπου θα φτάσει τα κιλά του, περί το 90%. Σήμερα 2 μηνών είναι λοιπόν 4μιση κιλά. Εάν αυτό αντιπροσωπεύει το 20%, έχουμε 4.5 x 5 = 20-25 κιλά. Μικρός / μεσαίος.

Ο γιατρός είπε περίπου τα 35-40 κιλά. Αύριο θα ξαναπάμε για το πρώτο μας εμβόλιο και θα τον ξαναδούμε.

Η γυναίκα μου δεν ήθελε άλλο σκύλο μετά τον Έκτορα. Βαθιά η θλίψη.
Αυτή την στιγμή είναι αγκαλιά και παίζουν μαζί.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εγω ειδικα το καυκασιο δεν το βλεπω καθολου πανω του. Πιο πολυ μαλινουα, τερβιρεν και τετοια. Αν ειναι 2 μηνων 4,5 κιλα τοτε σιγουρα θα φτασει τα 35-40.
Ειναι τρομερος κουταβος και τρελιαρης.. μαρεσει :p
Φαινεται πραγματικα η αγαπη σου για τα σκυλια!!
Ξεχασα και το πιο σημαντικο.
Καλως ηρθες στο φορουμ και στην Ελλαδα :D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
O κούταβος μου 2 μηνών ήταν 9 κιλά . Τώρα είναι 35-37. Νομίζω ότι υπολογίζεις σωστά ότι θα φτάσιε γύρω στα 25 αλλά μπορεί να σε εκπλήξει και ευχάριστα (αφού τον θέλεις πιο μεγάλο).
Όπως και να έχει μπράβο σου για όλα, καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλές συζητήσεις!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
O δικος μου στις 6 εβδομαδες ηταν 3 κιλα στις 8 4κιλα και τωρα ειναι καπου στα 5 στις 10 εβδομαδες και λογικα θα παει καπου στα 38κιλα , οποτε παιζει να εχει δικιο ο γιατρος