Έκτορας, ...ο οδοστρωτήρας!

Karkalas

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
147
2
Ρίο, Πάτρα
Περιμένοντας να γίνουμε γονείς, αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να προσθέσουμε (παρά τις οικονομικές δυσκολίες) ένα νέο μέλος στην οικογένειά μας.

Έτσι καταλήξαμε στο ότι έπρεπε να ψάξουμε πολύ, και να πάρουμε ένα σκύλο που και ικανότητες φύλαξης θα είχε, και όμορφη και εντυπωσιακή εμφάνιση θα διέθετε, αλλά θα ήταν πάνω από όλα ένας πολύ καλός σύντροφος για το κοριτσάκι που περιμένουμε.

Η φυλή στην οποία καταλήξαμε ήταν τα Bullmastiff, και μετά από μια σχετική αναζήτηση στο internet, και επικοινωνόντας και με κάποια μέλη του forum, ανακαλύψαμε το εκτροφείο Caneguardiano στη Σύρο.

Είχαμε διαρκή επικοινωνία και πληροφόρηση, ακόμη και αν εγώ προσωπικά έγινα ιδιαίτερα επίμονος με τις ερωτήσεις μου, σε ενοχλητικό βαθμό (το παραδέχομαι!), παρόλα αυτά η Μαριδέσπη μου εξηγούσε σε κάθε τηλεφώνημα το παραμικρό. :tel:

Αφού πέρασε λοιπόν μια εβδομάδα με τηλεφωνήματα κτλ, αποφασίσαμε να πάμε αυτοπροσώπως στην όμορφη Σύρο και να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους του εκτροφείου, τα σκυλιά, και το χώρο τους.

Για να μην τα πολυλογώ, καταλήξαμε σε ένα υπέροχο αρσενικό κουτάβι, του οποίου το όνομα είναι πλέον Έκτορας (Goliath μέχρι χθες), με τρομερή φατσούλα.

Είναι ηλικίας 17 εβδομάδων και βάρους 21 κιλών, αν και νομίζω πως το πραγματικό βάρος του είναι γύρω στα 2 κιλά παραπάνω (είναι λίγο αδύνατος κατά τη γνώμη μου).

Τα πηγαίνει περίφημα με το crate του, και ήδη από την δεύτερη μέρα του στο σπίτι το χρησιμοποιεί σαν δικό του χώρο, πάντα με την πόρτα ανοιχτή.

Αλλά βρε παιδιά, τι τρώνε αυτά τα σκυλιά?

Eίχα και έχω και άλλες ράτσες μεγαλόσωμων σκύλων, αλλά αυτό το πράγμα δε το έχω ξανασυναντήσει.

Ίσως είναι και ζήτημα του συγκεκριμένου σκύλου και όχι της φυλής, αλλά δεν έχω δει ποτέ ξανά τόσο λαίμαργο κουτάβι.

Ότι και να του δώσω θα το φάει.

Προσπαθεί να ανεβαίνει σε κρεβάτια καναπέδες τραπέζια, βουτάει ότι προλαβαίνει (φαγώσιμο ή όχι) από παντού, και κάνει και κάτι που μου φαινόταν αδιανόητο μέχρι σήμερα.

Είναι ο μόνος σκύλος μου που προσπαθεί να αγγίξει το είδωλό του στον καθρέφτη.

Όλοι είχαν περίεργη συμπεριφορά μπροστά στον καθρέφτη, αλλά αυτό πρώτη φορά το συναντάω.

Μπορεί να είμαι και λίγο υπερβολικός μέσα στον ενθουσιασμό μου, αλλά συγχωρείστε με.

Σίγουρα με καταλαβαίνετε!

Παρακάτω θα παραθέσω μερικές φωτογραφίες αυτών των πρώτων ημερών, και κάθε τόσο θα ενημερώνω για την ανάπτυξή του, και φυσικά τις αλλαγές στη συμπεριφορά του καθώς μεγαλώνει.

Προσέχετε μη μου τον ματιάσετε! :cool:

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Καλως τον δεχτηκες τον Εκτωρα σου!
Να περασετε ομορφα πολλα χρονια μαζι κ με το καλο να δεχτεις κ την κορουλα σου!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να σας ζήσει το παλλικάρι....Και σας καταλαβαίνω απόλυτα...Στο θέμα του φαγητού...περάσα ακριβώς τα ίδια με εσάς. Ο Μπου έτρωγε ότι έβρισκε μπροστά του...ότι και να ήταν αυτό που έβρισκε μπροστά του...
Από τη μια είναι καλό και από την άλλη είναι και επικίνδυνο για το κουτάβι!!
Καλό γιατί μπορεί να εκπαιδευτεί πιο εύκολα , τουλάχιστον ο δικός μου για μια λιχουδιά μόνο που δεν μίλησε...Κακό γιατί κατέληξε με 3 κάλτσες σφηνωμένες στο στομάχι του και μπήκε χειρουργείο...στους 3μήνες. Έκτοτε το τι βγάζει στα κακά του δεν περιγράφεται...όσο και να προσέχω θα βρει κάτι να αρπάξει...Βετεξ, σφουγγαράκια κουζίνας, χαρτιά, πλαστικά, μέχρι και κέρματα έβγαλε μια φορά.
Οπότε ΠΟΛΥ προσοχή....γιατί τα σκασμένα κλέβουν σαν επαγγελματίες πορτοφολάδες!!!
Τα Μπουλμαστιφ δε, έχουν και αυτή την αστεία φάτσα που δεν μπορείς και να θυμώσεις μαζί τους...
:):):)

Karkalas

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
147
2
Ρίο, Πάτρα
Εδώ είναι 2-3 μέρες πριν τον πάρουμε:
416822_4739419920601_1471998609_n.jpg

Εδώ στο πλοίο, επιστρέφοντας από Σύρο:
IMG446.jpg

Αυτά για την ώρα, αλλά θα ανεβάσω κι άλλες πολύ σύντομα!

Last edited:

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Καλως ηλθατε, με το καλο το παιδακι σας και βεβαια να χαιρεστε τον κουκλο!

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Ωραίος ο Εκτορας (πρώην Goliath).. να τον χαίρεστε... και ω ναι έιναι λίγο λαίμαργα.....:rolleyes:

Αλλά κράτα τον ελαφρύ όσο είναι μικρός.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κρατα τον ελαφρυ, ειναι πολυ σημαντικο για τα ποδια του

Τον εβλεπα φωτο στο fb που ανεβαζε η εκτροφεας του και μου αρεσε πολυ, κι αυτος κι ο αδερφος του!

Να σας ζησει

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΟΣΟ θέλει και πρέπει για το σώμα του και άκου τη Μαριδέσπη !!! Η πολύ ''δίαιτα'' σε αυτή την ηλικία οδηγει σε σκυλιά με ραχίτιδα (στράβη ράχη με κούρμπα ΟΧΙ σέλα αλλα ελλειπτική τροχιά της ράχης ) !!!!

¨Οταν το σκυλί ΚΑΘΕ φυλής ως νεαρό δεν τραφεί σωστά ΔΕΝ θα κάνει σωστό και ανεπτυγμένο θώρακα και θα είναι ελλειπής !!!!! Στην Ελλάδα είναι ''μοδα'' γενικά να ''περνάνε'': ΤΑΙΣΤΕ λίγο ή και υποσιτείστε τα σκυλιά για να μην επιβαρυνθεί ο σκελέτός και φυσικά η καραμέλα γίνεται ποίημα και το ποίημα τραγουδάκι και το τραγουδάκι χορωδία και μετά βλέπεις ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ να μοιάζουν με θυληκές.............. ή και το αντίστροφο αν κάποιος το παρακάνει, θυληκές να μοιάζουν με αρσενικούς!!

ΑΝ το σκυλί δεν φάει όπως πρέπει ανάλογα τις ανάγκες του και ανάλογα τη φυλή του σαν ενήλικο θα είναι ραχιτικό με στενό θώρακα σε πρώτη φάση !! Και όταν έχουμε στενό θώρακα ΔΕΝ έχουμε καλά ανεπτυγμένα τα ''όργανα'' που είναι ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ και από εκεί και πέρα έχουμε ΑΛΛΑ....προβλήματα (εκτροφικά από εκεί και πέρα ΔΕΝ μας αφορούν εδώ).....πιο πολλά ΔΕΝ θα πω !!!

Άκου μόνο τη Μαριδέσπη σε αυτό τον τομέα και κανέναν άλλο !! Αλλά το: κράτα τον αδύνατο είναι ένα γενικό και αόριστο ποιηματάκι που κάποιος το άκουσε από κάποιον και ούτω καθ εξής.....Τη ραχίτιδα, τους στενούς θώρακες και τα άσχημα αδύνατα σκυλιά στο μάτι ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΣΕΙΣ μετά -αφού ενηλικιωθούν- δε τα σκεφτόμαστε????........... είναι όλα σχετικώς - σχετικά και εξαρτάται τη φυλή, τη γραμμή αίματος και φυσικά το άτομο της φυλής...............Μόνο τη Μαριδέσπη άκου σε αυτό τον τομέα και την ηλικία , ξέρει να σε κατατοπίσει τέλεια !! :)

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Να σας ζήσει το κουκλι!!! Αλλά ανάπαυση το λες?????? Αλλου κεφάλι αλλου πόδια και κοιλια?????χαχαχαχα

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κανενας δε το ειπε να το υποσιτισει αλλα να μην ειναι παχυ για να μην επιβαρυνονται τα ποδια του. Το αυτονοητο που λενε ολοι οι σωστοι εκτροφεις και κτηνιατροι.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.621
Athens
Karkala

Να σας ζήσει! Ωραίος ο μαγουλάτος! :) Εγώ πάντως θα κρατούσα και το Γολιάθ σαν όνομα - έχει πλάκα και ταιριάζει και στη φυλή! :)

kimona όταν λέμε "ελαφρύς" δεν εννούμε υποσιτισμένο ούτε δίαιτα, αλλά κανονικό και όχι με τάση σε υπέρβαρο που ειδικά στις βαριές φυλές (αλλά και σε άλλες) μπορεί να οδηγήσει σε αρθροσκελετικά προβλήματα.

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
kimona όταν λέμε "ελαφρύς" δεν εννούμε υποσιτισμένο ούτε δίαιτα, αλλά κανονικό και όχι με τάση σε υπέρβαρο που ειδικά στις βαριές φυλές (αλλά και σε άλλες) μπορεί να οδηγήσει σε αρθροσκελετικά προβλήματα.
Ξέρω πολύ καλά τι εννοούμε, όταν λέμε ...Miss Vrmode :rolleyes::rolleyes:!!!
:D :D :D....Εγώ απλά λέω τα δικά μου λίγο πριν φύγω για δουλειά...:smurf:.......
:-\" !!!

Last edited:

Karkalas

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
147
2
Ρίο, Πάτρα
@vrmode, το σκεφτόμαστε μήπως και το κρατήσουμε το Γολιάθ,ακόμα, αλλά θα δείξει.. :rolleyes:

@kimonas, σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου, και επειδή ακούω πολλά από πολλές πλευρές, σκοπεύω να κάνω ακριβώς αυτό που μου είπες: να ακούω τη Μαριδέσπη.

Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας.

Μας έχει τρελάνει ο μικρός, και νομίζω πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Υ.Γ. Α, για να μην ξεχαστώ. Ρε παιδιά, αυτός όπου με πετυχαίνει χαλαρό έρχεται και μου καβαλάει το πόδι και ... δίνει ρέστα.. :paletas:

Φυσικά του το κόβω αμέσως, αλλά σε τόσο νεαρό σκυλί, πρώτη φορά παρατηρώ τέτοια συμπεριφορά.

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Πανέμορφος είναι!!! Να τον χαίρεστε!!!
Η αλήθεια είναι πως και εγώ το Γολιάθ ψηφίζω!!!!;)

Τώρα όσο για το τελευταίο το κάνει καθαρά για κυριαρχία..Οπότε κοιτάξτε το!!!!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθατε και να χαιρεστε τον πανεμορφο κουταβο σας!! Εμενα μαρεσει το Εκτρωρας γιατι το Γολιαθ θα ακουγεται περιεργο οταν θα φωναζεις το σκυλο :p Οπως ειπε και η Cathy93 να το προσεξετε οσο ειναι μικρος γιατι προσπαθει να κυριαρχισει, βασικα τωρα που ειναι αρχη προσπαθει να δει μεχρι και ΑΝ τον περνει να σας κανει τετοια μεχρι να μεγαλωσει και να νιωσει οτι ειναι πανω απο εσας. Να του τα κοψετε μαχαιρι ολα αυτα. Κατα τα αλλα διαλεξατε μια πολυ καλη φυλη και ευχομαι να εχετε υγεια και ευτυχια :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97